Νιώθω μόνος!! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 27 of 27
    Senior Member
    Λυπάμαι που θα στο χαλάσω, αλλά δίχως αποδείξεις, η θεωρία της ύπαρξης ενός δημιουργού, μπορεί να συγκριθεί με την Ιπτάμενη τσαγιέρα του Russell. Τι λέει αυτή; Ότι υπάρχει ένα τσαγιερό που ίπταται ανάμεσα στη Γη και στον Άρη. Είναι τόσο μικρή που δεν μπορεί να ειδωθεί με κανένα από τα ανθρώπινα ως τώρα μέσα. Υπάρχει ή όχι; Το βάρος της απόδειξης πέφτει σε εκείνον που κάνει τον ισχυρισμό εξαρχής. Στην περίπτωσή μας, το βάρος δεν πέφτει σε μένα να αποδείξω ή όχι αν υπάρχει Δημιουργός, αλλά σε σένα που έκανες τη δήλωση. Αν δεν μπορείς να παρέχεις απόδειξη, ο δημιουργός σου δε διαφέρει σε τίποτε από το Ιπτάμενο τσαγιερό του Russell. Κάτι που δεν μπορώ να δω, κάτι που ποτέ μου δεν έχω δει, κάτι για το οποίο απλά κάποιος ισχυρίζεται πως υπάρχει, ή κάτι που ομάδες κοινωνικές ισχυρίζονται πως υπάρχει. Για μένα είναι το ίδιο αν το ισχυρίζεται ένας άνθρωπος ή πολλοί, στην περίπτωση των πολλών και μεγάλων πληθυσμιακά ομάδων υπάρχει περαιτέρω το πρόβλημα της κοινωνικής καταπίεσης, και πολλών άλλων συνισταμένων που μπορούμε να συζητήσουμε σε άλλο νήμα. Περιμένω αποδείξεις. Οι συμπτώσεις δε μου αρκούν. Αν δεν πιστεύεις στην τυχαιότητα, αλλά στο προγεγραμμένο, θα ζητήσω αποδείξεις και γι αυτό.
    Κατά τον Δαίμονα Εαυτού

Senior Member
    Δες αυτό στα Αγγλικά

https://www.youtube.com/watch?v=oKKw_QilTcQ

Is God in the Seventh Dimension?

Υπάρχουν 10 στη δύναμη του 500 σύμπαντα στο πολυσύμπαν μας
    Last edited by homebod; 16-07-2020 at 17:58.

Senior Member
    Ερώτηση. Χθες έγραψες πως είναι ένωση δύο φύλων ή κάτι τέτοιο. Πώς το ξέρεις; Του έχεις ήδη αποδώσει μία ιδιότητα, του έχειν φύλο. Το φύλο είναι ανθρώπινο δημιούργημα, έννοια και εξήγηση, κουτάκι δηλαδή. Ο θεός αυτός της έβδομης διάστασης ήδη μπήκε σε κουτάκι. Αν όντως υπάρχει σε κάποια άλλη διάσταση, επιδρά καθόλου στην ανθρώπινη ύπαρξη; Αν ναι, με ποιον τρόπο;
    Κατά τον Δαίμονα Εαυτού

Senior Member
    Συμβολισμούς ανθρώπινους χρησιμοποιούμε στην προσπάθεια να καταλάβουμε το θείο.
    Είναι σαν ένα ψάρι να προσπαθήσει να καταλάβει έναν άνθρωπο.

Το Ον της εβδόμης διάστασης επιδρά στα ανθρώπινα πράγματα με φαινομενικά θαύματα, κάνει δυνατό το αδύνατο.

Όπως εμείς επηρεάζουμε τις 2 διαστάσεις

Δες και εδώ
    https://www.youtube.com/watch?v=BWmko2V44P0

Senior Member
    Ω, θαύματα. Βολικό, δε λέω. Αλλά όχι απόδειξη ύπαρξης. Σε τι θα σε βοηθήσει να καταλάβεις; Κι εφόσον είναι μη αντιληπτό, πώς θεωρείς ότι αυτές οι ιδιότητες δεν είναι παρά φαντασιώσεις της ικανότητας να αντιληφθείς; Υπάρχει και ο κίνδυνος να δώσεις λάθος ιδιότητες, πώς ξέρεις ότι δε θα σου θυμώσει; Θυμώνει αλήθεια; Τιμωρεί; Αδιαφορεί; Απλά δημιούργησε και δεν αλληλεπιδρά; Μόνο μέσω, επιλεκτικών θαυμάτων; Γιατί ακόμη κι αυτά, αν τα αποδέχεσαι, (εγώ όχι), με ποια κριτήρια επιλέγονται; Τυχαία; Κάποτε θα μας πέσει ο κλήρος δηλαδή; Τότε μιλάμε για έναν θεό που παίζει ζάρια. Παίζει;
    Κατά τον Δαίμονα Εαυτού

Senior Member
    Quote Originally Posted by BlackCoral View Post
    Ω, θαύματα. Βολικό, δε λέω. Αλλά όχι απόδειξη ύπαρξης. Σε τι θα σε βοηθήσει να καταλάβεις; Κι εφόσον είναι μη αντιληπτό, πώς θεωρείς ότι αυτές οι ιδιότητες δεν είναι παρά φαντασιώσεις της ικανότητας να αντιληφθείς; Υπάρχει και ο κίνδυνος να δώσεις λάθος ιδιότητες, πώς ξέρεις ότι δε θα σου θυμώσει; Θυμώνει αλήθεια; Τιμωρεί; Αδιαφορεί; Απλά δημιούργησε και δεν αλληλεπιδρά; Μόνο μέσω, επιλεκτικών θαυμάτων; Γιατί ακόμη κι αυτά, αν τα αποδέχεσαι, (εγώ όχι), με ποια κριτήρια επιλέγονται; Τυχαία; Κάποτε θα μας πέσει ο κλήρος δηλαδή; Τότε μιλάμε για έναν θεό που παίζει ζάρια. Παίζει;
    Προσπαθείς να "καταλάβεις"! Θέλεις λογικές αποδείξεις. Θέλεις να βάλεις το δάκτυλο στη τρύπα του χεριού που άφησε το καρφί της σταύρωσης.

Πόσων ετών είσαι;

Σκέφτεσαι περισσότερο απ' ότι αισθάνεσαι. Προσπαθείς να νιώσεις με το μυαλό

Senior Member
    Quote Originally Posted by homebod View Post
    Προσπαθείς να "καταλάβεις"! Θέλεις λογικές αποδείξεις. Θέλεις να βάλεις το δάκτυλο στη τρύπα του χεριού που άφησε το καρφί της σταύρωσης.

Πόσων ετών είσαι;

Σκέφτεσαι περισσότερο απ' ότι αισθάνεσαι. Προσπαθείς να νιώσεις με το μυαλό
    Και σε συμπαθούσα κάπως περισσότερο από τους υπόλοιπους θειστές. σνιφ, πάντα υπάρχει η εχθρική πλευρά όσων θέλουν με το ζόρι να πιστέψεις. Κρίμα. Εκτός αυτού, πήγες από το 10η διάσταση στο καρφί της σταύρωσης. Μία έκπτωση επιχειρημάτων να το πω; Θα το πω. Η ηλικία μου δεν έχει σχέση με το debate. Το debate δεν μπορεί να περιλαμβάνει άκυρες ερωτήσεις τύπου προσπαθείς να νιώσεις με το μυαλό. Το μυαλό έχει έναν λόγο ύπαρξης, είναι η πυξίδα μας. Τη φροντίζουμε. Αυτό σημαίνει δε δίνουμε σε κάθε τυχαίο το κλειδί του. Η μεγαλύτερη άμυνα μπροστά σε κάθε προσηλυτισμό είναι η αμφισβήτηση, τα ερωτήματα. Μια χαρά και αισθάνομαι και σκέφτομαι, το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Τώρα, αν πρέπει να απεμπολίσω στη σκέψη και να πάω στο καρφάκι, άστο. Το χάσαμε το κορμί....
    Έχουμε και λέμε, ως τώρα έχεις γράψει για το τι γινόταν στην αρχαία ελλάδα, μετά για διττό φύλο του θεού όντος τάδε, μετά για καρφάκι του χριστού. Αχταρμάς πολιτισμικός και θρησκευτικός.
    Κατά τον Δαίμονα Εαυτού

Senior Member
    "Η εχθρική πλευρά όσων θέλουν με το ζόρι να πιστέψεις". Ποιος σε πίεσε, εσύ κορόιδεψες τα πιστεύω μας και απαντάμε αμυνόμενοι. Εγώ προσωπικά δε νοιάζομαι καθόλου αν πιστέψεις. Αλλά τι σου έκανε η κακούργα κοινωνία που σε σπρώχνει να πιστέψεις? Τίποτα δεν έκανε για να σε πιέσει. Και αν νιώθεις πίεση επειδή η πλειοψηφία είναι πιστοί, σε ρωτάω, σε μια ιδεατή αναρχική κοινωνία τι θα έκαναν σε όσους δε δέχονταν αυτήν την ιδεολογία? Κάτι μου λέει ότι θα τους σκότωναν μιλώντας για "ταξικούς εχθρούς", "αντιδραστικούς", όργανα της πλουτοκρατίας", "αντεπαναστάτες" κλπ.

Senior Member
    Κατά τον Δαίμονα Εαυτού

Senior Member
    Το δικαίωμά σας να πιστεύετε στο Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι που δεν πιστεύουν θα το βουλώνουν. Θέλω αποδείξεις, γιατί εγώ πιστεύω και στον Ροζ Μονόκερο!
    Κατά τον Δαίμονα Εαυτού

Senior Member
    Στην αγάπη πιστεύεις? Υπάρχει απόδειξη για την ύπαρξη της αγάπης? Δεν υπάρχει, γιατί όλοι θεωρούν δεδομένο ότι η αγάπη υπάρχει? Γιατί φαίνεται από τις πράξεις αγάπης. Έτσι και με τον Θεό, φαίνεται από τα θαύματα, τη ζωή των Αγίων και τις πράξεις και την αντοχή στα βασανιστήρια των Μαρτύρων. Διάβασε λίγο και μετά κρίνε. Αλλά σου έχω κάνει τόσες ερωτήσεις και κάνεις το κορόιδο, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση ε? Και η δική σου ιδεολογία επιδέχεται κριτικής, όχι μόνο η δική μας θρησκεία! Λοιπόν, για αρχή, να έχουμε open borders για ατέλειωτους Μουσουλμάνους γνωστής ιδεολογίας και υποβάθρου? Και τι θα κάνετε σε μια Αναρχική Πολιτεία σε όσους αντιδρούν? Πώς θα τους αντιμετωπίζετε, δεδομένου ότι για εσάς η φιλελεύθερη δημοκρατία είναι "του κεφαλαίου και της μεγαλοαστικής τάξης"?

Senior Member
    Ακόμη και στην αγάπη, που είναι έτσι κι αλλιώς μία ανθρώπινη επινόηση που επιδέχεται μεγάλη συζήτηση (υπάρχει παγκόσμιο αγαπητικό βίωμα θεωρείς; Χίλια άτομα να ρωτήσεις διαφορετικά θα σου πουν ότι τη βιώνουν), επίσης μπορεί να είναι ένα κούφιο ιδανικό, ή μία εμμονικά Ιδεολογικοποιημένη έννοια. Μία φοβία για τα ανοιχτά σύνορα διακρίνω, και μία επιστροφή στους μουσουλμάνους. Τυχαίο; δε νομίζω. Αναρχική πολιτεία; α καλά. Εγώ διαβάζω, άλλοι δεν διαβάζουν παρά τις γραφές φαίνεται. Και τους κάνει κοντόφθαλμους και μύωπες. Όχι, δεν είναι δεδομένο ότι η αγάπη υπάρχει λοιπόν.
    Κατά τον Δαίμονα Εαυτού

Page 2 of 2 FirstFirst 12