ερωτηση....τι γινεται;
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 4 of 4
    Senior Member

ερωτηση....τι γινεται;

πολυ δικος μου ανθρωπος εχει διαγνωσθει με

διπολικη διαταραχη

εχω ζησει απο πολυ κοντα το θεμα και θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματακια και να πω και πως σκεφτομαι γιατι μου εχουν μεινει πολλες αποριες και καπως μια αγανακτηση θα το ελεγα.. :- {

ισως να μην γενικευεται το θεμα αλλα...
    οι ανθρωποι που εχουν διπολικη διαταραχη

ειναι δυνατον...λεω αν...

ειναι δυνατον να σκεφτουν

ας προσεξω λιγο τωρα γιατι ισως αυτα που σκεφτομαι προερχονται ακριβως απο το γεγονος πως εχω την συγκεκριμενη διαταραχη

ας μην αρχισω να κατηγορω ασυστολα κλαιγοντας

οικογενεια, πρωην γκομενες , και ουτω καθεξης για την κατασταση μου αλλα ας πω....

ισως αυτα που μου ερχονται στο νου δεν ειναι τοσο αληθινα αλλα προερχονται ακριβως απο το γεγονος πως εχω διπολικη

η

ας μην αρχισω οταν ειμαι στα χαη μου να φορτωνομαι κι αλλες γκομενες κι αλλες αποφασεις κι αλλα μπλεξιματα...

αλλα ας σκεφτω

εχω μια ασθενεια που με ταλαιπωρει και το γνωριζω

ας μην παιζω πλεον με την φαρμακευτικη μου αγωγη γιατι αυτο ξερω το εχω δει πως με οδηγει σε πολυ επωδυνες φασεις

και ας κανω πιο υπευθυνα ψυχοθεραπεια για καλυτερη
    στηριξη και εσωτερικη γαληνη

και επομενως ζωη με περισσοτερη ποιοτητα

αυτααααα.....

ισως στην περιπτωση του δικου μου ανθρωπου

δυο και οχι ενα ειναι τα πραγματα που τον ταλαιπωρουν

μπολικη διπολικη διαταραχη και...

μπολικη ανευθυνοτητα :-)

η αυτα παντα συνδυαζονται;

Senior Member
    Kαλησπέρα.
    δεν είμαι ειδικός στο θέμα. Θα σου απαντήσω όμως βάσει της λογικής και των εμπειριών που διαθέτω από τη ζωή. Πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος έχει τον χαρακτήρα του. Ας πάρουμε πχ. τη σχιζοφρένεια. Ο άνθρωπος που πάσχει από αυτήν, εκτός από την ασθένεια δεν έχει άλλα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του? Αλλος μπορεί να είναι πολύ τρυφερός. άλλος καθόλου. Αλλος είρων, άλλος καθόλου. Αλλος ευγενής και άλλος αγενής. Δεν νομίζω ότι όλοι οι πασχοντες από μία διαταραχή έχουν ίδιο χαρακτήρα και μπορούμε να τους ομαδοποιούμε και να προβλέπουμε τις αντιδράσεις τους για κάθε θέμα που προκύπτει στη ζωή. Αντίθετα πιστεύω πως είναι η εύκολη λύση να απαλλάσουμε έναν άνθρωπο από οποιαδήποτε ευθύνη της κοινωνικής ζωής επειδή πάσχει από κάποια διαταραχή και του έχουμε βάλει την ταμπέλα του.
    Στο ερώτημά σου λοιπόν απαντώ: υπάρχουν άνθρωποι που επιζητούν την αυτογνωσία και άλλοι που την φοβούνται και την αποφεύγουν. Είτε είναι υγιείς είτε πάσχουν από κάποια οποιαδήποτε διαταραχή.

Senior Member
    nature σε ευχαριστω για την απαντηση σου!

τα θεωρω πολυ λογικα αυτα που γραφεις

απλα μηπως η διπολικη διαταραχη σε κανει πιο ανευθυνο απο μονη της?

Senior Member
    Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει γενικά, όχι δεν παρουσιάζονται μεγαλύτερα ποσοστά ανευθυνότητας σε αυτή τη διαταραχή. Ας μη ξεχνάμε ότι ανεύθυνος στην προσωπική του ζωή μπορεί να είναι και ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας που δεν έχει καμμία ψυχ διαταραχή.