Φοβάμαι να πάω διακοπές - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 84
    Senior Member
    Quote Originally Posted by ΜΑΝΟΣ 14 View Post
    Καλημερες κ απο μενα,σε διαφορες κακες στιγμες της ζωης μου ,εχω ανεβασει μεχρι και 160 παλμους.Το λοπρεσορ βοηθαει παρα πολυ,εμενα με πιανει σε 20-30 λεπτα το πολυ.Τωρα ειμαι σε μια κακη φαση της ζωης μου,με αρρωστους γονεις και παρα πολλα ανοικτα μετωπα,στη χειροτερη περιπτωση φτανω μεχρι 115 παλμους.Να πας διακοπες...τα μπανια θα σου κανουν πολυ καλο,οπως και η αλλαγη περιβαλλοντος.Εφοσον εχεις κανει καταλυση δεν υπαρχει κινδυνος.Απλα να εχεις μαζι σου τα λοπρεσορ,θα σε βοηθησουνε παρα πολυ εαν το εχεις αναγκη.Εγω εχω να παω διακοπες 12 χρονια.Μακαρι να μπορουσα.Ευχομαι τα καλυτερα.
    Σε ευχαριστώ. Ναι και εγώ έχω τα λοπρεσορ. Τα έχω πάρει 2 φορές και έχουν βοηθήσει. Εννοείται ότι φάρμακα δεν πάω πουθενά. Άσχετα αν δεν τα παίρνω πολύ σπάνια. Να είσαι καλά και ότι καλύτερο για τους δικούς σου και εσένα. Πραγματικά

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ, ΞΕΚΟΛΛΑ! Γενικότερα μίλησα. Δεν το διάβασα καν όλο το μήνυμά σου γιατί έχεις καταντήσει κουραστικός. Δεν γυρνάνε όλα γύρω από εσένα!

ΖΜΕ κι ας υποθέσουμε ότι έχεις κάτι σοβαρό παθολογικό με την καρδιά, το άγχος το κάνει χειρότερο και ένας ειδικός μπορεί να σε μάθει να ζεις με αυτό πιο φυσιολογικά και να σου φύγουν οι τρελές φοβίες να πας από εδώ ως εκεί. Εσύ όπως και άλλοι μένετε μέσα στην άρνηση όμως και λέτε ότι δεν δεν δεν δεν . Δηλαδή με τη λογική σας επειδή πιστεύετε ότι δεν θα δείτε βελτίωση 100%, μένετε στο μηδέν, ενώ θα μπορούσατε να δείτε έστω μία βελτίωση 10%, 20% 80% ή ξέρω κι εγώ τι. Βελτίωση πάντως και σταδιακά όλο και περισσότερη στην καθημερινότητά και στην υγεία σας. Αυτό λέω και δεν θέλετε να το καταλάβετε εσείς που γράφετε σε αυτή την ενότητα του φόρουμ συχνά πυκνά τα ίδια και τα ίδια. (Και καλά κάνετε και γράφετε, να μην παρεξηγηθώ πάλι. Διότι πρέπει συνεχώς να απολογούμαι μάλλον εδώ μέσα για τον τρόπο που γράφω και το τι γράφω. Αν έμπαινα και κλαίγαμε όλοι μαζί τον μακαρίτη και έλεγα πω πω τι έπαθες ψυχούλα μου θα ήταν πιο αποδεκτό μάλλον. Αλλά εγώ δεν θεωρώ ότι βοηθάει κάπου αυτό).

Αν δεν συνεννοουμαστε, οκ, δεν έχει νόημα να ξαναγράψω στο θέμα σου. Κάτσε και σκέψου τι σου λέω πάντως.
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου έχεις δίκιο κι εγώ έτσι πιστεύω κατεβάθος αυτή η προσκόλληση μας αρέσει κ η στασιμότητα ειναι κ μια σίγουρη δικαιολογία στο μυαλό μας για αναβλητικοτητα. Έχω πρόβλημα με την καρδια άρα δεν μπορώ να δουλέψω κάθομαι όλη μέρα σπίτι κ ζαλίζω όλο τον κόσμο πως δεν είμαι καλά κ κλαιω τη ζωή μου. Ναι έτσι κανω κι εγώ αντί να πειθαρχησω τον εαυτό μου. Ετσι ειναι οπως τα λες.

Antonis8
    Guest
    Οταν είσαι κατά φαντασιαν ασθενής είναι πολυ ευκολο να το λες αυτό.

Εσύ που επικρινεις τη ZME ωστόσο, τι προοδο έκανες; Γιατί στα ίδια σε κοβω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by vickie_victoria View Post
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου έχεις δίκιο κι εγώ έτσι πιστεύω κατεβάθος αυτή η προσκόλληση μας αρέσει κ η στασιμότητα ειναι κ μια σίγουρη δικαιολογία στο μυαλό μας για αναβλητικοτητα. Έχω πρόβλημα με την καρδια άρα δεν μπορώ να δουλέψω κάθομαι όλη μέρα σπίτι κ ζαλίζω όλο τον κόσμο πως δεν είμαι καλά κ κλαιω τη ζωή μου. Ναι έτσι κανω κι εγώ αντί να πειθαρχησω τον εαυτό μου. Ετσι ειναι οπως τα λες.
    Έγραψες +1
    Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..

Antonis8
    Guest
    ZME, πώς παει; Εισαι καθολου καλύτερα αυτές τις μέρες; Τι αποφασισες να κάνεις;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    ZME, πώς παει; Εισαι καθολου καλύτερα αυτές τις μέρες; Τι αποφασισες να κάνεις;
    Τα ίδια. Η ζέστη με κάνει χειρότερα. Να είναι καλά ο κλιματισμός! Για διακοπές ακόμα δεν ξέρουμε γιατί μόλις εχτές ο σύζυγος έμαθε το πότε παίρνει άδεια. Ευχαριστώ Αντώνη!

Senior Member
    Να σε ρωτήσω όταν λες πρόσκοληση τι ακριβώς εννοείς?

Senior Member
    Quote Originally Posted by ΖΜΕ View Post
    Να σε ρωτήσω όταν λες πρόσκοληση τι ακριβώς εννοείς?
    Να προσκουλλουμαστε σε μια ρουτίνα του μυαλού σε καποιες καταστάσεις κ να πιστεύουμε πως δεν υπάρχει βελτίωση. Ενώ μπορουμε να αποδεχτούμε πως υπάρχει το πρόβλημα κ πρέπει να βρούμε τρόπο να πορευόμαστε με αυτό απο το να το βάζουμε συνέχεια μπροστά μας ως εμποδιο για να κάνουμε κάτι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Οταν είσαι κατά φαντασιαν ασθενής είναι πολυ ευκολο να το λες αυτό.

Εσύ που επικρινεις τη ZME ωστόσο, τι προοδο έκανες; Γιατί στα ίδια σε κοβω.
    Αν μιλάς για εμένα, έκανα πρόοδο βαζοντας τη λογική μπροστά, κ σταματώντας να ασχολούμαι κ να ψάχνω ασθενείες. Επισης δεν επικρίνω μιλώ για εμένα προσωπικά και λέω τι πιστεύω. Τώρα για το ποιος είναι κατα φαντασίαν ασθενής ας μην ανοίξουμε αυτό το θέμα γιατί η μόνη παροιμια που ταιριάζει εδώ είναι το ειπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα..

Senior Member

Επεξεργασια

Να προσκουλλουμαστε σε μια ρουτίνα του μυαλού σε καποιες καταστάσεις κ να πιστεύουμε πως δεν υπάρχει βελτίωση. Ενώ μπορουμε να αποδεχτούμε πως υπάρχει το πρόβλημα κ πρέπει να βρούμε τρόπο να πορευόμαστε με αυτό απο το να το βάζουμε συνέχεια μπροστά μας ως εμποδιο για να κάνουμε κάτι.
    Κοίτα έχω αποδεχθεί τι συμβαίνει. Το μυαλό το έχω στο κεφάλι μου και επειδή γνωρίζω τι μου συμβαίνει έχω πλεονέκτημα όπως μου είπε ψυχολόγος στο να κάνω το βήμα. Προσωπικά αυτό που μου συμβαίνει ειλικρινά δεν το χρησιμοποιώ σαν εμπόδιο. Δεν μπορώ και να θέλω. Ίσως αν δεν είχα οικογένεια ειλικρινά να ήμουν χειρότερα. Το πιστεύω αυτό. Όπως πιστεύω πως είμαι τρομερά δυνατή, έχω περάσει πολλά άλλα συνεχίζω. Δεν θέλω να κουράσω κανένα όμως και τα κρατάω μέσα μου γιαυτό πλέον πνίγομαι και κάτι πρέπει να γίνει. Στο μόνο που αν θες μπαίνει εμπόδιο είναι οι διακοπές. Αυτό ναι. Φοβάμαι πολύ. Μπορεί στη φάση που είσαι να ακούγεται αστείο η όπως θες πες, όμως εγώ περνάω άσχημα πολύ μέσα μου και κάθε μέρα ξυπνάω και αγωνίζομαι να κάνω το καλύτερο που μπορώ για την οικογένεια μου δίχως κάνεις να καταλάβει τι ζω. Έχω πεισμωσει και θυμώσει και θέλω να γίνω καλά. Εύχομαι το ίδιο για ολους
    Last edited by ΖΜΕ; 09-07-2020 at 14:47. Reason: Ορθογραφικά λαθη

Senior Member
    Κοίτα έχω αποδεχθεί τι συμβαίνει. Το μυαλό το έχω στο κεφάλι μου και επειδή γνωρίζω τι μου συμβαίνει έχω πλεονέκτημα όπως μου είπε ψυχολόγος στο να κάνω το βήμα. Προσωπικά αυτό που μου συμβαίνει ειλικρινά δεν το χρησιμοποιώ σαν εμπόδιο. Δεν μπορώ και να θέλω. Ίσως αν δεν είχα οικογένεια ειλικρινά να ήμουν χειρότερα. Το πιστεύω αυτό. Όπως πιστεύω πως είναι τρομερά δυνατή, έχω περάσει πολλά άλλα συνεχίζω. Δεν θέλω να κουράσω κανένα όμως και τα κρατάω μέσα μου γιαυτό πλέον πνίγομαι και κάτι πρέπει να γίνει. Στο μόνο που αν θες μπαίνει εμπόδιο είναι οι διακοπές. Αυτό ναι. Φοβάμαι πολύ. Μπορεί στη φάση που είσαι να ακούγεται αστείο η όπως θες πες, όμως εγώ περνάω άσχημα πολύ μέσα μου και κάθε μέρα ξυπνάω και αγωνίζομαι να κάνω το καλύτερο που μπορώ για την οικογένεια μου δίχως κάνει; να καταλάβει τι ζω. Έχω πεισμωσει και θυμώσει και θέλω να γίνω καλά. Εύχομαι το ίδιο για ολους
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα κι εγώ το πέρασα κι ακομα το περνάω και με φοβο παω παντού αλλα επειδή κι εγώ θύμωσα μς τον εαυτό μου λεω θα παω κι ότι γίνει λες κ αν κατσω σπίτι ειναι βέβαιο πως δεν θα παθω τίποτα;

Senior Member
    Σε καταλαβαίνω απόλυτα κι εγώ το πέρασα κι ακομα το περνάω και με φοβο παω παντού αλλα επειδή κι εγώ θύμωσα μς τον εαυτό μου λεω θα παω κι ότι γίνει λες κ αν κατσω σπίτι ειναι βέβαιο πως δεν θα παθω τίποτα;
    Όχι βέβαια κάνεις δεν σου υπογράφει πως δεν θα πάθεις κάτι σπίτι σου. Έλα μου ντε που παρόλο που οι τοίχοι σε πλακώνουν.. Θες πάντα να γυρνάς σπίτι!!! Αυτό πως εξηγηται?

Senior Member
    Όχι βέβαια κάνεις δεν σου υπογράφει πως δεν θα πάθεις κάτι σπίτι σου. Έλα μου ντε που παρόλο που οι τοίχοι σε πλακώνουν.. Θες πάντα να γυρνάς σπίτι!!! Αυτό πως εξηγηται?
    Ειναι ψυχολογικό νιώθεις ασφάλεια ότι κ να παθεις κατι είσαι σε οικείο περιβαλλον, ομως καλύτερα να είσαι με κοσμο παρα μονος σπίτι γτ κ πες πως κάτι παθαίνεις ποιος θα σε βοηθήσει;; ενω εξω τόσος κοσμος υπάρχει

Senior Member
    Αυτο παθαινω κ εγω τωρα π εχασα τη δουλειά μ περναω τη μιση μερα σπιτι μονη μ παλια το απολαμβανα να ειμαι μονη μ γτ ηρςμουσα απο τη δουλειά τωρα με πνιγει αλλα κ παλι νιωθω ασφαλεια κ τα δυο μαζι πως γίνεται;

Senior Member
    εχω να γραψω απειρο καιρο, πολλοι εδω με γνωριζουν κ ξερουν τι εχω περασει, ειμαι πολυ παλιο μελος...λοιπον το θεμα σου μου θυμισε εμενα μικρη..ημουν 17 κ ξεκινησαν ολα τα κουλα, κρισαρες πανικου καταθλιψαρες, αγοραφοβια κλπ΄...εμετοι ταχυκαρδιες κ ξεκινησα ψυχοθεραπεια μετα απο 3 μηνες καταθλιψαρας κ χαλιων μαυρων.
    οταν ηρθε το καλοκαιρι λοιπον , τοτε ειχα μια σχεση, θελαμε να παμε διακοπες..το σκεφτομουν απο την ανοιξη πως θα καταφερω να παω διακοπες..δεν ηθελα ..ηθελα να μαι στο σπιτι μου...κ μιλαμε για διακοπες στο χωριο που παλι ειναι σπιτι μου...εχω εξοχικο εκει.
    ξεκινησα να το συζτηω με τον ψυχολογο μου κ μου εδωσε συμβουλη , σε καμια περιπτωση ακομα κ να ψοφησω στον δρομο να μην μεινω σπιτι μου Αθηνα κ να παω διακοπες...ετρεμα κ μονο στην ιδεα... τεραστιο αγχος... με πιεζε πολυ ο ψυχολογος να παω κ οτι χρειαστω να τον παιρνω τηλεφωνο... τελικα πηρα ενα ζαναξ στο αμαξι κ πηγαμε στο χωριο...σε πληροφορω δεν επαθα τπτ. ισα ισα μαρεσε κιολας κ δεν ηθελα κ να φυγω μετα..
    ΠΑΝΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ! ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ! ΓΙΝΕ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΣΟ.
    παρε λιγο ζαναξ στο ταξιδι.... μολις φτασεις στην εξοχη θα ξεχασεις το αγχος... στο εγγυωμαι.
    ΜΗ ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΑΛΛΟ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΓΧΟΣ.
    το αγχος μας λεει ψεμματα οτι δεν μπορουμε να κανουμε πραματα.. κ ομως αν το αγνοησεις κ πεις ΘΑ ΠΑΩ Κ ΑΣ ΨΟΦΗΣΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, θα δεις που το αγχος θα γινει πολυ μικρο...
    αυτο λεγεται συμπεριφορτιστικη ψυχοθεραπεια, θα αλλαξεις αυτη την συμπεριφορα.
    ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΤΙ ΣΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ! ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙΣ! στο υπογραφω..

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast