Results 16 to 30 of 36
Thread: Πρόβλημα με τον γάμο μου
-
09-07-2020, 20:22 #16
Αφου δεν τουσ αντεχετε τουσ αντρεσ τι πατε κ μπλεκετε χωρισε κι εσυ να δουμε τι θα καταλαβετε
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
- 10-07-2020, 00:48 #17
Διαφωνώ με όσους σου λένε άστο κι άστο και να είσαι ήρεμη να γεννηθεί το παιδί και πάει λέγοντας. Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.
Τράβα κανένα καβγά τρικούβερτο, αλλά σκέψου μέχρι που είσαι διατεθειμένη να φτάσεις και ποια είναι τα όριά σου. Την έχεις πατήσει και δεν το ξέρεις. Μήνες γράφεις και λύση στο πρόβλημά σου δεν έχεις βρει.
10-07-2020, 02:02 #18
10-07-2020, 08:28 #19
Θα πλακωθούν και θα φανεί αν ο γάμος έχει ένα κάποιο μέλλον ή πάνε να στήσουνε ρημάδι κι όχι "σπίτι". Εγώ έχω μία πάρα πολύ διαφορετική λογική και στα θέματα αντισύλληψης και στα θέματα γάμου και οικογένειας. Κι επειδή έχω δει οικογένειες να καταστρέφονται κυριολεκτικά και σαν προσωπικότητες ο καθένας και σαν ζευγάρια μεταξύ τους και μετά να καταστρέφουν τα παιδιά τους όταν προκύπτουν τέτοια θέματα με τα σόγια, επέτρεψέ μου να προτιμώ χίλιες φορές ακόμα και να χωρίσει η κοπέλα κι ας την λένε υπερβολική, παρά να πάει να μπλέξει εκεί μέσα. (Χωρίς να παραβλέπω τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ευθύνες της ίδιας έτσι που πήγε και έμπλεξε). Και όχι, δεν λέω ότι η οικογένεια του ανθρώπου είναι τίποτα τέρατα. Λέω όμως ότι ήδη φαίνεται ότι αυτός δεν βάζει όρια, δεν είναι ειλικρινής, πρακτικά αυτοί θα είναι πάντα μέσα στην καθημερινότητά τους και η κοπέλα ήδη ψυχαναγκάζεται. Ήδη αυτός με τον τρόπο του προτιμά τη μαμά και τον μπαμπά και τα αδέρφια από την γυναίκα του. Επειδή κάτι τέτοια γίνονται όλη την ώρα στην ελληνική κοινωνία, δεν θα τα βγάλουμε κι ότι δεν είναι τίποτα.
Να τη χέσω την αρχή της οικογένειας όταν ο άλλος είναι σε άλλο μήκος κύματος. Εδώ σε άλλο θέμα η κοπέλα αναφέρει ότι διστάζει να συζητήσει ακόμα και το θέμα του ονόματος του παιδιού με τον άντρα της, τι οικογένεια πάνε να φιάξουν δηλαδή; ΚΑι σε ένα χρόνο με ενάμιση που τότε το σκεφτόντουσαν για οικογένεια, πως το σκεφτόντουσαν δηλαδή, είχε πει αυτός ότι θα ήθελε να μένουν κάπου αλλού και να στήσουν τη ζωή τους αλλιώς; Δεν είχε καταλάβει η κοπέλα τι καπνό φουμάρει ο άντρας της κι ότι τα βλέπουν αλλιώς βασικά πράγματα; Τι επικοινωνία είναι αυτή για νέο ζευγάρι δηλάδή;
10-07-2020, 08:55 #20
Σόνια εννοείται πως δεν προσπαθώ να απαλλαγώ από τις ευθύνες μου και καλά κανείς και το τονίζεις γιατί προφανώς όταν υπάρχει ένα πρόβλημα δεν ευθύνεται μόνο ο ένας.Συζητουσαμε για οικογένεια όμως όλα αυτά τα χρόνια μου έλεγε συνεχώς πως θα βρούμε κάπου άλλου να μείνουμε από τη στιγμή που δεν ήθελα εκεί,κάτι το οποίο προφανώς ήταν ψέμα.Το πρόβλημα μου αυτή τη στιγμή είναι αν πρέπει τώρα να ξανά συζητήσω αυτό το θέμα με την αδερφή του που κάνει κουμάντο για όλα ή αν θα πρέπει να το αφήσω έτσι λόγω της κατάστασης και να κάνω κουβέντα αφού γεννήσω.Θελω εφόσον υπάρχει το σπίτι να μείνω εκεί με το μωρό μέχρι να προσαρμοστούμε όμως μετά δεν θα την βγάλω εκεί και αυτό θέλω να του πω πως αν δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει να το τελειώσουμε και να μείνω εγώ με το μωρό μόνη και αυτός με το σόι του.Απλα δεν ξέρω κατά ποσό θα με επηρεάσει ένας καυγάς σε αυτή τη φάση της εγκυμοσύνης
10-07-2020, 09:02 #21
Νομίζω ότι θα πρέπει από εδώ και πέρα να μην τον συζητάς γενικόλογα, αλλά επί συγκεκριμένων περιστατικών. Π.χ. έμαθα ότι η αδερφή σου έτσι κι έτσι ενώ εσύ είχες πει ότι οι γονείς σου θα μετακομίσουν αλλού. Είπες θα χτίσετε την εσωτερική πόρτα αλλά ακόμα έτσι έχει μείνει. Τέτοια πράγματα.
10-07-2020, 09:39 #22ntintiGuestΚαλημερα!
Να παρεις οποια αποφασει εσυ νομιζεις οτι ειναι σωστη για εσενα και το μωρο σου!
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΩΡΑ....
και το τονιζω γιατι το να λεμε σε μια γυναικα ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ πριν γεννηση να ερθει σε τετοια συναισθηματικη φορτισει για εμενα με συγχωρειται αλλα ειναι τελειως ανευθυνο.....
Το τι κυνδινους εχει δεν θα αναφερθω για ευνοητους λογους ...
Αλλα ας ειμαστε λιγακη πιο προσεκτικοι το τι προτεινουμε .....
Γεννησε με το καλο κοριτσι μου και μετα την λοχεια σου κανε οτι νομιζεις εσυ σωστο για εσενα και την οικογενεια σου!
Πανω απόλα η υγεια σας και ολα τα αλλα περιμεναν τοσο καιρο μπορουν να περιμενουν λιγο ακομα......
10-07-2020, 09:50 #23
Και μετά θα είναι λεχώνα και σε ευαίσθητη φάση και μετά ακόμα θα θυλάζει και μετά το παιδάκι θα είναι βρέφος ακόμα και θα θέλει ηρεμία και μετά θα είναι μικρό το παιδί και δεν θα έχουν βρει τις ισορροπίες τους και μετά και μετά και μετά, οπότε είναι ανεύθυνο να κάνει κάτι και σε 50 χρόνια να έρθει να μας πει τι ζωή έζησε.
10-07-2020, 09:55 #24
οταν δημιουργουνται τετελεσμενα, τα πραγματα γινονται πολυ πιο δυσκολα.
αφου σου ειχε πει οτι θα μεινετε αλλου αφου δεν θελεις, επρεπε να το ζητησεις ΑΜΕΣΑ οταν αποφασισατε να μεινετε μαζι. κοιμισμενη σε πηγε, και ξυπνησες εκει μεσα;
με την αδερφη του, δεν πρεπει ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ να κανεις συζητηση γι αυτο το θεμα, εκτος αν σου απευθυνει τον λογο, σου ανακατευθει αμεσα, κλπ. δεν φταιει ηα δερφη που θελει να κανει κουμαντο, φταινε τα αδερφια που της το επιτρεπουν. το ιδιο ισχυει με τα πεθερικα ΑΝ ανακατευθουν. επομενως, εσυ με τον ανδρα σου εχεις να κανεις. εκεινος τα επιτρεπει, και μπορει και να τα θελει (πραγμα, ακομα πιο προβληματικο).
εφοσον το επετρεψες να συμβει, εφοσον εισαι εγκυος και δεν πρεπει να συγχιζεσαι υπερβολικα, δεν πρεπει να κανεις κανεναν καυγα.
ηρεμα , να τον ενημερωσεις οτι δεν θελεις να μεινεις εκει και θελεις να εκπληρωσει την υποσχεση του, οπως τα ειχατε πει. να μεινετε αλλου, δηλαδη. διαφωνω στο να φτασεςι την κουβεντα αυτη μεχρι το "αλλιως να το διαλυσουμε", γιατι ειναι εκβιασμος... ας σε ακουσει, κι αν κανει τα δικα του και παραμενει η κατασταση, αποφασιζεις μετα, αν θα φτασεις στην διαλυση. προς το παρον , κανε το του σαφες, οτι ΟΧΙ δεν αλλαξες γνωμη, δεν σου αρεσει η κατασταση, πρεπει να βρειτε λυση να μενετε μονοι κι οτι αν ηταν λογια του αερα οτι θα μεινετε μονοι και αλλαξε γνωμη, η προτιμαει με τους δικους του, να στο πει ξεκαθαρα να το ξερεις.
10-07-2020, 10:17 #25ntintiGuestειπε κανεις κατι τετοιο?
πραγματικα Σονια δεν μπορω να πω αυτο που την προτεινεις τι κινδυνους εχει .....κανενας δεν βαζει σε κινδυνο την ζωη του και πολυ περισσοτερο του παιδιου του για τετοιο λογο...
και στο κατω κατω δεν ειπε η κοπελα οτι δεν αγαπαει τον σύζυγο της ,ειναι πρακτικο το θεμα ...
καλο ειναι να ζυγιζουμε ενα προβλημα πριν αντιδρασουμε ειδικα οταν προκειται για τοσο λεπτο ζητημα....
το να περιμενεις ενα μηνα γιατι τοσο διαρκει ολο αυτο δεν χαθεικε ο κοσμος .....
και τελοσπαντων ας κανει ο καθενας οτι νομιζει με την ζωη του αλλα να ειναι ετοιμος να επωμιστεί και τις συνεπειες των αντιδρασεων του...
με καυγαδες και παρορμητισμόυς ποτε δεν λυθηκε κατι ,μονο αντιθετα αποτελεσματα φερενει ολο αυτο.....
10-07-2020, 10:21 #26
Μάλιστα, να κάνεις θέμα κάτι που σε έχει φέρει στα όριά σου και σε πνίγει και μπορεί να οδηγήσει σε καβγά είναι επικίνδυνο, να ζεις κάθε μέρα μία κατάσταση που μπορεί να σε κάνει να φρικάρεις και να θες να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο δεν είναι επικίνδυνο...
Όπως το βλέπει ο καθένας.
10-07-2020, 10:29 #27ntintiGuest
10-07-2020, 11:46 #28
Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν είναι έτσι όπως τα λέει τώρα η Λινα. Σε προηγούμενο θέμα άλλα έλεγε, ο άνθρωπος δεν ήθελε να αφήσει το σπίτι του εξαρχής. :
https://www.psychology.gr/forum/thre...80%CE%BB%CE%B1
10-07-2020, 12:30 #29
χμμ μαλιστα... το ειδα...
νομιζω οτι η κοπελα γραφει και ξαναγραφει, επειδη δεν εχει την αποφασιστικοτητα να το διευθετησει οριστικα, παρολο που το εχει συζητησει πολλες φορες, επομενως και την φθορα εχει, και αποτελεσμα δεν εχει.
ε, αυτο δεν μπορουμε να ο κανουμε εμεις.
θα πρεπει η ιδια να αποφασισει τι θα κανει.
ο ανδρας της νομιζω οτιε χει βολευτει σε αυτην την κατασταση και ελπιζει οτι θα γινει μονιμη.
10-07-2020, 12:35 #30
Ο καθένας πρέπει να έχει την άποψη του, εφόσον αυτή είναι η δική σου είναι δεκτή. Απλά αναρωτήθηκα πόσο μπορεί να αντεξει ψυχολογικα τα προβλήματα και το άγχος του γάμου της για το αν θα καταστραφεί ή όχι σε αυτή τη περίοδο τη κρίσιμη της εγκυμοσύνης. Εγώ για ψυχική ηρεμία δική της το λέω και για την υγεία του παιδιού.Εξάλλου δεν μπορεί να γίνει κατι δραστικό. είτε πλακώθουν τώρα είτε μετά μπορεί να χωρίσουν. Και εγώ συμφωνώ ότι κανονικά πρέπει να παίρνουμε πιο σοβαρά το θέμα της επιλογής συντρόφου για την δημιουργία οικογένειας και παιδιών. Βλεπω παρά πολλά νέα ζευγαρια που φέρνουν επιπολαια παιδιά στον κόσμο χωρίς να έχουν δοκιμάσει την σχέση τους και μετά αναγκάστηκα χωρίζουν και τα ζόρια τα τραβάνε τα παιδάκια. Απλά το θέμα είναι τώρα τι κάνει. Απο εδώ και περα