Τι θα κάνατε;;;;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
    Nefeli28
    Guest

Τι θα κάνατε;;;;

Εάν είχατε πάει να εξεταστείτε για hiv στο Athens checkpoint θα ήσασταν βέβαιοι πως όλα κύλησαν καλά και δεν κολλήσατε τον ιο από κει;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Nefeli28 View Post
    Εάν είχατε πάει να εξεταστείτε για hiv στο Athens checkpoint θα ήσασταν βέβαιοι πως όλα κύλησαν καλά και δεν κολλήσατε τον ιο από κει;
    Είναι πολύ προσεκτικοί και ακολουθούν ως επίσημοι φορείς τις κατάλληλες προφυλάξεις. Τι σε προβληματίζει;

Nefeli28
    Guest
    Μήπως αυτό με το οποίο με τρύπησε και μου πήρε αίμα είχε χρησιμοποιηθεί ξανά και κόλλησα hiv....

george1520
    Guest
    Δεν ηρέμησες όσο αφορά αυτό το κομμάτι?

Nefeli28
    Guest
    Επανέρχεται κατά περιόδους .....

Senior Member
    είναι πολυ προσεκτικοί και από τις καλύτερες οργανώσεις και εγω το είχα ψαξει για να κάνω εξετασεις ηπατίτιδας.
    δεν χρησιμοποιούν τις ίδιες βελόνες, στο κάθε έναν είναι μια νεα συριγγα και μια νεα αιμοληψία.

Nefeli28
    Guest
    Σε ευχαριστώ LILO cook

Σου έχω απαντήσει ξανά σχετικά με αυτόν τον προβληματισμό σου Νεφέλη , πριν κάποιους μήνες σε ένα άλλο thread. Κατά την προσωπική μου άποψη , θεωρώ ότι αποκλείεται να έχουν χρησιμοποιήσει οι άνθρωποι εκεί μια ήδη χρησιμοποιημένη βελόνα , καταρχάς κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο. Εφόσον όμως μετά από τόσο καιρό συνεχίζει και σε απασχολεί ανά περιόδους και βρίσκεσαι σε τέτοια αγχωδη κατάσταση, γιατί δεν επισκέπτεσαι ένα διαγνωστικό κέντρο για μια τελευταία ελπίζω εξέταση ; Να ζητήσεις να ανοιχθεί μπροστά σου η βελόνα . Φυσικά κατ εμέ , το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι αρνητικό , αν θυμάμαι σωστά έχεις ήδη υποβληθεί 3 φορές σε εξετάσεις για hiv .

Nefeli28
    Guest
    Εγώ αυτό θέλω αλλά δεν με αφήνουν. Ούτε οι δικοι μου ούτε ο ψυχίατρος γιατί δεν θα σταματήσω λέει ποτε, κάτι πάλι θα βρω και θα θέλω να ξανακάνω. Έτσι λειτουργεί αυτή η διαταραχή....

Νεφέλη καταρχάς γνωρίζω πολύ καλα πώς λειτουργεί αυτή η διαταραχή . Είναι ένας φαύλος κύκλος. Υποθέτω ότι ο θεραπευτής σου όπως επίσης και οι άνθρωποι που θεωρείς δικούς σου, οι σημαντικοί άλλοι δηλαδή, σε αποτρέπουν από μια ακόμη εξέταση για το ίδιο θέμα με το επιχείρημα ότι έτσι τρέφεται ο ίδιος φόβος κτλ . Εν μέρει, δεν έχουν άδικο . Αν όμως υπολογίσεις πόσο καιρό κατατρυχεσαι από τούτη τη φοβία , και παρά το ότι λαμβάνεις φαρμακευτική αγωγή , εντούτοις η ιδέα περί hiv συνεχίζει να βρίσκεται στο νου σου και να υποφέρεις, μήπως θα έπρεπε για μια , το τονίζω , τελευταία φορά να πας σε ένα διαγνωστικό κέντρο, να ζητήσεις να ανοίξουν μπροστά σου την βελόνα αιμοληψιας και να τελειώσει όλο αυτό ; Αφού παρά την αγωγή και την ψυχοθεραπεία, δε βλέπεις ιδιαίτερη βελτίωση, κάνε μια τελευταία εξέταση, αυτή είναι η προσωπική μου άποψη . Το πλέον σίγουρο είναι ότι θα ξαναβγεί αρνητική και ας ελπίσουμε ότι θα ησυχάσεις. Καλώς ή κακώς, έχεις γράψει και η ίδια ότι με το συγκεκριμένο ιό έχεις μια ειδική φοβία από την εφηβεία σου . Το τι υποκρύπτεται πίσω από την συγκεκριμένη φοβία δεν είναι στην αρμοδιότητά μου να το γνωρίζω . Σου προτείνω να κάνεις λοιπόν μια τελευταία εξέταση , εφόσον γράφεις και η ίδια ότι αυτό επιθυμείς. Είσαι ενήλικη , δεν είναι δυνατόν να σου απαγορεύεται να κάνεις μια εξέταση , έστω και για τέταρτη φορά . Και αν το κάνεις, κοίταξε έπειτα να εστιάσεις μέσω της ψυχοθεραπείας στο τι είναι αυτό που λανθάνει , περιβλημενο με τη φοβία νόσησης από hiv .

Nefeli28
    Guest
    Μα κι εγώ αυτά που λες σκέφτομαι αλλά όλοι μου λένε ότι πάλι θα βρω κάτι για να μην ησυχάσω. Και δεν σου κρύβω ότι το χω ήδη βρει.
    Θα πιστεύω ότι τα αποτελέσματα δεν είναι σωστά. Τώρα τι έχεις να πεις;

Καταρχάς , σου απάντησα για να σε βοηθήσω, ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό γιατί η τελευταία σου ερώτηση σε στυλ τώρα τι έχεις να πεις , μου φαίνεται κατά τι επιθετική . Το θέμα δεν είναι τι θα πω εγώ ή ο κάθε σχολιαστής εδώ μέσα . Εφόσον δε σε καλύπτει αυτό που σου προτείνω και γνωρίζεις ότι σε οποιαδήποτε αρνητική εξέταση , εσύ θα συνεχίσεις να πιστεύεις ότι είσαι οροθετική , δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο .

Nefeli28
    Guest
    Δεν είχα την πρόθεση να φανώ επιθετική.
    Τη γνώμη σου είπες. Άλλωστε εγώ έγραψα κι εσείς απαντάτε.

Οκ, ο γραπτός λόγος ενίοτε δημιουργεί και τέτοιες παρεξηγήσεις . Εν πάση περιπτώσει, ειλικρινά θα ήθελα πολύ να σε βοηθήσω με τη γνώμη μου σε αυτό το θέμα γιατί διαβάζω εδώ και μήνες τα θέματα που ανοίγεις και περιστρέφονται γύρω από αυτό, είναι ξεκάθαρο ότι βασανιζεσαι . Ωστόσο δεν ξέρω τι άλλο να προτείνω . Ψυχοθεραπεία κάνεις, αγωγή λαμβάνεις , τα αποτελέσματα των εξετάσεων δε σε πείθουν . Ο θεραπευτής σου τι γνώμη έχει ; Δε του φαίνεται παράξενο ότι η συγκεκριμένη ιδέα δε φεύγει από το μυαλό σου παρά τις προσπάθειες που κανεις;

Nefeli28
    Guest
    Ο ψυχίατρος είναι κάθετος να μην πάω να κάνω την εξέταση γιατί χρειάζεται να αντισταθώ ακριβώς σε αυτό. Κι όσο το σκέφτομαι του δίνω τροφή. Η αντίσταση είναι αυτή που πρέπει τώρα να κάνω αν θέλω να βοηθηθω. Αυτή είναι η άποψη του. Και την καταλαβαίνω. Αλλά όταν έχεις ιδψ είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις την εμμονική σκέψη. Θες να κανεις κάτι. Κι όταν το κανεις αυτό το κάτι μετά βρίσκεις κάτι άλλο και πάει λέγοντας. Όποτε πρέπει καπου να το κόψεις για να μπορέσει κάποια στιγμή η εμμονή και η σκέψη να πάει πιο πίσω στο μυαλό και να μην κυριαρχεί....

Page 1 of 2 12 LastLast