Results 46 to 60 of 75
Thread: Τους μισώ
-
27-03-2009, 19:33 #46
kgana καλησπέρα και απο εμένα.σίγουρα έχεις καταλάβει ότι οι περισσότεροι σημερινοί νέοι ή ακόμα και μεγαλύτεροι αντιμετωπίζουν προβλήματα παρόμοια με τα δικά σου.Για άλλους μπορει να μην είναι ο χορος αλλα ο αθλητισμός για άλλους μπορει να είναι η σχεση τους κλπ. και εγω καποια στιγμή βρεθηκα σε παρόμοια φάση με εσενα και αν και δεν τα έχω ξεπεράσει πλήρως όλα, αισθανομαι ότι μπόρεσα και προχώρησα έστω και ένα βημα μπροστα καταλαβαίνοντας κανα δυο πραγματάκια.καταρχην το υποτιθέμενο καλυτερο που θέλουνε οι δικοι μας για μας ειναι το καλυτερο που και αυτοι γαλουχήθηκαν ή καλυτερα γνώρισαν για την έποχη τους.Αρα αυτο ειναι μια πολυ καλη δικαιολογια για αυτους.και νομίζω οτι με το να βραζεις στο ζουμι σου όπως είπες και πιο πριν εγκυμονει ένα πολυ σοβαρο κίνδυνο.να κάνεις το ίδιο και εσυ στα παιδια σου.πραγμα που μπορει να σου φαινεται πολυ μακρινο δεν παυει όμως να είναι επικίνδυνο.τα βιώματα ειναι βιώματα.και αυτο γιατι απλά αυτο θα έχεις μάθει.πρέπει λοιπον κατα την γνώμη μου να προσαθήσεις αυτην την εσωτερική δυναμη να την κάνεις δημιουργική.δεν υπαρχει λόγος να προσπαθήσεις να τους αλλάξεις μυαλα.αυτα δεν προκειται να αλλάξουν ευκολα.εσυ όμως πρεπει να μην τα κρατας μεσα σου.δηλαδη αν θες χορο π.χ. να το κάνεις.οποτε εισαι σε θέση να το πετύχεις.ακόμα και χρηματα να μην έχεις βαλτο σκοπο.οταν θα έχεις.αν θες την σχεση σου με συτο το παιδι να την προστατευσεις και να την προχωρησεις καντο.Γενικα τα βήματα που θα κάνεις να είναι αυτα που εσυ νιώθεις οτι θα είναι επικοδομητικα για σενα.ουσιαστικα δηλαδη χρειαζεσαι κάτι σαν μια επανασταση.
σαφέστατα η δυναμή σου είναι πολύ μεγαλύτερη από οτι φαντάζεσαι.και τον γονιών σου μπορει να είναι πολυ πιο μικρη από οτι επισης φανταζεσαι.
- 27-03-2009, 20:32 #47
Dilias συμφωνώ με τα όσα λες και με συγκινούν.
Kgana.... μιλάς για αδράνεια... θα μπορούσες ποτέ να σε φατναστείς να βαριέσαι να χορεύεις??
όταν νιώσεις πως ήρθε η ώρα, κάντο!
Συμφιλίωσε το όνειρό σου με την πραγματικότητα.
Ή κάνε την πραγματικότητά σου, να συμβαδίζει με το όνειρό σου, με αυτό που σε γεμίζει.
Στο χέρι σου είναι,
να κάνεις , όπως λεει κι ο φίλος μας ,
την αδράνεια, δημιουργία. :))Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
28-03-2009, 09:41 #48
πολλες φορες εχω αναρωτηθει σχετικα με τους γονεις μου.....
Αρχικα σκεφτομαι, αν γινω εγω γονιος, θα ειμαι καλυτερος η χειροτερος απο αυτους που εχω?
Αν αποκτησω παιδια, τι ενδεχωμενος θα μου σερνουν???
Τι λαθη πιθανον να κανω???
Πριν κατηγορησεις παλι τους γονεις σου Kgana,
σκεψου αν ησουν ποτε στη θεση τους, σκεψου αν αυριο εσυ ερθεις στη θεση τους και το παιδι σου εχει την ιδια αισθηση που εχεις εσυ σημερα η και χειροτερη....
Θελει πολλη θεληση για να μπορεσεις να αφουγκραστεις ενα εφηβο η νεο γενικοτερα και διαβαζωντας το θεμα σου μπηκα σε αυτο το τριπακι.
Ακομα και τωρα που γραφω δεν ειμαι σιγουρος οτι θα μπορουσα να το κανω αυτο καλα.
Εσυ?
ΥΓ..... πριν μισησεις τους γονεις σου, πιστευω οτι καλυτερα θα ηταν να αρχισεις να αγαπας τον εαυτο σου και μετα να εξετασεις τι πρεπει και αν πρεπει να μισεις.
Ο λογος ειναι οτι καποιος που εχει αγαπη για τον εαυτο του, δυσκολα θα βρει χωρο για να χωρεσει μισος μεσα του. Δυστυχως εκτιμω οτι απο τα δυο αυτα συναισθηματα το πιο ευκολο που μπορει καποιος να δουλεψει μεσα του και να εξωτερικευσει ειναι το μισος και οχι η αγαπη. Θα σου προτεινα ομως να μην επιλεγεις παντα το πιο ευκολο σαν το πιο σωστο.
Τελος οταν φτασεις σε αυτο το επιπεδο, θα διαπιστωσεις οτι μπορεις να αγαπας καποιον (πχ τους γονεις σου) και αυτοι να ειναι αδιαφοροι με εσενα δηλ. να μην υπαρχει το αναμενομενο feedback (που ολοι για αυτο δουλευουμε) και να μην σε απασχολει σαν τετοιο.
Καπου εκει γυρω ειναι κρυμμενος ο δρομος της απελευθερωσης....
28-03-2009, 13:30 #49
28-03-2009, 13:48 #50
φυσικα και εχουμε ολοι απωθημενα, φυσικα και ολοι θα κανουμε λαθη, και φυσικα ολοι δεν θα τα καταλαβουμε - για να μην τα κανουμε.
Ειπα πιο πριν να αγαπησεις τον εαυτο σου και στην συνεχεια τους γονεις σου η οποιον αλλον νομιζεις.
Ξερεις το θεμα της εμπιστοσυνης δεν μπορεις να το κερδισεις αν δεν το εχεις κατακτησει πρωτα η ιδια για τον εαυτο σου. Βεβαιως αυτο δεν σημαινει οτι αυτοματα θα σου ανοιξει ολες τις πορτες που επιθυμεις.
Αλλα κανεις δεν δινει εμπιστοσυνη στον διπλα του αν δεν την βγαζει ο ιδιος προς τα εξω.
Πιστευω οτι πρεπει να αποκτησεις λιγη αυτοπεποιθηση σε αυτο που κανεις, και στην συνεχεια να προσδιορισεις με περισσοτερη σαφηνεια σε αυτο που θες να κανεις.
Μην περιμενεις να εγκρινει ο κοσμος αυτο που σκεφτεσαι γιατι αυτο δεν θα γινει ποτε.
Οι γονεις απο θεση (ηλιθια βεβαια) αρεσκονται να γκρινιαζουν στις κινησεις των παιδιων τους οποτε η αποδοχη και η εμπιστοσυνη που ζητας ισως να μην ειναι εφικτη οπως την θες.
Τελος μην μπαινεις σε συγκρισεις με κανενα ποτε στη ζωη σου ειναι οτι χειροτερο μπορεις να κανεις στον εαυτο σου. Μην ξεχνας οτι καθε ανθρωπος ειναι μοναδικος και ειναι αγαπητος η οχι, για αυτο ακριβως που ειναι.
Το να προσπαθεις να στρεψεις με στρεβλο τροπο τα φωτα της δημοσιοτητας πανω σου καταφερνεις τα εντελως αντιθετα αποτελεσματα.
Ασε τον εαυτο σου ελευθερο να ζησει με προτεραιότητα στους στοχους που εσυ εχεις βαλει και η εκτιμηση θα ερθει απο εκει που δεν το περιμενεις....
29-03-2009, 01:51 #51
Originally posted by krino
πολλες φορες εχω αναρωτηθει σχετικα με τους γονεις μου.....
Αρχικα σκεφτομαι, αν γινω εγω γονιος, θα ειμαι καλυτερος η χειροτερος απο αυτους που εχω?
Αν αποκτησω παιδια, τι ενδεχωμενος θα μου σερνουν???
Τι λαθη πιθανον να κανω???
Πριν κατηγορησεις παλι τους γονεις σου Kgana,
σκεψου αν ησουν ποτε στη θεση τους, σκεψου αν αυριο εσυ ερθεις στη θεση τους και το παιδι σου εχει την ιδια αισθηση που εχεις εσυ σημερα η και χειροτερη....
Θελει πολλη θεληση για να μπορεσεις να αφουγκραστεις ενα εφηβο η νεο γενικοτερα και διαβαζωντας το θεμα σου μπηκα σε αυτο το τριπακι.
Ακομα και τωρα που γραφω δεν ειμαι σιγουρος οτι θα μπορουσα να το κανω αυτο καλα.
Εσυ?
ΥΓ..... πριν μισησεις τους γονεις σου, πιστευω οτι καλυτερα θα ηταν να αρχισεις να αγαπας τον εαυτο σου και μετα να εξετασεις τι πρεπει και αν πρεπει να μισεις.
Ο λογος ειναι οτι καποιος που εχει αγαπη για τον εαυτο του, δυσκολα θα βρει χωρο για να χωρεσει μισος μεσα του. Δυστυχως εκτιμω οτι απο τα δυο αυτα συναισθηματα το πιο ευκολο που μπορει καποιος να δουλεψει μεσα του και να εξωτερικευσει ειναι το μισος και οχι η αγαπη. Θα σου προτεινα ομως να μην επιλεγεις παντα το πιο ευκολο σαν το πιο σωστο.
Τελος οταν φτασεις σε αυτο το επιπεδο, θα διαπιστωσεις οτι μπορεις να αγαπας καποιον (πχ τους γονεις σου) και αυτοι να ειναι αδιαφοροι με εσενα δηλ. να μην υπαρχει το αναμενομενο feedback (που ολοι για αυτο δουλευουμε) και να μην σε απασχολει σαν τετοιο.
Καπου εκει γυρω ειναι κρυμμενος ο δρομος της απελευθερωσης....
Πόσο συμφωνώ.
όταν έχω όλη την βάση μου τοποθετημένη, όλο το κέντρο μου τοποθετημένο μέσα μου, και με αγαπώ ,΄απεξαρτούμαι απο το τόσο ανθρωπίνως αναμενόμενο feedback.
Kι όσο λιγότερο ανάγκη έχω να λάβω απο τους άλλους, τόσο πιο πόλύ μπρώ να τους δίνω, κατανόηση, χώρο και για διαφωνία ακόμη, αγάπη.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
02-08-2009, 15:51 #52
και γω ειμαι αγανακτησμενη με τους γονεις μου αντι να με βοηθουν που με αρρωστησαν μου πανε κοντρα ε πως να μην τρελλαθεις μετα
02-08-2009, 16:14 #53
εμενα οταν ειμαι αρρωστη προσπαθουν να με ξεαγχωσουν και να με βγαλουν απο τη θλιψη
και οταν ειμαι καλα προσπαθουν να μου θυμησουν τους λογους για τους οποιους οφειλω να αγχωνομαι.....
κουλο?
02-08-2009, 16:25 #54
Εμενα εχω την αισθηση οτι μου συμπεριφερονται σαν να ειμαι 8 χρονων και δεν προκειται ποτε να αλλαξει αυτο.
Πρεπει με καποιο τροπο να αποκτησω ανεξαρτησια,χωρις να δεσμευτω χειροτερα...αλλα τα πραγματα ειναι δυσκολα.
Δεν εχω μαλλον τα κοτσια και τα προσοντα να κανω το κατι παραπανω ισως,η δουλεια που εχω αν και ειναι καλη δεν αρκει για να εχω αυτα που θελω αλλα φοβαμαι να κανω και επιπλεον κινησεις πχ,ειμαι και απο τη φυση μου λιγο τεμπελης και αργοσχολος...μπα με στολισα με πολλα κοσμητικα:P
Απλως κατι πρεπει να αλλαξει αλλωστε η διαθεση μου το λεει \"Θελω να προχωρησω\" εδω και χρονια.
Προχωραω μεν αλλα με πολυ αργους ρυθμους.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
02-08-2009, 16:30 #55
Originally posted by researcher
εμενα οταν ειμαι αρρωστη προσπαθουν να με ξεαγχωσουν και να με βγαλουν απο τη θλιψη
και οταν ειμαι καλα προσπαθουν να μου θυμησουν τους λογους για τους οποιους οφειλω να αγχωνομαι.....
κουλο?
Πολλοί κάνουν το παρόμοιο.Και στις 2 περιπτώσεις ανασταλτικοί παράγοντες....
Να φανταστείς τα 3 χρόνια θεραπείας μου(όχι όλα,γιατί δεν κρυβόταν το θέμα και να ήθελα...) δεν τους είχα πει τπτ γιατί τα κάναν χειρότερα.Ή μου φερόταν ΄ρατσιστικά΄,΄ιδιαίτερα΄ σα να βάζαν την ασθένεια πάνω από μένα ή μόλις καλυτέρευα με γύριζαν βήματα πίσω με άσχημη συμπεριφορά.Και τώρα σχεδόν τπτ δεν ξέρουν για μένα.Το πως νιώθω,πως είμαι κ.λ.π....μόνο τυπικά.
Και που θα ξαναξεκινήσω ψυχοθεραπεία δεν υπάρχει περίπτωση να τους το πω.
02-08-2009, 16:35 #56
Originally posted by Arsi
Originally posted by researcher
κουλο?
Πολλοί κάνουν το παρόμοιο.Και στις 2 περιπτώσεις ανασταλτικοί παράγοντες....
Να φανταστείς τα 3 χρόνια θεραπείας μου(όχι όλα,γιατί δεν κρυβόταν το θέμα και να ήθελα...) δεν τους είχα πει τπτ γιατί τα κάναν χειρότερα.Ή μου φερόταν ΄ρατσιστικά΄,΄ιδιαίτερα΄ σα να βάζαν την ασθένεια πάνω από μένα ή μόλις καλυτέρευα με γύριζαν βήματα πίσω με άσχημη συμπεριφορά.Και τώρα σχεδόν τπτ δεν ξέρουν για μένα.Το πως νιώθω,πως είμαι κ.λ.π....μόνο τυπικά.
Και που θα ξαναξεκινήσω ψυχοθεραπεία δεν υπάρχει περίπτωση να τους το πω.
εκει που λεει σε θελουν χαρουμενο
να σου καταθλιψαρες αυτοι μολις δουν κανα χαμογελακι
οχουουου...
απιστευτο
εμενα τουλαχιζτον γινεται το εξης καλο
στην πορεια με σαμποταρουν
οταν εδραιωθει η αλλαγη με κοπο και μοχθο ξενυχτια μαχαιρωματα και αντιδικιες
τοτε τους ειναι απολυτως ενταξει...
καταλαβες?
02-08-2009, 16:42 #57
χαχαχα.... Καλό αυτό με το σαμποτάζ.......
και μένα τα ίδια
γέμισαν οι μπαταρίες,ήρθε η σειρά να τις αδειάσουμε......
02-08-2009, 16:48 #58
Originally posted by Arsi
χαχαχα.... Καλό αυτό με το σαμποτάζ.......
και μένα τα ίδια
γέμισαν οι μπαταρίες,ήρθε η σειρά να τις αδειάσουμε......
02-08-2009, 16:58 #59
Εγω δεν τους εχω πει τιποτα γιατι θα εκαναν ταπραγματα χειροτερα..Ειδικα η \"μανουλα\" μου..
02-08-2009, 17:04 #60
Originally posted by zinovia
Εγω δεν τους εχω πει τιποτα γιατι θα εκαναν ταπραγματα χειροτερα..Ειδικα η \"μανουλα\" μου..
οι γονεις μας
που θελουν το καλο μας
απειλουνται απο την οποια καλυτερευση μας
τι σου ειναι ο ανθρωπος...
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια