Repost :Τρεμουλο στο δάχτυλο και φοβερό άγχος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Senior Member

Repost :Τρεμουλο στο δάχτυλο και φοβερό άγχος

Γεια σας, ειμαι υποχόνδριος.20 χρόνων . Οτι συμπτωματα και να εχω τα θεωρώ καταστροφικά... Χρειάζομαι την βοήθεια σας.. Πριν απο 2 εβδομάδες ήμουν στον κήπο και τον έφτιαχνα.. Πηγα να βγαλω φωτογραφία και διαπίστωσα οτι έτρεμε ο αντιχειρας μου.. Αλλα οχι οταν ηταν χαλαρός.. Μονο αν τον πιεζα..διερκισε περιπου κανα δεκάλεπτο και σταμάτησε.. Αγχωθηκα τοσο πολυ που πιστεψα πλέον στο μυαλό μου οτι ειναι σκληρυνση κατα πλάκας (τοσο καλα). Και ριζοθικε στο μυαλο μου... Μετα απο μια βδομάδα χωρίς να τρεμει κανενα δάχτυλο ενα βράδυ καθώς κάπνιζα έτρεμαν τα δύο δάχτυλα που κρατουσα το τσιγάρο (και όχι ο αντιχειρας μου) για κανα δεκάλεπτο παλι και μετα σταματισε... Εγω εντωμεταξύ να τρελαθώ.. Κρίση εκείνη την ώρα.. Αλλα σε όλο το τρεμουλο και στης δυο περιπτώσεις δεν ειχα αδυναμία η κατι αλλο και γενικότερα δεν έχω αλλο συμπτωμα... Πειρα τον γιατρο και του το ειπα και μου είπε να μην ανησυχώ και να πάρω μαγνησιο... Εφόσον είναι για μερικα λεπτα ο τρομος δεν είναι τίποτα.. Με πιάνει καμία φορα αλλα για λιγο... Δεν ξερω παιδιά... Σας έχει τύχει? Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο αλλα πρεπει να το πω καπου γιατί θα εκραγω.. (επίσης μετα της βιταμίνες μαγνησιου μετα απο 3 μερες το νιώθω πιο λίγο και πιο λιγο το τρεμουλο) υπάρχει περίπτωση να μου το δημιουργεί το αγχος? σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας
    Αν ειχα σκτ δεν θα είχα και αλλα συμπτωματα?

Junior Member
    Καλησπέρα! Στάνταρ το άγχος και το έντονο στρες παίζουν ρόλο και το σωματοποιουμε αμέσως. Ειδικά εμείς οι φοβικοι και οι υποχονδριοι. Από το υπερβολικο στρες εμένα με πιάνει τρέμουλο αδυναμία στους μυς και συσπαση μυών επίσης. Και να ξέρεις αυτό συμβαίνει όταν είσαι ήρεμος..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Riri93 View Post
    Καλησπέρα! Στάνταρ το άγχος και το έντονο στρες παίζουν ρόλο και το σωματοποιουμε αμέσως. Ειδικά εμείς οι φοβικοι και οι υποχονδριοι. Από το υπερβολικο στρες εμένα με πιάνει τρέμουλο αδυναμία στους μυς και συσπαση μυών επίσης. Και να ξέρεις αυτό συμβαίνει όταν είσαι ήρεμος..
    Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!!Πραγματικά ολα αυτα γίνονται οταν ειμαι ήρεμος... Δουλεύω σαν το σκυλί όλη μερα και το βράδυ οταν ειμαι ήρεμος η σε μια κατάσταση ηρεμίας μου βγαίνουν ολα αυτα... Γιατι συμβαίνει αυτό? Πως γίνεται αφου ειμαι ήρεμος... Δεν καταλαβαίνω.. Εχω πει στους δικούς μου να πάω νευρολογο και μου αρχίσανε '' παλι τα ίδια? Παλι θα τρέχεις στους γιατρούς και θα σου λένε δεν έχεις τίποτα '' εχω κανει πολλές επισκέψεις και το τελικό συμπερασμα παντα ειναι το αγχος... σκέφτομαι να ξεκινήσω πάλι την ψυχοθεραπεια.. Είμαι σε ενα δίλημμα.. Το οτι θελω να το ξεπερασω μονος μου αλλα δεν ξερω τον τρόπο...και προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου οτι δεν ειμαι άρρωστος και δεν τα καταφέρνω..

Junior Member
    Quote Originally Posted by Antreas256 View Post
    Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!!Πραγματικά ολα αυτα γίνονται οταν ειμαι ήρεμος... Δουλεύω σαν το σκυλί όλη μερα και το βράδυ οταν ειμαι ήρεμος η σε μια κατάσταση ηρεμίας μου βγαίνουν ολα αυτα... Γιατι συμβαίνει αυτό? Πως γίνεται αφου ειμαι ήρεμος... Δεν καταλαβαίνω.. Εχω πει στους δικούς μου να πάω νευρολογο και μου αρχίσανε '' παλι τα ίδια? Παλι θα τρέχεις στους γιατρούς και θα σου λένε δεν έχεις τίποτα '' εχω κανει πολλές επισκέψεις και το τελικό συμπερασμα παντα ειναι το αγχος... σκέφτομαι να ξεκινήσω πάλι την ψυχοθεραπεια.. Είμαι σε ενα δίλημμα.. Το οτι θελω να το ξεπερασω μονος μου αλλα δεν ξερω τον τρόπο...και προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου οτι δεν ειμαι άρρωστος και δεν τα καταφέρνω..
    Συνήθως τα ψυχοσωματικα εμφανίζονται όταν είμαστε σε κατάσταση ηρεμίας. Διότι όταν είμαστε στρεσαρισμενοι, μέσα στο άγχος, το σώμα μας συνηθίζει σε αυτό που νιώθουμε. Και το εκδηλώνουμε μετά.. Θα σου πρότεινα να ηρεμήσεις όσο μπορείς..αν μπορείς βέβαια. Πιστεύω θα είχες και άλλα συμπτώματα αν είχες κάτι το πολύ σοβαρό

Senior Member
    Συνήθως τα ψυχοσωματικα εμφανίζονται όταν είμαστε σε κατάσταση ηρεμίας. Διότι όταν είμαστε στρεσαρισμενοι, μέσα στο άγχος, το σώμα μας συνηθίζει σε αυτό που νιώθουμε. Και το εκδηλώνουμε μετά.. Θα σου πρότεινα να ηρεμήσεις όσο μπορείς..αν μπορείς βέβαια. Πιστεύω θα είχες και άλλα συμπτώματα αν είχες κάτι το πολύ σοβαρό
    Και εμένα αυτό μου λέει η λογική και κανω πάντα το λάθος να μπαινω στο Google και όπως πάντα σε βγάζει ετοιμοθάνατο... Έχουν περάσει τα τρεμούλα και εχω διαβάσει στο google οτι στην σκληρυνση κατα πλάκας φεύγουν τα συμπτώματα και επανέρχονται... Αυτό με αγχωσε και ταυτόχρονα γελασα αφού ενιωσα οτι μέχρι και το google με τρολλαρει... δεν αντεχω αλλο να ζω με αυτή την σκέψη και θα σταματήσω όπως δηποτε αυτή την πορεία που περνώ.. Δεν πάει άλλο.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Antreas256 View Post
    Και εμένα αυτό μου λέει η λογική και κανω πάντα το λάθος να μπαινω στο Google και όπως πάντα σε βγάζει ετοιμοθάνατο... Έχουν περάσει τα τρεμούλα και εχω διαβάσει στο google οτι στην σκληρυνση κατα πλάκας φεύγουν τα συμπτώματα και επανέρχονται... Αυτό με αγχωσε και ταυτόχρονα γελασα αφού ενιωσα οτι μέχρι και το google με τρολλαρει... δεν αντεχω αλλο να ζω με αυτή την σκέψη και θα σταματήσω όπως δηποτε αυτή την πορεία που περνώ.. Δεν πάει άλλο.
    Σε καταλαβαίνω πίστεψε με. Έχω χρειαστεί να πάρω 2 φορές στη ζωή μου stedon για να μπορώ να ηρεμώ. Με ενοχλεί που πρέπει να βασίζομαι σε ηρεμιστικά και αγχολυτικα για να μπορώ να παίρνω μια ανάσα οταν με πιανει πανικός με το πρώτο σύμπτωμα που εμφανίζω.

Junior Member
    Σε καταλαβαίνω MyCFAVisit πίστεψε με. Έχω χρειαστεί να πάρω 2 φορές στη ζωή μου stedon για να μπορώ να ηρεμώ. Με ενοχλεί που πρέπει να βασίζομαι σε ηρεμιστικά και αγχολυτικα για να μπορώ να παίρνω μια ανάσα οταν με πιανει πανικός με το πρώτο σύμπτωμα που εμφανίζω.
    I would suggest you calm down as much as you can..if you can of course. I think you would have other symptoms if you had something very serious
    Last edited by gasilskibe; 02-07-2020 at 11:35.