Μοναξιά, χαμηλή αυτοπεποίθηση, ασχημη διάθεση και άλλα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 35
    Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Βραζιλία να πάει.. Άκουσα εκεί είναι καλύτερα.. Είναι ανάλογα με την χώρα έχεις δικιο.
    Γιατί να μην αλλάξει κι πλανήτη;;

Ορέστη δεν φταίνε τα πάντα γύρω μας και ποτε εμείς για οτιδήποτε.. Λίγο θάρρος χρειάζεται κι αυτοπεποίθηση.
    Ενταξει παντογνωστη. Εσυ σε ποσες χωρες εχεις ζησει;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ορέστης View Post
    Ενταξει παντογνωστη. Εσυ σε ποσες χωρες εχεις ζησει;
    Επειδή είμαι παντογνωστης θα πω.. Εμμμμ δεκαπέντε.

Λες σε όλα τα θέματα την ίδια καραμέλα. Πες και κάτι αισιόδοξο να βοηθήσεις τον θεματοθετη. Μπαίνει λέει τον πονο του και έρχεσαι εσύ και τον κάνεις χειρότερα;; Τα είπες όλα τόσες φορές. Είναι στο τι σκέφτεστε, σε όλα τα θέματα σχέσεων. Εντάξει, τα μάθαμε. Πες κι κάτι άλλο. Δώσε ένα κίνητρο στον άλλον να προσπαθήσει. Είναι σαν να θες να πετάξεις και έρχεται ο άλλος και σου λέει "δεν μπορείς".

Senior Member
    Να παει ενα ταξιδι Πολωνια που ειναι και κοντα. Θα αποκτησει αλλη αποψη. Θα κανει νεα σχεδια. Δηλαδη επειδη επειδη εκανε μια λαθος επιλογη να δεσμευτει για παντα απο αυτην; Ενα σωρο Ελληνες βλαστημανε την ωρα και την στιγμη που πηγαν Γερμανια.

Senior Member
    Άνθρωπος που έχει θέματα κοινωνικότητας να πάει Πολωνία;;;

Senior Member
    Οδοιπόρε, αυτές οι παρέες, οι περιορισμένες έστω που έχεις, τι είδους άτομα είναι; Έχουν μεγάλο κύκλο γνωριμιών, τι ενδιαφέροντα έχουν, μεταξύ τους θεωρείς ότι υπάρχει μεγαλύτερη κατανόηση απ΄όση δείχνουν σε εσένα; Δεν υπάρχει ούτε ένας που να τον αισθάνεσαι λίγο πιο κοντά ή να τον συμπαθείς περισσότερο;

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Άνθρωπος που έχει θέματα κοινωνικότητας να πάει Πολωνία;;;
    Εχεις παει;

Senior Member
    Ναι, σε αρκετά μέρη της χώρας. Επίσης έχω επαγγελματικές και φιλικές σχέσεις πολλών χρόνων με Πολωνούς.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Ναι, σε αρκετά μέρη της χώρας. Επίσης έχω επαγγελματικές και φιλικές σχέσεις πολλών χρόνων με Πολωνούς.
    Ωραια, με Πολωνεζες τι σχεσεις εχεις;

Senior Member
    Πολύ καλές.

Έχεις όρεξη να χαλάσουμε το θέμα του παιδιού μάλλον, έτσι;

Senior Member
    Φιλε νηματοθετη η Σονια σου λεει οτι δεν υπαρχει κανενας λογος για εναν αντρα που ζει Γερμανια να ταξιδεψει στο ανατολικο μπλοκ.

Εγω σε συμβουλευω να γκουκλαρεις το νημα "εργασια στο εξωτερικο vs μενουμε ελλαδα" που υπαρχει σε αλλο φορουμ. Θα πας στη μεση του νηματος που εχουν γραψει Ελληνες οι οποιοι εχουν ζησει και σττη Γερμανια και στο ανατολικο μπλοκ.

Ενα ταξιδακι θα σε βοηθησει να σχηματισεις ιδιαν αποψη. Δε λεω να μεταναστευσεις στην Πολωνια, αλλα καλο ειναι να γνωριζεις τι αλλο υπαρχει εκτος απο γυναικες που σου απαντανε ψυχρα δε θελω να το αναλυσω τωρα.

Δυστυχως ή ευτυχως ζουμε σε εναν κοσμο οπου ειναι προσον η κινητικοτητα.

Junior Member
    Σε ευχαριστώ Ορέστη για την γνώμη σου. Όπως είπα δεν θα ήθελα να πω σε ποια χώρα είμαι, αλλά δεν έχω πλέον τις αντοχές να τα ξαναχτίσω όλα από την αρχή σε μια νέα χώρα ακόμη και αν αυτή ήταν μισή ώρα μακριά από εδώ που είμαι τώρα.
    Sonia δεν θα έλεγα τόσο ότι οι παρέες μου είναι περιορισμένες στον αριθμό όσο πιο πολύ επιφανειακές. Κάποιες είναι από τα χόμπυ που κάνω, συναντιόμαστε δηλαδή σχέδον αποκλειστικά με αφορμή αυτά τα χόμπυ. Σπάνια να βγουμε ή να βγουνε καποιοι και να μου πουνε και μένα.
    Κάποιους Έλληνες έχω γνωρίσει από τις εκδηλώσεις που γίνονται για τα ελληνικα έθιμα. Άλλα και με αυτούς στη χάση και στην φέξη να βρεθουμε. Πιο πολλά έχουμε πει από αυτό τον κύκλο με μια κοπέλα που είναι και αυτή φοιτήτρια (χωρίς να παίζει ή εχει παίξει ποτέ τίποτα ερωτικό) και έχει διάθεση γενικά να ακούσει τους άλλους αλλά πιο πολύ το κάνει από κουτσομπολίστικο ενδιαφέρον κατα την αποψη μου, σαν να βλέπει τις οικογενειακές ιστορίες live.
    Με όσους έχω κρατήσει επαφές από Ελλάδα τα λέμε από το τηλεφωνο μια φορά κάθε 2 3 μήνες και βάλε. Όταν πάω Ελλάδα προσπαθώ να τους συναντήσω από κοντά γιατί οι περισσότεροι μένουν σε άλλα μέρη.
    Με τους περισσότερους από ολους αυτούς έχουμε κάποια κοινά ή έιχαμε στο παρελθόν. Κάποιοι από αυτούς ίσως με κάποιους άλλους φίλους τους πιο στενούς να δείχνουν πιο πολύ ενδιαφέρον, κάποιοι άλλοι έχουν χαρακτηριστικά που εγώ βρίσκω αρνητικά και σε άλλους κύκλους τους.
    Κάνω και εγώ την αυτοκριτική μου μηπως είμαι και εγώ είμαι αυτό που δεν μου αρεσει, αλλά νομίζω δεν κανω ποτέ πλάκα εις βάρος των άλλων, και ότι προσπαθώ γενικά να είμαι ανοιχτός, να τους χαιρετάω όλους, να τους καλώ όπου πάω ειδικά αν είναι καινούριοι, να τους επαινώ όταν καταφέρνουν κάτι κλπ

Senior Member
    Ο αντρας μετα απο καποια ηλικια πρεπει να επιδιωκει παρεες με γυναικες που εχουν ενδιαφερουσα προσωπικοτητα. Οι φιλιες απο τα εφηβικα και τα φοιτητικα χρονια δεν κρατανε.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Οδοιπόρος View Post
    Σε ευχαριστώ Ορέστη για την γνώμη σου. Όπως είπα δεν θα ήθελα να πω σε ποια χώρα είμαι, αλλά δεν έχω πλέον τις αντοχές να τα ξαναχτίσω όλα από την αρχή σε μια νέα χώρα ακόμη και αν αυτή ήταν μισή ώρα μακριά από εδώ που είμαι τώρα.
    Sonia δεν θα έλεγα τόσο ότι οι παρέες μου είναι περιορισμένες στον αριθμό όσο πιο πολύ επιφανειακές. Κάποιες είναι από τα χόμπυ που κάνω, συναντιόμαστε δηλαδή σχέδον αποκλειστικά με αφορμή αυτά τα χόμπυ. Σπάνια να βγουμε ή να βγουνε καποιοι και να μου πουνε και μένα.
    Κάποιους Έλληνες έχω γνωρίσει από τις εκδηλώσεις που γίνονται για τα ελληνικα έθιμα. Άλλα και με αυτούς στη χάση και στην φέξη να βρεθουμε. Πιο πολλά έχουμε πει από αυτό τον κύκλο με μια κοπέλα που είναι και αυτή φοιτήτρια (χωρίς να παίζει ή εχει παίξει ποτέ τίποτα ερωτικό) και έχει διάθεση γενικά να ακούσει τους άλλους αλλά πιο πολύ το κάνει από κουτσομπολίστικο ενδιαφέρον κατα την αποψη μου, σαν να βλέπει τις οικογενειακές ιστορίες live.
    Με όσους έχω κρατήσει επαφές από Ελλάδα τα λέμε από το τηλεφωνο μια φορά κάθε 2 3 μήνες και βάλε. Όταν πάω Ελλάδα προσπαθώ να τους συναντήσω από κοντά γιατί οι περισσότεροι μένουν σε άλλα μέρη.
    Με τους περισσότερους από ολους αυτούς έχουμε κάποια κοινά ή έιχαμε στο παρελθόν. Κάποιοι από αυτούς ίσως με κάποιους άλλους φίλους τους πιο στενούς να δείχνουν πιο πολύ ενδιαφέρον, κάποιοι άλλοι έχουν χαρακτηριστικά που εγώ βρίσκω αρνητικά και σε άλλους κύκλους τους.
    Κάνω και εγώ την αυτοκριτική μου μηπως είμαι και εγώ είμαι αυτό που δεν μου αρεσει, αλλά νομίζω δεν κανω ποτέ πλάκα εις βάρος των άλλων, και ότι προσπαθώ γενικά να είμαι ανοιχτός, να τους χαιρετάω όλους, να τους καλώ όπου πάω ειδικά αν είναι καινούριοι, να τους επαινώ όταν καταφέρνουν κάτι κλπ
    Έχεις πάρει πρωτοβουλία για σύσφιξη σχέσεων με αυτούς που λες; Π.χ. αν πηγαίνεις και βλέπεις τους Έλληνες του εξωτερικού μόνο το Πάσχα, τον Δεκαπενταύγουστο και στους χορούς των Ρουμελιωτών και μιλάς λίγο περισσότερο με κάποιον ή κάποια, έχεις πιαστεί από μία αφορμή ή κάτι κοινό να προτείνεις κάτι εκτός του συνηθισμένου σας πλαισίου; Να πεις στην κοπέλα, έχω βρει το τάδε μπαράκι που παίζει ωραία μουσική, θα ήθελες να βγούμε κάποια μέρα; Έχει βραδιές κινηματογράφου στο τάδε μέρος, θες να πάμε την Κυριακή να δούμε την τάδε ταινία; (Μόνοι ή πες να πω στον/στους τάδε, φέρε κι εσύ κανένα φίλο/φίλη.) Κάπως έτσι. Να γνωρίσεις κι άλλες πλευρές των ανθρώπων αυτών κι άλλους ανθρώπους μέσω αυτών.

Για τις επαφές από Ελλάδα όπως καταλαβαίνεις λόγω απόστασης δυσκολεύουν τα πράγματα πρακτικά κι είναι λογικό με τον καιρό να αραιώνεις. Είναι κάτι που το ξέρω πάρα πολύ καλά, γιατί έχω φίλους που βρισκόμαστε στους 5 ανέμους και λόγω συνθηκών είναι δύσκολο να βρισκόμαστε συχνά πλέον. Αν θες το αναλύουμε, αλλά νομίζω πρέπει να δώσεις πιο πολύ βάση εκεί που μένεις μόνιμα αυτή τη στιγμή.

Junior Member
    Καλησπέρα Sonia, καταρχας βλεπω ότι εσύ ο/η Mediatation και και ορισμένα μέλη ακόμη γράφετε σε πολλά διαφορετικά θέματα και μου δημιουργήθηκε η απορία αν εργάζεστε για το σαιτ ή απλώς προσπαθείτε εθελοντικά με τις απόψεις να βοηθήσετε άλλα μέλη. Όπως και να έχει το βρίσκω αρκετά βοηθητικό αυτό που κάνετε για πολλά άτομα.
    Με την συγκεκριμένη κοπέλα έχουμε βγει πολλές φορές και οι δυο μας και με άλλους μαζί. Να της ανοιχτώ για τα θέματα του δεν το κάνω όμως γιατί αργά ή γρήγορα θα αρχίσει τα ειρωνικά σχόλια και θα τα πει στους αλλους φιλους φιλες της όπως έχει κάνει για άλλα μικροπράγματα στο παρελθον. Επισης είναι ενα πολύ κοινωνικό άτομο που δημιουργεί πολλές φιλίες και είναι λογικό όταν έχεις 500 φίλους ναν μην μπορείς να έχεις βαθιές και ειλικρινες σχέσεις με σχεδόν κανένα και αρα ούτε με μενα. Πρέπει όμως να παραδεχτώ ότι πολλές φορές που ήμουν σε ασχημη ψυχική κατάσταση (οχι τόσο γιατί ενδιαφερόταν να μου φτιάξει τη διαθεση απλώς γιατί της αρέσει η κοινωνικότητα)βγήκαμε και καπως μου έφτιαξε μετά η διάθεση. Μέσω εκείνης έχω γνωρίσει επίσης πολύ κόσμος ντόπιους και Έλληνες. Μια από αυτους ήταν μια Ελληνίδα που μου άρεσε και είχαμε μια επικοινωνια μεσω γραπτων και ηχητικών μηνυματων τις τεελυταίες μέρες.Είναι σχετικά πρόσφατα χωρισμένη και ηταν αρκετά ομιλητική στα μηνυματα και εδειχνε ενδιαφέρον να ξαναβγουμε ολοι μαζι σε μια παρέα (απο κοινωνικότητα προφανώς) αλλά όταν την πηγαινα την συζητηση στο να πηγαίναμε μαζί κάπου (πχ για τρέξιμο, ουτε καν δηλ. καποιο ραντεβου) αλλαζε αμεσως θεμα. Τετοια διακριτικά άκυρα αλλά και ηχηρές χυλόπιτες έχω φάει τόσες που σκέφτομαι όπως ο Δον Ζουαν έγραφε βιβλία για τις γυναίκες που γοήτευσε, εγώ να γράφω βιβλιά για τα άκυρα που έχω μαζέψει να ωφεληθούν τουλάχιστον οι επόμενες γενιές. Πέρα από την πλάκα όμως κάθε φορά που αντιμετωπίζω μια νέα απόρριψη σε φιλικό ή αισθηματικό επίπεδο η αυτοπεποιθηση νιώθω ότι κατεβαίνει ένα σκαλοπάτι άκομα. Συν ότι το βρίσκω λίγο αναξιπρεπές και ψυχοφθόρο να προσπαθώ να προσεγγίσω κάθε τόσο μια κοπέλα και η κατάληξη να είναι τα τελυταία 4 5 χρόνια η ιδια. Και όντως κάποιες φορές μπορεί και η άλλη πλευρά να μην ήταν σε φάση ψαξίματος αλλά σε οριμένες περιπτώσει αυτό δεν ίσχυε. Επίσης, θα πει καποιος ε καλά δεν γίνεται να ταιριαζουν όλοι με όλους και θα συμφωνήσω αλλά στην περίπτωση της κοπέλας που προανέφερα και σε ορισμένες άλλες οι κοπέλες που πλησιαζω (και δεν είμαι από αυτούς που την πέφτω στο άκυρο) υψώνουν με τον ένα ή τον άλλον τροπο τειχη πάροτι εχουμε καποια κοινά σε πρωτο επιπεδο που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μαι βάση να γνωριστουμε καλύτερα και ίσως τοτε ναι να φανει ότι ταιριάζουμε ή δεν ταιριάζουμε. Για αυτό σκέφτομαι μηπως θα ήταν καλύτερα να προσπαθήσω να αρκεστώ στις λίγες εμπεριες που είχα μεχρι τώρα και αποδεχτώ ότι δεν τα καταφέρνω με τον άλλο φύλο και να προσπαθήσω να γίνω ένα ευτυχισμένος εργένης και να προσπαθώ να βελτιώσω τον εαυτό μου στον επάγγελμα μου, στις κοινωνικές μου δεξιότητες, στην αντιληψη, στα χομπυ, να έχω πολλές δραστηριότητες και να ανλτώ ικανοποίηση από όλα αυτά.
    Συμφωνώ πάντως ότι χρειαζόμαστε και κάποιους ανθρώπους που θα μπορούν να μοιραζόμαστε τα μυχια της ψυχής μας και να μας καταλαβαινουν και με αυτους που έχω κρατήσει επαφή από Ελλάδα είναι πια πολύ δύσκολο αυτο παρότι δυο από αυτούς είναι παιδιά διαμάντια αλλα για διαφορους λόγους δεν μπορεσαμε στον παρελθόν να έρθουμε τόσο κοντά. Δεν μένει κάτι άλλο από το να προσπαθώ να γνωρίσω νέους ανθρωπους εδώ ή να έρχομαι πιο κοντά με όσους ήδη ξέρω οσο το επιτρέπουν και εκείνοι όπως είπες και εσύ. Αυτό είναι όμως κάτι που το κάνω. Ίσως πρέπει να ψαξω και στον τρόπο που το κάνω μηπως κανω κάτι λαθος η στις αντιλήψεις μου για το τι περιμενω από τους αλλυς. Παντως το σιγουρο είναι ότι με έχει κουρασει αυτη η συνεχής αναζητηση.

Senior Member
    Συμφωνώ Οδοιπόρε, προσπάθησε να γίνεις αυτόνομος, αυτάρκης και πιο κοινωνικός και ενεργός για να γίνεις ένας ευτυχισμένος εργένης και κάποτε θα κάτσει και η σχέση με μια κοπέλα. Δυστυχώς οι Ελληνίδες ρίχνουν χυλόπιτες με το τσουβάλι και μετά λένε ότι "δεν υπάρχουν άντρες". Το θετικό είναι ότι αν έχεις δουλειά, ενδιαφέροντα και κοινωνικότητα θα βρεις κάποια στιγμή σίγουρα.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast