Results 16 to 23 of 23
Thread: Αγχος χωρις αιτία
-
16-07-2020, 22:16 #16
Κανείς δεν απαγορεύει να προσκυνάτε σαγιοναρεςυ, κάστανα, να σας χαϊδεύουν ακίνδυνα φιδάκια στην Κεφαλονιά και όχι Τήνο ( κορόιδα είναι να εμφανίσουν οχιές μέσα στο ναό?) και το άγιο φως που ανάβει απουσία κάμερας (γιατί άραγε). Από εκεί και πέρα η βλασφημία ναι, είναι βωμολοχία, αγένεια να βρίζεις με άσχημες εκφράσεις σε φόρουμ, αλλά έχει αποποινικοποιηθει οπότε οι διαχειριστές πολύ ορθά ακολουθούν το νόμο. Αν δεν σου αρέσει να τα διαβάζεις μην τα διαβάζεις. Γύρνα και το άλλο μάγουλο που λέει εκείνο το Ευαγγέλιο που δεν ξέρω τι αξία έχει για εσάς ( και δεν με αφορά κιόλας)
- 16-07-2020, 22:19 #17
Το φιδάκι ο Διαμαντής! Από τα ισχυρότερα επιχειρήματα που γράφτηκαν έως στιγμής! (not). Δε σέβομαι. Δεν είμαι υποχρεωμένη να σεβαστώ δίχως αποδείξεις. Το ατομικό σου βίωμα δεν είναι καθολικό, είναι ατομικό, που σημαίνει δε μπορείς να λες θεός υπάρχει εφόσον άλλοι άνθρωποι δεν μοιράζονται το βίωμά σου. Να σέβεσαι κι εσύ τον Ροζ Μονόκερο. Τον σέβεσαι;
Τα φιδάκια αυτά είναι δηλητηριώδη; Γιατί δες τι έχει γίνει όταν άλλοι αφιονισμένοι τα πιάνουνε γιατί ο θεός θα τους προστατέψει.
Αιωνία τους η μνήμη, χα χα
https://en.wikipedia.org/wiki/Snake_...ng_in_religionΚατά τον Δαίμονα Εαυτού
16-07-2020, 22:27 #18
Τους τιμωρεί. Μάστα. Και μετά ρωτάνε κάποιοι τι έχουμε οι άθεοι εναντίον των θρησκειών. Κι αν μας ανάγκασαν με το ζόρι. Γιατί δεν είναι ζόρι βλέπεις να σου λένε είσαι άρρωστος και ανώμαλος πχ όπως εδώ αυτή τη στιγμή. Είναι απλώς ένα πολύ πολύ μικρό δείγμα του τι βία μπορεί να ασκηθεί, βία δεν είναι μόνο το ξύλο.
Κατά τον Δαίμονα Εαυτού
16-07-2020, 22:30 #19
17-07-2020, 09:26 #20
Το Άγιο Φως και τα φιδάκια και τα θαύματα είναι οι απτές αποδείξεις που ζητάει ο κόσμος, όπως το απτό στο οποίο πιστεύει αντί της φαντασίας ο Nikolas πιο πάνω.
Η θεματοθέτης πιστεύει στο θεό απ ότι φαίνεται, γι αυτο αναρωτιέται αν είναι αμάρτημα.
Αμαρτία είναι αυτό για το οποίο σε τύπτει η συνείδηση. Έχω δει ανθρώπους που έβλαψαν να παθαίνουν κακά ή να ζουν πολλά χρόνια λες και κάποιος τους περίμενε να μετανοήσουν, δεν θυμάμαι να έχω συναντήσει κάποιον που να μην ανήκει σ αυτες τις δυο κατηγορίες. Αυτό το λέω μη απτή απόδειξη ύπαρξης θεού όχι ως τιμωρού αλλά αυτού που αποδίδει "εκάστω κατά τα έργα αυτού". Για κάποια που τα λένε σαρκικά αμαρτήματα μάλλον ο τιμωρός είναι η φυσική πορεία των πραγμάτων, πχ ομοφυλόφιλος αρνείται να πάει με γυναίκα, άμα φτάσει στα εξήντα μετανιώνει που δεν έχει δικά του παιδιά ή μια ***** που κάποτε αρχίζει και ψάχνει για σύζυγο όμως δεν την θέλει κανείς.
Ο κόσμος ζητάει αποδείξεις (πχ Άγιο Φως, φιδάκια και θαύματα) τα οποία αν εξετάσεις στο μικροσκόπιο, εις βάθος, μακριά από προκαταλήψεις και πιστεύω, πιθανόν να μην είναι θαύματα. Άρα αυτό που ο Nikolas ορίζει για τον εαυτό του ως φαντασία για τους άλλους είναι πίστη, αφού ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μπορεί να απαντήσει με απόλυτη βεβαιότητα αν ο Θεός υπάρχει ή όχι.
Όμως αυτοί που πραγματικά πιστεύουν (δεν μιλάω για τους υποκριτές ή γι αυτους που έχουν τη θρησκεία για σορολό και χόμπι) έχουν περισσότερη γαλήνη και ισορροπία στη ζωή τους και πιο ήρεμη συνείδηση αφού η ζωή τους είναι καθαρή.γιάννης
17-07-2020, 10:09 #21
Μεγαλη κουβεντα...θεωρω οτι ο θεος ΔΕΝ ασχολειται με το τι κανει ο καθενας στο κρεβατι του.Αρκει να μην βλαπτουμε κανεναν.Απο κει και περα,ζουμε σε ενα χαοτικο συμπαν,εχω δει θρησκευομενους να ειναι οι μεγιστοι υποκριτες και αθεους να ειναι μια χαρα ανθρωποι.(Και το αντιθετο φυσικα).Νομιζω οτι αυτο που πρεπει να εχουμε ολοι ειναι κριση και ανοιχτο μυαλο.Σεβασμος σε ολες τις αποψεις και κριση.Εγω προσωπικα δεχομαι οτι το τριπτυχο Πατριδα Θρησκεια Οικογενεια κρατησε αυτη τη χωρα ,την κοινωνια μας σε πολυ δυσκολες εποχες.Αυτο πρεπει να το αναγνωρισουμε.Απο κει και περα δεν κρινω κανεναν ,ο καθενας ας πιστευει οτι θελει ,με τα επιχειρηματα του και παντα με σεβασμο στους αλλους.Αλλωστε ο καθενας εχει τα προσωπικα του βιωματα.
19-07-2020, 09:53 #22
19-07-2020, 09:57 #23Antonis8GuestΔεν έχω "μάθει " απλως τη λέξη ομοφοβικος,έχω διαβάσει κοινωνιολογικα βιβλία για το φαινόμενο της ομοφοβιας. Για να υπαρξει φαινόμενο ομοφοβιας δεν χρειάζεται προφανως να αναφερεις τη λέξη. Σαφέστατα και είναι ομοφοβία να λέτε ότι θα φάνε την ψυχή της οι δαίμονες και τα πιράνχας.
Οι τύψεις τι σχέση έχουν; Πολυ πιθανον να δημιουργούνται απο την κοινωνική πιεση και επικριση που νιώθει ότι δέχεται, άρα εσείς επιδεινωνετε το πρόβλημα. Τύψεις για σεξουαλική επαφή νιώθουν και στρειτ, σχετίζεται συχνά με ιδεοληψίε ιδψ.