Results 1 to 3 of 3
Thread: Πρόβλημα στην όραση απο άγχος...
-
15-06-2020, 18:58 #1
Πρόβλημα στην όραση απο άγχος...
Καλησπέρα.... εδώ και 10 ημέρες λόγω έντονου άγχους πλήν τον μουδιασμάτων, αίσθημα τσιμπημάτων σε χέρι και πόδι, υπήρχαν και κάποιες ενοχλήσεις στην όραση, στο δεξί μάτι... κατά διαστήματα μια κόπωση στο μάτι, σαν θόλωση, σχηματάκια κουρτινάκια και σαν να σκίαζε στη γωνία του η όραση.... σήμερα μια πρώτη επίσκεψη σε οφθαλμίατρο σε δημόσια δομή της περιοχής μου.... ένας έλεγχος που στην αρχή δεν έδειχνε κάτι, στο τέλος παρατήρησε κάτι στην ωχρά κηλίδα και με παρέπεμψε χωρίς χρέωση στο ιδιωτικό του ιατρείο απόψε, χωρίς να πληρώσω κάτι, για να μου κάνει μια OCT κάτι σαν αξονική στο μάτι, διότι υποψιάζεται ''ορώδης χοριοαμφιβληστροειδοπάθει α'' λόγω άγχους... πρώτη φορά το άκουσα, googλαρα και φυσικά, έγινα άνω κάτω... κανείς , καμιά ιδέα, κάποια παρόμοια εμπειρία??
- 16-06-2020, 12:22 #2blackcrowGuest
Έχω εμφανίσει θολότητα στο μάτι και διάφορα άλλα τουλάχιστον τρεις φορές ως τώρα. Οφθαλμίατροι, εφημερεύοντα. Η διάγνωση ίδια. Άγχος. Επίσης στο νοσοκομείο μου είχαν πει ότι και η ξηροφθαλμία είναι σύμπτωμα του άγχους η οποία σε συνδυασμό με την πολλή ώρα στην οθόνη υπολογιστή, κινητού, επειδεινώνεται. Έχω ξηροφθαλμία χρόνια τώρα. Απ' όταν με πήρε η κάτω βόλτα με το άγχος. Αλλά προσπαθώ να μην δίνω σημασία. ΌΤαν δε πήγα στα εφημερεύοντα ξύπνησα μεσημέρι και έβλεπα θολά από το ένα μάτι. Για πάνω από δυο ώρες μιλάμε τώρα. Πήγα στα εφημερεύοντα. Μόλις έφτασα εκεί έγινα καλά. Αν με ρώταγες πριν από λίγο θα ορικιζόμουν ότι έβλεπα θολά κι ότι είχα κάτι παθολογικό.
Μην ανησυχείς. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι προκαλεί το άγχος. Κι αυτά με τα μουδιάσματα που λες τα έχω αντιμετωπίσει πάνω από δέκα φορές. Η ίδια διάγνωση πάντα. Μάλλον ξέρουμε τι προκαλεί αλλά εκείνη την ώρα το ξεχνάμε. Κουράγιο. Δεν θα είναι τίποτα. Θα το δεις. Γράψε μας μετά την επίσκεψη
16-06-2020, 21:52 #3
Καλησπέρα, η OCT δεν έδειξε κάτι τελικά, μου εξήγησε ο οφθαλμίατρος ότι λόγω άγχους κάποιες φορές εάν υπάρχει η προδιάθεση σχηματίζεται μέσα στην ωχρά κηλίδα κάτι σαν υγρό, για το οποίο δεν υπάρχει αγωγή απλά περιμένεις να φύγει μόνο του.. αν δε φύγει το χτυπάς με ειδικό λέιζερ... Ξηρότητα στο μάτι φυσικά, αλλά και επηρεασμένο ίσως από μια σαν πάρεση νεύρου κροταφογναθικής όπου και με παρέπεμψε σε ΩΡΛ, οπότε θα ψαχτει και αυτό τώρα.