Results 1 to 9 of 9
Thread: Φαρμάκι που να δούλεψε σε σας?
-
11-03-2009, 10:58 #1
Φαρμάκι που να δούλεψε σε σας?
Παιδιά έκοψα το ρεμερόν εδώ και τρεις μέρες και ο γιατρός μου μου έγραψε το σιμπάλτα. Την 1η μέρα που το πήρα ήταν λες και είχα πάρει κόκα. Ταχυπαλμίες, εφιδρώσεις, υπερδιέγερση, αυξημένη πίεση να βράζει το κεφάλι μου, ύπνος μηδέν, μάτι γαρίδα και άλλα ¨όμορφα¨. Δεύτερη ημέρα τα ίδια. Σήμερα θα του ζητήσω να γυρίσω στο ρεμερόν ή σε κάτι άλλο με λιγότερες παρενέργειες.
Από εσάς υπάρχει κάποιος που να είναι πλήρως ευχαριστημένος από τα χάπια που παίρνει; Δηλαδή να βλέπει βελτίωση στη διάθέσή του με τις λιγότερες παρενέργεις; Να πω ότι ταλαιπωρούμαι από άγχος και ήπια κατάθλιψη και έω αρχίσει ψυχοθεραπεία εδώ και 1 μήνα.
Να στε καλά!
- 11-03-2009, 11:55 #2
Καλημέρα Τάσο εγώ προσωπικά παίρνω τα Σεροπράμ για κατάθλιψη (βέβαια παίρνω και αντιψυχωσικά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα..) Τα Σεροπράμ δεν μου έχουν κάνει τίποτα παρενέργειες...ότι παρενέργειες έχω είναι από τα αντιψυχωσικά..Τώρα είναι και θέμα οργανισμού, εμένα μπορεί να μην μου κάνουν εσένα ίσως και ναι....Πρέπει να το συζητήσεις με το γιατρό σου.
Να ΄σαι καλά
11-03-2009, 12:55 #3
Σιγουρα καθε φαρμακο λειτουργει διαφορετικα σε καθε ανθρωπο...θεωρητικα το cymbalta ειναι πιο καλο απο το ramaron... Me to remeron μηπως δυσκολευοσουνα να ξυπνησεις το πρωί? Αν ναι, αυτο σημαινει οτι χρειαζοσουνα κατι πιο \"διαγερτικό\". Το cymbalta einai SNRI (Serotonine and Norepinephrine Reaptake Inhibitor) αρα αφου ανεβαζει και τη νορεπινεφρινη ειναι περισσοτερο γιαγερτικό. Με την αυπνια γενιακ θα εχεις ενα μικρο προβλημα...Δεν ξερω, τι να πω, παρακολουθησε το καμια εβδομαδα ακομη και ενημερωσε το γιατρο σου..Εαν ειναι καθαρη καταθλιψη ισως να ηταν καλυτερα cipralex or Zoloft...Αυτα...
11-03-2009, 16:57 #4
αυτη τη στιγμη το cymbalta ειναι οτι πιο καινουργιο στο ειδος του κυκλοφορει και πιστευω ειναι πολυ καλη επιλογη.εγω παιρνω φλουοξετινη-ladose εδω και τρια χρονια.ειναι πολυ καλο φαρμακο αν και παλιο.φανταζομαι οτι καινουργιο ειναι ακομα περισσοτερο βελτιωμενο.
12-03-2009, 08:27 #5
Παιδιά πίκρα το cymbalta. Το ξεκίνησα Δευτέρα και μέχρι σήμερα τα έχω δει όλα. Αν δε στρώσει μέχρι την Κυριακή μάλλον πάμε για αλλαγή.
Οι κόρες των ματιών μου έχουν τόσο διασταλεί που θα με πάρουν για κοκάκια. Τσίτες πολλές, κρύος ιδρώτας, μάλλον υπέρταση, ύπνος χάλια, κρύα άκρα με μουδιάσματα, αυτιά να βουίζουν. Ο doc μου έγραψε 0.5xanax πρωί βράδυ αλλιώς δεν θα την πάλευα. Από το ρεμερόν που γενικά χαλαρώνει πήγα στο cymbalta που τσιτάρει. Τί να πω με τα κωλόχαπα που έμπλεξα. Το μόνο καλό είναι ότι κόβει την όρεξη για μάσες. Μακάρι να μου στρώσει σε κανά 2-3 μερούλες. Για zoloft έχω ακούσει καλά λόγια αλλά δεν ξέρω πώς επιδρά στο σεξουαλικό, στύσεις και τέτοια.
Καλημέρες και να είστε καλά.
12-03-2009, 18:31 #6
Γειά σας
Εγώ έπερνα το εφεξόρ, για περίπου ενάμισι χρονο. Τότε κατάλαβα οτι δεν το χρειαζόμουνα άλλο, είχα θεραπευθεί. Με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού μου άρχισα να μειώνω την δόση, εως ..... που... ΤΕΛΟΣ.....έχουν περάσει 3 χρόνια και είμαι πάρα πολύ καλά.
Χρειάζετε χρόνος και ηρεμία....και όλα θα πάνε καλά.
12-03-2009, 20:11 #7
Originally posted by edin
Γειά σας
Εγώ έπερνα το εφεξόρ, για περίπου ενάμισι χρονο. Τότε κατάλαβα οτι δεν το χρειαζόμουνα άλλο, είχα θεραπευθεί. Με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού μου άρχισα να μειώνω την δόση, εως ..... που... ΤΕΛΟΣ.....έχουν περάσει 3 χρόνια και είμαι πάρα πολύ καλά.
Χρειάζετε χρόνος και ηρεμία....και όλα θα πάνε καλά.
εγω επαιραν το λαντοζ γαι 2 χρονια το σταματησα κ μετα απο 7 μηνες υποτροπιασατωρα παιρνω 2 λαντοζ το πρωι κ αρχισα ψυχοθεραπεια.
ευχομαι να πανε ολα καλα
16-03-2009, 22:42 #8
Τάσο τώρα διάβασα για την εμπειρία που είχες με το cymbalta και ομολογώ πως σε καταλαβαίνω, αλλά, όπως έγραψα και στο παλαιότερο σχετικό σου θέμα, πιστεύω πως αν έχεις υπομονή όλα θα φτιάξουν. Παρόλα αυτά θα ήθελα να μας γράψεις τι έκανες τελικά, τα σταμάτησες, ή η κατάσταση βελτιώθηκε και τα συνεχίζεις?
Η διάγνωση που έκανε ο γιατρός και για μένα ήταν αγχώδης διαταραχή - ήπια κατάθλιψη. Τώρα είμαι στη τρίτη βδομάδα λήψης του cymbalta και νιώθω πολυ καλύτερα. Δεν είμαι στην τσίτα, είμαι ήρεμη και κοιμάμαι μια χαρά. Επίσης όλα τα ψυχοσωματικά βελιτώθηκαν εκτός από την κόπωση και το έντονο συνεχές βουητό στο αριστερό αυτί (αυτό μάλλον ενισχύθηκε όπως το γράφεις κι εσύ με το cymbalta...)
17-03-2009, 09:18 #9
Βάνα καλημέρα. Το συνεχίζω το χάπι. Τα συμπτώματα έχουν εξασθενίσει πολύ. Το βουητό στα αυτιά έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Ακόμα με σπιντάρει αλλά όχι όπως αρχικά. Επίσης παρατήρησα ότι αν πιώ αλκοόλ το βράδυ την επόμενη έχω λίγο υπερένταση και περίεργη διάθεση η οποία όμως μετά από λίγες ώρες διορθώνεται. Η διάθεσή μου έχει βελτιωθεί αν και είναι ακόμα πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Μακάρι το χαπάκι να μου ταιριάξει. Εγώ πάσχω από δυσθυμία και άγχος για δύο - τρία συγκεκριμένα ζητήματα.
Να είσαι καλά!
Τι θα μπορούσε κάποιος να πουλάει μέσω ίντερνετ;
07-07-2025, 12:05 in Με καφέ και συμπάθεια....