placebo
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 11 of 11

Thread: placebo

Junior Member

placebo

geia sas!!!kanw mia ergasia sxetika me tin katathlipsi k to fainomeno tou placebo sta antikatathliptika.opws isws gnwrizete oi nees ereunes deixnoun oti epidrasi twn adikatathliptikwn den apexei poli autis twn pseudofarmakwn(placebo).8a ithela an kapoios apo esas exei kapoia empeiria thetiki i arnitiki na ti moirastei kathws tha me voiithisei poli

Junior Member
    tha ithela tis apopseis sas genikotera girw apta antikatathliptika pws epedrasan se sas,me pio tropo k meta apo poso xrono,an sas voithisan k pws, tixon parenergies pou eixan kai eidikotera an eixate pote akousei gia tin epidrasi twn psevdofarmakwn k pws auto epedrase sti therapia sas

Member
    Δεν συμφωνώ με τον όρο \"plecebo\" που λες
    μιας και τα περισσότερα αντικαταθλιπτικά δρουν στον εγκέφαλο αλλάζοντας τα επίπεδα σεροτονίνης.
    (άσχετα που όταν τα πάρεις θα σκέφτεσαι πως αυτό θα βοηθήσει και αυτή η σκέψη θα επιδράσει θετικά)

Junior Member
    μετα απο ποσο χρονικο διαστημα αρχισατε να εχετε αποτελεσματα?τι εννοεις επιδεδο συναισθημα?ΒΝς 24 παραλληλα με τα φαρμακα δεν εκανες θεραπεια ωστε να αποφυγεις αυτο το αποτελεσμα?και για ποιο λογο σταματισες τα φαρμακα?αντουαν δυστηχως θα διαφωνησω μαζι σου.ο ιδιος μας ο εαυτος μπορει να επαναφερει τα επιπεδα σεροτονινης στον εγκεφαλο εκει ακριβως βασιζεται κ η θεωρια του placebo.dystyxws ta oikonomika ofeli einai terastia.

Senior Member
    Ναι ο ιδιος εαυτος μας ειναι αυτοθεραπευομενος και τα φαρμακα ειναι μουφες που μας πλασαρουν επειδη μας κοροιδευουν και σε λιγο θα αρχισω να πιστευω και στις νεραϊδες.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Ολα εχουν ορια ακομα και η πιστη ως εγκεφαλικη λειτουργια και αυτη...ετσι πιστευω.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Placebo είναι το φαινόμενο κατά το οποίο άτομα στα οποία χορηγείται μια αδρανής ουσία η οποία έχουν πεισθεί ότι είναι δραστικό φάρμακο, παρουσιάζουν τις ίδιες αντιδράσεις ή αλλαγές τις οποίες παρουσιάζουν άτομα στα οποία έχει χορηγηθεί το αντίστοιχο αληθινό φάρμακο. Η απαραίτητη προϋπόθεση για το φαινόμενο placebo είναι το πλαίσιο και οι συνθήκες να είναι τέτοιες που το άτομο να πιστεύει χωρίς αμφιβολία ότι του χορηγείται αληθινό φάρμακο, λειτουργεί μέσω της πεποίθησης σχετικά με τη φύση και τις ιδιότητες ενός αντικειμένου ή μιας κατάστασης, καθώς και της προσδοκίας συγκεκριμένων αποτελεσμάτων. Είναι δηλαδή το αποτέλεσμα υποβολής την οποία έχει αποδεχτεί ένα άτομο στην καθημερινή, συνειδητή του κατάσταση.
    Υπάρχουν πολλά σχετικά άρθρα στον ιστό, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω christialena πως οι εμπειρίες μας μπορούν να σε βοηθήσουν. δλδ εμενα μου θέτεις ένα νέο ζήτημα -γιατί παίρνω το χαπάκι ενώ θα μπορούσα να κατάπινα καραμελίτσες τικ τακ;
    Anyway, να σου απαντήσω στο ερώτημά σου..
    Πρωτοπήρα zoloft για μια βδομάδα σχεδόν κ ένιωθα το κεφάλι μου ότι θα εκραγεί, δεν με βοήθησε καθόλου, ίσα-ίσα ένιωθα απαίσια! Ύστερα έπαιρνα για 1 μήνα efexor κ η υπερένταση - αϋπνία, με έκαναν χειρότερα απ\'οτι ήμουν πριν πάρω οτιδήποτε! Σταδιακά το έκοψα κ αυτό, τρόμαξα να το κόψω, είχα ζαλάδες, ιλίγγους κλπ. αλλά τα κατάφερα! Εφόσον η ψυχίατρός μου έκρινε αναγκαίο ότι πρέπει να πάρω κάτι, έκανα μια προσπάθεια ακόμα αν κ δεν ήθελα να ακούσω για αντικαταθλιπτικά! Έτσι παίρνω περίπου 6 μήνες το ciparlex, δεν είχα καθόλου παρενέργειες, αντίθετα στην αρχή με βοήθησε με τις καθημερινές μου υποχρεώσεις, έπαψα να αισθάνομαι το πρωί που σηκωνόμουν ότι είχα διαμελιστεί απο νταλίκα το βράδυ.. Στην πορεία δεν είχα κάτι ουάου, ιδιαίτερο, απλά αισθανόμουν ότι με διατηρεί, δεν έφτανα στα άκρα (είτε κάτω-είτε πάνω). Τώρα έχω την αίσθηση, μετά απο τόσο καιρό που το παίρνω ότι μου έχει κόψει τις αντοχές, δεν έχω κουράγιο να υπερβώ σωματικά κ ψυχικά τα όριά μου, εξαντλούμε! Παράλληλα κάνω ψυχοθεραπεία, εδώ κ 9 μήνες κ νομίζω ότι με έχει βοηθήσει πολύ περισσότερο απο το φάρμακο σε ζητήματα όπως, γιατί αισθάνομαι έτσι!

edit: δεν είχα ακούσει σχετικά για ψευδοφάρμακα όπως αναφέρεις, αλλά για υποβολή κ ότι μπορείς να ξεπεράσεις καταστάσεις έτσι. λοιπον σε μένα, δεν πιάνει η υποβολή είτε θετική, είτε αρνητική. η άποψή μου γενικά για τα αντικαταθλιπτικά, μέσα από την προσωπική μου εμπειρία, είναι ότι όταν κριθεί αναγκαίο, πρέπει να τα πάρεις για να βοηθηθείς. Απέφευγα 6 χρόνια να πάρω, ώσπου τελικά έφτασαν τα πράγματα στο απροχώρητο! Δεν είναι κακό να λαμβάνουμε κάτι που μπορεί να βοηθήσει..

Junior Member
    mstroumf σε ευχαριστω για την επεξηγηση του placebo ενδεχομενως να βοηθησει και αλλους να μοιραστουν τις εμπειριες τους μαζι μας.ο λογος που ενδιαφερομαι για τις εμπειριες σας ειναι διοτι στην εργασια μου χρειαζεται μια μορφη case study-διηγησης οποτε οι εμπειριεσ σας ειναι πολυτιμες.απο οτι καταλαβαινω ησουν ενημερος προτου προβεις σε θεραπευτικη αγωγη-πραγμα ιδιαιτερα θετικο.θεωρεις πιθανο ολες αυτες οι παρενεργιες να προηλθαν απτην αρνηση σου για φαρμακευτικη αγωγη καθως αναφερεις πως ησουν ιδιαιτερα αρνητικα διακειμμενος μεχρι που συνιδητοποιησες πως δεν παει αλλο οποτε και ανταποκριθηκες στη φαρμακευτικη αγωγη?επισης θα ηθελα αν μπορεις να αναφερθεις στη σχεση σου με τον γιατρο σου.

Senior Member
    christialena.. εδώ στρουμφάκι γένους θυληκού.. Μαρία με λένε.. χεχε..
    δεν νομίζω να ανταποκριθούν τα παιδιά όσα θα ήθελες, είναι λίγο αρνητικό το θεματάκι σου για όσους στηριζόμαστε στα φάρμακα κ ότι κάποια στιγμή θα τα κόψουμε κ θα είμαστε καλα! Σου είπα κ πριν.. θέτεις ζήτημα με καραμελίτσες τικ - τακ! Αν δεν υπάρχει λόγος κ μπορούμε να τα καταφέρουμε, με \"ψεύτικα\"- \"εικονικά\" σκευάσματα.. τότε γιατί να τα παίρνουμε? Δεν νομίζω να έπαιξε ρόλο το ότι σαν σκέψη κ μόνο κάποτε είχα στο μυαλό μου.. -αν ξεκινήσω ψυχοφάρμακα απο τα 20 στα 30 τι θα πρέπει να πάρω; λανθασμένη σκέψη ομολογώ, γιατί η φαρμακευτική αγωγή διαρκεί για όσο χρειάζεται. δεν νομίζω να ήμουν κ τόσο αρνητική όπως λες.. αφού 3 διαφορετικά φάρμακα.. μου τα έδωσαν 3 διαφορετικοί ψυχίατροι, που επέμεναν να πάρω κάτι το οποίο δεν μου έκανε καλό (οι 2 πρώτοι στην αρχή κ στην 3η κόλλησα κ δεν ξεκολλαω). Η ίδια γιατρός είναι που κάνω κ ψυχοθεραπεία, δεν νομίζω ότι μπορώ να αναφερθώ κ πολύ στην σχέση που έχει δημιουργηθεί, πάντως μπορώ να σου πω κ μόνο ότι γνωρίζω την ύπαρξή της κ ότι θα την δω, μου κάνει καλό, μου δίνει κουράγιο να προσπαθώ κ να μην το βάζω κάτω.. ασχετα, αν πεφτω συχνά - πυκνά, εχει τον τρόπο να με κρατάει. αυτα!

edit: αν θες να μάθεις περισσότερα για τα φάρμακα, υπάρχουν πολλά τοπικ στο φορουμ τα οποια θα σου φανουν χρήσιμα.

Junior Member
    hello maria!!!εν μερει το γνωριζα οτι οι περισσοτεροι εδω ειναι αρκετα θετικα διακειμμενοι αναφορικα με τα φαρμακα αλλα πιστευω πωσ ακομα κ μια αντιθετη αποψη πως μπορει να ειναι χρησιμη!επισης δεν στοχευω στο να πω σε καποιον μην περνεις φαρμακα.απλα θεωρω πωσ απτη στιγμη που τα περνεις ειναι χρησιμο να γνωριζεις κ τον αντιλογο και μετα να αποφασισεις.βρισκω εξοργιστικο το γεγονος οτι υπαρχουν πολυ ψυχιατροι για τους οποιους θεραπεια ειναι να συνταγογραφησουν 2 χαπια και τιποτα αλλο.οσο για τη φαρμακευτικη αγωγη δυστυχως ακομα κ εδω μπορεις να βρεις πολλες περιπτωσεις για τους οποιους η φαρμακευτικη αγωγη δεν σταματησε οταν επρεπε με αποτελεσμα να συνεχιζουν να παιρνουν φαρμακα για πολυ πολυ καιρο.ευτυχωσ βλεπω οτι τα παραπανω δεν ειναι αντιπροσωπευτικα για τη δικη σου γιατρο καθως επικεντρωνεται στην ψυχοθεραπεια κ οχι στη φαρμακοθεραπια.

Senior Member
    Η εμφάνιση υπομανίας/μανίας μετά από χορήγηση αντικαταθλιπτικών μπορεί να αποδοθεί σε φαινόμενο placebo; Μόνο αυτό μπορώ να παραθέσω ως αντεπιχείρημα σε αυτή την θεωρία. Αυτό έπαθα εγώ σε διάστημα 2 εβδομάδων από την λήψη anafranil. Με το που ξυπνάω μία μέρα ήταν σαν να ήμουν άλλος άνθρωπος. Πραγματικά πετούσα. Ήταν μία μοναδική εμπειρία και χαίρομαι που την έζησα στο διάστημα της μιας εβδομάδας που κράτησε μέχρι να μου ελαττώσει την δόση ο ψυχίατρος μου.