Καβγάς με τη μητέρα μου - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 125
    Senior Member
    Αυτό μπήκα να ρωτήσω. Στην ψυχολόγο τι συζητάτε λεμονόπιτα; Τα λες όπως εδώ και τι σου λέει; Πας με σκοπό να ακούσεις και να καταλάβεις ή νομίζεις ότι θα πατήσει ένα μαγικό κουμπάκι κι όλα σου τα θέματα θα λυθούν;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Αυτό μπήκα να ρωτήσω. Στην ψυχολόγο τι συζητάτε λεμονόπιτα; Τα λες όπως εδώ και τι σου λέει; Πας με σκοπό να ακούσεις και να καταλάβεις ή νομίζεις ότι θα πατήσει ένα μαγικό κουμπάκι κι όλα σου τα θέματα θα λυθούν;
    Στον ψυχολόγο λέω ότι κι εδώ και μου απαντάει περίπου ότι λέτε και εσείς.
    Ότι αυτό είναι κατι που δεν κανονίζεται και δεν πρέπει να προσδιορίζω την αξία μου από εκεί.
    Λέει ότι έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτό είναι κάτι που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εμένα. Με έχει συμβουλευσει να κοιτάζομαι στον καθρέφτη και να σκέφτομαι τι έχω πετύχει στη ζωή μου, να περιποιούμαι τον εαυτό μου και να χαίρομαι από απλά πράγματα.

Αυτό που λες Γιώργο, με το ότι χάνω χρόνο μου το έχει πει και η ψυχολόγος ότι περνάω τα καλύτερα μου χρόνια στενοχωρημενη για κάτι που δεν θα έπρεπε και το πιστεύω και εγώ με την έννοια ότι έχασα χρόνο από μια ασχολία που ήθελα για να μιλήσω με μαλακες στο τιντερ κι στο ινσταγκραμ στην προσπάθειά μου να κάνω γνωριμια

Meditation
    Guest
    Πήγαινε σε έναν ψυχίατρο. Μπορεί ενδεχομένως να σε βοηθήσει και με κάποια φαρμακευτική αγωγή αν το κρίνει απαραίτητο

Μερικές φορές ο εγκέφαλος μας χρειάζεται να εκκρίνει συγκεκριμένη ποσότητα ορμονών ώστε να υπάρχει ισορροπία και να ρυθμίζεται η διάθεση και η σκέψη. Εάν ο οργανισμός σου δεν παράγει σε ισορροπία αυτά που χρειάζεται τότε θες βοήθεια.

Εφόσον ούτε τα λόγια πιάνουν. Ούτε η ψυχοθεραπεία ούτε τίποτα....

Δεν είμαι ψυχίατρος αλλά αν δεν το κοιτάξεις αυτό θα μπορούσε σε κάποιες περιπτώσεις να είναι η αρχή μιας ψύχωσης. Πήγαινε να δεις τι σου συμβαίνει και ας μην χρειαστεί τίποτα..... παρα μόνο ψυχοθεραπεία. Απλά πήγαινε.....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lemonpie5 View Post
    Στον ψυχολόγο λέω ότι κι εδώ και μου απαντάει περίπου ότι λέτε και εσείς.
    Ότι αυτό είναι κατι που δεν κανονίζεται και δεν πρέπει να προσδιορίζω την αξία μου από εκεί.
    Λέει ότι έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτό είναι κάτι που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εμένα. Με έχει συμβουλευσει να κοιτάζομαι στον καθρέφτη και να σκέφτομαι τι έχω πετύχει στη ζωή μου, να περιποιούμαι τον εαυτό μου και να χαίρομαι από απλά πράγματα.

Αυτό που λες Γιώργο, με το ότι χάνω χρόνο μου το έχει πει και η ψυχολόγος ότι περνάω τα καλύτερα μου χρόνια στενοχωρημενη για κάτι που δεν θα έπρεπε και το πιστεύω και εγώ με την έννοια ότι έχασα χρόνο από μια ασχολία που ήθελα για να μιλήσω με μαλακες στο τιντερ κι στο ινσταγκραμ στην προσπάθειά μου να κάνω γνωριμια
    Θα δώσεις χρόνο στην ψυχοθεραπεία γιατί το πρόβλημα αρχίζει από την παιδική σου ηλικία.. Αλλά δυστυχώς χρειάζεται δουλειά κι από την δική σου πλευρά και εσύ έχεις μια στασιμότητα. Διάβασε ξανά όλα τα θέματα που άνοιξες εδώ στο φορουμ και κοίταξε τον εαυτό σου σαν τρίτος και πες τι σου βγάζει. Ο ψυχολόγος θα σου πει αν χρειάζεσαι και φαρμακευτική αγωγή και θα σε παραπέμψει σε ψυχίατρο.
    Άσε τον εαυτό σου ελεύθερο, να χαλαρώσεις επιτέλους να χαρείς την ζωή σου και μην μένεις στασιμη σε κάτι που βλέπεις ότι η στασιμότητα δεν βοηθά. Πόσα χρόνια θες ακόμη για να δεις ότι η μανία σε ένα θέμα δεν κάνει καλό; Όσοι είναι γύρω σου και έχουν σχέση έψαχναν με μανία και βρήκαν; Όσοι δεν έχουν είναι ανίκανοι; Γιατί εσύ πρέπει να σπαταλησεις περισσότερο χρόνο για αυτό το θέμα από ότι οι άλλοι; Τι σου λείπει;

Senior Member
    Όσοι ξέρω που είχαν σχέση τους βγήκε πολύ εύκολα.
    Έκαναν την κίνηση τους και αυτό ήταν όλο.
    Εγώ γιατί να πρέπει να κάνω κίνηση σε άτομα που δεν με ενδιαφέρουν καν και είτε θα αποδεχθούν λιγουρια είτε ο άλλος που κομπλαρει ;
    Δεν θεωρώ ανίκανο όποιον δεν έχει σχέση.
    ΕΜΕΝΑ θεωρώ ανίκανη γιατί πρώτον δεν είχα ποτέ κα δεύτερον έτσι με έχουν κάνει να αισθανθώ και ας ισχυρίζεται η μάνα μου ότι εγώ τα παίρνω όλα στραβά και δεν καταλαβαίνω τι μου λένε

Meditation
    Guest
    Κανένας ψυχολόγος ΔΕΝ είναι αρμόδιος να κρίνει εάν κάποιος ασθενής χρειάζεται φάρμακα. Ούτε να προτείνει φάρμακα. Ούτε να συνταγογραφήσει...

Αυτό είναι δουλειά των ψυχιάτρων. Εκείνος μπορεί να κρίνει. Οι ψυχολόγοι είναι υποστηρικτοί για να σε βοηθάνε στη συζήτηση.

Όταν δεν είμαστε καλά ζητάμε βοήθεια.

Μπήκες στο φόρουμ ζήτησες παραπάνω από μια και δυο και τρεις και τέσσερις φόρες βοήθεια....δε μπορείς να το ξεπεράσεις.

Πας σε ψυχολόγο αλλά και πάλι δεν τα καταφέρνεις. Τις ασκήσεις στο καθρέφτη τις κάνεις που σου λέει ή όχι;

Άρα εάν δεν μπορούμε να βοηθηθούμε πάμε σε έναν πιο ειδικό να πάρουμε και μια άλλη γνώμη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Meditation View Post
    Κανένας ψυχολόγος ΔΕΝ είναι αρμόδιος να κρίνει εάν κάποιος ασθενής χρειάζεται φάρμακα. Ούτε να προτείνει φάρμακα. Ούτε να συνταγογραφήσει...

Αυτό είναι δουλειά των ψυχιάτρων. Εκείνος μπορεί να κρίνει. Οι ψυχολόγοι είναι υποστηρικτοί για να σε βοηθάνε στη συζήτηση.

Όταν δεν είμαστε καλά ζητάμε βοήθεια.

Μπήκες στο φόρουμ ζήτησες παραπάνω από μια και δυο και τρεις και τέσσερις φόρες βοήθεια....δε μπορείς να το ξεπεράσεις.

Πας σε ψυχολόγο αλλά και πάλι δεν τα καταφέρνεις. Τις ασκήσεις στο καθρέφτη τις κάνεις που σου λέει ή όχι;

Άρα εάν δεν μπορούμε να βοηθηθούμε πάμε σε έναν πιο ειδικό να πάρουμε και μια άλλη γνώμη.
    Ο ψυχολόγος παραπέμπει τον ασθενή σε ψυχίατρο αν χρειαστεί. Μπορούν να κρίνουν αν χρειάζεται κάποιος και φαρμακευτική αγωγή. Όσοι κάνουν ή έχουν κάνει ψυχοθεραπεία το ξέρουν. Η μία θεραπεία υποστηρίζει την άλλη οπότε δεν την ακυρώνουν οι γιατροί μεταξύ τους..

Senior Member
    Όσοι ξέρω που είχαν σχέση τους βγήκε πολύ εύκολα.
    Έκαναν την κίνηση τους και αυτό ήταν όλο.
    Εγώ γιατί να πρέπει να κάνω κίνηση σε άτομα που δεν με ενδιαφέρουν καν και είτε θα αποδεχθούν λιγουρια είτε ο άλλος που κομπλαρει ;
    Δεν θεωρώ ανίκανο όποιον δεν έχει σχέση.
    ΕΜΕΝΑ θεωρώ ανίκανη γιατί πρώτον δεν είχα ποτέ κα δεύτερον έτσι με έχουν κάνει να αισθανθώ και ας ισχυρίζεται η μάνα μου ότι εγώ τα παίρνω όλα στραβά και δεν καταλαβαίνω τι μου λένε
    Εδώ λες ακριβώς την εικόνα που έχεις για τον εαυτο σου και ποιος έχει ένα μερίδιο ευθύνης για αυτή την εικόνα. Σε κανένα άνθρωπο δεν λείπει κάτι αλλά πάντα έχει σχέση πως "πουλάς" τον εαυτό σου στους άλλους. Εννοώ πως τον παρουσιάζεις. Η εξωτερική εμφάνιση παίζει ρόλο μέχρι ενός σημείου, μετά μετράνε αλλα. Εγώ προσωπικά θα προσέξω μια κοπέλα λιγότερο όμορφη με προσωπικότητα, χιούμορ και αυτοπεποίθηση από μια πολύ όμορφη με χαμηλή αυτοπεποίθηση, που συζητάει τα ίδια και τα ίδια σε σημείο βαρεμάρας.
    Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν θέλουν τόση πολλη προσπάθεια.

Senior Member
    Δεν μου έχει πει να πάω σε ψυχίατρο, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Πφφ ούτε εμένα μου αρέσει αυτό που περνάω, θα ήταν πολύ καλύτερη η ζωή μου χωρίς αυτό το άγχος

Meditation
    Guest
    Δεν σου λέω σόνυ και ντε ότι χρειάζεσαι φάρμακα. Το πιθανότερο είναι όχι. Αλλά πήγαινε σε έναν ψυχίατρο υπάρχουν αρκετοί που κάνουν ψυχοθεραπεία όπως ο ψυχολόγος. Άλλαξε τον ειδικό που σε παρακολουθεί, μπορεί η προσέγγιση του να σε βοηθήσει και να συνεργαστείς καλύτερα μαζί του.

Αφού το βλέπεις ότι ο ψυχολόγος σου δεν σε βοηθάει, δεν σου ταιριάζει.

Τι; έχεις ταμπού να πας σε κάποιον πιο ειδικό; Εάν έχεις τότε να το λύσεις γιατί μπορεί να βοηθηθείς καλύτερα και δεν υπάρχει και λόγος να έχεις στερεότυπα για τους ψυχιάτρους.

Οπότε σκέψου το. Δυστυχώς εδώ δεν μπορούμε να σου(ξάνα) πούμε αυτό που θες να ακούσεις. (δηλαδή να σου πούμε πότε θα βρεις γκόμενο για να σε καθησυχάσουμε) Μπορούμε να σου πούμε μόνο πως θα βοηθηθείς γενικότερα για να βγεις από το αδιέξοδο.

Meditation
    Guest
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Ο ψυχολόγος παραπέμπει τον ασθενή σε ψυχίατρο αν χρειαστεί. Μπορούν να κρίνουν αν χρειάζεται κάποιος και φαρμακευτική αγωγή. Όσοι κάνουν ή έχουν κάνει ψυχοθεραπεία το ξέρουν. Η μία θεραπεία υποστηρίζει την άλλη οπότε δεν την ακυρώνουν οι γιατροί μεταξύ τους..
    Κανένας δεν ακυρώνει κανέναν... απλά ο ψυχολόγος δεν θα σου πει α! χρειάζεσαι αγωγή........απλά θα σε παραπέμψει.
    Αλλά δεν χρειάζεται να πας μόνο στην ανάγκη που θα πρέπει να σε παραπέμψει. Υπάρχουν ξανά λέω ψύχιατροι που κάνουν ψυχοθεραπεία όπως οι ψυχολόγοι........μπορεί να πάει και απλά να μιλάει μαζί του όπως στη ψυχολόγο.

Αφού ο ψυχολόγος με απλές συμβουλές δεν την βοηθάει. Βλέπεις να πιάνουν στη περίπτωση της οι κουβεντούλες και οι ενθαρρύνσεις; τοίχος παντού. Ο ψυχίατρος μπορεί να έχει μια διαφορετική προσέγγιση που να της ταιριάζει...ίσως........

Ας πάει ...δεν έχει τίποτα να χάσει....μόνο να κερδίσει..... από το να κάθεται να κλαίει κάθε μέρα σπίτι της και να κλαίγεται και εδώ και εμείς να καθόμαστε να της λέμε τις γνωστές κλασσικές κοτσάνες ξανά και ξανά ας παει.....

Senior Member
    Μα δεν είναι ευθύνη του ψυχολόγου και του κάθε ψυχολόγου αν ο άλλος έχει σκοπό να κάνει κάτι για τον εαυτό του ή όχι. Αν πηγαίνεις εκεί και απλά συζητάς και φεύγεις και δεν σε νοιάζει να καταλάβεις, να προσπαθήσεις, να σκεφτείς σε τι φταίει ο ψυχολόγος; Την δουλειά δεν την κάνει ο γιατρός αλλά το άτομο που κάνει την ψυχοθεραπεία. Τα χάπια από μόνα τους ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση; Σε κάνουν να αγαπήσεις τον εαυτο σου; Δεν νομίζω..
    Απο την στιγμή που οι πληγές είναι από μικρή ηλικία εννοείται ότι θέλει πααααρα πολύ χρόνο για να δει βελτίωση. Εγώ προσωπικά πήγαινα ψυχολόγο με σκοπό να συνεργαστώ μαζί της για να δω βελτίωση και πάλι είδα μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Σκέψου το μέλος εδώ που στην ουσία πάει εκεί και ενώ καταλαβαίνει τι κάνει λάθος δεν λέει να ξεκολλήσει και να βοηθήσει τον εαυτό του.

Senior Member
    Μα δεν είναι ευθύνη του ψυχολόγου και του κάθε ψυχολόγου αν ο άλλος έχει σκοπό να κάνει κάτι για τον εαυτό του ή όχι. Αν πηγαίνεις εκεί και απλά συζητάς και φεύγεις και δεν σε νοιάζει να καταλάβεις, να προσπαθήσεις, να σκεφτείς σε τι φταίει ο ψυχολόγος; Την δουλειά δεν την κάνει ο γιατρός αλλά το άτομο που κάνει την ψυχοθεραπεία. Τα χάπια από μόνα τους ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση; Σε κάνουν να αγαπήσεις τον εαυτο σου; Δεν νομίζω..
    Απο την στιγμή που οι πληγές είναι από μικρή ηλικία εννοείται ότι θέλει πααααρα πολύ χρόνο για να δει βελτίωση. Εγώ προσωπικά πήγαινα ψυχολόγο με σκοπό να συνεργαστώ μαζί της για να δω βελτίωση και πάλι είδα μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Σκέψου το μέλος εδώ που στην ουσία πάει εκεί και ενώ καταλαβαίνει τι κάνει λάθος δεν λέει να ξεκολλήσει και να βοηθήσει τον εαυτό του.
    Ήδη προσπαθω να κάνω πέρα τους φόβους μου και να ανοιχτώ σε γνωριμιες, για την ώρα μέσω ίντερνετ, από σάιτ σχετικά με χόμπι που ασχολούμαι
    Βλέπω σε διάφορα απόρρητα στο φβ που γράφουν κάποιοι ότι ζητάνε παρέα γτ νιώθουν μόνοι και απαντάω
    Από χθες αυτό το τελευταίο
    Τουλάχιστον αν αποκτήσω φίλους ίσως αισθανθώ καλύτερα, α και υπάρχει το ρίσκο να νιώσω και χειρότερα αν με χλευάσουν

Meditation
    Guest
    Εγώ έχω καταλάβει το μέλος...
    Εσύ δεν έχεις καταλάβει τη σκοπιά μου.

Ξέρω πολύ καλά ότι ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ αποκλειστικά οι ειδικοί ....που δεν τη βοηθάνε.... αλλά η ΙΔΙΑ που δεν δέχεται κουβέντα και δεν συνεργάζεται ούτε δουλεύει τις ασκήσεις που της προτείνουν. Για προσπάθησε να της το πεις αυτό; θα σε ακούσει ; θα το δεχτεί ; εδώ δεν δεχόμαστε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι αλλιώς. και ότι το έχουμε πάρει στράβα...

Άρα τι άλλο μπορείς να της πεις για να τη βοηθήσεις...της είπες αυτο και εκεινο και το αλλο..της είπες ότι εκείνη έχει κολλήσει στη σχεση....της είπαμε να βλεπει τον ψυχολογο πιο συχνα..της ειπαμε οτι θελει δουλεια και χρόνο και εκεινη παλι παραπονιέται. Δηλαδή αν θα της τα πεις ΑΚΟΜΑ μια φορα ...τι νομιζεις ότι θα αλλάξει;

το μόνο που δεν της είπαμε είναι να πάει σε ψυχίατρο.....

ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟΙΧΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ......αλλα ΑΝ υπάρχει έστω και ΜΙΑ πιθανότητα να κουμπώσει καλύτερα με τον ψυχίατρο...ας το δοκιμάσει...δεν χάνει κάτι.

Senior Member
    Ήδη προσπαθω να κάνω πέρα τους φόβους μου και να ανοιχτώ σε γνωριμιες, για την ώρα μέσω ίντερνετ, από σάιτ σχετικά με χόμπι που ασχολούμαι
    Βλέπω σε διάφορα απόρρητα στο φβ που γράφουν κάποιοι ότι ζητάνε παρέα γτ νιώθουν μόνοι και απαντάω
    Από χθες αυτό το τελευταίο
    Τουλάχιστον αν αποκτήσω φίλους ίσως αισθανθώ καλύτερα, α και υπάρχει το ρίσκο να νιώσω και χειρότερα αν με χλευάσουν
    Τι να σε χλευάσουν? Πάλι τα ίδια? Ξέρεις πόσοι είναι στην Ελλάδα μεγαλύτεροι από σένα και χωρίς σχέση? Όλους αυτούς τους χλευάζουν? Και, ακόμα και να σε χλευάσουν, μη δίνεις σημασία. Αλλά δεν πρόκειται

Page 6 of 9 FirstFirst ... 45678 ... LastLast