Τιμωρία;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: Τιμωρία;

Banned

Τιμωρία;

Οι ενοχλητικές σκέψεις μου λεγαν για τιμωρίες από μη συγκεκριμένους Θεούς επειδη μπορει να εσπασα μια ψυχαναγκαστικη υποσχεση που δεν θυμαμαι. Ηξερα οτι δεν εσπαγα υποσχεση. Ημουν κουρασμενος με το να προσευχομαι συνεχεια για αυτες τις σκεψεις οποτε απλα αρχισα να τις αγνοω. Οι ενοχλητικες σκέψεις επέμεναν και μου λεγαν οτι θα τιμωρηθω με πολυ κακο τροπο. Τοτε, το υποσυνειδητο μου αρχισε να προσευχεται, καπως αυτοματα, και όσο φοβομουν για τις τιμωρίες που μου λεγαν οι ενοχλητικες σκεψεις, τοσο το υποσυνειδητο μου προσευχοταν σε επαναληψη. Οι ενοχλητικες σκεψεις επεμεναν, και ξαφνικα, χωρις να το καταλαβαινω, αρχισα να λέω στους Θεούς με τις σκέψεις μου να με τιμωρήσουν αλλά όχι πολύ. Ο φοβος της τιμωριας που προκληθηκε απο τις ενοχλητικες σκέψεις, με εκανε να λεω στους Θεούς να μην με τιμωρήσουν πολύ. Και άρχισα να προτεινω τιμωρίες. Ολες αυτες οι σκέψεις σχηματίζονταν στο μυαλο μου, πολυ υποσυνειδητα. Δεν καταλαβαινα ακριβως, τι ελεγα. Καταλαβαινα 1-2 φορες οτι κατι δεν παει καλα σε αυτα που προσευχομαι αλλα δεν εδινα σημασια γιατι ημουν αφοσιωμενος αλλού. Μετα απο λιγη ωρα, συνειδητοποιησα τι ελεγαν αυτες οι "προσευχες" και αρχισα να προσευχομαι κανονικα, και να λεω οτι αυτα περι τιμωριων και ιδεων ηταν σκεψεις χωρις την θεληση μου. Απλα τρομάζω επειδη εφτασα σε σημειο να δινω ιδεες στους Θεούς για το πως να με τιμωρήσουν ενώ επι 1 χρόνο, σχεδον καθε 1 λεπτο, προσευχομαι λεγοντας συνεχεια οτι δεν θελω τιμωρια. Μονο που άφησα χαλαρό το μυαλο μου, έφτασα σε σημειο να ζηταω τιμωρίες; Γιατι ενώ αγχωθηκα με αυτες τις προσευχες, μου πηρε λιγο χρονο να συνειδητοποιησω τι ελεγαν; Ηταν κανονικές προσευχες; ή παλι ενοχλητικες σκέψεις που μοιαζαν με προσευχές; νιωθω μπερδεμενος

Senior Member
    Καλημέρα.
    Να σου πω την αλήθεια, οι ψυχαναγκασμοί είναι ένα θέμα λίγο δύσκολο να σε συμβουλεύσει κάποιος αν δεν είναι ειδικός ή αν δεν το έχει περάσει. Αλλά δεν βοηθάς το forum να σε βοηθήσει. Έχεις ανοίξει ένα σωρό παρόμοια θέματα κι όταν σε ρωτάμε κάποια πράγματα, όπως π.χ. αν βλέπεις κάποιο ψυχολόγο ή ψυχιάτρο δεν απαντάς.

Είτε κανονικές προσευχές τις ονομάζεις, είτε ενοχλητικές σκέψεις που μοιάζουν με προσευχές, προϊόν ψυχαναγκασμού είναι αυτά που περιγράφεις, δεν έχει διαφορά. Αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να σε βοηθήσουμε να το καταλάβεις και να ηρεμήσεις.

Ελπίζω να είσαι λιγότερο μπερδεμένος σήμερα και πιο ήρεμος.

Είναι απλά ενοχλητικές σκέψεις, αγνόησε τες. Τέτοιες σκέψεις είναι ψυχαναγκασμοι
    Ο αληθινός Θεός δεν πρόκειται να σε τιμωρησει.
    Πήγαινε σε κάποιον καλό πνευματικό να συζητήσεις και να εξομολογηθείς και θα δεις πως θα γιατρευτεις σιγά σιγά.
    Μπορείς να τα καταφέρεις! Με τη βοήθεια Του Θεού!

Ο Θεός ο αληθινός δεν πρόκειται να σε τιμωρησει.
    Η εξομολόγηση διώχνει το άγχος, φέρνει γαλήνη, Ειρήνη, χαρά και ηρεμία και αληθινή συγχώρεση!

Πρέπει να ηρεμήσεις!
    Κάνουμε χίλιες δύο σκέψεις κάθε λεπτό... Ακόμη και χωρίς να το θέλουμε μπορεί ένα 80% όλου του πληθυσμού στον κόσμο χωρίς να το θέλει να κάνει μέσα στο μυαλό όρκους και υποσχέσεις και Στον Θεό και όχι μια φορά αλλά πολλές...και σε εμένα πέρασαν κάποιες φορές στο μυαλό μου τέτοιες σκέψεις με όρκους.. Δεν είναι τίποτα αυτό αλήθεια!

Πιστεύεις πως ο Θεός που έπλασε τον κόσμο να θέλει να τον τιμωρησει; πιστεύεις πως ο Θεός που σταυρώθηκε για την αγάπη Του για τον άνθρωπο να θέλει να σε τιμωρησει;
    Πιστεύει πως ο Θεός που αναδεικνύει ανθρώπους Άγιους που θαυματουργούν και θεραπεύουν καθημερινά κόσμο να θέλεις να σε τιμωρησει;

Πρέπει να βοηθήσεις τον εαυτό σου.. Και ο μόνος τρόπος που έχεις να κάνεις για το πετύχεις αυτό είναι να γνωρίσεις τον αληθινό Θεό, να γνωρίσεις τα Μυστήρια Της Χριστιανης Ορθόδοξης Εκκλησίας, και θα γιατρευτεις.
    Η προσευχή, η εξομολόγηση και η Θεία Κοινωνία με την προτροπή του Πνευματικού θα σε κάνουν καλά!
    Last edited by Hope for better days; 05-07-2020 at 14:10.

Senior Member
    Αστο θεο τουσ γειτονεσ να φοβασαι αν ηξερεσ μερικα πραγματα για τη ζωη θα καταλαβαινεσ οτι ο θεοσ ειναι ησυχοσ μασ εχει αφησει μονουσ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Ο Θεός σε αγαπά!!!

Quote Originally Posted by elis View Post
    Αστο θεο τουσ γειτονεσ να φοβασαι αν ηξερεσ μερικα πραγματα για τη ζωη θα καταλαβαινεσ οτι ο θεοσ ειναι ησυχοσ μασ εχει αφησει μονουσ
    Με όλη την εκτίμηση μου δεν συμμερίζομαι την άποψη αυτή...
    Ο Θεός μας άφησε ελεύθερους, αν επιστρέψουμε κοντά Του, θα δούμε την ζωή μας να αλλάζει πολύ..

Δεν μας άφησε, εμείς Τον αφήσαμε!

Ούτε εγώ παλιά ήμουν κοντά Στον Θεό ΑΛΛΆ επειδή ΤΏΡΑ ΚΑΤΆΛΑΒΑ ΤΗΝ ΖΩΗ, κατάλαβα και Τον Θεό!

Senior Member
    Ο τραμπ τα εκανε αυτα χαλαρωσε ψηλε πρεπει να συγχωρησεισ πρωτα εσυ δεσ αυτο

Senior Member

hlias1988
    Guest
    ρε φιλε ταλαιπωρησε! εχεις ανοιξει τοσα θεματα. ηρεμησε! μονο αυτο θα σου πω. και εγω εχω ιδεοψυχαναγκαστικους ιδεασμους περι τιμωριας απο τον θεο. αλλα λεω δεν παει αλλο. πρεπει να σταματησει. και καπως ετσι ηρεμω τον ευατο μου!

Quote Originally Posted by elis View Post
    Ο τραμπ τα εκανε αυτα χαλαρωσε ψηλε πρεπει να συγχωρησεισ πρωτα εσυ δεσ αυτο
    Ναι εννοείται φίλε μου.. και εγώ πρέπει να συγχωρώ, όπως θέλω να με συγχωρέσει ο Θεός, πρέπει να συγχωρώ και εγώ... Και όλοι μας..

Banned
    πες μου την ιστοριρα σου

Προσπάθησε να έρθεις κοντά στον Χριστό και στην εκκλησία!

Senior Member
    Αμα σου πω την ιστορια μου θα νομιζεισ οτι ειναι ψεμματα δουλευω απο 10 χρονων στα χωραφια στα 20 χωρισ να το καταλαβω εκανα 2 παιδια με 2 γυναικεσ ενα με τη μια ενα με την αλλη τα παιδια τα βρηκα οταν ημουν 30 ηρθαν στην εφηβεια τουσ κ με βρηκαν απο τοτε μενουμε μαζι μεγαλωσα κ τουσ φιλουσ τουσ ολα αυτα τα χρονια κανω δυο τρεισ δουλειεσ ωσ τιμωρια απο το θεο κοιμαμαι στα κλεφτα τεσσερισ πεντε ωρεσ τη μερα εχω προβληματα οικονομικα μαλλον οχι σοβαρα ενα μπουρδελο σκετο ειναι η ζωη μου

Page 1 of 2 12 LastLast