Βάζω τον εαυτό μου σε ασχημες καταστάσεις.. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 46
    Senior Member
    Quote Originally Posted by celestial psyche View Post
    εκανα μονο δυο συνεδρίες μια στον καθενα αλλα δεν καταλαβα και πολλα και ποτε δεν τους εμπιστεύθηκα οπως εχω πει σε αλλα ποστ δεν εμπιστεύομαι τους ψυχοθεραπευτές με τα ναρκο φαρμακα που δινουν σαν ευκολη λύση εμπιστεύομαι ΜΟΝΟ τον εαυτο μου και ναι φυσικα μονος μου τα εχω ξεπερασει ολα οσα ειχα μεχρι τωρα χωρις κανενα φαρμακο...πηγα στον πρωτο εκανα μια συνεδρία μου έδωσε φαρμακα δεν τα πήρα ποτε μου γιατι ξερω τι προκαλούν στον οργανισμο...πηγα στον δευτερο μου εδωσε παλι αμεσως και τους σιχάθηκα και απο τοτε ειπα θα προσπαθησω μονος μου γιατι δεν ειναι λογικο αυτο που συμβαινει και ετσι τα καταφερα. εκανα δυο χρονια να διωξω τα ψυχοσωματικά μου και τους πονους αλλα μετα απο δυο χρονια προσπάθειας τα καταφερα και ειμαι μια χαρα τωρα δόξα το θεο. το οτι πηγα δυο φορες στην ζωη μου σε δυο διαφορερικους θεραπευτές δεν σημαινει οτι δεν τα ξεπερασα μονος μου... και εσυ εκει κόλλησες? καλο θα ηταν να κοιτανε τα προβλήματα τους καποιοι χωρις να σχολιαζουν τα προβληματα άλλων τοσα θετικά εχω πει στο φορουμ εσυ εκει κόλλησες ε? το εχω πει σε πολλα ποστ οτι μονος μου τα ξεπερασα. δεν ηταν ευκολο το εκανα ομως και ξερω κιαλλα παιδια που το εχουν κανει
    μα ειχες πει οτι πηγες σε ψυχολογους.
    οι ψυχολογοι, απαγορευεται να δωσουν φαρμακα...
    μονο ψυχιατρος μπορει να δωσει φαρμακα.
    επομενως ψυχοθεραπεια δεν δοκιμασες. σε ψυχιατρους πηγες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by vickie_victoria View Post
    Δεν ξέρω αν είναι ocd αυτό πιο πολύ για τραύμα το νιώθω κ επειδή έχω δραματικο χαρακτήρα. Ίσως να είναι και ocd
    όταν λες "δραματικό χαρακτήρα" τι εννοείς;

Senior Member
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    όταν λες "δραματικό χαρακτήρα" τι εννοείς;
    Εννοω οτι είπε ότι εχω καποιο δραματικο στοιχειο

Banned
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    ειναι περίπλοκο και βαριεμαι να εξηγω...το νοημα ειναι ιδιο παντως ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ τους απατεώνες ψυχιατρους που δινουν φαρμακα-ναρκωντικα και εθιζουν τον κοσμο και κανουν κακο στα συναισθήματα τους και μετα παθαινουν στεριτικα εαν τα κόψουν κιολας! αφου τα καταφερα εγω να γινω καλα μονος μου χωρις φαρμακα μπορουν και οι άλλοι να γινουν καλα. βοτανα επινα φουλ και ακομα πινω...βοηθανε τα βοτανα πολυ στις ψυχασθενιες. οσο περίεργο και αν ακούγεται και στο αγχος βοηθανε πολυ και στον υπνο καποια. εχουμε 8000 βοτανα στην ιερή ελλαδα του θεου... ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΆΠΟΙΟΣ φαρμακα? απο την στιγμη που εχουμε 8000 βοτανα διαφορετικά...?

Banned
    σε δυο ψυχιάτρους ειχα παει που ηταν οικογενιακοι φιλοι και δεν πηραν λεφτα καθολου αλλα δεν μου γεμισαν το ματι γιατι και οι δυο μου ειπαν να παρω φάρμακα και τους απέρριψα.

Senior Member
    ειναι περίπλοκο και βαριεμαι να εξηγω...το νοημα ειναι ιδιο παντως ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ τους απατεώνες ψυχιατρους που δινουν φαρμακα-ναρκωντικα και εθιζουν τον κοσμο και κανουν κακο στα συναισθήματα τους και μετα παθαινουν στεριτικα εαν τα κόψουν κιολας! αφου τα καταφερα εγω να γινω καλα μονος μου χωρις φαρμακα μπορουν και οι άλλοι να γινουν καλα. βοτανα επινα φουλ και ακομα πινω...βοηθανε τα βοτανα πολυ στις ψυχασθενιες. οσο περίεργο και αν ακούγεται και στο αγχος βοηθανε πολυ και στον υπνο καποια. εχουμε 8000 βοτανα στην ιερή ελλαδα του θεου... ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΆΠΟΙΟΣ φαρμακα? απο την στιγμη που εχουμε 8000 βοτανα διαφορετικά...?
    σε δυο ψυχιάτρους ειχα παει που ηταν οικογενιακοι φιλοι και δεν πηραν λεφτα καθολου αλλα δεν μου γεμισαν το ματι γιατι και οι δυο μου ειπαν να παρω φάρμακα και τους απέρριψα.
    απο ποια ψυχασθενεια εγινες καλα με τα βοτανα;
    κι εγω πινω βοτανα, αλλα δεν εχω καμια ασθενεια. τα πινω επειδη μου αρεσουν.
    εσυ, απο ποια ακριβως ασθενεια εγινες καλα;

Senior Member
    Η νέα μου διάγνωση είναι διάταραχη πανικου κ υποχονδριαση, ρώτησα για ιδψ και μου είπε όχι αν κ η υποχονδρια κατατασεται στην ιδψ μου είπε κ έχει ίδια αντιμετώπιση. Αυτά που πιστευα για ψυχαναγκασμόυς μου είπε πως δεν είναι ψυχαναγκασμόι αλλά πράξεις ασφαλείας για να αποφύγω την κρίση πανικού. Χάπια μου είπε αν έχω έντονα συμπτώματα κ θελω να πάρω κάνενα αντικαταθλιπτικο.

Senior Member
    Καλη μου εχω περασει από τη φαση σου,φοβομουν και εγω οτι θα χασω τη μητέρα μου η οποια με στηριζει οσο κανείς κάθισα και σκεφτηκα ομως οτι αυτα είναι τυχερα...μπορει να πεθάνω εγω πρώτη ή μπορεί να ζηςει ως τα βαθεια γεραματα τυχερα ειναι αυτα,δε τα ξερει κανεις.... προσπάθησε να κερδίζεις στιγμές με τούς γονεις σου να τους αγκαλιαζεις να τους λες πόσο τους αγαπας και γενικα να είσαι ένθερμη για να τους χορτασεις όσο γινεται
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

Senior Member
    Η νέα μου διάγνωση είναι διάταραχη πανικου κ υποχονδριαση, ρώτησα για ιδψ και μου είπε όχι αν κ η υποχονδρια κατατασεται στην ιδψ μου είπε κ έχει ίδια αντιμετώπιση. Αυτά που πιστευα για ψυχαναγκασμόυς μου είπε πως δεν είναι ψυχαναγκασμόι αλλά πράξεις ασφαλείας για να αποφύγω την κρίση πανικού. Χάπια μου είπε αν έχω έντονα συμπτώματα κ θελω να πάρω κάνενα αντικαταθλιπτικο.
    ρωτησες αν εχεις ιδψ, και σου απαντησε, οχι δεν εχεις ιδψ, αλλα η υποχονδριαση ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ, ειναι οντως ιδψ κι εχει και την ιδια θεραπεια...
    σου φαινεται αξιοπιστη απαντηση αυτη; βγαζεις ενα λογικο συμπερασμα;

Antonis8
    Guest
    Εγώ πλεόν αμφιβάλλω αν η Βικυ όντως έχει επισκεφτεί ποτε ψυχολόγο ή ψυχίατρο, όλο φασκει και αντιφασκει όσον αφορά το τι της ειπαν.

Επισης οι διαγνωσεις δεν γίνονται έτσι. Εγώ ζητησα απο τον ψυχίατρο μου να με διαγνωσει επιτοπου με βάση το DSM 5 και περασαμε δυο συνεδρίες να μου κάνε ερωτήσεις για να διαγνωστω με ΙΔΨ, διαταραχή πανικου και PTSD.

Αυτά που λέει η Βικυ μοιάζουν επιπολαια γκουγκλαρισματα, όπως καποτε έλεγε ότι έχει διπολικη διαταραχή και ψύχωση.

Antonis8
    Guest
    Α λέμε παλι για θαυματουργα ματζουνια και "απατεωνες ψυχιατρους". Και όλα αυτά σε ένα φόρουμ ψυχολογίας.

Senior Member
    Βάζω τον εαυτό μου σε ασχημες καταστάσεις όπως πχ να σκέφτομαι ότι οι γονείς μου πεθαίνουν κ μένω εντελώς μόνη κ με πιάνουν τα κλαματα τόσο έντονα σαν να είναι αλήθεια.. Το ζω κανονικά δλδ.. Αυτό δεν ξέρω γιατί το κανω το έκανα κ μικρή. Σκέφτομαι μετά από χρόνια όταν έρθει εκείνη η στιγμή τι θα κάνω κ κλαιω τόσο έντονα κ το ζω κανονικά κ μετά λέω συνέλθε εδώ είναι οι γονείς σου, κ ξανάρχομαι στο τώρα κ λέω κοίτα πως τους ταλαιπώρω τώρα με τις βλακειες μου και τοτε θα λέω μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω κ να ήμουν αλλιώς..
    Εγω παλι δεν μπορω να τους βλεπω να υποφερουν...τρια χρονια κατακοιτη η μανα μου απο το ρημαδι το εγκεφαλικο....και ανοια φουλ.Εχω ετοιμαστει ψυχολογικα,αν και εκεινη την ωρα δεν εισαι ποτε ετοιμος,και περιμενω το μοιραιο.Παραλληλα προσπαθω να διαχειριστω τα δικα μου θεματα ,και να σταθω στα ποδια μου.Ευτυχως εχω φιλους ,βγαινω καθε μερα ,γενικα προσπαθω να ζησω οσο μπορω.

Senior Member
    ρωτησες αν εχεις ιδψ, και σου απαντησε, οχι δεν εχεις ιδψ, αλλα η υποχονδριαση ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ, ειναι οντως ιδψ κι εχει και την ιδια θεραπεια...
    σου φαινεται αξιοπιστη απαντηση αυτη; βγαζεις ενα λογικο συμπερασμα;
    Όσο πιο πολλούς αλλάζεις τόσες διαφορετικες διαγνώσεις παίρνεις οπβς είπα κ με τους γιατρούς. Τον ρώτησα κ μου είπε ότι αυτά που σκέφτομαι και που κάνω δεν ειναι ιδψ παρόλα αυτά η υποχονδρια ανηκει στο φασμα της ιδψ κ γω το γνβριχω αυτό το ειπαν τα τελευταία χρόνια από τότε που την ονόμασαν άγχος ος υγειας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Εγώ πλεόν αμφιβάλλω αν η Βικυ όντως έχει επισκεφτεί ποτε ψυχολόγο ή ψυχίατρο, όλο φασκει και αντιφασκει όσον αφορά το τι της ειπαν.

Επισης οι διαγνωσεις δεν γίνονται έτσι. Εγώ ζητησα απο τον ψυχίατρο μου να με διαγνωσει επιτοπου με βάση το DSM 5 και περασαμε δυο συνεδρίες να μου κάνε ερωτήσεις για να διαγνωστω με ΙΔΨ, διαταραχή πανικου και PTSD.

Αυτά που λέει η Βικυ μοιάζουν επιπολαια γκουγκλαρισματα, όπως καποτε έλεγε ότι έχει διπολικη διαταραχή και ψύχωση.
    Αντώνη δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζι σου απο εδώ να καταλάβεις πόσο σε μπερδεύουν οι γιατροί αλλά λερι ο ένας αλλά λέει ο άλλος εγω δεν θα προσπαθήσω να σε πείσω τι μου είπαν κ τι έχω αυτά μου λένε αυτά λέω. Αιντε βγάλε άκρη μαζί τόυς.

Senior Member
    Η Υποχονδρίαση ανήκει στις σωματόμορφες διαταραχές. Οι υπόλοιπες σωματόμορφες είναι η Σωματοποιητική διαταραχή , η Διαταραχή μετατροπής , η Διαταραχή πόνου & η Σωματοδυσμορφική διαταραχή.
    Η ΙΔΨ ανήκει στις αγχώδεις διαταραχές μαζί με διαταραχή Πανικού, ΓΑΔ , Διαταραχή μετατραυματικού στρες & Κοινωνική Φοβία.

Αποκλείεται να σου είπε ο ψυχίατρος πως η Υποχονδρίαση''κατατάσσεται στην ΙΔΨ''. Αυτό που ενδεχομένως να σου είπε είναι πως η θεραπεία μπορεί να είναι κοινή και στις 2 παθήσεις. Όχι πως και αυτό είναι απόλυτα σωστό αλλά μπορεί να συμβεί. Πχ το Ladose σε υψηλές δόσεις μπορεί να είναι αποτελεσματικό σε ΙΔΨ αλλά να βοηθήσει και το Υποχονδριακό άγχος.
    Εμένα πχ το Εfexor που λάμβανα την περίοδο 2009-2014, με θεράπευσε εντελώς από την Υποχονδρίαση + Διαταραχή Πόνου που έπασχα τότε.
    Κάποια φαρμακευτικά σκευάσματα είναι κοινά σε πολλές ψυχιατρικές παθήσεις.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast