Καρδιά η στομάχι;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 15 of 15
    Senior Member

Καρδιά η στομάχι;

Από εχθές το βράδυ ένιωθα έναν έντονο πόνο στα 2 στήθοι ανάμεσα και λίγο αριστερά ισως (ελαφρώς) και είχα διαροια. Σήμερα το ίδιο όλη μέρα. Ως τώρα παρατήρησα (έτσι νομίζω) ότι ο πόνος ξεκινάει μετά από λίγο που τρώω. Χτυπάει και στην πλάτη (τώρα ξεκίνησε)
    Επίσης είχα και σήμερα διάρροια
    Είναι στομάχι η καρδιά εκεί ρε παιδιά;
    Το στομάχι μου λένε είναι πιο κάτω αριστερά. Εμένα είναι σχεδόν κέντρο ανάμεσα στα 2 στήθοι. Αν είναι κάτι με την καρδιά παίζει να μου φέρνει διαροια; Καμία ιδέα;

Senior Member
    Αν ειναι καρδια θα ποναγες συνεχεια. Μηπως τρως αποτομα και πολυ και πιεζεται το διαφραγμα;

Senior Member
    Quote Originally Posted by oubna1 View Post
    Αν ειναι καρδια θα ποναγες συνεχεια. Μηπως τρως αποτομα και πολυ και πιεζεται το διαφραγμα;
    Η αλήθεια είναι λόγο εξαγωγής πρόσφατα τρώω λίγο αμασητα. Ξεκίνησαν όλα από μια πίτσα. Έφαγα την σκληρή γωνία και δεν μάσησα καλά και ένιωσα ότι δυσκολεύτηκε να κατέβει. Λες να τραυμάτισα κάναν οισοφάγο;
    Ο πόνος είναι στα 2 στήθοι ανάμεσα.

Antonis8
    Guest
    Το στομάχι μιμείται πολυ την καρδιά και το έμφραγμα. Ούτε οι ίδιοι οι γιατροι δεν ξέρουν κάποιες φορες αν ο ασθενής έχει ιστορικό και στις δυο παθήσεις.

Μάλλον είναι το στομάχι σου σε συνδυασμό με το έντερο. Φαε πιό ελαφριά τις επομενες μέρες.
    Οχι, δεν νομίζω να τραυματισες τον οισοφαγο,εγώ μια φορά που όντως τον τραυματισα είχα μικρή αιμοπτυση.

Χθες εγώ έκανα το λάθος να μην φαω για αρκετή ώρα και με επιασε ένα πνιξιμο και απιστευτο βάρος απο τα γαστρικα υγρά, δεν μπορουσα να ανασανω σχεδόν, όλο το στέρνο μου ήταν σαν να ζύγιζε 100 κιλά. Μετά εφαγα λίγο ρύζι πήρα και ένα αντιοξινο και μου περασε.

Senior Member
    Μπορεί να ειναι και απλος νευροπονος και να μην έχεις τιποτα από οσα αναφέρεις
    Quote Originally Posted by TryToSurvive View Post
    Η αλήθεια είναι λόγο εξαγωγής πρόσφατα τρώω λίγο αμασητα. Ξεκίνησαν όλα από μια πίτσα. Έφαγα την σκληρή γωνία και δεν μάσησα καλά και ένιωσα ότι δυσκολεύτηκε να κατέβει. Λες να τραυμάτισα κάναν οισοφάγο;
    Ο πόνος είναι στα 2 στήθοι ανάμεσα.
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Το στομάχι μιμείται πολυ την καρδιά και το έμφραγμα. Ούτε οι ίδιοι οι γιατροι δεν ξέρουν κάποιες φορες αν ο ασθενής έχει ιστορικό και στις δυο παθήσεις.

Μάλλον είναι το στομάχι σου σε συνδυασμό με το έντερο. Φαε πιό ελαφριά τις επομενες μέρες.
    Οχι, δεν νομίζω να τραυματισες τον οισοφαγο,εγώ μια φορά που όντως τον τραυματισα είχα μικρή αιμοπτυση.

Χθες εγώ έκανα το λάθος να μην φαω για αρκετή ώρα και με επιασε ένα πνιξιμο και απιστευτο βάρος απο τα γαστρικα υγρά, δεν μπορουσα να ανασανω σχεδόν, όλο το στέρνο μου ήταν σαν να ζύγιζε 100 κιλά. Μετά εφαγα λίγο ρύζι πήρα και ένα αντιοξινο και μου περασε.
    Μάλιστα. Χθες το βράδυ έκανα να φάω λαπα. Τρώω και μετά από 5 λεπτά πονούσα αφάνταστα ανάμεσα στα στήθοι. Και το απόγευμα που έφαγα μια τυρόπιτα πάλι το ίδιο μετά από 5 λεπτά
    Σήμερα έφαγα πριν λίγο 1 μπαρα και με ενόχλησε λίγο πάλι αλλά όχι σαν χθες. Έκανα και το πρωί διάρροια. Αλλά λιγότερη αυτή τη φορά. Θα δοκιμάσω και σήμερα και αν δω κάτι θα πάω γιατρό. Απλά ανησυχώ μην είναι με την καρδιά κάτι γιατί είδα ισχαιμία κτλπ φέρνει διαροια και πόνο έτσι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Νοσηρή φαντασία View Post
    Μπορεί να ειναι και απλος νευροπονος και να μην έχεις τιποτα από οσα αναφέρεις
    Κάθε φορά 5 λεπτά μετά το φαι;

Senior Member
    Εγω για χρόνια ποναγα κατω στην αρχη του πνεύμονα και τελικά ήταν νευροπονος..αν είναι μετα το φαι μηπως εχεις κανα ελκος;
    Κάθε φορά 5 λεπτά μετά το φαι;
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Νοσηρή φαντασία View Post
    Εγω για χρόνια ποναγα κατω στην αρχη του πνεύμονα και τελικά ήταν νευροπονος..αν είναι μετα το φαι μηπως εχεις κανα ελκος;
    Μάλλον θέλει ψάξιμο τότε. Μπορεί να είναι και νευροπονος γιατι έχω αρκετούς τελευταία. Ειδικά λαιμό, και κυρίως αριστερή πλευρά. Χέρια δηλαδή κτλπ κτλπ
    Θα δω αν συνεχίσει και αύριο και θα πάω αν είναι γιατρό πάλι

Antonis8
    Guest
    Μάλιστα. Χθες το βράδυ έκανα να φάω λαπα. Τρώω και μετά από 5 λεπτά πονούσα αφάνταστα ανάμεσα στα στήθοι. Και το απόγευμα που έφαγα μια τυρόπιτα πάλι το ίδιο μετά από 5 λεπτά
    Σήμερα έφαγα πριν λίγο 1 μπαρα και με ενόχλησε λίγο πάλι αλλά όχι σαν χθες. Έκανα και το πρωί διάρροια. Αλλά λιγότερη αυτή τη φορά. Θα δοκιμάσω και σήμερα και αν δω κάτι θα πάω γιατρό. Απλά ανησυχώ μην είναι με την καρδιά κάτι γιατί είδα ισχαιμία κτλπ φέρνει διαροια και πόνο έτσι.

Η καρδιά έχει συμπτωμα βάρους/σφιξιματος,όχι πονου σε συγκεκριμένο σημείο ,συνήθως.

Εγώ έχω έλκη στον οισοφάγο και πολυ πιθανον και στο στομάχι πλεον, πρεπει να προγραμματισω παλι γαστροσκοπηση μου ειπε ο γαστρεντερολογος γιατί μετά απο επταμηνη αγωγή δεν σταμάτησε το πρόβλημα. Διεκοψα τα αντιοξινα ένα μήνα τώρα, σήμερα άρχισε παλι έντονος πονος στον οισοφαγο. Μια τρυπα στο νερό. Φαίνονται στο λαιμό μου τα σημάδια της παλινδρόμησης ακόμα και στον καθρέφτη αν ανοιξω το στόμα μου. Εχω βγάλει φουσκαλες και με καίνε.

Κεντρο του στήθους παντως δεν είναι το στομάχι, οισοφάγος είναι. Ή μυϊκό είναι ή ίσως καμιά δυσπεψια. Με έλκος θα ειχες πιο σοβαρά συμπτωματα.
    Σφολιατες κλπ δεν είναι καλά για το στομάχι. Ισως ειναι και θέμα διατροφης.

Αν ομως εχεις γενικα θεματα με στομαχι, πηγαινε σε γαστρεντερολογο.

Senior Member
    Η καρδιά έχει συμπτωμα βάρους/σφιξιματος,όχι πονου σε συγκεκριμένο σημείο ,συνήθως.

Εγώ έχω έλκη στον οισοφάγο και πολυ πιθανον και στο στομάχι πλεον, πρεπει να προγραμματισω παλι γαστροσκοπηση μου ειπε ο γαστρεντερολογος γιατί μετά απο επταμηνη αγωγή δεν σταμάτησε το πρόβλημα. Διεκοψα τα αντιοξινα ένα μήνα τώρα, σήμερα άρχισε παλι έντονος πονος στον οισοφαγο. Μια τρυπα στο νερό. Φαίνονται στο λαιμό μου τα σημάδια της παλινδρόμησης ακόμα και στον καθρέφτη αν ανοιξω το στόμα μου. Εχω βγάλει φουσκαλες και με καίνε.

Κεντρο του στήθους παντως δεν είναι το στομάχι, οισοφάγος είναι. Ή μυϊκό είναι ή ίσως καμιά δυσπεψια. Με έλκος θα ειχες πιο σοβαρά συμπτωματα.
    Σφολιατες κλπ δεν είναι καλά για το στομάχι. Ισως ειναι και θέμα διατροφης.

Αν ομως εχεις γενικα θεματα με στομαχι, πηγαινε σε γαστρεντερολογο.
    Μάλλον το ζορισα τότε με το αμασητο κομμάτι πίτσα
    Ήταν και η ζύμη κάτω και ήταν σκληρή. Και όταν το κατάπια ένιωσα εκεί με "έκατσε" λίγο κάπως. Ελπίζω μην έκανα καμία ζημιά. Θα το δω και αύριο.

Antonis8
    Guest
    Δεν υπάρχει περίπτωση να έκανες ζημιά επειδή απλώς έφαγες κάτι αμάσητο. Το να λες ότι πονάς μετά από πέντε λεπτά αφού τρως, σημαίνει ότι το φαγητό δεν έφτασε καν στο στομάχι ακόμα. Περισσότερο σαν έμμονη ιδέα ακούγεται αφότου έφαγες την πίτσα. Αν είχες και πριν συμπτώματα θα σου έλεγα για παλινδρόμηση.

Σε τι γιατρό θα πας; Γιατί αν πας σε οποιοδήποτε άλλο γιατρό εκτός από γαστρεντερολόγο ή ΩΡΛ, δεν πρόκειται να το διαπιστώσει κάπως, απλώς θα σου πει ό,τι αναφέρθηκε και εδώ.

Ισχαιμικά επεισόδια μπορεί να έχει κάποιος μετά το φαγητό, αλλά αυτό που περιγράφεις δεν μοιάζει με ισχαιμία καρδιάς.

Τι εξετάσεις έχεις κάνει στη ζωή σου;

Senior Member
    Δεν υπάρχει περίπτωση να έκανες ζημιά επειδή απλώς έφαγες κάτι αμάσητο. Το να λες ότι πονάς μετά από πέντε λεπτά αφού τρως, σημαίνει ότι το φαγητό δεν έφτασε καν στο στομάχι ακόμα. Περισσότερο σαν έμμονη ιδέα ακούγεται αφότου έφαγες την πίτσα. Αν είχες και πριν συμπτώματα θα σου έλεγα για παλινδρόμηση.

Σε τι γιατρό θα πας; Γιατί αν πας σε οποιοδήποτε άλλο γιατρό εκτός από γαστρεντερολόγο ή ΩΡΛ, δεν πρόκειται να το διαπιστώσει κάπως, απλώς θα σου πει ό,τι αναφέρθηκε και εδώ.

Ισχαιμικά επεισόδια μπορεί να έχει κάποιος μετά το φαγητό, αλλά αυτό που περιγράφεις δεν μοιάζει με ισχαιμία καρδιάς.

Τι εξετάσεις έχεις κάνει στη ζωή σου;
    Έκανα πρόσφατα για τις εμβοές κτππ και όλα καλά
    Έκανα και μια γενική αίματος κ βγήκε άψογη.
    Πίεση 11 και σχεδόν 8
    Φοβάμαι μην είναι καρδιά γιατί ένιωσα και πριν λίγο κάτι πονακια στην καρδιά. Ποτέ δεν είχα θέμα στη ζωή μου με καρδιά αλλά σκέφτομαι μην έγινε τώρα. Μια φορά που με πήραν αίμα κ ζαλίστηκα με έκαναν καρδιογράφημα αλλά ήταν οκ (πριν 3 χρόνια)

Antonis8
    Guest
    Απο γενική δεν έχεις να καταλάβεις και πολλά αν αφορούν πιο συγκεκριμένες παθήσεις ή καρδιά.
    Ένας πρώτος έλεγχος αφορά χοληστερίνη, ζάχαρο, θυροειδή, cpk κλπ. Και ούρων.

Το καρδιογράφημα δεν είναι πλήρης έλεγχος για την καρδιά. Αν θεωρείς ότι πρέπει να τσεκάρεις, κλείσε ραντεβού να κάνεις και υπέρηχο και ό,τι άλλο κρίνει ο γιατρός. Δεν ακούγονται κλασικά συμπτώματα καρδιάς, αλλά ένας έλεγχος, αν δεν έχεις κάνει ποτέ, πρέπει να γίνει κάποια στιγμή.

Κλείσε στο νοσοκομείο να κάνεις έναν βασικό έλεγχο.

Από κει και πέρα σου απάντησα. Εγώ θεωρώ ότι είναι πιθανότητα κάτι με παλινδρόμηση ή απλώς κάποια ιδεοληψία. Αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε εμείς.

Banned
    Μήπως είναι θέμα άγχους;