Results 16 to 30 of 82
Thread: Λέει ότι τον πιέζω
-
25-06-2020, 21:56 #16
Αν διαβάσεις καλύτερα αυτό που έγραψα ανάφερα ότι έκανα λάθος που του έβαλα την διορία και το πήρα κατευθείαν πίσω.
Όταν ο άλλος σου λέει πιέζομαι και θέλω τον χώρο μου και δεν θέλω να σου βγάλω αντικλείδι (που το ξαναλέω το τόνισα ότι θα το χρησιμοποιώ σε ώρες ανάγκης) και είναι συνέχεια αρνητικος δεν είναι τοίχος ; Εγώ που έβαλα τον τοίχο ακριβώς ; Στο κάτω κάτω είχα όλα μου τα πράγματα εκεί και αυτός έφυγε εκδρομή και με άφησε απέξω δεν το λες ιδιαίτερα συντροφική σκέψη . Ποια συναισθήματα ακριβώς χρησιμοποίησα ;
- 25-06-2020, 22:55 #17
Μην πιάνεσαι από λέξεις...
Το "πρέπει" που έγραψα μετέφρασε το καλύτερα ως "ειναι καλό, χρειάζεται..."
Είναι καλό και τίμιο να λέμε αυτά που θέλουμε από τη ζωή μας στους συντρόφους μας για να έχουμε καλύτερες,πιο αληθινές σχέσεις.....
Λάθος της που αντέδρασε σπασμωδικά
Και λάθος της που προσπάθησε να τον εξαναγκασει γτ με το ζόρι δεν γίνεται τπτ....ομως άμα φύγει, τον χωρίσει θα έχει δίκιο
25-06-2020, 23:13 #18
Γραφεις στο κείμενο σου: Του είπα οκ και ότι δεν θα περιμένω μια ζωή.
Δεν θα περιμενεις ποιον μια ζωή; Τον ανθρωπο που του ζητας να περασετε μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ μαζι; Οντως;
Δεν εκανες απλά λάθος, είπες αυτό που πραγματικα πιστευες. Τωρα το μετανιωσες γιατί ξερεις οτι θα το χασεις. Οχι, γιατί αλλαξες γνωμη ή γιατί καταλαβες. Το πηρες κατευθειαν πισω γιατί είδες οτι θα τον χασεις και αν τον χασεις θα πληγωθεις ΕΣΥ.
Μπορουσες να του πεις, θα στο δωσω πισω οταν γυρίσεις, γιατι εχω τα πραγματα μου και θα λείπεις. Να μπείς τοσο όσο εκείνος σου επιτρεπει, γιατι στην τελικη ειναι σπίτι του. Δεν παυεις να υπαρχεις σαν ανθρωπος οταν κανεις σχεση.
Σου είπε οτι μπορεις να ζητησεις απο την θεια του κλειδι, αρα το προβλημα σου δεν ηταν να μπεις μεσα να παρεις τα πραγματα σου αλλα οτι δεν εγινε με τον τρόπο που εσυ θελεις ή ακόμα καλυτερα δεν καταφερες να τον πεισεις με αυτη την δικαιλογια.
Ο ίδιος σου είπε οτι θελει να παει σε ψυχολογο, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ιδεα.
Εγω βλεπω πως εχει πληρη επιγνωση της καταστασης και προσπαθει. Εσυ εχεις εναν εγωισμο μπροστα σου και δεν καταλαβαίνεις Χριστο.
Αυτες τις μερες που είστε χωρια, εσυ επρεπε να ψαχνεις στο ιντερνετ να μιλησεις με καποιον ψυχολογο για το πως μπορεις και πρεπει να αντιμετωπισεις τα συναισθηματα εγκαταλειψης που εχει. Να μαθεις οσο περισσοτερα μπορεις για να τον βοηθησεις.
Οχι να τον κατηγορεις που δεν ειναι αυτο που ονειρευτηκες γιατί εκείνος δεν επελεξε να τον εγκαταλείψουν εσυ ομως επελεγεις τον γαμο αντί να είσαι μαζί του.
26-06-2020, 06:29 #19
Μα αυτός δεν εκρυψε τίποτα, της το λεει ξεκαθαρα τώρα ότι δεν της αρέσει είναι αλλο θεμα.
Εδωσε όλα τα σημάδια ότι ζορίζεται, σίγουρα δεν χρειάζεται να είσαι φακίρης για να το καταλαβεις, πόσο μάλλον όταν είσαι 4 χρόνια μαζί.
Θα φύγει γιατί δεν της αρέσει η κατάσταση, είναι δικαίωμα της, αλλά δεν μπορεί να κατηγορεί τον άνθρωπο της ότι δεν θέλει δεσμεύσεις όταν εκείνη είναι που θα φεύγει. Από τα λίγα που ξέρω όποιος θέλει δεσμεύσεις δεν χωρίζει, προσπαθεί.
Αλλά όπως φαίνεται αυτός παρουσιάζεται ως αυτός που δεν θέλει δεσμεύσεις αλλά είναι ο μόνος που ψάχνει λύσεις.
Βασίζομαι στα γραφόμενα. Εσύ θα ήθελες να παντρευτείς κάποιον που σε πιέζει να κάνεις κάτι που δεν θες; 'Η που δεν καταλαβαίνει το βασικότερο γεγονός της ζωής σου; Εγω πάντως όχι.
Απορώ πως ακόμα δεν την έχει χωρίσει, με αυτά που του έχει κάνει. Κλαίει και της λεει πως την αγαπάει και εκείνη τον χαβά της, είναι πραγματικα εξοργιστικό το πως το διαχειρίζεται. Ο ίδιος ζητάει να πάνε σε ψυχολόγο ζευγαριών και εκείνη λεει θα το σκεφτώ αντί να είναι αυτή που πρέπει να του ζητάει να πάνε για να τον βοηθήσει.
26-06-2020, 10:01 #20ntintiGuestΚαι οι δυο βρισκεσται σε ενα παραλληλο συμπαν το οποιο ομως φαινεται οτι δεν θα ενωθει ποτε μιας και οι δυο ειστε απολύτως ξεκαθαροι για εμενα μεταξυ σας...
Ναι μεν υπάρχουν αισθήματα και απο τους δυο σας ΑΛΛΑ, άλλα θες εσύ στην προκειμεη περιπτωση και εχεις απολυτο δικιο και άλλα αυτος που ειναι πολυ εντάξει με εσενα μιας και σου ειπε ακριβως τι θελει ,,,
Εχει να λυσει τα δικα του θεματα που για εμενα ειναι το σπουδαιοτερο γιατι σκεψου να ξεκινησεις να δημιουργησεις μια οικογενεια ,να ερθει και ενα παιδι και μετα να του σκασει ολη αυτη η πιεση ?
τοτε τα πραγματα θα ειναι τελειως διαφορετικα ....
Εσυ απο την αλλη εισαι σε φαση που ωραια τον αγαπας και για να θες να κανεις οικογεια μαζι του παει να πει οτι τον εμπιστευεσαι, αλλά εισαι σε θεση να αντιμετωπισεις ολη αυτη την κατασταση με πολυ υπομονη και κατανοηση?
Ο ανθρωπος εχει πολυ σοβαρο θεμα και θελει να παει σε ψυχολογο....αυτο συνεπαγεται πως πρεπει να κανεις ολα τα θελω σου αρχικα στην ακρη, να εισαι διπλα του ,να τον ακους και να τον στηριζεις σε ολο αυτο και πιστεψε με δεν ειναι καθολου ευκολος δρομος και οχι συντομος...
Αν εισαι διατεθημενη να τα κανεις ολα αυτα τοτε αστα ολα κανε μια συζητηση μαζι του και δειξτου οτι θα εισαι κοντα σεβομαινει τις επιθυμιες του ........αλλιως καλο ειναι οσο και αν ακουγεται σκληρο να ληξει η ολη ιστορια σεβομενος πλεον και αυατος τα δικα σου θελω ......
Κατσε ομως αρχικα και σκεψου τι θες πραγματικα εσυ απο την ζωη ,χωρις η οιποιδηποτε αποφαση σου να επηρεάσει την δικη σου μετέπειτα ψυχολογική κατάσταση....
26-06-2020, 15:08 #21
Καταρχάς δεν ζόρισα κανέναν και στην αρχή που το του έβαλα το χρονικό περιθώριο κατάλαβα το λάθος μου χωρίς να μου πει κάτι αυτός και το πήρα κατευθείαν πίσω. Τι να πω μάλλον μερικοί δεν έχετε κάνει ποτε λάθη η δεν έχετε νιώσει να σας απορρίπτουν και δεν έχετε πληγωθεί ποτε και τα ζυγίζετε όλα τόσο πολύ . Δεν είπα ποτε ότι το χειριστικά με τον καλύτερο τρόπο και αν το πίστευα δεν θα έμπαινα καν στο κόπο να γράφω σε ένα τέτοιο φορούμ αλλά θα καθόμουν με τις κολλητές μου να έλεγα κοιτα τι μου έκανε ο μαλακας.
26-06-2020, 16:03 #22ntintiGuestΕδώ μπήκες για να ακούσεις και μια άλλη άποψη που σίγουρα κάποιες από αυτές δεν θα σου αρέσουν ....
Τις άκουσες τώρα είναι στο χέρι σου τι θα αποφασίσεις. ...
Εδώ ο καθένας λέει τα δικά του γιατί ως γνωστό έξω από το χορό πολλά τραγούδια λέμε!
Και ως γνωστών η απόρριψη γεννά στον άνθρωπο άσχημες καμία φορά συμπεριφορές .....
Κάνε ότι νομίζεις εσυ πιο σωστό από αυτά που διάβασες εδώ μέσα γιατί τις συνέπειές των πράξεων σου εσύ θα τις επομιστεις κανένας από όλους εμάς εδώ....
26-06-2020, 16:30 #23
Σεβαστή η κάθε άποψη και χαίρομαι που μπήκα στην διαδικασία να σκεφτώ πολλά διαφορετικά πράγματα που αν δεν είχα τις απαντήσεις αυτές δεν θα το έκανα ! Απλά ένιωσα ότι κάποιοι είχαν παραπάνω επικριτική παρα βοηθητική συμπεριφορά για αυτό απάντησα έτσι αλλά και πάλι μπορεί να ήταν η ιδέα μου γιατί στον γραπτό λόγο πολλές φορές γίνονται παρεξηγήσεις. Ευχαριστώ πολύ πάντως όσους ασχολήθηκαν με το πρόβλημα μου και ξόδεψαν χρόνο να απαντήσουν .
26-06-2020, 16:38 #24ntintiGuestΝα σου πω και κάτι ?
Ας είχαν και τι έγινε δηλαδή ?
Άλλωστε ξέρουμε πολύ καλά ότι κάποιοι μπορεί να μην είναι και τόσο καλοπροαίρετοι σε ότι λένε για τους δικούς τους λόγους...
Τους αγνοούμε Και πάμε παρακάτω!Δεν χρειάζεται να χαλιομαστε !
Κράτα μόνο το γεγονός ότι μπήκες στη διαδικασία να σκεφτείς πράγματα που αδυνατούσες από μόνη σου και ίσως αργότερα βρισκόσουν προ εκπλήξεως!
Μακάρι να σου έρθουν όλα βολικά και η εξέλιξη να είναι η καλύτερη δυνατή και για τους δυο σας!
26-06-2020, 18:13 #25
Εγώ στο πρώτο σου κείμενο δεν βλεπω πουθενα ότι καταλαβες το λάθος σου, είδα οτι απλα φοβήθηκες μην τον χασεις.
Δεν το βλέπεις αλλα δεν μπορω και να σε αναγκασω να το δείς, εαν καταλαβαινες θα προσπαθουσες να τον βοηθήσεις. Αλλα φυσικα μπορείς να το κάνεις τώρα.
Δεν σε ξέρω και πιθανόν να μην σε γνωρισω και ποτέ, βλεπω οτι πας να καταστρεψεις μια σχεση που υπαρχει αγαπη και την χειριζεσαι λάθος. Για να είναι μαζί σου παρα τα σημαντικα ζητήματα του σημαίνει πως κάτι βρήκε σε σενα.
Στήριξε τον σύντροφο σου και μαζί βρείτε την κατανόηση που χρειαζεστε και οι δυο. Φυσικα και με έχουν απορριξει και εχω κάνει λάθη αλλά δεν εγραψα εγώ το θρεντ όπως επίσης το ότι εγω εχω κάνει λάθη δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να δω του άλλου.
Ο τίτλος σου είναι : Λέει ότι τον πιέζω και όχι Έκανα λάθος που τον πίεσα. Απλα σκέψου το.
Ναι δεν έκατσες με τις κολλητές σου να πεις ποσο μαλακας είναι, ήρθες σε ενα φόρουμ και ζήτησες συμβουλες που ελπίζω να καταλαβες. Ευτυχως έχεις την ικανότητα σε αντίθεση με τα μελη να διαχωρίσεις πως δεν το κανω κακοπροαιρετα ούτε εχω κατι προσωπικό μαζί σου γιατί προφανώς δεν σε ξέρω.
Σε ευχαριστω που διαβασες και απαντησες στα σχόλια μου. Σου γράφω ενα link εδω http://www.inpsy.gr/el/tmimata/enilikon-attikis έχει τμήμα ενηλίκων και νομίζω σας ταιριάζει αυτο : Συμβουλευτικό έργο σε προβλήματα ζεύγους και οικογένειας..
Έχω κακό σκοπό
καθόλου δε θα κοιμηθώ
Θα χαθώ απόψε πάλι
Θα εξαφανιστώ
στο τέλος θα παρεκτραπώ
Η νύχτα αυτή το επιβάλλει
https://www.youtube.com/watch?v=JExWr0uT7-I
Καλή ακρόαση!
26-06-2020, 18:50 #26
"Του είπα κιόλας πάνω στην φρίκη μου ότι του δίνω 2 βδομάδες διορία τι θέλει αν θέλει να συνεχίσουμε μαζί με σκοπό να καταλήξουμε κάποια στιγμή στον γάμο και στην οικογένεια η να χωρίσουμε.Βεβαια κατάλαβα ότι δεν ήταν σωστό να βάλω διόρια και να του το κάνω αυτό και μετά από 2 μέρες το πήρα πίσω και άφησα τα πράγματα να χαλαρώσουν"
Μια χαρά κατάλαβε το λάθος της η κοπέλα. Το λέει και στο ΑΡΧΙΚΟ ΠΟΣΤ. Της το χτυπάτε τόση ώρα. Πάνω στη φρίκη της το είπε, το παραδέχτηκε και ζητά συμβουλές. Άρα δείχνει ότι δεν είναι άνθρωπος που δεν ακούει, ούτε ισχυρογνώμων.
Τελοσπάντων. Κι' εγώ πιστεύω πως απ' την στιγμή που θέλετε άλλα πράγματα, καλύτερα να πάτε παρακάτω. Μην σκέφτεσαι τα χρόνια που είστε μαζί. Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα. Δεν βλέπω να υπάρχει ούτε αρκετή συνεννόηση. Εδώ σου έκρυψε την φοβία του για δέσμευση. Στο μέλλον αν γίνει κάτι πιο σοβαρό εσύ θα είσαι στην απέξω. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Εφόσον θες γάμο και παιδί και δεν μπορεί/δεν θέλει να στα προσφέρει, γιατί να το παιδεύετε; Ο ψυχολόγος και ο σύμβουλος γάμου δεν έλεγχει τις επιθυμίες μας. Η φοβία για εγκατάλειψη μπορεί να είναι και πρόσχημα. Πολλοί άνθρωποι, χωρίς αυτές τις φοβίες, δεν θέλουν γάμους και παιδιά. Αλλά και έτσι να μην ήταν, 31 χρονών άνθρωπος με τόσο σοβαρή φοβία ενώ είστε μαζί τόσο καιρό, δύσκολα το ξεπερνάει. Άσε που αν δεν θέλει πραγματικά, θα το έχει πάντα σαν δικαιολογία.
26-06-2020, 19:07 #27ntintiGuest
λες να ειναι η μοναδικη εδω μεσα που μπορει να εχει αυτη την ικανοτητα αλλα τελικα καταλαβε οτι και ολοι εμεις?
μπορει να λεμε οτι ο τροπος γραφης μας παρεξηγειται αλλα οταν ερχεσαι και επιβεβαιωνεις με αλλο ενα δειγμα γραφης σου πως αντιλαμβανεσαι τα μελη εδω μεσα λυπαμαι αλλα κατι λαθος κανεις.....
26-06-2020, 20:04 #28
Το σωστό για έναν άνδρα ειναι εφόσον εχει μια άποψη σχετικά με τον γάμο ότι πχ δεν θέλει γάμο να το λέει εξ αρχής να πει δηλαδή σε μια κοπέλα ξέρεις κάτι εγω για τον α β λόγο που δεν σε αφορά κιόλας δεν νυμφευομαι τωρα αν στο μέλλον μαζί σου αλλάξω γνώμη δεν το ξέρω, πάντως ως αρχή ειμαι κατα του γάμου και κατα των παιδιών.
Ετσι ειναι το σωστό να κανει, ολα τα αλλά ειναι υπεκφυγές απο μέρους του σε στυλ στρίβειν δια του αρραβωνος
26-06-2020, 21:48 #29
Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να τον πιέσεις να παντρευτείτε διότι αν γίνει αυτό τελικά (από τον φόβο μη σε χάσει επειδή σε αγαπάει) εσύ θα είσαι που θα το μετανιώσεις πικρά.
Όταν οι άντρες λένε ότι δεν θέλουν να παντρευτούν δεν είναι απαραίτητο ότι δεν αγαπούν την γυναίκα που είναι μαζί τους αλλά πολλές φορές έχουν την αυτογνωσία και γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να αναλάβουν ευθύνες. Δεν μπορούν γιατί έχουν θέματα με τον εαυτό τους.
Αν τον πιέσεις και σε παντρευτεί να μην παραπονιέσαι μετά που δεν θα μπορεί συμμετέχει στις ευθύνες που θα φέρει ο γάμος, στα παιδιά, στα προβλήματά τους. "Το έχω δει το έργο" για αυτό στο λέω.
Και μπορεί να κάνει φιλότιμες προσπάθειες και μετά να βγάλει μια καταθλιψάρα, μια διπολική διαταραχή, κρίσεις πανικού, κρίσεις άγχους και να μην ξέρεις τί να κάνεις. Θα έχεις τις ευθύνες των παιδιών και θα έχεις και επιπλέον και έναν άνθρωπο άρρωστο που να μην μπορεί ούτε να εργαστεί και να έχεις ένα σωρό προβλήματα. Ή θα στα φορτώνει όλα εσένα και αυτός θα βρίσκεται συνεχώς χωμένος στις "φυγές" του: χόμπυ ατελείωτων ωρών, βόλτες με φίλους, γκόμενες, παιχνίδια στον υπολογιστή, πορνό, κλπ, κλπ κλπ...
Μην βάζεις έναν άνθρωπο να ξεπεράσει τα όριά του για να σου αποδείξει ότι σε αγαπάει. Όταν το κάνει θα είναι θέμα χρόνου να ανοιχτεί το "κουτί της Πανδώρας" για σένα. Καλλίτερα να το πάρεις απόφαση να φύγεις ή να μείνεις στην σχέση ως έχει αυτή τώρα.
26-06-2020, 22:28 #30
Απλά μου κάνει εντύπωση πως ένας άνθρωπος που έχει τόσα καλά στοιχεία μέσα στην σχέση μου πετάει ξαφνικά μετά από μια 4 ετια ότι έχει φοβία δέσμευσης ένας άνθρωπος πιστός, στοργικός, βοηθητικός στην καθημερινότητα, γενναιόδωρος, δεν ξενυχτάει , δεν με αφήνει πολλές ώρες μόνη να βγάζει τέτοια ιστορία μου έχει δώσει τον κωδικό του κινητό του και Facebook και κολλάει στο κλειδί ; ξαφνικά λες και τώρα κατάλαβε ότι έχει σοβαρή σχέση ; Δεν ένιωθε ότι πιέζεται όταν ήθελε να κοιμόμαστε κάθε βράδυ μαζί;όταν με κουβαλούσε στα οικογενειακά τραπέζια ; Όταν με έπαιρνε με τις παρέες του;όταν ερχόταν με τις δικές μου ; Επίσης, σχεδόν πάντα έκανε σχέσεις και η προηγούμενη ήταν 7 χρόνια.Να μου το πει ένας άντρας γκομενιαρης που κοιτάει δεξιά και αριστερά να το καταλάβω...αλλά αυτός είναι τελείως της σχέσης ίσως για αυτό και γώ ξαφνιάστηκα τόσο και αντέδρασα έτσι γιατί δεν το περίμενα με τίποτα ... Επίσης το ότι έχει να μου στείλει μια βδομάδα με βάζει σε σκέψεις ότι θέλει μάλλον αυτός να βάλει τέλος