Results 1 to 1 of 1
-
04-07-2020, 10:02 #1
Ο ψυχαναγκαστικός φόβος με κάνει να προσευχομαι συνεχεια
Ο φοβος μου εχει να κανει με βιαστικες προσευχες που ζητάνε τιμωρία από μη συγκεκριμένους Θεούς. Προσεύχομαι συνέχεια στο μυαλό μου. Μερικές φορές κάθε λέπτο. Συνεχώς έχω ενοχλητικές σκέψεις που ζητάνε τιμωρία και εγώ συνεχώς επαναλαμβάνω "Δεν θελω τιμωρία, είναι σκέψεις χωρίς την θέληση μου" Προχθες ημουν κουρασμένος από τις ψυχναγκαστικές σκέψεις και το μυαλό μου άρχισε να σκέφτεται τιμωρίες, ήμουν τοσο κουρασμένος που απλά άρχισα να προσεύχομαι υποσυνειδητα χωρις να έχω συνειδηση το τι ακριβως λέω. Ξεκίνησα με το "Δεν θέλω τιμωρία" σε επανάληψη ενώ ημουν αφοσιωμένος αλλού. άρχισα να έχω πάλι ενοχλητικές σκέψεις και κάπως συνδέθηκαν με τις υποσυνειδητες προσευχές οι οποιες μπηκαν στον αυτοματο. Ξαφνικα, αρχισα να ζηταω απο τον Θεό να με τιμωρήσει αλλα οχι πολυ. Αρχισα να του προτεινω και ιδέες.
Ολα αυτα σχηματίζονταν στο μυαλο μου με σκορπισμενες, ακυρες λεξεις. Δεν ξερω γιατι κατεληξα εκει, αλλσ ηταν σαν να μην εχω συναισθηση του τι σκεφτομαι. Ξαφνικα, συνηλθα και φρικαρα τοσο που αρχισα να προσευχομαι κανονικα και να λεω οτι ολα αυτα περι τιμωριων ηταν σκεψεις χωρις την θεληση μου. Το θεμα ειναι οτι άλλες φορες αυτες οι ενοχλητικες σκέψεις κανουν μπαμ οτι δεν ειναι δικιες μου ενω τωρα 2-3 φορες (μπορει και παραπανω) αρχισα να ζηταω τιμωρια απο τους Θεούς γιατι ο ψυχαναγκασμος μου λεγε οτι πρεπει να παρακαλεσω τους Θεούς να με τιμωρήσουν οπως θέλω ωστε να αποφυγω μια πολυ κακια τιμωρια. Και ετσι, το μυαλο μου εστελνε φρασεις στους Θεούς με προτασεις με τιμωρίες. Κατι που επι 1 χρονο παλευω να μην το σκεφτομαι σε σημειο παρανοιας και ξαφνικα, μεσα σε 5 λεπτα, αρχισα να προσευχομαι για τιμωριες, μονο και μονο επειδη η ασθενεια μου μου λεγε να επιλεξω την τιμωρια; μαλλον φταιει που αφησα το μυαλο μου ελευθερο χωρις να φιλτραρω οτι σκεφτομαι. γιατι ομως αρχισε να προσευχεται και να ζηταει τιμωριες; Το προβλημα ειναι οτι δεν θυμαμαι ακριβως τι ελεγα/ελεγε και δεν μπορω να καταλαβω αν ηταν κανονικες, βιαστικες προσευχές ή ενοχλητικές σκέψεις που μοιαζαν με προσευχές. Ειναι δυνατον να παλεύω τοσο πολυ να μην εχω αυτες τις σκέψεις και ξαφνικα, μονο επειδη χαλαρωσα να αρχισα να δινω ιδεες για τιμωρίες; δεν με καταλαβαινω