Forum Υποστήριξης

Σεξουαλικές σκέψεις

Θέμα: Σεξουαλικές σκέψεις

Ετικέτες: ιδεοληψιες, ιδψ
  1. psy said:
    Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από Fightorflight Εμφάνιση Μηνύματος
    Στην ΙΨΔ είναι συχνό οι εμμονες να έχουν μη αποδεκτές ηθικά και αποστροφικές εικόνες.

Από το wikipedia:
    Ιδεοληπτικές παρορμήσεις. Πρόκειται για την αίσθηση του ατόμου ότι κινδυνεύει να κάνει πράξεις ή να ξεστομίσει λέξεις ή φράσεις ανήθικες, οι οποίες είναι κυρίως σε αντίθεση με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται και τη σχέση του με τα άτομα που εμπλέκονται. Για παράδειγμα, να ξεστομίσεις ιερόσυλες λέξεις στην εκκλησία, ή να διαπράξει σεξουαλικές πράξεις απέναντι σε άτομα που του απαγορεύεται κάτι τέτοιο, όπως οι γονείς ή το παιδί του. Συχνά τα άτομα με ΙΨΔ πιστεύουν πως και μόνο η σκέψη μιας ιδεοληψίας μπορεί να την πραγματοποιήσει ταυτόχρονα όπως πχ. ιερόσυλες σκέψεις εντός ή εκτός της εκκλησίας, σκέψεις σεξουαλικού περιεχομένου που δεν ανήκουν στην πραγματική σεξουαλικότητα του ατόμου κ.α
    ναι τα έχω διαβάσει όλα αυτά. Ήθελα να το συζητήσω και στο forum για να ακούσω προσωπικές εμπειρίες.

2. LiloCook said:
    Δεν έχω ΙΔΨ.

3. Eagle guy said:
    Λοιπόν, μη δίνεις καμία σημασία στις ανώμαλες σεξουαλικές σκέψεις που έχεις, όσο κι αν προσπαθούν να σε πείσουν ότι τις θέλεις. Είναι απλά κομμάτι ΙΔΨ. Εγώ είμαι πιστός και είχα κυρίως παλιότερα και μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο συνεχείς σκέψεις βλασφημίας, τι σημαίνει, είμαι ανώμαλος? Είμαι βλάσφημος? Όχι, απλά ιδεοψυχαναγκαστικός είμαι

4. mindcrime said:
    Ναι αλλά πως απαλλαγομαστε απο αυτές ειναι το θέμα να φύγουν και να μην ξαναγυρίσουν. Α παίρνω και Effexor για αυτές 150mg

5. Eagle guy said:
    Δεν απαλλαγόμαστε, απλά αδιαφορούμε!

6. mindcrime said:
    Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από Eagle guy Εμφάνιση Μηνύματος
    Δεν απαλλαγόμαστε, απλά αδιαφορούμε!
    Δεν ειναι εύκολο γιατι σου γίνονται πάθος και σου στριφογυρίζουν συνεχώς στο μυαλό. Δεν μπορω να πω θα περάσουν δεν τρέχει μια. Το χω προσπαθήσει αλλά δεν μου βγαίνει, δεν μου γίνεται και με τρώνε σαν σαρακι

7. psy said:
    Λοιπόν, μη δίνεις καμία σημασία στις ανώμαλες σεξουαλικές σκέψεις που έχεις, όσο κι αν προσπαθούν να σε πείσουν ότι τις θέλεις. Είναι απλά κομμάτι ΙΔΨ. Εγώ είμαι πιστός και είχα κυρίως παλιότερα και μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο συνεχείς σκέψεις βλασφημίας, τι σημαίνει, είμαι ανώμαλος? Είμαι βλάσφημος? Όχι, απλά ιδεοψυχαναγκαστικός είμαι
    Κάνεις κάποια θεραπεία να το ξεπεράσεις;

8. psy said:
    Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από mindcrime Εμφάνιση Μηνύματος
    Ναι αλλά πως απαλλαγομαστε απο αυτές ειναι το θέμα να φύγουν και να μην ξαναγυρίσουν. Α παίρνω και Effexor για αυτές 150mg
    Και εσύ έχεις τέτοιου είδους ιδεοληψίες; Κάνεις θεραπεία;

9. mindcrime said:
    Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από psy Εμφάνιση Μηνύματος
    Και εσύ έχεις τέτοιου είδους ιδεοληψίες; Κάνεις θεραπεία;
    Παιρνω 150mg effexor γιατι πριν κανα τριμηνο ειχα φρικαρει ενα βραδυ μετα απο μακροχρονια ψυχολογικη πιεση που μου ασκουσαν

10. Eagle guy said:
    Κάνεις κάποια θεραπεία να το ξεπεράσεις;
    Παίρνω κάτι χάπια, το ένα δε βοηθάει, με το άλλο μπορώ και κοιμάμαι χωρίς ενοχλήσεις και σκέψεις, αλλά παχαίνει

11. BlackCoral said:
    το μήνυμα έχει τροποποιηθεί από τη διαχείριση.
    Τελευταία επεξεργασία από Aeon; 17-06-2020 στις 19:22

12. psy said:
    Παιρνω 150mg effexor γιατι πριν κανα τριμηνο ειχα φρικαρει ενα βραδυ μετα απο μακροχρονια ψυχολογικη πιεση που μου ασκουσαν
    Καταλαβαίνω απόλυτα. Σε βοηθάνε όμως; Κάνεις ταυτόχρονα ψυχοθεραπεία;

13. psy said:
    Παίρνω κάτι χάπια, το ένα δε βοηθάει, με το άλλο μπορώ και κοιμάμαι χωρίς ενοχλήσεις και σκέψεις, αλλά παχαίνει
    Φαντάζομαι συγχρόνως με ψυχοθεραπεία...?

14. mindcrime said:
    Καταλαβαίνω απόλυτα. Σε βοηθάνε όμως; Κάνεις ταυτόχρονα ψυχοθεραπεία;
    Οχι θεωρω κοροιδια τη ψυχοθεραπεια

15. psy said:
    Οχι θεωρω κοροιδια τη ψυχοθεραπεια
    Γιατί το πιστεύεις αυτό; Να φανταστώ είχες αρνητική εμπειρία; Δεν συμφωνώ. Είναι ο μόνος τρόπος θεραπείας σε συνδιασμό με αγωγή από ψυχίατρο.