Results 1 to 9 of 9
Thread: Ζαλάδα και σφιριγμα στα αυτιά
-
18-07-2020, 21:40 #1
Ζαλάδα και σφιριγμα στα αυτιά
Γεια σας ειμαι 32 ετών και εδώ και 5 μήνες περνάω την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής μου.Ολα ξεκίνησαν μετά απο μια ζαλάδα που ειχα μετά απο μια δραστηριότητα που έκανα.Με φόβισε τόσο πολυ καθώς δεν μου είχε ξανατύχει κάτι τέτοιο με αποτέλεσμα να μου δημιουργηθεί τεράστιο άγχος για την υγεία μου. Απο τότε ξεκίνησαν τα πρώτη συμπτώματα.Στην αρχή ένιωθα κάτι σαν ηλεκτροσόκ στιγμιαίο μετά ήρθαν πάλι ζαλάδες οι οποίες ηταν και αυτές της στιγμής. Αργότερα ειχα πονοκέφαλο καθημερινό και πολλα βραδιά όπως καθόμουν ένοιωθα σαν να μη μπορώ να καταπιώ,σαν να ειχα έναν κόμπο στο λαιμό. Επίσης ξεκίνησε ενα μόνιμο σφύριγμα στα αυτιά το οποίο εχει μείνει μέχρι και σημερα.Τωρα εχω φτάσει σε σημείο να εχω όλη τη μέρα σχεδόν ζαλάδα σαν να ειμαι σε βάρκα και το σφύριγμα στα αυτιά.
Εννοειται πήρα σβάρνα τους γιατρούς παθολόγο,καρδιολόγο,νευρολ όγο,ώριλα,οφθαλμίατρο και όλες οι εξετάσεις μου ειναι πολυ καλές και όλοι οι γιατροί το αποδίδουν στο άγχος.
Απο εξετάσεις έκανα πλήρες αιματολογικό έλεγχο 2 φορές στον οποίο ελέγχθηκαν και για κάποιο αυτοάνοσο, μαγνητική εγκεφάλου, αυχένα, λιθοειδων, έκανα τριπλεξ καρωτιδων, καρδιολογικό έλεγχο και τεστ κοπώσεως, όλα ειναι μια χαρά εκτός απο 3 κηλες που εχω στον αυχένα και θα παω και σε ορθοπαιδικό να το δούμε. Επίσης ο ωρλ μου είπε οτι εχω πολυ ιγμοριο κάτι σαν χρόνια ιγμοριτιδα.Όλα αυτά τα συμπτώματα που προανέφερα ερχόντουσαν και έφευγαν εχει μείνει μονο η μόνιμη ζαλάδα και το σφύριγμα στα αυτιά. Εχει κανεις άλλος τα ίδια συμπτώματα.?Δυστηχως απο τον πολυ φόβο μου σαν να αρνείται ο εαυτός μου να πιστέψει οτι ειναι ψυχολογικό και μονίμως τρέμω οτι κάτι εχω. Έχουν συμβεί σε κάποιον άλλον όλα αυτά? Με προβληματίζει πολυ η μόνιμη ζαλάδα και το σφύριγμα στα αυτιά που δεν υποχωρούν.
- 18-07-2020, 21:57 #2
Η κατάθλιψη μου άρχισε μετά από ενα δυνατό επεισόδιο ιλιγγου.. Ξέρω πως είναι να μην μπορείς να έχεις έλεγχο του χώρου σου, να κινούνται όλα..
Αφού έχεις κάνει εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρούς είναι καιρός να δοκιμάσεις και ένα ψυχολόγο. Το μυαλό μπορεί να μας δημιουργήσει τα πάντα, οπότε μην το αποκλειεις.. Αρχισε με ένα ψυχολόγο κι στην συνέχεια αν κρίνει ότι χρειάζεσαι και φαρμακευτική αγωγή θα σε παραπέμψει σε ψυχίατρο.
18-07-2020, 22:01 #3
Έχω ξεκινήσει Γιώργο αλλά νοιώθω ότι δεν με βοηθάει καθώς δεν μου φεύγει από το μυαλό ότι κάτι έχω. Δεν θέλω να πάρω κάποιο φάρμακο καθώς φοβάμαι την εξάρτηση σε αυτά. Το παλεύω μόνος μου με τον εαυτό μου αλλά η συνεχής ζαλάδα και το σφύριγμα στα αυτιά μου δημιουργούν συνέχεια το φόβο ότι κάτι έχω. Η μόνιμη ζαλάδα μπορεί να είναι ψυχολογικό;
18-07-2020, 22:20 #4
Απο το εσω αυτι ειναι η ζαλαδα και το σφυριγμσ. Απο τον κοχλια. Εκανες καταδυσεις;
18-07-2020, 22:23 #5
Ναι σίγουρα η κακή ψυχολογία μπορεί να δημιουργήσει και ζαλάδα.. Τα πάντα μπορεί να σου κάνει.. Η ψυχοθεραπεία θέλει χρόνο όμως. Αφού έχεις κάνει έλεγχο στο σωματικό είναι καιρός να δώσεις περισσότερη σημασία στο ψυχολογικό. Έχω περάσει από όλες τις αρρώστιες και ετρεμα κιόλας. Πήγαινα στην ψυχολόγο και της ελεγα "μα αφού πονάω πως γίνεται να είναι ψυχολογικό?" Από εκεί ομως μιλάει η ψυχή, μέσα από το σώμα μας.
18-07-2020, 22:23 #6
Όχι πότε Ορέστη. Δεν θα φαινόταν στη μαγνητική αν ήταν εκεί το πρόβλημα?
19-07-2020, 02:01 #7
19-07-2020, 13:42 #8
Καλησπέρα
Πάνω κάτω τα ίδια έχω μετα από μια στρεσογόνα περίοδο στη δουλειά.Σφυριγμα δεν έχω αλλά έχω τρομερή αδυναμία συγκέντρωσης και μια μόνιμη θολούρα στο κεφάλι.Εκανα ένα σωρό εξετάσεις και μου είπαν ότι είναι από το άγχος.Το θέμα είναι ότι όλο αυτό εμένα με επηρεάζει αφάνταστα την ψυχολογία και μου το γύρισε σε κατάθλιψη και τρομερές αϋπνίες.Εννοειται ότι ούτε δουλειά μπορώ να πάω ούτε να κάνω οτιδήποτε.Ξεκινησα αγωγή με αντικαταθλιπτικό εδώ και ένα μήνα αλλά για την ώρα δεν είδα βελτίωση τρομερή.
Εσυ είσαι λειτουργικός ;;Παλεύεις την καθημερινότητα σου ή σε καταβάλλει αυτό ;;
19-07-2020, 15:07 #9
Καλησπέρα. Εγώ κοιμάμαι καλά ευτυχώς. Με επηρεάζει πολύ στην καθημερινότητα μου γιατί είναι πολύ δύσκολο να νοιώθεις συνέχεια ζαλάδα. Η ΩΡΛ μου έδωσε να παίρνω το ribrain το οποίο βοηθάει λίγο αλλά μόλις σκάει έντονη ζαλάδα και σφύριγμα στα αυτιά με πιάνει έντονη φοβία και με ρίχνει πολύ.