Τους μισώ - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 75
    Senior Member
    Με τί πράγματα?
    Τι σε βοηθά να ξεφεύγεις??
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member

Senior Member
    Originally posted by kgana
    ναι όπως τα είπα κ πανω στα νεύρα μου όταν σκέφτομαι το πως είμαι τώρα έτσι ακούγεται οτι φταίνε, δεν λέω όμως μόνο αυτό
    λέω κ απ΄την άλλη οτι έφταιγα κ γω που κάποιες μη πω τις περισσότερες φορές δε πατησα πόδι κ έκανα πίσω
    κ δεν υπαραπίστηκα αυτά που ήθελα με συνέπεια να είμαι τώρα σε μια κατάσταση κ να κανω πράγματα τελείως ανουσια για μένα-αλλά τα κάνω
    kgana, θα ηθελα μεσα απο την ψυχη μου να σου πω το πως ενιωσα μολις διαβασα το μηνυμα σου.
    Νομιζα οτι με πηγες 20 χρονια πισω και ξαναεζησα την κατασταση μου με τους γονεις μου τοτε!
    θα σου πω τι επαιζε και αν θες απαντησε μου εαν σου ταιριαζουν οσα σου λεω:
    καταρχας στην δικη μου περιπτωση δεν υπηρχαν αδελφια, ημουν μοναχοπαιδι. Που σημαινει οτι ολες οι προσδοκιες τους και τα ονειρα τους ηταν στηριγμενα επανω μου.
    1. δεν με αφησαν να δωσω στο Οικονομικο, γιατι επρεπε να παω 4η δεσμη τοτε, που πηγαιναν οι μαθητες με χαμηλες βαθμολογιες και ετσι υποχρεωθηκα να δωσω εξετασεις για Πολυτεχνειο. Οταν κοιταγα το Μηχανογραφικο, δεν υπηρχε ουτε μια σχολη που να με ενδιεφερε αλλα συνεχιζα να ακω αυτο που ηθελαν εκεινοι. Αποτελεσμα: τζιφος στις πανελλαδικες η καλη μαθητρια.
    2. Οποιο \"φιλο\" ειχα ηταν πολυ λιγος για μενα. Σνομπαραν οποιον και να εβγαινα και με ειχαν υπο περιορισμο μεχρι τα 23 μου. Μονο Σαββατο εξοδος και διακοπες το καλοκαιρι 10 μερες.
    3. Δεν μπορουσα να παω για ψωνια μονη μου αν δεν ερχοταν και η μαμα μου μαζι να διαλεξει τι θα φορεσω!!!
    4. Μονιμα μου χτυπαγαν το ποσα εχουν ξοδεψει για μενα και εγω δεν εχω καταφερει τιποτα στην ζωη μου. Εννοουσαν το ποσα εχουν ξοδεψει για τα δικα τους ονειρα και δεν ειχα καταφερει να πραγματοποιησω τα δικα τους ονειρα.

Μεχρι εδω σε εχω \"πιασει\" λιγακι;
    Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....

Senior Member

Senior Member
    να σου πω την αλήθεια boubourina δεν είναι ακριβώς έτσι ......................................δλδ δεν είναι ακριβώς ίδια με αυτά που είπες.. έχουν κάποιες διαφορές...:) σίγουρα..
    αλλά εγώ κάπως έτσι νιώθω
    Δεν πειραζει, kgana, αλλου ειναι το θεμα, οτι εγω εκανα οτι ηθελαν για να μην τους στενοχωρησω, για να μην παψουν να με αγαπουν( αυτο το καταλαβα πολλα χρονια μετά)
    Τοτε ομως εκανα πραγματα με ηθελαν εκεινοι και απο την αλλη τους απεχθανομουν.
    Σημερα καταλαβαινω δυο πραγματα.
    Πως οτι και να εκανα, ακομα και αν δεν τους αρεσε θαμε αγαπουσαν το ιδιο.
    Και δευτερον, πως τελικα δεν τους μισουσα αλλα τους αγαπουσα υπερβολικα και γι\'αυτο ειχα μπει σε αυτο τον φαυλο κυκλο.
    Πες μου κατι πιο συγκεκριμενο γιατον μπαμπα σου. Γιατι νιωθεις αυτη την αποστροφη; εχει προηγηθει κατι αλλο;
    Μα τα δειλινα.... μια φωνη μου ψυθιριζει.... μυστικα .... δεν θα γυρισεις πια.....

Senior Member

Senior Member
    λέω κ απ΄την άλλη οτι έφταιγα κ γω που κάποιες μη πω τις περισσότερες φορές δε πατησα πόδι κ έκανα πίσω
    κ δεν υπαραπίστηκα αυτά που ήθελα με συνέπεια να είμαι τώρα σε μια κατάσταση κ να κανω πράγματα τελείως ανουσια για μένα-αλλά τα κάνω

δε κάνω κάτι να σου πω την αλήθεια για να το αλλάξω.. ούτε προσπαθώ να βελτιώσω τις σχέσεις μου μαζί τους
    να σου πω όχι δε θέλω-δε βρίσκω λόγο

προς το παρον δε μπορώ να φύγω γιατί μένω εδώ
    κ φυσικά υπομένω-αν κ δεν ακούγεται καλά αυτή η λέξη.
    κρατησα αυτα τα λογια σου, γιατι θελω μονο να σου πω: το να μην υπομενεις, δεν ειναι ενας καλος λογος για να αλλαξεις οτι περναει απο το χερι σου?

και κατι ακομα: λες οτι δεν υπερασπιστηκες οτι αγαπουσες.για ποιο λογο?για να μην υπάρχουν αλλες προστριβες?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    πολλά είπα αλλά είναι λίγοι λόγοι που νιώθω αυτή την αποστροφή που λες.
    δεν χρειαζονται πολλοι λογοι για να νιωθουμε αποστροφη για καποιον.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    με τον πατέρα μου πολλά.. δλδ υπάρχουν τα τελευταία 2 χρόνια κάποιοι καυγάδες-που εγώ συνήθως δε καυγαδίζω. απλά κοιτάω δε του αρέσει το ύφος μου κ τα παίρνει κ φωνάζει.
    κ μια φορά το σεπτέμβρη συγκεκριμένα που ήθελα να ξαναρχίσω κάτι που είχα σταματήσει(χορό αυτό δλδ που ήθελα κ τωρα όμως δε το σκέφτομαι λεω άστο καλύτερα δε μπορώ άλλο κ να μενουμε μαζί κ ένταση) ε μολις δήλωσα οτι ήθελα αυτό να ακολουθήσω τα πήρε!!
    το ήξερε οτι αυτό ήταν που ήθελα πάντα γιατί το έκανα χρόνια
    αλλά δε μιλαμε ποτέ με τον μπαμπά ότι μαθαίνει μονο μεσω της μαμας
    ε και τότε πήγε να με χτυπήσει κιόλας..(κ ψιλοεβρισε-αλλά δε μιλούσα σχεδόν καθόλου)
    δε με χτύπησε όχι αλλά με τραβηξε στο δωμάτιο απ\'τον ώμο.
    μετά για μια βδομαδα δε μιλούσαμε καν ούτε καλημέρα λέμε τπτ σαν να μην υπαρχει ο ενας για τον άλλο
    τελοςπαντων γενικά ήταν ένα συμβαν που δε μου άρεσε.
    αλλά κ γω τα κρατάω δε ξεχνάω γιατί αυτός σε μια μερα τα ξεχνάει όλα κ μετά άντε μωρε όλα καλά!
    τεσπα νομίζω είναι κ αμοιβαία τα αισθήματα δε συμφωνούμε σε πολλά ιδέες που έχω εγώ για τη ζωή ας πουμε
    είμαι πιο διαλακτική δεν είμαι στενόμυαλη όπως αυτός.
    πολλά είπα αλλά είναι λίγοι λόγοι που νιώθω αυτή την αποστροφή που λες.
    βασικά να πω κ κάτι άλλο κομικοτραγικό-δλδ έτσι το βλέπω εγώ. νομίζει πως επειδή μια μέρα θα του χαμογελάσω οτι τον συμπαθώ... κ οτι όλα είναι οκ.. λαθος όμως.

Βλέπω να τονίζεις το πόσο διαφορετικοί είστε με τον πατέρα σου.
    Το οτι εσύ βλέπεις την διαφορά σας, μεταξύ σας, αλλά εκείνος δεν νομίζεις να την αντιλαμβάνεται αφου σε παρερμηνεύει ( νομίζει οτι θα του χαμογελάσω κι όλα λύθηκαν, ενώ εγώ, δεν είμαι σαν αυτόν, τα κρατάω αυτά)
    Υπάρχει ένα χάσμα επικοινωνίας ( που ξέρεις που οφείλεται, στο οτι αντιλαμβάνεστε αλλιώς τα πράγματα, τα αξιολογείτε διαφορετικά, εκείνος στενόμυαλος, εσύ όχι) αλλά κάθεσαι, το βλέπεις και το παρατηρείς.
    Γεμίζεις δυσφορία. Μέχρι εκεί.
    Δεν του δείχνεις όμως, δεν εξωτερικεύεις αυτό που είσαι, για να καταλάβει κι αυτός την διαφορά.
    Γιατί άραγε, δεν θέλεις να εκφράσεις τον εαυτό σου στους γονείς σου? οχι με επανάσταση, αλλά με απλά πραγματάκια, όπως με τα λόγια.
    έχεις μήπως δοκιμάσει? αλλά δεν εννοω να κάνεις καβγά, εννοώ να τους ανοίξεις τα μάτια, οτι δεν είσαι το κοριτσάκι που πιστεύουν. Να τους δείξεις τη δική σου αντίληψη των πραγμάτων..
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

Senior Member

Senior Member

Senior Member
    καταλαβαινω τί εννοεις kgana...

Ομως σταθμιζοντας τα (απο τη μια να κανω αυτο που θελω και απο την αλλη οι επιπτωσεις με τις φωνες του πατερα μου) τί εχει περισσοτερη σημασια? Λαμβανοντας υποψη μονο το αποτελεσμα, μοιαζει να χει μεγαλυτερη σημασια η αποψη, η γνωμη του πατερα σου.

Senior Member

Senior Member
    kgana,

το πιστεύω πώς οταν το σκεφτεσαι, δεν νοιαζεσαι για τον πατερα σου.

Πολλες φορες μας συμβαινει ομως αλλο να λεμε, αλλο να σκεφτομαστε με τη λογικη μας. Η αληθεια και η πραγματικοτητα δεν περνανε παντα απο τον δρομο της λογικης. Ισα ισα που πολλες φορες ερχεται να διαψευσει τον τροπο σκεψης μας.

Πιστευω πολυ, πώς βοηθαει να δουμε οχι μονο τί λεμε, αλλα και τί κανουμε οπως και το τί νιωθουμε καθε φορα. Ειναι καπως περιεργο να λεω πώς δεν νοιαζομαι για εναν ανθρωπο κι ομως ενας καβγας ή μια διαφωνια μαζι του να με κανει να σταματαω να κανω αυτο που θελω με τη σκεψη πώς η πραξη αυτη μπορει να τον εξοργιζει. Ειναι επισης περιεργο να λεω πώς δεν με νοιαζει καποιο ατομο και μια συγκρουση μαζι του να με κανει να τη σκεφτομαι ενα μηνα, οπως λες...

Senior Member

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast