Results 16 to 30 of 79
Thread: Ασεξουαλικότητα???
-
11-03-2009, 00:29 #16
samuel, αν και δεν εχω νιωσει οπως εσυ, καταλαβαινω τον προβληματισμο σου, κ τους φοβους σου για την πορεια της σχεσης σου. κ για τον ιδιο σου τον εαυτο πανω απο ολα βεβαια.
διαβαζοντας ομως καποια σημεια οσων λες προβληματιστηκα. Οπως οτι σιχαινεσαι ολους ή τους περισσοτερους ανθρωπους, οπως οτι πας μεχρι ενα σημειο αλλα οχι μετα απο αυτο. Οπως οτι σ αρεσει ισως καποιες φορες να χαιδευεις ή να αγκαλιαζεις την κοπελα σου, αλλα οχι περα απο αυτο. Επισης αναρωτιεμαι πώς ειχες καποτε σχεση που εκανες σεξ πολυ συχνα, ενω πλεον σχεδον καθολου...Δεν θα τυχε....
Φυσικα κ δεν γνωριζω πώς μπορει να σχετιζονται ολα αυτα μεταξυ τους. Εγω προσωπικα δεν πιστευω πως ειναι τυχαια...(οπως κ σχεδον τπτ). Στη θεση σου θα το ψαχνα, θα θελα να δω πώς μου δημιουργουνται αυτα τα συναισθηματα απεχθειας για το σεξ αλλα κ περα απο αυτο Γιατι απαξιωνω κ πώς τους περισσοτερους ανθρωπους.....πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
- 11-03-2009, 01:03 #17
Δεν ξέρω αν αυτό είναι απλά μια δικαιολογία προς τον εαυτό μου αλλά πιστεύω πως το σεξ είναι κάτι που γίνεται για λόγους αναπαραγωγής από τα ζώα. Εφόσον ο άνθρωπος έχει τη συνείδηση να το αναγνωρίσει αυτό για ποιο λόγο πρέπει να το κάνει; Για την ευχαρίστηση των 15 δευτερολέπτων; Υπάρχουν άλλα πράγματα που σου δίνουν ευχαρίστηση για πολύ περισσότερη ώρα.
Όσο για τους περισσότερους ανθρώπους κυρίως τους βαριέμαι. Μου φαίνονται ψεύτικοι. Μου φαίνονται απλά κατασκευάσματα της κοινωνίας χωρίς ψυχή. Στρατιωτάκια που δουλεύουν όλη μέρα για να ικανοποιήσουν τον καταναλωτισμό τους και να διασκεδάσουν όπως τους έμαθαν στα κλαμπ και τα μπουζούκια.
11-03-2009, 01:26 #18
samuel, δεν εχω την ιδια γνωμη για τους ανθρωπους. δεν πιστευω πώς ειναι ολοι ψευτικοι...ισα ισα. εχω γνωρισει πολυ διαφορετικους ανθρωπους. αναμεσα σ αυτους πολυ ομορφους, ξεχωριστους -για μενα-ανθρωπους. που με εκαναν να αισθανθω πολυ ομορφη κ πολυ ιδιαιτερη. Εχω γνωρισει κ καφρους (για μενα). Οπως και να χει διαπιστωσα ποσα λιγα ξερω για το πώς μπορει να ειναι καποιος αλλος, περα απο μενα. Μου δωσαν την ευκαιρια μεσα απο μενα, να μαθω κ για τον κοσμο καποιου αλλου. Αλλα κ μεσα απο τις σχεσεις μου με τους άλλους να διερευνησω κ τον δικο μου κοσμο.
Οσο για το σεξ, προσωπικα δεν μπορω να σου πώ γιατι μου αρεσει. Απλα οτι μου αρεσει, με πάει αλλου. Κ ειναι και απολαυση,περα απο οτιδηποτε αλλο. Κ το φαγητο ειναι ενας τροπος επιβιωσης, αλλα δεν τρωω σκουπιδια για να επιβιωσω. Μ αρεσει να επιβιωνω, απολαμβανοντας, μαθαινοντας, εξερευνώντας τη ζωη....Καπως ετσι, κ σ αυτο το πνευμα σου ειπα οτι θα μου αρεσε να μαθω πως και δεν μου αρεσει το σεξ κ η επαφη με αλλους ανθρωπους. Για να μαθω εμενα πρωτα.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
11-03-2009, 01:34 #19
Δεν είπα και εγώ πως είναι όλοι. Έχω και εγώ φίλους και έχω γνωρίσει άτομα που με έχουν εκπλήξει με τις ιδέες τους. Το ποσοστό όμως είναι μικρό και συνεχώς μειώνεται. Αν η εξέλιξη των ειδών ήταν πιο γρήγορη, σύντομα το πάνω κεφάλι των αντρών θα γινόταν πιο μικρό από το κάτω. Και φυσικά ούτε εγώ είμαι αυτό που θα ήθελα. Είμαι και εγώ ένα στρατιωτάκι που έχει παρεκκλίνει λίγο από τον μονόδρομο του που τον έβαλαν να ακολουθήσει και έφτασε σε ένα σημείο στο οποίο θα νιώθει χαμένος αν δεν μπει πάλι στην \"σωστή\" πορεία.
Edit: Όσο για το σεξ όσο δεν μπορείς να με καταλάβεις εσύ άλλο τόσο δεν μπορώ να σε καταλάβω εγώ. Δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί πιστεύεις πως είναι απόλαυση. Ιδρώτας, σάλια και όλα τα υγρά των γεννητικών οργάνων μπλέκονται μεταξύ τους κάνοντας την ψυχή να ασφυκτιά μέσα στο βρώμικο σώμα.
11-03-2009, 01:44 #20
Originally posted by samuel
Όταν ήμουν 6-7 κρυφοκοιτούσα από κλειδαριές αλλά αυτό φαντάζομαι ήταν από περιέργεια.
Κοιτούσες από κλειδαρότρυπες...κ τι έβλεπες?σεξουαλικές πράξεις?ποιους?πως ένιωθες γι\'αυτό??
11-03-2009, 01:48 #21
Γεια σου Arsi.
Στην τουαλέτα κοιτούσα ή να αλλάζουν ρούχα. Για την μητέρα μου μιλάω :( . Απλά εξερευνούσα. Δεν ένιωθα ούτε άσχημα ούτε καλά.
Οι γονείς μου είναι χωρισμένοι και δεν έχω δει τον πατέρα μου από τα 2 μου. Σεξουαλικές πράξεις δεν θα μπορούσα να βλέπω.
11-03-2009, 01:50 #22
samuel
ηθελα να σε ρωτησω εαν την απεχθεια που νοιωθεις μετα το σεξ γι αυτο που εχει συμβει, την ενοιωθες και κατα το διαστημα που ειχες την εξαμηνη σχεση με εκεινη την μεγαλυτερη σου κοπελα.
και κατι ακομα.
μπορω να δεχτω ασχετα που δεν το νοιωθω κι εγω,οτι δεν σε ενδιαφερει το σεξ.ουτε με γυναικες ουτε με οποιονδηποτε αλλον.
αλλα, βιωνεις με ολες τις υπολοιπες δραστηριοτητες που σε ευχαριστουν συναισθηματα ευτυχιας και πληροτητας η οτι κανεις το βρισκεις απο δυσαρεστο μεχρι ευχαριστο και ως εκει?
11-03-2009, 01:55 #23
Originally posted by Remedy
samuel
ηθελα να σε ρωτησω εαν την απεχθεια που νοιωθεις μετα το σεξ γι αυτο που εχει συμβει, την ενοιωθες και κατα το διαστημα που ειχες την εξαμηνη σχεση με εκεινη την μεγαλυτερη σου κοπελα.
και κατι ακομα.
μπορω να δεχτω ασχετα που δεν το νοιωθω κι εγω,οτι δεν σε ενδιαφερει το σεξ.ουτε με γυναικες ουτε με οποιονδηποτε αλλον.
αλλα, βιωνεις με ολες τις υπολοιπες δραστηριοτητες που σε ευχαριστουν συναισθηματα ευτυχιας και πληροτητας η οτι κανεις το βρισκεις απο δυσαρεστο μεχρι ευχαριστο και ως εκει?
Για το αίσθημα ευτυχίας και πληρότητας που λες δεν νομίζω να το έχω νιώσει ποτέ ή μπορεί να το έχω νιώσει και να μην το έχω εκτιμήσει. Δεν ξέρω τι σημαίνει μάλλον για να πω κάτι παραπάνω.
11-03-2009, 02:09 #24
Samuel,το\'χεις ψάξει καθόλου ιατρικά?
Βέβαια μπορεί να μη σε ανάγκασε ο εαυτός σου αφού δε σου αρέσει,αλλά κάπου έγραψες ,οτι θες να βλέπεις την κοπέλα σου ευτυχισμένη κ χαρούμενη κ να την κάνεις να νιώθει όμορφα.Έστω λοιπόν με αφορμή αυτό το έχεις ψάξει?
Κ κάτι άλλο,εδώ τι σε έστρεψε να γράψεις???
Σε ενοχλεί τελικά που δεν έχεις σεξουαλική επιθυμία?γιατί?
Νιώθεις δλδ ότι κάτι σου λείπει σ\'αυτόν τον τομέα?
Γιατί αν ένιωθες καλά με την κατάσταση δε θα αναρρωτιόσουν,απλά θα ζούσες έτσι.
11-03-2009, 02:15 #25
Δεν το έχω ψάξει ιατρικά και δεν με ενδιαφέρει να το κάνω. Καταλαβαίνω πως αυτό είναι πρόβλημα για τους άλλους (για την κοπέλα μου συγκεκριμένα) αλλά δεν θέλω να κάνω κάτι για να το αλλάξω. Αν δεν μπορεί να ευτυχίσει άλλο μαζί μου θα με χωρίσει ή αν δω πως δεν μπορώ να την κάνω χαρούμενη πια θα τη χωρίσω εγώ.
Για δύο λόγους γράφω εδώ
1) Να βρω άλλους που μπορεί να αισθάνονται σαν και εμένα
2) Να τα πω και κάπου αλλού εκτός από την κοπέλα μου γιατί όπως προανέφερα μου αρέσει να γράφω και να μιλάω.
11-03-2009, 02:22 #26
Kαλά κάνεις κ γράφεις εδώ!!!!!!
Απλά σε ρώτησα γιατί προσπαθώ να σε καταλάβω.
Μήπως μέσα σου βαθιά υπάρχει κάπου η επιθυμία...κ το βλέπεις σαν πρόβλημα για σένα.
Καληνύχτα από μένα.
11-03-2009, 02:29 #27
Μπορεί κάπου βαθιά μέσα μου να πιστεύω πως είναι πρόβλημα και να περιμένω να με πείσει κάποιος. Αν και δεν το νομίζω δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα.
Μάλλον τώρα που το σκέφτομαι θα ήθελα πολύ να με πείσει κάποιος πως είναι πρόβλημα. Και εφόσον είμαι σίγουρος πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει θα πρέπει να μάθω κάποια συνταρακτική αλήθεια για να αλλάξω άποψη. Και πάντα οι συνταρακτικές αλήθειες είναι όχι απλά καλοδεχούμενες αλλά και το νόημα της ζωής.
Καληνύχτα Arsi.
11-03-2009, 09:50 #28
Γιατί να θέλεις να πειστείς ότι είναι πρόβλημα; Γιατί να θέλει να πειστεί ένας ετεροφυλόφιλος/ομοφυλόφιλος/αμφιφυλόφιλος/ασεξουαλικός πως οι όποιες προτιμήσεις του αποτελούν προβληματική συμπεριφορά; Μήπως επειδή έτσι νομίζει ότι θα ήταν πιο εύκολο για αυτόν να προσπαθήσει να τις αλλάξει; Γιατί δεν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας όπως είναι παρά θέλουμε να τον μεταμορφώσουμε σε κάτι που όλες του οι πλευρές αποτελούν το πλειοψηφικό κομμάτι της κοινωνίας/είναι αποδεκτές από αυτήν. Στην τελική δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι γενικής κατηγορίας είναι τόσο αλώβητοι όσο θέλουμε να πιστεύουμε, πόσο μάλλον ενδιαφέροντες. Ενδεχομένως να λέω βλακείες! :p
11-03-2009, 11:05 #29
Καλημέρα samuel :)
Καταρχήν θέλω να σου πω ένα ευχαριστώ για το θέμα γιατί κάπου μέσα στα λεγόμενά σου μπορεί να κρύβεται κάποια απάντηση στις δικές μου ερωτήσεις.
Κατα δεύτερον,..
όλα αυτά που έγραψες για το πόσο μεγάλη απογοήτευση σου προξενεί η σημερινή κοινωνία.. μου είναι γνωστά... βλέπω κι εγώ κάθε μέρα ανθρώπους άδειους, απασχολημένους αποκλειστικά με τις καθημερινές τους ανάγκες, μη εχοντες καμια επιθυμία να δώσουν σημασία στο πνευματικό τους είναι.... και μάλιστα με στεναχωρεί αυτο...
μ\'αρέσει επίσης να διαβάζω, να μιλάω, να ακούω, να γράφω,.. μέσα στη σαβούρα να βρίσκω μικρούς θησαυρούς,..
και σιχαίνομαι τις σχέσεις που βασίζονται μόνο στα θέλω - όποια θέλω και να είναι αυτά, σεξουαλικά, οικονομικά ή κοινωνικά...
ΑΛΛΑ.
μήπως ένας έρωτας αληθινός είναι το μόνο διέξοδο από την εσωτερική μιζέρια της ανθρώπινης φύσης;..
αυτό πιστεύω εγώ,. εδώ και 2.5 χρόνια τρελλά ερωτευμένη.. :)
το σεξ από μόνο του σαφώς και είναι απλά σωματική \"απόλαυση\" για 30 δευτερόλεπτα...
γι\'αυτο δεν χρησιμοποιω ποτέ αυτή τη λέξη σχετικά με τον εαυτό μου.
δεν κάνω \"σεξ\", κάνω έρωτα.
δηλαδή εκφράζω τον έρωτά μου.
Οι δυο άνθρωποι θέλον να γίνουν ένα. Και μπορούν να το κάνουν! Συναισθηματικά, πνευματικά, σωματικά. Δηλώνοντας έτσι ότι νίκησαν τη μοναξιά.. την αναζήτηση στον άδειο κόσμο των άλλων. Αυτή είναι η ουσία του έρωτα.
Μιλάς, ακούς, νιώθεις, φιλάς,.. επικοινωνείς με όλους τους τρόπους με το αντικείμενο της αγάπης σου. Γιατί ξέρεις ότι μόνο μέσα σε αυτή την επικοινωνία υπάρχεις Άνθρωπος και όχι ανθρωπάκος...
Σε ζάλισα φίλε samuel. Αυτά όλα είναι μόνο κάποια credo δικά μου, όχι απόλυτες αλήθειες... ούτε επιστημονική γνώμη.
Απλά από τα μηνύματά σου κατάλαβα ότι,.. ο δρόμος σου είναι ακόμα αρκετά σκοτεινός.
11-03-2009, 13:37 #30
@lllogan
Οι ετεροφυλόφιλοι/ομοφυλόφιλοι/αμφιφυλόφιλοι νιώθουν ευχαρίστηση στο σεξ ενώ οι ασεξουαλικοί (αν μπορώ να με χαρακτηρίσω έτσι) όχι.
Δε θέλω να αλλάξω για να ανήκω στο πλειοψηφικό κομμάτι της κοινωνίας αλλά για να γνωρίσω ένα κομμάτι του εαυτού μου που ίσως είναι πολύ σημαντικό αλλά κρύβεται πολύ καλά για διάφορους λόγους μέσα μου.
Όπως και να \'χει έχω ήδη αποδεχτεί τον εαυτό μου όπως είναι τώρα απλά είμαι ανοιχτός σε όλα.
@k_thessal
Γνωστά όσα λες για τον έρωτα αλλά μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να τα καταλάβω. Ένα με τον άλλο για μένα μπορείς να γίνεις όταν λίγο πριν ανοίξεις το στόμα σου για να πεις κάτι, το λέει ο άλλος, όταν ο άλλος καταλαβαίνει με τρεις σου λέξεις αυτά που άλλοι θέλουν ολόκληρο βιβλίο για να καταλάβουν, όταν σφίγγεις στην αγκαλιά σου τον άλλο και νιώθεις καλύτερα από το να είχες 15 συνεχόμενους οργασμούς και η καρδιά σου χτυπάει πιο δυνατά απ\' ότι αν έχεις τρέξει μαραθώνιο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπορείς να γίνεις ένα με τον άλλο επειδή συμφωνείται με ποια στάση και σε ποιο δωμάτιο σας αρέσει το σεξ (ή έρωτας) περισσότερο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό που γίνεται καθαρά για αναπαραγωγή μεταξύ δύο ζώων θα εκφράσει κάτι περισσότερο από το ότι είσαι και εσύ απλά ένα ζώο.
Νιώθω πως πιέζομαι.
04-08-2025, 22:05 in Σχέσεις και Επικοινωνία