Results 16 to 30 of 58
Thread: titlos
-
09-04-2009, 17:43 #16
Δες και αυτό (το άρθρο είναι τρεις σελίδες)
http://www.suite101.com/article.cfm/schizophrenia_retired/32299
\"Historically people with schizophrenia were often segregated from the general population in day hospitals and group homes. Men and women with schizophrenia were much more likely to marry each other partly because they simply didn\'t have much contact with ordinary people of the opposite sex. There has never been a recognition of sexuality in people with schizophrenia. Sexuality was something to be prevented, end of story.\"
Μου έκανε εντύπωση πως οι ασθενείς στα ψυχιατρεία, όντας αποκλεισμένοι απο τον υπόλοιπο κόσμο, επέλεγαν να συνάπτουν ερωτικές σχέσεις μεταξύ τους (ή ακόμα και να παντρεύονται). Οι σελίδες της ιστορίας είναι πιο μαύρες απο τους ήρωες της....
- 10-04-2009, 14:59 #17
libpa, η αλήθεια είναι πως δεν μου ακούγεται καλά να επιμένει η γιατρός σου πως φταίει μόνο η αρρώστια για την έλλειψη ερωτικής επιθυμίας, αλλά ίσως φοβάται πως αν σου πει ότι φταίνε τα φάρμακα θα θέλεις να τα διακόψεις και αυτό μπορεί να έχει σοβαρότερες συνέπειες. Γενικά θα χρειαστείς υπομονή κι επιμονή για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση, αλλά και καλή συνεργασία με τη γιατρό. Αν γενικά την εμπιστεύεσαι, δεν συντρέχει λόγος να αλλάξεις γιατρό τώρα.
Νομίζω έγραψες ότι προσπαθείς να μειώσεις τα επίπεδα της προλακτίνης και σου είπε σε δύο μήνες. Κάνε λοιπόν λίγο υπομονή να δεις πώς θα πάνε τα πράγματα, και αν νιώθεις πως δεν σε ενημερώνει επαρκώς και δεν αντιμετωπίζει ως σοβαρά όσα σε απασχολούν, τότε απευθύνσου σε κάποιον άλλον.
29-04-2009, 22:58 #18
Originally posted by libpa
Παιδιά να ρωτήσω κάτι; Έχετε ντοκουμέντα ότι ειδικά το risperdal μειώνει κατά πολύ τη διάθεση για σεξ; Γιατί θα μου τα αλλάξει η γιατρός τώρα τα φάρμακα, αλλά επειδή παίρνω φάρμακα για να μειωθεί η προλακτίνη, σκέφτομαι μήπως είναι χειρότερα...
30-04-2009, 00:59 #19
Να\'σαι καλά :)
10-06-2009, 22:15 #20
λιμπα καλησπερα,
δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει ακόμη το πρόβλημά σου, εύχομαι όμως να έχουν βελτιωθεί τα πράγματα...
εγώ τα τελευταία 8 χρόνια είμαι υπό φαρμακευτική αγωγή για διάφορα ψυχολογικά προβλήματα που έχω εμφανίσει,ποτέ όμως ψυχωσικά,το ξεκαθαρίζω...έχω πάρει όμως αρκετά ψυχοφάρμακα κ θα μπορούσα να πω πως με έχουν επηρεάσει απίστευτα αρνητικά στο θέμα του σεξ...
από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα θεραπείες,ενώ ήμουν ένα άτομο που είχε πάντα πολύ διαθέση για σεξ ( ήμουν 23 χρονών ) ξαφνικά άρχισα να \'πέφτω\' κ σταδιακά,με το πέρασμα των χρόνων εξελίχτηκε στο να είμαι εντελώς \'φυτό\'....δεν ένιωθα τίποτα,καμία διάθεση για σεξ... κ όταν χώρισα από τη σχέση που είχα,πριν από 4 χρόνια,από τότε είμαι μόνη μου κ δεν το αποζητούσα ΠΟΤΕ,σαν να ήταν κάτι που δεν υπάρχει!!!
σε πολύ λίγες σύντομες σχέσεις που είχα τα τελεύταια 4 χρόνια,πάλι τα ίδια...ένα απόλυτο τίποτα...
πριν από 2 μήνες πήρα τη απόφαση κ με δική μου πρωτοβουλία έκοψα όλα τα χάπια,κ πριν από λίγες μέρες ξεκίνησα κ μία σχέση....θεωρητικά θα έπρεπε να μου έρθει σιγά σιγά...δεν λέω πως είμαι εντελώς \'φυτό\' ακόμη,πάντως σε καμία περίπτωση δεν είμαι φυσιολογική
μπορώ να λειτουργήσω αλλά για να τελειώσω...ούτε λόγος!!!!αυτό κυρίως έχω να το νιώσω 5 χρόνια....
το συμπέρασμα που ταπεινά βγάζω λοιπόν είναι πως τα φάρμακα επηρεάζουν πολύ τη διάθεση για σεξ,σε συνάρτηση βέβαια κ με άλλους παράγοντες...
δεν ξέρω αν κ κατά πόσο σε βοήθησα...ελπίζω να μάθω ευχάριστα νέα σου.....
10-06-2009, 22:21 #21
Ολα τα αντικαταθλιπτικά έχουν αυτή την παρενέργεια.Οταν σταματήσετε την θεραπεία θα επανέλθετε το πολύ σε ενα μήνα.Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάμε τα φάρμακα εαν δεν το πεί ο γιατρός
10-06-2009, 22:44 #22
κατ αρχήν,δεν ξέρω πως ακούστηκε αλλά σε καμία περίπτωση δεν επικροτώ το να σταματάς τα φάρμακα χωρίς τη συμβουλή και την άδεια του γιατρού...το ότι το έκανα δεν σημαίνει πως πιστεύω πως είναι κ το σωστό και δεν το συστήνω σε κανέναν....
τώρα,όσον αφορά στο θέμα των αντικαταθλιπτικών,η δική μου εμπειρία διακοπής τους 2 φορές κιόλας αναιρεί τον ισχυρισμό της επαναφοράς σε ένα μήνα.....ίσως να συνέβη σ εμένα,πράγμα που ειλικρινά το εύχομαι κ ελπίζω οι υπόλοιποι όντως να επανέρχονται....
23-06-2009, 13:34 #23
libpa μην αγχώνεσαι.. όλα μία ιδέα είναι.. και το σεξ απλώς μία ιδέα είναι στο μυαλό.. διεγείρονται κάποια σημεία του εγκεφάλου κλπ.. το χειρότερο κατά τη γνώμη μου είναι να ψιλοέχεις μία διάθεση για σεξ αλλα να μην ικανοποιείσαι κλπ.
άμα δεν εχεις διάθεση για σεξ , απλα δεν εχεις διαθεση για σεξ και γλιτωνεις πολλα πραγματα.. σου αρεσουν αλλα πραγματα.
εσυ μαλλον ψιλοεχεις μια διαθεση για σεξ ή τουλαχιστον εχεις αγχος να τη βρεις.
οποτε σαν τρελος που ειμαι σου προτεινω να αυξησεις τα φαρμακα ωστε να μην εχεις διαθεση για σεξ καθολου και να μην ταλαιπωρεισαι χεχε..
και εγω παιρνω ρισπερνταλ και το επιβεβαιωνω αυτο για το σεξ.. παντως οποτε ελαττωνα τη δοση μου ερχονταν σε ικανοποιητικα επιπεδα.. εσυ ποσα mg Risperdal παιρνεις ;
29-06-2009, 17:44 #24
Ρε παιδιά μην τρελλαθούμε κιόλας.Αμα δεν υπάρχει διάθεση δεν υπάρχει και πρόβλημα.Να γίνουμε καλά και μετά θα επανέλθετε σας το υπογράφω.Αυτό είχε απασχολήσει και μένα επειδή ο άνδρας μου ταξίδευε και τα έκοψα δυό φορές 15 μέρες πριν ξεμπαρκάρει.Υποτροπίασα γιατί μπορεί να αισθανόμουν καλά αλλά δεν τα κόβεις έτσι απλά.Τώρα πίνω ενα σωρό και δεν τα σταματάω μέχρι να μου το πεί ο γιατρός.Φυσικά δεν καταλαβαίνω τίποτε εως ενοχλητικό το βρίσκω, εντάξει είσαστε νέα παιδιά αλλά είναι κάτι που διορθώνεται.
30-06-2009, 11:38 #25
Βλέπεις καμμιά καλύτερη λύση;Να ελπίζουμε να τελειώνει η θεραπεία όσο γίνεται πιο σύντομα.
30-06-2009, 14:42 #26
Υπομονή μέχρι να κυκλοφορήσει το καινούργιο φάρμακο που ρυθμίζει τη γλουταμάτη και όχι την ντοπαμίνη και
το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν έχει καθόλου παρενέργειες ούτε στην προλακτίνη κλπ
μέχρι να έρθει απλώς προσπαθήστε να μειώσετε τη δόση του φαρμάκου που μας πιάνει αλλά και είναι και ανεκτή
30-06-2009, 18:00 #27
Είναι νέο αντικαταθλιπτικό αυτό;πότε πρόκειται να κυκλοφορήσει;
29-08-2009, 04:06 #28
Μα οταν εχουμε καταθλιψη δεν θα εχουμε και διαθεση για σεξ...
Εγω ετσι και αλλιως δεν εχω και σχεση, οποτε δεν μπορω να σε βοηθησω.
29-08-2009, 13:30 #29
ναι libra ειναι μαλλον απο τα φαρμακα!αλλα τι μπορεις να κανεις? αν σου ειναι απαραιτητα?μηπως πρεπει να επιμεινης για διαφορετικη δοσολογια?η να ψαξεις και τιποτε διεγερτικα φυσικα.ποσο καιρο παιρνεις φαρμακα?μονο αυτη την παρενεργεια εχεις αντιληφθει?νοιωθεις πιο δυνατη τωρα που εισαι εξω απο την ψυχωση,εστω και με τα φαρμακα?εγω ειμαι μονη μου χωρις σχεση και δεν εχω αντιληφθει αυτη την παρενεργεια!
29-08-2009, 13:35 #30
ξερεις..επειδη ακριβως ειμαστε γυναικες και στο σεξ εμπλεκονται εκτος απο τη βιολογικη αναγκη και αλλοι παραγοντες-σκεψεις συναισθηματα -σκεφτομαι μηπως αυτη η ελλειψη διαθεσης οφειλεται στα προβληματα/παραπονα που εχεις [το συνδεω και με το αλλο θεμα που ειχες γραψει]
εδιτ ακυρη η τελευταια προταση
μπερδεψα τα ποστ :oDum spiro spero (?)
Με έδιωξαν από το σπίτι.
18-07-2025, 14:01 in Με καφέ και συμπάθεια....