Φόβος Αστεγίας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
    Senior Member

Φόβος Αστεγίας

Είμαι άνεργος 2 χρόνια. 36 ετών. Φοβάμαι πως δεν θα στεριώσω ποτέ σε μια δουλειά και θα μείνω άστεγος.

Φοβάμαι πως θα κακοδιαχειριστώ το σπίτι που θα μου αφήσουν οι δικοί μου και θα το χάσω.

Νιώθω ανίκανος.

Επειδή σκέφτομαι την μετανάστευση στην Αμερική, εκεί σκέφτομαι πως θα με ξεγελάσουν και εκμεταλλευθούν και θα χαρώ τη δουλειά μου και θα καταλήξω στον δρόμο.

Το ίδιο φοβάμαι κι εδώ.

Φοβάμαι γενικώς.

Δεν κοιμάμαι τα βράδια και μετά ξυπνάω στις 2 το μεσημέρι με ψυχολογία χάλια.

Senior Member
    Ποια ειναι η δουλεια που μπορεις να κανεις;

Senior Member
    Αμερική τη σημερον ημέρα δεν μπορούν ούτε να σε κλέψουν ούτε να σε ξεγελάσουν αλλά το θέμα ειναι μπορείς να μεταναστεύσεις εκει; Ειναι εύκολο για σενα να βγάλεις πράσινη κάρτα ή βίζα με απώτερο σκοπό την έκδοση της πράσινης κάρτας;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Biliskov View Post
    Ποια ειναι η δουλεια που μπορεις να κανεις;
    Έχω τελειώσει οικονομικά σε πανεπιστήμιο. Έχω δουλέψει σε τράπεζα, σε μια εταιρεία, γκαρσόν και αλλού.

Senior Member
    Quote Originally Posted by tzimani View Post
    Έχω τελειώσει οικονομικά σε πανεπιστήμιο. Έχω δουλέψει σε τράπεζα, σε μια εταιρεία, γκαρσόν και αλλού.
    Ψάξουν τοτε ρε φιλαράκι και μη τα παρατάς ετσι εύκολα.. αν θέλεις να δουλέψεις θα δουλέψεις. Εχεις και ενα χαρτί στα οικονομικά ψάξου κάπου. Χωρίς δουλεια δεν θα ζήσεις! Δουλειές υπάρχουν. Πολλοί εκμεταλλεύονται αλλα κάποιοι ειναι σωστοί. Ψάξε και σε κανένα λογιστήριο εφόσον εχεις και τα οικονομικά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mindcrime View Post
    Αμερική τη σημερον ημέρα δεν μπορούν ούτε να σε κλέψουν ούτε να σε ξεγελάσουν αλλά το θέμα ειναι μπορείς να μεταναστεύσεις εκει; Ειναι εύκολο για σενα να βγάλεις πράσινη κάρτα ή βίζα με απώτερο σκοπό την έκδοση της πράσινης κάρτας;
    Είμαι Αμερικανός υπήκοος, εκεί γεννήθηκα. Αλλά όταν βλέπω βίντεο με αστέγους εκεί μου κόβονται τα πόδια.

Senior Member
    Γιατι δεν ψαχνεσαι βορεια ευρωπη;

Senior Member
    Quote Originally Posted by tzimani View Post
    Είμαι Αμερικανός υπήκοος, εκεί γεννήθηκα. Αλλά όταν βλέπω βίντεο με αστέγους εκεί μου κόβονται τα πόδια.
    Ναι αλλά τι background εχουν εκείνοι και τι εχεις εσύ?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ορέστης View Post
    Γιατι δεν ψαχνεσαι βορεια ευρωπη;
    Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ.

Είναι και που δεν ξέρω και κανέναν εκεί.

Senior Member
    Quote Originally Posted by mindcrime View Post
    Ναι αλλά τι background εχουν εκείνοι και τι εχεις εσύ?
    Ε οκ. Από background τι να πεις. Με μερικούς μπορεί να έχω και παρόμοιο απλά αυτοί μετά τρελαίνονται και το γυρίζουν σε άστεγος/mode.... Δεν ξέρω. Είναι τεράστια χώρα και στάνταρ θα βρεις και άτομα άστεγα με 2 μεταπτυχιακά δεν αποκλείεται.

Senior Member
    Εγώ θα σου πω ενα πράγμα. Ειμαι γεννημένος Καναδά και εχω καναδικό διαβατήριο. Οι γονείς μου ζουν και δουλεύουν στη Γερμανία εδω και πολλα χρόνια. Εγω επειδή δόξα το θεό εχω δουλεια στην Ελλάδα κάθομαι ακομα εδω. Υπάρχουν ευκαιρίες στην Ευρώπη για να εχεις μια καλή δουλεια και μια καλή ζωή και δεν παιζει να μείνεις άστεγος. Σε κάποιες χώρες οι άστεγοι το επιλέγουν να ειναι άστεγοι! Απλά θα σου πω πως κάθε αρχή ειναι δύσκολη Ειδικα αν δεν εχεις κανέναν. Αν εχεις οπουδήποτε κάποιον γνωστό καλο θα ειναι να πας εκει για να εχεις μια εύκολη αρχή. Κάπου να μείνεις κάποιος να σου δείξει τα κατατόπια και το τι παιζει. Εμένα ο πατέρας μου όταν πήγε Γερμανία παρόλο που είχε σόι πέρασε πολυ δύσκολα γιατι έμενε μονος. Ξεκινά λιγο ψάξε εδω και μετα αν δεις οτι δεν εδω γίνεται τιποτα ψάξε για εξω. Δεν ειναι εύκολη απόφαση αλλα αν χρειαστεί θα την κανεις. Απο γνωστούς πάντως εχω ακούσει οτι πολυ καλή φάση ειναι Σουηδία Φινλανδία κτλ. Πολυ καλο επίπεδο ζωής και γενικά ειναι πολυ καλές χώρες. Αλλα και παλι όπου και να πας η αρχή ειναι δύσκολη!

Senior Member
    είναι ενας φόβος που εχουνε αρκετοι ανθρωποι.
    δυστυχως πλεον η ατακα "εαν θες να βρεις δουλεία βρίσκεις" είναι μια μπουρδα που εμεινε προ κρίσης, που ηταν παχες οι μύγες. Οι ίδιοι θεωρουν ότι ο ανεργος ειναι και τεμπελης που δεν κανει τον σκλαβο.

Όχι, δεν αρκεί να ΘΕΣ να βρείς δουλεία πρεπει και να υπαρχουν δουλείες ΠΟΥ μπορουν να ζήσεις.

Ο λόγος που φεύγουν στο εξωτερικό είναι ακριβως αυτός, κανενας ελληνας εργαζόμενος δεν νιωθει ασφαλής στην εργασία του. Πραγματικα δεν εισαι ο μόνος χιλιάδες κόσμος ζει με την εβεβαιότητα.

Το καλό ειναι ότι υπάρχει ενας σπίτι που θα σε βοηθήσει να μην μείνεις αστεγος. Δεύτερον υπάρχει πρόνοια για τους μακροχρόνια άνεργους και για τους ανθρωπους χωρίς έσοδα που λεγεται ΚΕΑ.

Εαν δεν φορτωθείς με χρέη είναι σπάνιο να βγείς στην αστεγία, με ενα σπίτι στο όνομα σου.

Θεωρώ οτι δεν υπάρχει γης της απαγγελίας απλά κάποιες χώρες έχουν καλύτερο σύστημα. Η Αμερικη ειναι τεράστια και δεν είναι ίδια σε όλη της εκταση. Ουτε η Ελλαδα εχει την ίδια ποιότητα και κόστος ζωής σε καθε πόλη.

Με την αποταμιευση πως τα πας;

Φυσικα και υπάρχουν δουλειές, τα λεφτά βέβαια δν είναι αυτά που πρέπει αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα . Αν είσαι απ Θεσσαλονίκη και εχεις δίπλωμα γι; παπάκι μπορώ να σου πω μαγαζιά που ζητάνε κόσμο, και πολλές ταχυδρομικές ζητάνε κόσμο όπως και σούπερ. Είμαστε και συνάδελφοι (οικονομικά) αλλά εγώ δυστυχώς δν το έχω εξασκήσει ακόμη αλλά και με τς δουλειές ανειδίκευτου είμαι ευχαριστημένος. Μην αγχώνεσαι θα τν βρεθς τν άκρη
    Last edited by Alexes 93; 15-06-2020 at 08:45.

Senior Member
    Quote Originally Posted by LiloCook View Post
    είναι ενας φόβος που εχουνε αρκετοι ανθρωποι.
    δυστυχως πλεον η ατακα "εαν θες να βρεις δουλεία βρίσκεις" είναι μια μπουρδα που εμεινε προ κρίσης, που ηταν παχες οι μύγες. Οι ίδιοι θεωρουν ότι ο ανεργος ειναι και τεμπελης που δεν κανει τον σκλαβο.

Όχι, δεν αρκεί να ΘΕΣ να βρείς δουλεία πρεπει και να υπαρχουν δουλείες ΠΟΥ μπορουν να ζήσεις.

Ο λόγος που φεύγουν στο εξωτερικό είναι ακριβως αυτός, κανενας ελληνας εργαζόμενος δεν νιωθει ασφαλής στην εργασία του. Πραγματικα δεν εισαι ο μόνος χιλιάδες κόσμος ζει με την εβεβαιότητα.

Το καλό ειναι ότι υπάρχει ενας σπίτι που θα σε βοηθήσει να μην μείνεις αστεγος. Δεύτερον υπάρχει πρόνοια για τους μακροχρόνια άνεργους και για τους ανθρωπους χωρίς έσοδα που λεγεται ΚΕΑ.

Εαν δεν φορτωθείς με χρέη είναι σπάνιο να βγείς στην αστεγία, με ενα σπίτι στο όνομα σου.

Θεωρώ οτι δεν υπάρχει γης της απαγγελίας απλά κάποιες χώρες έχουν καλύτερο σύστημα. Η Αμερικη ειναι τεράστια και δεν είναι ίδια σε όλη της εκταση. Ουτε η Ελλαδα εχει την ίδια ποιότητα και κόστος ζωής σε καθε πόλη.

Με την αποταμιευση πως τα πας;
    Έχω λίγα λεφτά στην άκρη αλλά στην ουσία με ζουν οι γονείς μου.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Alexes 93 View Post
    Φυσικα και υπάρχουν δουλειές, τα λεφτά βέβαια δν είναι αυτά που πρέπει αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα . Αν είσαι απ Θεσσαλονίκη και εχεις δίπλωμα γι; παπάκι μπορώ να σου πω μαγαζιά που ζητάνε κόσμο, και πολλές ταχυδρομικές ζητάνε κόσμο όπως και σούπερ. Είμαστε και συνάδελφοι (οικονομικά) αλλά εγώ δυστυχώς δν το έχω εξασκήσει ακόμη αλλά και με τς δουλειές ανειδίκευτου είμαι ευχαριστημένος. Μην αγχώνεσαι θα τν βρεθς τν άκρη
    Δυστυχώς δεν είμαι απο Θεσσαλονίκη αλλά θα το έχω υπ' όψιν.

Page 1 of 2 12 LastLast