Results 1 to 15 of 84
Thread: Φοβάμαι να πάω διακοπές
-
28-06-2020, 22:44 #1
Φοβάμαι να πάω διακοπές
Καλησπέρα. Έχω μέρες να γράψω. Δεν μπαίνω γενικά γιατί τελευταία δεν είμαι καλά και διαβάζοντας πολλές φορές γίνομαι χειρότερα. Όπως γράφω και στον τίτλο, μετά από ένα άσχημο καυγά με το σύζυγό, έχω ανάγκη να μιλήσω κάπου. Φοβάμαι πολύ, τρέμω για την ακρίβεια να φύγω μακρυά από το σπίτι μου. Φαντάζομαι κάποιοι θα το έχουν νιώσει. Υποφέρω από αγχωδη διαταραχή. Ήμουν καλά για κάποια χρόνια, αλλά δυστυχώς τα χάλια μου επέστρεψαν. Το βασικό μου πρόβλημα όπως έχω ξαναγράψει οι αρρυθμίες. Αυτές έφεραν ξανά τον τρόμο στη ζωή μου. Την φοβία να κάνω το οτιδήποτε. Δυστυχώς από ότι φαίνεται κούρασα τον άντρα μου, ο οποίος πάνω στον καυγά ειπε άσχημα πράγματα. Εν ολιγης θέλει να πάρει το μεγάλο παιδί και να φύγει διακοπές αφού δεν θέλω εγώ. Το καταλαβαίνω απόλυτα και γιαυτόν και για το παιδί. Εγώ αν πράγματι συμβεί αυτό θα μείνω με 2 μικρά στο σπίτι. Κλαίω γιατί δεν έχω άλλον να μιλήσω πάρα μόνο εκείνον, και μετά το αποψινό έγινα ακόμα χειρότερα. Παιδιά κακά τα ψέμματα δεν πα να είναι μάνα, πατέρας, άντρας... Αν κάποιος δεν έχει περάσει το λούκι αυτό που περνάμε, δεν καταλαβαίνει τίποτα!!! Φοβάμαι δεν θέλω να φύγω και με πληγωσαν απίστευτα τα λόγια του. Ζητώ συγνώμη για το μεγάλο κείμενο μα κλαίω βουβα. Θέλω να ξεσπασω
- 28-06-2020, 22:46 #2
Να διευκρινίσω πως δεν με παρακολουθεί γιατρός (ψυχολόγος-ψυχίατρος) ούτε παίρνω αγωγή πάρα μόνο σε πολύ έντονες κρίσεις 0.25 ζαναξ γιατί είμαι μόνη σπίτι και φοβάμαι
28-06-2020, 23:32 #3
ZME θα σου πω κάτι. Το τι περνάς δεν μπορεί να το καταλάβει εύκολα όποιος δεν το έχει περάσει, ωστόσο ταυτόχρονα δεν μπορεί να σου δώσει τη λύση και κάποιος άλλος έτοιμη παρά μόνο ο εαυτός σου. Βλέπεις ανθρώπους που έχουν κάποια σοβαρή σωματική αρρώστια με πόνους και πολύ άσχημα συμπτώματα κι όμως δεν το βάζουν κάτω και είναι δραστήριοι. Και κάποιους άλλους που κλείνονται στο καβούκι τους και περνάνε τη ζωή τους ξάπλα. Εσύ γνωρίζεις εδώ και χρόνια ότι οι αρρυθμίες σου είναι από το άγχος και δεν είναι κάτι το πολύ σοβαρό κι επικίνδυνο. Κι ότι όλα είναι στο μυαλό σου. Έχεις δηλαδή ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με κάποιον που ήδη έχει κάποιο θέμα που μπορεί να μη λύνεται κιόλας και μπορεί από στιγμή σε στιγμή να ντουρντουκιάσει. Η λύση για να αντιμετωπίσεις τις φοβίες σου είναι να τις δεις κατάματα και να τις αγνοήσεις, όχι να τις αφήσεις να σε νικήσουν.
Τι το κακό ή χειρότερο μπορεί να γίνει αν πας διακοπές; Το πολύ πολύ να αισθάνεσαι χάλια μαύρα από τις αρρυθμίες, να φοβάσαι και να είσαι στην κοσμάρα σου. Αυτό δεν συμβαίνει και τώρα έτσι κι αλλιώς; Αν όμως πας διακοπές, είναι ένα βήμα έστω και το γεγονός αυτού καθεαυτού ότι το τόλμησες. Και το πιθανότερο είναι ότι θα έχεις και στιγμές που θα ξεχαστείς και θα αισθανθείς καλύτερα. Άρα;
28-06-2020, 23:37 #4
Κοπέλα μου, σε παρακαλώ κάνε το τολμηρό βήμα να πας κι εσύ διακοπές, ξέχνα όσο μπορείς τα λόγια του άντρα σου, άνθρωπος είναι, κάποιες φορές θα ξεσπάσει, ειδικά αν δεν έχει νιώσει αυτό που νιώθεις...όπως είπε κ η Σόνια, ξέρεις πολύ καλά τι σου συμβαίνει, τόλμησε λοιπόν κ φύγε κ θα δεις πως μπορεί να σου βγει κ σε καλό
28-06-2020, 23:44 #5
Όπως ακριβώς το είπες θα είναι. Θα παρασω μέσα στο φόβο μακρυά από το σπίτι μου. Και το κακό είναι ότι θα το μεταδώσω και στους υπόλοιπους που δεν φταίνε. Δυστυχώς δεν μπορώ να αγνοήσω την καρδιά μου. Είναι αδύνατον. Έρχεται και με ταράζει σε στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.
28-06-2020, 23:55 #6
Εφόσον γνωρίζεις ότι οι αρρυθμίες προέρχονται από το άγχος σου κ δε σε βλάπτουν γιατί δε δοκιμάζεις λίγο αυτό το διάστημα να πάρεις κάποιο αγχολυτικο αν νιώθεις πολύ χάλια?
Δεν είμαι υπέρ των φαρμάκων αυτών αλλά εφόσον γνωρίζεις ότι έχεις κάτι αθώο αλλά παρόλα αυτά δεν μπορείς να το παλέψεις, το βρίσκω ως μια λύση καλύτερη από το να τυρρανιεσαι τόσο πολύ
29-06-2020, 00:08 #7
29-06-2020, 00:18 #8
Τι ακριβώς δηλαδή είναι αυτό που σε φοβίζει? Ότι θα πάθεις κάτι οσο είσαι μακριά από το σπίτι σου? Δε σε έχουν διαβεβαιώσει ότι αποκλείεται ? Με την οικογένεια σου δεν υπάρχουν στιγμές; Που ξεχνιέται κ είσαι καλά? Το λέω γιατί οσοι έχουμε οικογένεια θεωρώ πως είναι πολύ ευκολότερο να ξεχάσουμε από αυτά που μας προβληματίζουν
29-06-2020, 00:20 #9
Εννοούσα στιγμές που ξεχνιεσαι κ είσαι καλα
29-06-2020, 00:29 #10
Βέβαια υπάρχουν στιγμές που ξεχνιέμαι. Με τα παιδιά δεν μπορώ να σκέφτομαι συνέχεια τον πρόβλημα. Απασχολώ το μυαλό μου και το σώμα μου θέλω δεν θέλω. Όμως τον τελευταίο καιρό είμαι σε έξαρση και ζορίζομαι. Πιέζομαι και με το θέμα των διακοπών. Ναι φοβάμαι να είμαι μακρυά. Όσο και αν μου έχουν πει μην φοβάσαι. Μόνο όποιος το ζει καταλαβαίνει. Ειλικρινα
29-06-2020, 11:38 #11
Φυσικά και φοβάσαι. Το θέμα είναι τι κάνεις; Κρύβεσαι μία ζωή; Ποια είναι η λύση;
29-06-2020, 15:58 #12
Πραγματικά και να θέλω δεν μπορώ να κρυφτώ. Δεν είμαι μόνη μου έχω οικογένεια και υποχρεώσεις . Το θέμα είναι ότι κατά πιέζω τρομερά τον εαυτό μου, κάνοντας πράγματα που σε άλλη περίπτωση δεν θα έκανα. Ταλαιπωρουμαι χρόνια με αυτό το θέμα. Μέχρι πέρυσι που έκανα κατάλυση, η καρδιά μου πήγαινε 270 παλμούς και επανερχόταν με ένεση στο νοσοκομείο. Έχω περάσει πολλά. Το μυαλό δύσκολα κάνει πέρα το φόβο. Η καρδιά είναι το σημαντικότερο όργανο στον άνθρωπο και ναι τρέμω μην πάθω κάτι. Ίσως αν έπαιρνα φάρμακα να ήμουν καλύτερα και στην '' κοσμαρα μου'' κάπως. Όμως δεν παίρνω το παλεύω έτσι.
30-06-2020, 09:59 #13
Διαιωνίζεις μία κατάσταση όμως, δεν παλεύεις να την βελτιώσεις. Αν θυμάμαι καλά, έλεγες ότι για ψυχολόγο δεν έχετε λεφτά. Για διακοπές έχετε όμως. Δεν θα έπρεπε να κάνεις ένα βήμα να δεις το θέμα της υγείας σου με κάποιον τρόπο; Αν όχι για εσένα, για τα παιδιά σου; Σε κάποια πράγματα πιστεύω ότι δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω.
30-06-2020, 13:02 #14
ZΜΕ; Σε ποια περιοχή είναι να πάτε για διακοπές;
30-06-2020, 13:09 #15
Τέλος πάντων δεν έχει σημασία που θα πάτε, εγώ θέλω να πω παράδειγμα ώραν είναι να πάτε 7 μερες, δεν μπορείτε να το κάνετε 5-6 μέρες και μετά περισευουμενα χρήματα να πας σε μια ψυχολόγο;