Results 1 to 2 of 2
Thread: Άγχος Νοητικό
-
18-04-2020, 18:24 #1
Άγχος Νοητικό
Καλησπέρα σας!!!
Έχω ξαναγράψει στο φόρουμ σχετικά με το θέμα που με ταλαιπωρεί γύρω στον ενάμιση χρόνο τώρα. Πρόκειται για ένα αισθημα εγκεφαλομιχλης /brain fog που έχω, άλλες φορές σε τεράστιο βαθμό και άλλες σε πιο ήπιο. Έχω πάρει αρκετές αγωγές εδώ και έναν χρόνο,με ελάχιστα έως και καθόλου αποτελέσματα, μάλιστα πολλές φορές έγινα και χειρότερα από ότι πριν,εξαιτίας των φαρμακευτικων συνδυασμών. Ο τελευταίος συνδυασμός που έπαιρνα μέχρι και πριν μια εβδομάδα περιπου ήτανε, 300 mg seroquel xr βραδυ, remeron 15 mg βράδυ και minitran 2-10 πρωί, μεσημέρι και βράδυ.Εδώ και πέντε μέρες περίπου έχω σταματήσει το minitran τελείως κι έχω παρατηρήσει καποια βελτίωση στο θόλωμα, στη διάθεση και στην κόπωση που είχα όλη μέρα, καθώς είχα φτάσει σε σημείο να μην μπορώ να περπατήσω άνετα στον δρόμο λόγω θολωματος και καταστολής. Παρότι είμαι καλύτερα σε γενικές γραμμές, ένα από τα βασικά μου προβλήματα παραμένει άλυτο.Αυτό έχει να κάνει με το έντονο άγχος το οποίο με καταλαμβάνει οταν βρίσκομαι εκτός σπιτιού κι έρχομαι σε επαφή με κόσμο είτε στην δουλειά μου, είτε στα μαγαζιά έξω είτε ακόμη και με φιλικά μου πρόσωπα.Το άγχος αυτό είναι καθαρά νοητικο και μεταφράζεται σε νοητικη σύγχυση, αδυναμια συγκέντρωσης και συγκροτημενης σκέψης. Να σημειωσω εδώ ότι δεν έχω καθόλου σωματικά συμπτώματα του τύπου ταχυκαρδιες, εφιδρωσεις κτλ. Φυσικά όλο αυτό έχει υποβαθμίσει πάρα πολύ την ποιότητα της ζωης μου, με έχει κάνει δυσλειτουργικο, καθώς δυσκολεύομαι να κρατήσω την δουλειά μου και να ανταπεξέλθω στην καθημερινότητα, όπως επίσης και η κοινωνική μου ζωή έχει πάρει την κάτω βόλτα, καθώς αποφεύγω όσο είναι δυνατόν κοινωνικές συνάθροισεις και επαφές.Ο τελευταίος γιατρός που επισκέφτηκα μου πρότεινε αρχικά διακοπη του minitran και κατόπιν αντικατάσταση των seroquel xr και remeron με risperdal και seroxat αντίστοιχα, ωστόσο πραγματικά φοβάμαι να δοκιμάσω καινούρια φάρμακα γιατί οι πιο πολλές αγωγές και ειδικά τα ssri έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα σε εμένα, δηλαδή παραπάνω θόλωμα και κοινωνικό άγχος.Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω, αυτή την στιγμή βρίσκομαι σε μια μέτρια κατάσταση, ωστόσο ούτε καν κοντα σε αυτό που εγώ θεωρώ ιδανικό για μένα,από την άλλη μου έχει προταθεί μια αγωγή η οποία υπάρχει περίπτωση να μου βελτιώσει το άγχος αλλά σίγουρα υπάρχει και η πιθανότητα να με χειροτερευσει. Είμαι σε απελπισία και δεν ξέρω τι να κάνω, να δοκιμάσω την νέα αγωγή ή να επιμείνω στα φάρμακα που παίρνω που με έχουν σε μια μέτρια κατάσταση και να το δουλέψω όσο μπορώ με τον εαυτό μου?
- 26-07-2020, 14:13 #2
Καλησπέρα
Βρήκες λύση στο θέμα σου τελικά ; Ρωτάω γιατί τον τελευταίο 1,5 μήνα που μου ξεκίνησε αγχώδης διαταραχή με ταυτόχρονη κατάθλιψη νιώθω απίστευτη αδυναμία στη συγκέντρωση και μια μόνιμη θολούρα.Απο φάρμακα παίρνω αντικαταθλιπτικό ladose 40mg πλέον και 0,5 mg xanax το βράδυ για να με βοηθάει στον ύπνο.
Ούτε ύπνο καλό κάνω όμως και αυτή η θολούρα δεν φεύγει με τίποτα.Στο μόνο που βελτιώθηκα είναι ότι μου έφυγαν οι μόνιμες αναγούλες που είχα όλη τη μέρα καθώς και το αίσθημα θλίψης.Αλλα το άγχος νιώθω ότι το έχω ακόμα περισσότερο σαν να μου αγχώνει το μυαλό και όχι το σώμα.
Ο νευρολόγος που επισκέφτηκα για να παρω μια δεύτερη γνώμη μετα από εξετάσεις που έκανα μου είπε ότι είναι σχετικά χαμηλή η Β12 και το φιλικό οξύ (όχι κάτω από τα όρια) και μου έδωσε ένα σπρέι και χάπια filicine για να ανέβουν γιατί μπορεί να οφείλεται σε αυτά.Μετα τις εξετάσεις που μου έκανε μου είπε δεν υπάρχει λόγος για μαγνητική αλλά πραγματικά αυτή η θολούρα όλη μέρα δεν παλεύεται και λέω να πάω από μόνος να την κάνω να το ελέγξω και αυτό να ξέρω ότι δεν είναι κάτι παθολογικό τουλάχιστον.
Πραγματικά δεν ξέρω πως το αντέχεις τόσο καιρό αυτό το πράγμα αλλά εγώ που το έχω 1,5 μήνα κοντεύει να με διαλύσει τελείως.Περαν του ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα εύκολα άρχισα να νιώθω και κοινωνική φοβία,δεν με ευχαριστούν πλέον οι παρέες γιατί δεν μπορώ να συγκεντρωθώ στις συζητήσεις.Δεν μπορώ να ανοίξω τηλεόραση ούτε να κάτσω στο κινητό ή στο ταμπλετ πάνω από 10 λεπτά.Ολα με κουράζουν νοητικά.