Results 46 to 58 of 58
Thread: Νοσοφοβια η καρκινος...
-
16-04-2009, 17:35 #46
Πράγματικά Πανίτο έχεις κάνει όλες τις εξετάσεις που μπορεί κάποιος να κάνει. Εγώ πάω μια φορά στο Γυναικ., μία στον
οδοντίατρο και για γενικές αίματος, όταν το θυμηθώ.. Καλό είναι να κάνεις ένα γενικό τσεκ απ, αλλά όχι και έτσι. Άσε που, αν δεν κάνω λάθος να με διορθώσει κάποιος αν είναι λάθος, δεν νομίζω ότι όλες αυτές οι ακτηνογραφίες, ακτινοβολίες είναι και καλές? Αν δεν υπάρχει λόγος δεν χρειάζεται να τις κάνεις.. Αν με κάθε αδιαθεσία πηγαίναμε στους
γιατρούς, θα έπρεπε να είμαστε συνέχεια εκεί..
- 16-04-2009, 21:42 #47
πραγματικα η chrissy εχει δικιο.δεν ειναι να παιζουμε με τις εξετασεις!ειδικα η μαγνητικη που εισαι μεσα σ αυτο το κουτι!εγω ζαλιζομουν κιολας οταν την εκανα και ειχα και τις κρισεις πανικου!αλλα την εκανα επειδη επρεπε οχι επειδη ηθελα μονη μου.το μονο καλο με την μαγνητικη ειναο οτι δεν παιρνεις ακτινοβολια,σε αντιθεση με την αξονικη!αντε πανιτο απο εξετασεις εισαι κομπλε τωρα!τελος οι γιατροι!
20-04-2009, 11:43 #48
kalispera file thelo na sou po pos ego meta apo mia krisi panikou pou eixa pernao akrivos ta idia prin 6 mhnes peripou evgala ena terastio fouskoma ston lemo leo oggos einai paei teliose imoun monos spiti thlefona den apantouse kaneis kai trelathika telika piga me 19 piesi sto nosokomeio apo anxos itan mia trixa pou girise pros ta mesa auto sto lemo apo tote kathe mera eixa mia diaforetiki asthenia kathe mera kati allo piga gia genikes exetasis aimatos oxi aplos genikes autes pou akoma kai karkino sto dixnoun ekana aktinografies me exetasan 10 fores pathologoi piga se dermatologo ofthalmiatro se oti boreis na fantasteis ola dixan teleia pano mou diladi den eixa oute 1 provlimataki na po kapou edo pos h ideopsixanaggastiki paizei megalo rolo giati kai go eixa ideopsixanaggastiki pou xeperasa kai minan ipolimata loipon oi xeiroteroi exthroi sou to internet mhn diavazeis gia arrosties sto internet na sou po oti h iosi exei ta idia simptomata me ton karkino ti tha katalaveis? episis na sou po pos o giatros katalavenei kai mono me aggigma an exeis kati sovaro den xriazese tipota exetaseis oso kaneis exetaseis tha girnas kapou allou tha les oraia den exo karkino to edixe h magnitiki alla noiotho ligo ponokefalo mipos me tsibise molismeno kounoupi kai exo daggeio pireto? sta leo ego pou pernao ta idia pigene se enan kalo psixiatro pes tou ti pernas kai tha se kanei na apalageis apo ola auta
24-04-2009, 17:44 #49
Καλησπέρα,
Είμαι νέα στο forum και το βρήκα ψάχνοντας πληροφορίες διότι έχω έντονη νοσοφοβία.
Panito, περνάω και γω τα ίδια...
Εκανα μαυρα Χριστούγεννα πιστεύοντας ότι κάτι έχω στο κεφάλι (1 μήνα είχα σουβλιές) , ειδικά μετά απο αξονική που με παρέπεμπε σε μαγνητική διότι υπήρχε πιθανότητα για \"υπόπυκνες εστίες\". Τελικά όλα οκ,αλλά ακόμα δε μπορώ να ξεπεράσω το σοκ. Κατέληξα σε νευρολόγο που μου έδωσε κάτι αντικαταθλιπτικά νέας γενιάς (όχι οτι αισθανόμουν κατάθλιψη) τα οποία είναι και για νευροπαθητικά άλγη (φύγαν οι σουβλιές) και μου είπε ότι έχω νοσοφοβία (σωπα !) και όταν μου έρχονται αυτές οι σκέψεις να προσπαθώ να σκεφτομαι κάτι άλλο και να μην εμβαθύνω.
Γενικά, συνέχεια νομίζω ότι απο κάτι πάσχω, τρέχω για μαστογραφίες, κολωνοσκοπήσεις, εγκεφαλογραφήματα κλπ. Επίσης όταν είναι να πάρω αποτελέσματα (ακόμα και γενική αίματος) δεν κοιμάμαι το προηγούμενο βράδυ. Ο αντρας μου με κοροϊδεύει ότι δίνω όλα μου τα λεφτα στους γιατρούς κλπ.
Το πρόβλημα είναι ότι όταν ξεπερνάμε κάποια φοβία, έρχεται κάποια άλλη. Οτι αρρωστιες ακούμε νομίζουμε ότι τις έχουμε και ψάχνουμε στο ιντερνετ, το οποίο μας κάνει χειρότερα (όλοι οι γιατροι μου λένε να μην διαβαζω στο ιντερνετ για ασθενειες).
Δεν έχω πάει ακόμα σε ψυχολόγο διότι φοβάμαι μήπως απλά φάω τα λεφτά μου χωρίς να βοηθηθώ αλλά δε βλέπω άλλη λύση. Δεν γίνεται να ζω άλλο έτσι, είναι σα να παιθένω 100 φορές. Είμαι ακόμα νέα και σκέφτομαι ότι δε μπορεί να συνεχίσει έτσι η υπόλοιπη ζωή μου θα τρελλαθώ.
Αν βρω άκρη θα ενημερώσω τους ομοιοπαθείς
Φιλικά
Crash
24-04-2009, 17:52 #50
Crash ειναι πολυ δυσκολο να βγαλεις απο το μυαλο σου ολες αυτες τια ασχημες σκεψεις και να τον πεισεις οτι δεν εχεις κατι το οποιο και ισχυει.Δυστηχως εχει γινει ολο αυτο πλεον σαν εμμονη.Τα εχω περασει και εγω αυτα.Πιστευα οτι θα παθαινα εγκεφαλικο γιατι ειχα πιεση και μουδιασμα στο κεφαλι.οπως επισης και ανακοπη για ειχα πονους στο στηθος και πολλα αλλα που δεν εστεκαν καθολου.ΔΕν μπορουσα να το βγαλω στιγμη απο το μυαλο μου ηταν σαν να ημουν εθισμενη στις ασχημες σκεψεις.Το ξεπερασα μονο με τη βοηθεια ψυχολογου.Κανε κ εσυ μια προσπαθεια με καπιον ειδικο σιγουρα θα σου προσφερει κατι.Μην καθεσαι απραγη,δρασε,κανε κατι για το προβλημα σου μην περιμενεισ να περασει απο μονο του
06-05-2009, 05:31 #51
Παιδια γεια σας και παλι..Αργησα λιγο να απαντησω ε?Συγχωρεστε με αλλα ειχα παει για πασχα στο χωριο μου κι οταν γυρισα κατι ειχε παθει το ιντερνετ..Μου λειψατε..Δοξα το θεο ειμαι πολυ καλυτερα..Εκει που μουδιαζα πηγα τρεισ εβδομαδες στο χωριο μου και με το που πηγα μου περασαν ολα..Αστραπιαια..Ουτε εγω δεν το ποστευα..Ουτε πονοκεφαλος,ουτε μουδιασματα,ουτε ιδεες ουτε τιποτα ασχημο..Μονο καφεδακι,καλη παρεα και κανα μπασκετακι..Κι αυτο ηταν..ΟΛΑ ΚΑΛΑ..Σας το λεω τωρα και ανατριχιαζω..Ολα στο μυαλο μου ηταν τελικα..Λιγο ξεχαστηκα και ολα εγιναν μια χαρα..Εκει που ολα γυρω μου ηταν μαυρα με εναν μαγικο τροπο εγιναν και παλι χαρουμενα..Βεβαια μια ιδεουλα τωρα που γυρισα στην Αθηνα την εχω,γιατι ειδα μια ελιτσα μου που μου φαινεται λιγο περιεργη(μονο εμενα) αλλα δεν προκειται να με παρει απο κατω..Το πηρα αποφαση..Θα ζησω..Panito is back!!!
06-05-2009, 10:35 #52
Καλημέρα Πανίτο, πολύ ωραία που είσαι καλύτερα.
Βλέπεις τελικά μάλλον να οφείλονται όλα στο καθημερινό άγχος και έτσι να νομίζεις πως κάτι
δεν πάει καλά. Πηγαίνοντας τις διακοπές σου, ξέφυγες από την καθημερινότητα, και σου πέρασαν οι αρνητικές σκέψεις.
Έτσι Μπράβο, συνέχισε..
06-05-2009, 18:42 #53
Μπράβο Πανίτο μακάρι να αρχίσουμε όλοι να γράφουμε ευχάριστα.Ο ενας να δίνει δύναμη στον αλλον.
06-05-2009, 19:02 #54
Μας κάνει πραγματικά καλό να ξεφεύγουμε που κ που! Εγώ όποτε με πιάνει κρίσει άγχους φεύγω για Σαββατοκύριακο κ γυρίζω πραγματικά άλλος άνθρωπος! Καλό είναι να το κάνουμε όλοι μας όποτε μπορούμε. Η αλαγή βοηθάει
29-05-2009, 04:12 #55
Παιδια γεια σας και παλι..Εδω και καμια εβδομαδα με εχει πιασει παλι κατι σαν κριση..Νιωθω και παλι αυτο το μουδιασμα-τραβηγμα στο προσωπο μου..Πανω απο το αριστερο φρυδι μεχρι το σαγονι..Κι εγω που νομιζα οτι το ειχα ξεπερασει τελειως..Οτι ειχα ξεφυγει..Ειναι λογικο να μου εμφανιζονται παλι τα ιδια συμπτωματα??Ευτυχως απο εχθες εχει αρχισει να φευγει..Ουφφφ...
23-06-2009, 04:25 #56
Παιδια παλι τα ιδια..Παλι νιψθω αυτο το μουδιασμα-τραβηγμα στα αριστερα του προσωπου μου(ειδικα οταν σηκωνω τα φρυδια μου η χαμογελαω)..Το εχει κανεις αυτο??Κι αν ναι για ποσο καιρο??Δεν θα το ξεπερασω ποτε???
23-06-2009, 12:01 #57
Πανίτο όλοι έχουμε κάποια ψυχοσωματικά και μουδιάσματα είχα και ιλίγγους όταν ήρθαν τα χειρότερα να δεις για πότε μου έφυγαν.Αλλωστε γι\'αυτό κάνουμε θεραπεία θα το ξεπεράσεις αλλά αυτές οι καταστάσεις ειναι πιο χρονοβόρες.Δεν έχουμε αμυγδαλίτιδα να πάρουμε αντιβίωση.Ο πόνος της ψυχής χρει\'αζεται χρόνο και υπομονή και μετά να προσέχουμε τον εαυτό μας να τον αγαπάμε για να μην το ξαναπάθουμε.Μιλώ εγώ που έκανα τα αντίθετα και δεν μου έγινε μάθημα το πάθημα
29-06-2009, 09:20 #58
Ακομα το κωλομουδιασμα στο προσωπο..Ποτε θα φυγει?
Δεν αντεχω!!!
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια