Results 16 to 30 of 32
Thread: Τι γνώμη έχετε
-
09-06-2020, 21:37 #16
Καλησπέρα Miliva21,
Αυτοί οι άνθρωποι, αν είναι φυσικά, δεν θεωρούνται φίλοι. Τέτοια άτομα που να θέλουν κουτσομπολιό κτλ μακριά. Μου έχει συμβεί και σε μένα αυτό αλλά λίγο διαφορετικά όμως. Κανείς δεν με έπαιρνε τηλέφωνο, κανείς δεν με έστελνε μήνυμα...και όσο αφορά για καφέ, βόλτες κτλ πάντα εγώ έκανα την κίνηση. Αυτοί; Μια φορά και αν.
Γενικά πλέον είναι σπάνιο να βρεις φίλους που να ενδιαφέρονται και να νοιάζονται πραγματικά για σένα... έχουν σαπίσει πλέον..
- 09-06-2020, 23:47 #17
ειναι πολυ γλυκο και πολυ περιεργο ταυτοχρονα διοτι οποιος νοιαζεται για καποιον και του μιλαει και τον ακουει καποτε θα νιωσει το συναισθημα να περασει και απο κοντα χρονο μαζι του ειτε φιλικα ειτε ερωτικα....εγω παντως μιλαω με μια φιλη νεφελη απο σαλλονικα και μενω αθηνα και ποτε δεν την εχω δει γιατι δεν εκατσε λογο χρηματων και αποστασης αλλα παντα θα ειμαι εκει να την ακουω αλλα γενικα αυτο που εθεσες ειναι περιπλοκο εαν δεν υπαρχει θεμα αποστασης και χρηματων πρεπει να περασουν χρονο 2 τετοιοι ανθρωποι γιατι θα το νιωσουν αλλιως κατι δεν παει καλα...γενικα ειναι απειρα σπανιο φαινομενο ομως γιατι ποολυ λιγοι ανθρωποι εχουν τον χαρακτηρα να νοιαζοντε για καποιον απο αποσταση χωρις να κερδισουν κατι και οποιος το κανει ειναι σπανιο πλασμα κατα την γνωμη μου...
11-06-2020, 11:43 #18Miliva21GuestΘα σου πω....
Είχα μακροχρόνια φιλία με κοπέλα που ήταν στο κόσμο της δεν βγαίναμε συχνά αν και περνάγαμε πολλές ώρες μαζί σαν συμμαθήτριες στο σχολείο..........και μου είχε πει ότι και άλλοι της έλεγαν ότι δεν συμμετέχει συχνά σε εξόδους...
Μια άλλη πάλι φίλη μου ενώ είχε μόνο δύο φίλες...εμένα δλδ και μια άλλη κοπέλα που σπούδαζε σε άλλη πόλη και δεν ήταν κοντά της (δλδ ουσιαστικα είχε μόνο εμένα) δεν έπαιρνε ποτέ πρωτοβουλία να βγούμε...εγώ της έλεγα τα σκ να βγούμε και πολλές φορές το ακύρωνε ......Τηλέφωνα όμως με έπαιρνε πολύ συχνά .....για να μάθει για μένα ή για να σχολιάσει κάποιο στάτους που ανέβασα.....ή για να κουβεντιασουμε αλλες μαλακιες....χρόνο όμως δεν περνάγαμε πολυ..μαζί ......
Σταμάτησα να κάνω παρέα μαζί της γιατί ήταν άτομο ακοινωνητο και κυριως γιατί έβγαλε και άλλες κακές συμπεριφορές μετά ....καταβαθος με ζήλευε και ηθελε ότι είχα .....έκανε ότι έκανα...... ακόμα και να με μιμείται κάποιες φορές στο ντυσιμο....Αυτά τα κατάλαβα όταν για μια άλλη ηλίθια αφορμή εκείνη ήθελε να πάψει να κάνει πάρεα μαζί μου ....κάθισα και σκέφτηκα και έφερα στο μυαλό μου στιγμές που συνέθεταν το κομμάτι του παζλ και ότι με ζήλευε αν και εγώ δεν ήθελα να το δω....
Γενικά πάντως η κοπέλα αυτή εκτος των αλλων το μόνο που την ένοιαζε ήταν το κρεβάτι της και να λιώσει καμία σειρά στο ίντερνετ.....
Μια φίλη μου πάλι κάνει τα ίδια....δλδ με παίρνει τηλέφωνο και αυτή σαν κατίνα (Το χει να μαθαίνει γενικά για τη ζωή των άλλων) και με ρωτάει επίμονα για τα δικά μου θέματα ( τα οποία τα συζητάω μαζί της επιλεκτικά.....Δλδ της λέω μόνο ότι θέλω ) ενώ θα πουμε και τπτ άλλο να γελάσουμε η να συζητήσουμε και άλλα πιο σοβαρά θέματα .... (και γενικα μου λεει οτι ειμαι πιο χαρουμενη απο οτι η φιλη της από το σχολείο που έχει τα προβλήματα της και ότι περνάει καλά όταν μιλάμε)..... Και ενώ είναι μια κοπέλα που θεωρώ ότι έχω περισσότερα κοινά σαν απόψεις και έχουμε χημεία ....Γενικά και αυτή δεν προτείνει εξόδους συχνά.....Και θέλει προγραμματισμό .......να κανονίσουμε για ποτό πχ μια στάνταρ μέρα και πριν από 3 βδομάδες τουλάχιστον....
Δλδ ελεος...λίγος αυθορμητισμός δεν βλάπτει σε αυτή τη ζωή
Και μη μου πείτε ότι βγαίνει με άλλες φίλες της γτ ούτε αυτή έχει πολλούς φίλους .....σε πολύ σημαντική της στιγμή και δεν ήταν κανένας εκεί.....Μόνο εγώ και ένας φίλος της που ήταν από το εξωτερικό ......(Και η φίλη της από το σχολείο που δεν μπορούσε να ρθει γτ ήταν άρρωστη)
Γενικά ούτε εγώ δεν είμαι το εξάλλο πάρτυ ανιμαλ που είμαι υπερκοινωνικη και όλη μέρα έξω....
Αλλα από την άλλη δεν ειμαι και έτσι....
Θέλω να βγαίνω συχνα να περνάω καλά...Είμαι ανετη ...ειμαι χύμα......δεν ξέρω πως γίνεται αυτό .....
Θέλω να περνάω χρόνο με όσους κάνω παρέα και όχι να μενω μέσα τα σκ μου νέα κοπέλα χωρίς υποχρεώσεις ....Και υπέθετα ότι σε αυτήν την ηλικία το ίδιο θέλουν και οι άλλοι
Υ.γ: αυτές οι κοπέλες που ανέφερα δεν είχαν γκομενικα να τις απασχολούν για πολύ πως να διάστηματα που κάναμε παρέα..
11-06-2020, 12:24 #19
Αυτό ίσως δείχνει ότι μπορεί να το βλέπουν κάπως πιο επιφανειακά και να μην ασχολουνται τόσο σοβαρά αλλά απλά να αρκούνται στο να μάθουν τα νέα σου ή και από κάποια περιέργεια μαζί με ένα ενδιαφέρον μέχρι εκεί όμως. Αν από κοντά δε μπορείς να μοιραστείς κάτι μαζί της ως φίλη τότε πως θα γίνει? Από το τηλέφωνο μόνο?
11-06-2020, 12:52 #20
εγω πιστευω οτι η μοναξια παιζει πολυ ρολο σε αυτο το κομματι που συζητατε και πως οποιος μιλαει απο αποσταση το κανει κατα κυριο λογο για να μιλησει απλα με καποιον επειδη νιωθει μονος..ερευνες εχουν δειξει οτι η μοναξια θεριζει κοσμο στις μερες μας ειναι πολυ μεγαλα τα ποσοστα μοναξιας στις μερες μας δυστιχως.
11-06-2020, 13:56 #21Miliva21GuestΈλα ντε από τηλέφωνο μόνο δεν γίνεται..
Δεν με πειράζει που το βλέπουν επιφανειακά
Παλιότερα ήμουν πολύ δοτικο άτομο και έβαζα ψηλά τους φίλους μου και πήρα πολύ λίγα πίσω......
Δεν με πειράζει που θέλουν να σκοτώσουν την ώρα τους ....απλά να υπάρχουν και έξοδοι για σκότωμα της ώρας...
Δεν μπορώ μόνο τηλέφωνα και έξοδο μια στο τόσο....
11-06-2020, 14:05 #22Miliva21GuestΝαι ....Και η μοναξιά θερίζει και τα ψυχολογικά και τα κομπλεξιλικια επίσης στη γενιά μου.....
Απλά ο καθένας μας ίσως έχει και ένα μερίδιο ευθύνης στη μοναξιά του........
Όταν καποιος δεν συμμετέχει και δεν τον ενδιαφέρει να κρατάει ουσιαστικές η έστω τυπικές επαφές με άτομα που κάνει παρέα
Όπως πχ μικρά πράγματα (ενας καφές ...Ένα ποτό.....Ένα μπάνιο στη θάλασσα ένα σινεμά η ένα κάλεσμα στο σπίτι για άραγμα) τότε φυσικά και νιώθει μοναξιά και ευθύνεται αυτός.....Που κλείνεται στο καβούκι του και στο μικρόκοσμο του
Τεσπα δεν ξέρω πώς να φιλτράρω νωρίς τέτοια άτομα ώστε να μην περιμένω και πολλά..
Βλέπω άλλες κοπέλες που ειναι πχ παρέα από σχολή και κάνουν συνέχεια πράγματα μαζί....Εγώ γτ πέφτω στους μουχλες δεν ξέρω.....Και στη τελική αν δεν φταίνε αυτές και απλά με βαριούνται τότε τι με παίρνουν τηλέφωνα και διεκδικούν χώρο στη ζωή μου ..Δεν καταλαβαίνω
Μάλλον εγώ πέφτω σε τέτοια άτομα....μιλούσα με μια γνωστή από τη σχολή η οποία και αυτή μου έλεγε ότι μπορεί να έχει και 2 μήνες να δει καλές της φίλες Αλλά μιλάνε από το τηλέφωνό.....Και με αυτή ευελπιστουσα κάποια πιο στενή παρέα αλλα δεν έκατσε
11-06-2020, 14:19 #23
φυσικα και εχει μεριδιο ευθηνης ο καθενας μας διοτι οσο χαλια και να ειναι ο κοσμος που ζουμε εχουμε επιλογες που θα κανουμε για να μην ειμαστε μοναχοι. συνηθως οσοι κλεινοντε στον εαυτο τους και δεν κανουν τιποτα ειναι μονοι τους. οσοι κανουν και τολμανε δεν ειναι μονοι τους ποτε. ακου να δεις μιλιβα επειδη ο κοσμος εχει πολλες φοβιες και ενδιασμους πρεπει ΝΑ ΤΟΛΜΑΜΕ και εμεις λιγο τρελα θελει η ζωη παιδιααααααααααα παραδειγμα εχεις ψυχολογησει οτι μια φιλη σου ειναι καλο παιδι και οτι θα ειναι φιλη στο μελλον εαν κανετε παρεα αληθινη φιλη αλλα βλεπεις οτι αυτη δεν σε παιρνει τηλ να τα πειτε ΚΑΝΕ ΚΗΝΙΣΗ και παρτην εσυ!!!!και μια φορα και δυο και τρις!!! η αλλο παραδειγμα βλεπεις οτι μια παρεα ειναι χωριστα και ενω εχουν προδιαγραφες να ενωθουν σαν παρεα δεν το κανουν επειδη κλεινοντε στον εαυτο τους κανε κηνιση και ενωσε τους εσυ!!!! γινει η τρελη της παρεας!!! οποιος κανει πραξεις χωρις να κολαει και να κλεινεται στον εαυτο του δεν ειναι ΠΟΤΕ μονος του,εγω ετσι ζω την καθημερινωτητα μου πλεον κανω οτι μου καπνισει οτι μου βγαινει το κανω και ας ειναι τρελο για την κοινωνια και το συστημα ας πουμε. προφανως δεν πρεπει να ειμαστε free με ολα τα ατομα γιατι δεν τεριαζουμε με ολλους πρεπει να μαθεις να φιλτραρεις και να ψυχολογεις λιγο τον αλλο πρωτα και εαν βλεπετε οτι ειστε σε παρομοιο μηκος κυματως τοτε να κανετε κηνισεις και πραξεις... ολοι αγαπη θελουν μεσα τους ολοι περιμενουν τον τρελαρα που θα τους αγαπησει και θα τους μιλαει και θα κανει πραξεις για εκεινους. α[πλα ζουμε σε εναν κοσμο που ολα ειναι ηλεκτρονικα και ο κοσμος ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ κηνισεις φοβαται,κολωνει το παιζει κουλ ενω δεν ειναι κουλ το παιζει ανοικτος ενω δεν ειναι ανοικτος υπαρχει υποκρισια μεγαλη δυστιχως... αλλα το ποιντ μου ειναι οτι εαν οι αλλοι δεν παιρνουν τηλ η δεν κανουν κηνισεις καντε εσεις για εκεινους!!!!!! τα μικρα και τα απλα πραγματακια ειναι τα καλυτερα οπως ειπες και εσυ
11-06-2020, 14:22 #24
Μήπως έπεσες σε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ σπιτόγατες;
Έχω συμφοιτήτρια που γενικά βαριέται την ζωή της. Μένει 2 βήματα από το πανεπιστήμιο και παίρνει αμάξι. Περισσότερη ώρα της παίρνει μέχρι να παρκάρει. Για να ανέβουμε στον πρώτο είναι ελάχιστα τα σκαλιά. Ακόμα κι' αν περιμένουμε 10 ώρες στο ασανσέρ και κινδυνεύουμε να καθυστερήσουμε στο μάθημα, αυτή για να μην περπατήσει θα συνεχίσει να περιμένει. Το πιο ακραίο ήταν όταν μας είπε πως εύχεται να ξαναξεσπάσει ο κωρονοϊός για να μην ξαναπάμε πανεπιστήμιο, να ξυπνάει 2 λεπτά πριν το μάθημα και να μένει στο κρεβάτι.
Τεσπα λίγο άκυρα αυτά που λέω. Σπιτόγατος δεν σημαίνει βαριέμαι την ζωή μου γενικά :p Και εγώ είμαι σπιτόγατα αλλά και σαν εσένα. Μ' αρέσει να κάθομαι στο σπίτι αλλά όχι και να σαπίζω. Ίσως οι φίλες σου βαριούνται υπερβολικά και "βολεύονται" με το τηλέφωνο; Μέχρι να ετοιμαστούν μπορεί να θέλουν αρκετό χρόνο. Μήπως δεν νιώθουν άνετα με την εμφάνισή τους και ντρέπονται; Μήπως στενεύονται οικονομικά και βρίσκουν αυτή την λύση; Δεν ξέρω, ιδέες ρίχνω :p . Αυτές οι κοπέλες έχουν υποχρεώσεις γενικά; Αν κουράζονται υπερβολικά μπορεί να προτιμούν να "ξοδεύουν" τον ελεύθερο τους χρόνο στον ύπνο ή να σέρνονται γενικά και να μην έχουν όρεξη για έξοδο.
Πάντως το ότι σε παίρνουν τηλέφωνο και ρωτάνε για σένα είναι και καλό και κακό. Είναι κακό για σένα αν κάποιες από αυτές σε ζηλεύουν και θέλουν απλά να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους για το τι κάνεις στη ζωή σου και είναι καλό φυσικά για όσες όντως ενδιαφέρονται. Εγώ θα έλεγα κάτι του τύπου "ρε συ βαρέθηκα να τα λέμε συνέχεια απ' το τηλέφωνο. Σε πεθύμησα. Είναι πιο ωραία η προσωπική επαφή και βαρέθηκα και στο σπίτι". Αν λέει τα δικά της πρότεινε να έρθει σπίτι σου να την κεράσεις καφέ για να κόψεις αντίδραση, ή να πας εσύ κάπου πολύ κοντά στο δικό της και πρότεινε κάποιο κέρασμα. Αν είναι οικονομικό το θέμα και ντρέπεται, θα φανεί.
11-06-2020, 14:22 #25
καντε κηνισεις και πραξεις ΜΟΝΟ στα ατομα που θα σας αγαπησουν και αξιζουν για εσας και μοιαζουν με το μηκος κυματως σας....στα ατομα που δεν αξιζουν για εμας και δεν εχουμε πνευματικη επικοινωνια δεν αξιζει καν να ασχολουμαστε διοτι η ζωη ειναι πολυ μικρη για να χανουμε τον χρονο μας με ατομα που δεν ειναι γραφτο να ειναι διπλα μας το ιδιο ισχυει και στις σχεσεις και στις φιλιες.... ολα θελουν χρονο στην ζωη. στην ουσια δεν εχουμε χρονο για κανεναν παρα μονο για τον ιδιο μας τον εαυτο. αλλα πρεπει και εχουμε αναγκη να αφιρωνουμε χρονο και με αλλους αλλιως ειμαστε μονοι μας....το εχουμε αναγκη αλλα θελει ΠΡΟΣΟΧΗ στο τι ατομα διαλεγουμε να αφιερωσουμε τον χρονο μας....δεν το αξιζουν ολοι παρα μονο μερικοι... οπως ειπα και πριν.
11-06-2020, 14:24 #26
τρεξστε εξω φωναζοντας ζηστε με τρελα και παθος τολμηστε νεα πραγματα χωρις ενδιασμους και φοβο για το τι θα πουν οι αλλοι,ζουμε σε μια αρρωστη κοινωνια... πρεπει να ξεφευγουμε απο αυτην που και που αλλιως θα μας φαει θα μας καταπιει η αρρωστια της κοινωνιας...
11-06-2020, 14:45 #27Miliva21GuestΕχεις δίκιο σε αυτό που γράφεις απλά και εγώ δεν θέλω να γίνομαι φορτικη
Μικρότερη εγώ πάντα ήμουν εκείνη που θα πρότεινε στις φίλες της και θα είχε ιδέες να περάσουν μαζί και να κάνουν πράγματα και εκείνες οι "προνομιούχες που οπότε ήθελαν δεχόντουσαν" χωρίς να ανταποδίδουν .....
Επδ αυτό με πλήγωσε και σε κάνει και δεδομένο στους άλλους το σταμάτησα και δεν θέλω να δειχνω συνέχεια διαθέσιμη οπότε αφήνω και τους άλλους να παίρνουν πρωτοβουλία
11-06-2020, 14:51 #28Miliva21GuestΝαι....σπιτόγατες....αν μείνουν και 2 βδομάδες σπίτι δεν παθαίνουν κάτι....εγω άνετα βαράω ενεσεις και ας μη μου φαινεται
Άλλες είχαν θέματα άγχους και δεν ήταν άνετες διότι είχαν ψυχαναγκασμος με την ώρα με υποχρεώσεις......έφτασαν στη πόρτα του ψυχιάτρου.....
Είχε γράψει κάποιος ότι παίζει πολύ και το cocooning (Εγώ δεν τον ήξερα αυτόν τον όρο)
Αλλά τι φάση δεν γίνεται όλοι να είναι έτσι...Εγώ πέφτω μάλλον σε τέτοια άτομα
Τεσπα γενικά οι φιλίες μεταξύ γυναικών είναι δύσκολες ...οι άντρες είναι πιο άνετοι και πιο χύμα...εχω αντρες φίλους...Όμως χρειάζεται και η γυναικεία συντροφιά..........Πότε δεν ήμουν ανταγωνιστική ούτε να υπερεχω σε φιλίες........πίστευα και θέλω να πιστεύω στη γυναικεία φιλία......
Θα δείξει.......
11-06-2020, 22:39 #29
Η αλήθεια είναι πως κι' εγώ τώρα ακούω τον όρο. Το έψαξα. Ενδιαφέρον. Από αυτά που λες και για το ocd (έχω κι' εγώ θέμα με τα ωράρια, αλλά σε χαλαρές εξόδους με φίλες δεν έχω αυτό το άγχος) ένα συμπέρασμα βγαίνει και είναι γνωστό άλλωστε. Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα έχουν ψυχολογικά, κι' ας μην το ξέρουν :D και κάποιοι άνθρωποι, καλή ώρα εσύ (μην νιώθεις μόνη όμως, κι' εγώ τραβάω πολλούς και είμαι και εγώ μία απ' αυτούς :p), τους τραβάνε :p
Πέρα από τις ζήλιες που αναφέρεις για κάποιες από τις φίλες σου, εννοείται πως υπάρχει γυναικεία φιλία και το κάθε φύλο σου προσφέρει κάτι διαφορετικό. Η αλήθεια είναι πως θέλει ψάξιμο. Εγώ έχασα 2 κολλητές φιλίες που είχα απ' το δημοτικό για το τίποτα. Τα είδα όλα. Δεν είναι εύκολο πράγμα να βρεις σωστούς ανθρώπους που θα ταιριάζετε και θα εκτιμάτε ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου. Αν θες απλή παρέα και πέφτεις σε τέτοια άτομα, λογικά πρέπει να αποδεχτείς το γεγονός πως εσύ θα είσαι πάντα αυτή που θα κάνει την κίνηση να καλέσει για έξοδο. Μέχρι την στιγμή που θα ξενερώνεις βέβαια και βρεθούν τα κατάλληλα άτομα.
12-06-2020, 13:54 #30
μην περιμενεις απο τους αλλους να παιρνουν πρωτοβουλια....θα εισαι ποιο μονη ετσι αποψη μου... να παιρνεις και εσυ πρωτοβουλια αυτο ελεγα πριν να κανεις κηνισεις μην κολλας πουθενα εκει που βλεπεις οτι ο αλλος αξιζει την προσωχη σου να κανεις κηνισεις και ολα θα πανε μια χαρα