Μήπως είμαι λάθος? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 68
    Banned
    Originally posted by sanja

Δεν το βλεπω προβληματικο να εχουμε διαφορετικη σταση.

Το προβλημα ειναι οτι μια γυναικα αγνωστη του ζηταει να εμπλακει στην προσωπικη ερωτικη ζωη του αδελφου της και κεινος την βοηθαει, καθονται εξω απο το σπιτι και συζητανε
    και γω μπορει να το μαθω μετα απο καμια βδομαδα η και ποτε. Ειμαστε παντρεμενο ζευγαρι αν ο καθενας κανει οτι θελει και δινει ευνασμα στο να μας ενοχλει ο οποιοσδηποτε εντος και εκτος σπιτιου ε τι να πω...

οκ,
    ας υποθεσουμε οτι εχουν καλυτερο feeling ενω εσυ οχι.
    Φαινεται να σε χαλαει που ο αντρας σου, εχει αποκτησει μια επαφη γειτονων ενω εσυ εχεις μεινει πισω.
    Στην συνεχεια λες οτι θες να μαθεις τι ειπανε, το να μαθεις οτι τα ειπανε γενικα ναι, αλλα το να μαθεις ειδικα τι ειπανε, ειναι λιγο ατοπο.

Βλεπω οτι καπου η κοινωνικοτητα του αντρα σου σε ξενιζει και σου δημιουργει διαφορετικους χρονους απο οτι θα ηθελες.

Θα σου πω με τα μεχρι οσα εχω καταλαβει οτι καλο ειναι να το συζητησεις εκτενως με τον αντρα σου και να βρεις μια μεση λυση - χρυση τομη.
    1. Αναφερε τον προβληματισμο σου, την ανησυχια σου και δειξε του οτι θελεις να σε λαβει υποψη του.
    2. Δωσε του χωρου και μην απαιτεις να κινειστε σε ολα τα επιπεδα με ιδιους ορους.

Το ζητουμενο ειναι αν εσυ στο σπιτι σου μπορεις και λειτουργεις ομαλα.
    Απο κει και περα εαν αυτος νιωθει οτι εχει να δωσει μια συμβουλη (για ενα ψυχολογικο προβλημα) και εσυ θεωρεις οτι θες να ασχοληθεις με την κηπουρικη τι απο τα δυο να γινει??
    Ειτε να πατε και οι δυο σαν συμβουλοι ειτε να σκαλιζετε γλαστρες??
    Δεν ηταν πιο νορμαλ να κανετε ποτε το ενα, ποτε το αλλο και ποτε ποτε ολα μαζι?

Τελος για τα κατινιστικα οτι η αλλη παει να σου φαει τον αντρα, ας μην το σχολιασουμε.

Junior Member
    Originally posted by Sofia
    Φαινεται να εχεις διαφορετικη εικονα κ γνωμη για προσωπα κ καταστασεις απο οτι ο αντρας σου (τουλάχιστον για τα προσωπα που μας αναφερεις). Ενω ομως λες πώς ειστε παντρεμενο ζευγαρι, ειναι σαν να υποννοεις οτι η γνωμη σας πρεπει να ειναι κοινη.

Καταλαβαινω οτι αυτο ειναι αναγκαιο μεχρι ενα βαθμο, αλλα οχι σε απολυτο βαθμο. Γιατι περα απο παντρεμενο ζευγαρι, ειστε και δυο αυτονομοι ανθρωποι. Πιστευεις οτι υπάρχει χωρος στη σχεση σας για να εκφραζεται η αυτονομια αυτη?
    Ναι υπαρχει χωρος,κατανοηση,και ελευθερια απο την δικη μου πλευρα. Αν και νομιζω οτι το καθε ζευγαρι δημιουργει ας το πουμε δικους του κανονες... Εαν ομως κανω τα ιδια με καποιον γειτονα δλδ μου φερνει τα γραμματακια στην πορτα μου μιλαω εξω απο το σπιτι η στο δρομο και δημιουργηθει οικιοτητα δεν θα του αρεσει καθολου.

Με αλλα λογια μου λετε να δειξω ανοχη που μια αγνωστη
    γυναικα μιλαει με τον συντροφο μου και αγνοει επιδεικτικα την δικη μου υπαρξη με το θαρρος που τις δινει ο συντροφος μου και που ο συντροφος μου επισης κανει καλυτερη μια αγνωστη γυναικα απο την γυναικα του? αγνοώντας το προφανές δλδ...οτι θα με πειραξει λογικο δεν ειναι?

Originally posted by krino

Τελος για τα κατινιστικα οτι η αλλη παει να σου φαει τον αντρα, ας μην το σχολιασουμε.

Μη το σχολιάσεις γιατί στη χώρα του Γκούφη που ζεις εσύ δεν την πέφτουν γειτόνισες σε παντρεμένους και δεν ξενο.... οι άντρες. Επίσης όλες οι γυναίκες σέβονται η μία την άλλη, όλοι οι άντρες δεν είναι επιρεπείς σε πειρασμούς και κανονικά πρέπει η φίλη μας να κάνει πάσο και -γιατί όχι;- να τον στείλει να πιει και κανένα ποτάκι με τη γειτόνισα για να συσφίξουν περισσότερο οι σχέσεις τους.....Ενδιαφέρουσα άποψη...

Senior Member
    τί εννοεις κανει καλυτερη καποια αγνωστη γυναικα?πώς γινεται αυτο?

επισης λες οτι σε αγνοει...πώς? επειδη κανει πραγματα με τα οποια εσυ δεν συμφωνεις?

τελος, στο πρωτο σου μνμ ρωτας αν εισαι υπερβολικη μ αυτες σου τις αντιδρασεις....υποθετω για να ρωτας, αμφιβαλεις πρωτα εσυ για τη σταση σου. κανω λαθος?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member

Ναι υπαρχει χωρος,κατανοηση,και ελευθερια απο την δικη μου πλευρα. Αν και νομιζω οτι το καθε ζευγαρι δημιουργει ας το πουμε δικους του κανονες... Εαν ομως κανω τα ιδια με καποιον γειτονα δλδ μου φερνει τα γραμματακια στην πορτα μου μιλαω εξω απο το σπιτι η στο δρομο και δημιουργηθει οικιοτητα δεν θα του αρεσει καθολου.
    Πως γνωρίζεις ότι δεν θα του αρέσει καθόλου αν κάνεις το ίδιο?
    Βασιζόμενη στην δικιά σου λογική?

Θεωρώ πως απλά συζητώντας με τον άντρα σου τι σε απασχολεί και χωρίς να προβαίνεις σε συμπεράσματα πριν γίνει αυτό,θα νιώσεις πολύ καλύτερα.Επίσης μέσα από αυτό θα πρέπει να δείτε από που πηγάζει αυτή σου η ανασφάλεια/ζήλια

Junior Member

Δεν το βλεπω προβληματικο να εχουμε διαφορετικη σταση.

Το προβλημα ειναι οτι μια γυναικα αγνωστη του ζηταει να εμπλακει στην προσωπικη ερωτικη ζωη του αδελφου της και κεινος την βοηθαει, καθονται εξω απο το σπιτι και συζητανε
    και γω μπορει να το μαθω μετα απο καμια βδομαδα η και ποτε. Ειμαστε παντρεμενο ζευγαρι αν ο καθενας κανει οτι θελει και δινει ευνασμα στο να μας ενοχλει ο οποιοσδηποτε εντος και εκτος σπιτιου ε τι να πω...

οκ,
    ας υποθεσουμε οτι εχουν καλυτερο feeling ενω εσυ οχι.
    Φαινεται να σε χαλαει που ο αντρας σου, εχει αποκτησει μια επαφη γειτονων ενω εσυ εχεις μεινει πισω.
    Στην συνεχεια λες οτι θες να μαθεις τι ειπανε, το να μαθεις οτι τα ειπανε γενικα ναι, αλλα το να μαθεις ειδικα τι ειπανε, ειναι λιγο ατοπο.

Βλεπω οτι καπου η κοινωνικοτητα του αντρα σου σε ξενιζει και σου δημιουργει διαφορετικους χρονους απο οτι θα ηθελες.

Θα σου πω με τα μεχρι οσα εχω καταλαβει οτι καλο ειναι να το συζητησεις εκτενως με τον αντρα σου και να βρεις μια μεση λυση - χρυση τομη.
    1. Αναφερε τον προβληματισμο σου, την ανησυχια σου και δειξε του οτι θελεις να σε λαβει υποψη του.
    2. Δωσε του χωρου και μην απαιτεις να κινειστε σε ολα τα επιπεδα με ιδιους ορους.

Το ζητουμενο ειναι αν εσυ στο σπιτι σου μπορεις και λειτουργεις ομαλα.
    Απο κει και περα εαν αυτος νιωθει οτι εχει να δωσει μια συμβουλη (για ενα ψυχολογικο προβλημα) και εσυ θεωρεις οτι θες να ασχοληθεις με την κηπουρικη τι απο τα δυο να γινει??
    Ειτε να πατε και οι δυο σαν συμβουλοι ειτε να σκαλιζετε γλαστρες??
    Δεν ηταν πιο νορμαλ να κανετε ποτε το ενα, ποτε το αλλο και ποτε ποτε ολα μαζι?

καλυτερο feeling δεν θα το ελεγα...προβληματικο ναι..

λες και μεις δεν εχουμε δικα μας προβληματα να λυσουμε...

δεν με χαλαει καθολου που ο αντρας μου εχει αποκτησει οποιαδηποτε επαφη αρκει αυτη η επαφη να σεβεται και την δικη μου υπαρξη.

δικη μου επιλογη ειναι να απεχω απο τετοιου ειδους συναναστροφες με απειρα κουτσομπολια και προβληματικες καταστασεις.
    δεν ειπα πουθενα οτι θελω να μαθαινω τι λενε αντιθετως ειπα δεν με αφορα.

η κοινωνικοτητα του συντροφου μου με ευχαριστει με δυσαρεστει
    ο τροπος που γινεται που τυγχανει να ειναι γυναικα και τις εχει βγει το ανταγωνιστικο,αλλιως δεν βλεπω για πιο λογο
    δεν μου μιλαει.

Junior Member
    Originally posted by Nora

Πως γνωρίζεις ότι δεν θα του αρέσει καθόλου αν κάνεις το ίδιο?
    Βασιζόμενη στην δικιά σου λογική?

Θεωρώ πως απλά συζητώντας με τον άντρα σου τι σε απασχολεί και χωρίς να προβαίνεις σε συμπεράσματα πριν γίνει αυτό,θα νιώσεις πολύ καλύτερα.Επίσης μέσα από αυτό θα πρέπει να δείτε από που πηγάζει αυτή σου η ανασφάλεια/ζήλια
    εχει δειξει πολλες φορες να ενοχλειται οταν μιλαω με αντρες
    οσο περι κοινωνικοτητας μια χαρα ειναι και τα καφεδακια του πινει οπου θελει οταν το θελει και φαγητο με τους φιλους και συνεργατες και ποτε δεν του εχω πει το παραμικρο,αν τολμησω ομως εγω να κανω τα ιδια αρχιζει η μουρμουρα και τα υπονοουμενα

Senior Member
    Οκ, και εσύ πως αντιδράς στην ενδεχόμενη μουρμούρα?

Το δέχεσαι απλά ή κατεβάζεις μούτρα?

Από ότι φαίνεται δεν αντιμετωπίζετε ο ένας τον άλλο επί ίσους όρους και φυσικά δεν έχετε συζητήσει από τι ενοχλείται ο καθένας σας

Banned

εδω υποννοεις οτι υπαρχουν ζητηματα δικα σας που μενουν πισω???

δεν με χαλαει καθολου που ο αντρας μου εχει αποκτησει οποιαδηποτε επαφη αρκει αυτη η επαφη να σεβεται και την δικη μου υπαρξη.

δεν διαφωνω, παρολα αυτα, το τι σημαινει σεβασμος απεναντι σου εχει αρκετες εκδοχες.

δικη μου επιλογη ειναι να απεχω απο τετοιου ειδους συναναστροφες με απειρα κουτσομπολια και προβληματικες καταστασεις.

οποτε εσυ απεχεις ενω αυτος ειναι πιο μεσα....

ο τροπος που γινεται που τυγχανει να ειναι γυναικα και τις εχει βγει το ανταγωνιστικο,αλλιως δεν βλεπω για πιο λογο
    δεν μου μιλαει.

δεν σε απασχολει το τι κανει αυτη η γυναικα, αλλα ο αντρας σου.

Βλεπω 2 σημεια,

1. καποια πραγματα δεν φαινονται να ειναι ξεκαθαρα, η δεν τα εχεις συζητησει η το εχεις κανει και σε αγνοει.
    Μηπως θα πρεπει να πεις πιο καθαρα τον προβληματισμο σου, δεδομενου οτι θα πρεπει να ξεκαθαρισεις εξαρχης τι ειναι αυτο που σε χαλαει?

2. Λες οτι αμα κανεις πανω κατω το ιδιο, θα χαλασει το κοσμο....
    Δεν θα πρεπει και εκει να ισορροπισεις καπως τα πραγματα?

Εν ολιγεις πιστευω οτι οσο λαθος ειναι να βαζεις θεμα με το αν ασχολειται με την γειτονια, αλλο τοσο λαθος ειναι να κανεις μια δικη σου δραστηριοτητα και εκει να σου βαζει χερι...

Junior Member
    Originally posted by Nora
    Οκ, και εσύ πως αντιδράς στην ενδεχόμενη μουρμούρα?

Το δέχεσαι απλά ή κατεβάζεις μούτρα?

Από ότι φαίνεται δεν αντιμετωπίζετε ο ένας τον άλλο επί ίσους όρους και φυσικά δεν έχετε συζητήσει από τι ενοχλείται ο καθένας σας

κοιταξε αλλες φορες το δεχομαι και αλλες οχι νευριαζω και οταν νευριαζω μπορει να του πω εσυ γιατι βγαινεις? εσυ γιατι μιλας? κλπ.. απο την δικη μου πλευρα συζητω οτι με ενοχλει αλλα τις περισσοτερες φορες ειναι κουρασμενος απο την εργασια του και δεν εχει ορεξη... η αληθεια ειναι οτι κανει μια υπευθυνη δουλεια οποτε το πρωτο πραγμα που θελει ειναι να ξαπλωσει στον καναπε να αραξει βλεποντας τηλεοραση.
    εγω ειμαι σε μια φαση που τωρα δεν εργαζομαι και κατα καποιο τροπο ισως νιωθει βολεμενος και ηρεμος ισως να με θεωρει και δεδομενη

Junior Member

εδω υποννοεις οτι υπαρχουν ζητηματα δικα σας που μενουν πισω???

δεν διαφωνω, παρολα αυτα, το τι σημαινει σεβασμος απεναντι σου εχει αρκετες εκδοχες.

οποτε εσυ απεχεις ενω αυτος ειναι πιο μεσα....

δεν μου μιλαει.

δεν σε απασχολει το τι κανει αυτη η γυναικα, αλλα ο αντρας σου.

Βλεπω 2 σημεια,

1. καποια πραγματα δεν φαινονται να ειναι ξεκαθαρα, η δεν τα εχεις συζητησει η το εχεις κανει και σε αγνοει.
    Μηπως θα πρεπει να πεις πιο καθαρα τον προβληματισμο σου, δεδομενου οτι θα πρεπει να ξεκαθαρισεις εξαρχης τι ειναι αυτο που σε χαλαει?

2. Λες οτι αμα κανεις πανω κατω το ιδιο, θα χαλασει το κοσμο....
    Δεν θα πρεπει και εκει να ισορροπισεις καπως τα πραγματα?

Εν ολιγεις πιστευω οτι οσο λαθος ειναι να βαζεις θεμα με το αν ασχολειται με την γειτονια, αλλο τοσο λαθος ειναι να κανεις μια δικη σου δραστηριοτητα και εκει να σου βαζει χερι...
    Με αγνοει και παλιοτερα του το εκανα θεμα αλλα προτιμα να με καθυσυχαζει και μετα απο λιγο τουμπαλιν τα ιδια.
    για να τα λεμε επακριβως δεν ασχολειται με την γειτονια αλλα με την γειτονισσα νομιζω και συ θα ειχες ενα μικρο ζητημα αν σου συνεβαινε αυτο επι προσωπικου πχ με την γυναικα σου?
    σουξου μουξου μανταλακια αν μιλουσα με αντρα στον δρομο η εξω απο το σπιτι θα λεγανε η γυναικα του ολο με αυτον μιλαει δλδ να στο αντιστρεψω αλλιως επειδη ειναι αντρας του επιτρεπεται να μιλαει με αλλες γυναικες και να δινει δικαιωματα ενω εμεις οι γυναικες πρεπει να ειμαστε τύπος και υπογραμμός...???

Banned
    Με αγνοει και παλιοτερα του το εκανα θεμα αλλα προτιμα να με καθυσυχαζει και μετα απο λιγο τουμπαλιν τα ιδια.
    για να τα λεμε επακριβως δεν ασχολειται με την γειτονια αλλα με την γειτονισσα νομιζω και συ θα ειχες ενα μικρο ζητημα αν σου συνεβαινε αυτο επι προσωπικου πχ με την γυναικα σου?

Οχι δεν θα ειχα κανενα προβλημα, αλλα εγω δεν ειμαι εσυ, και αυτο που σου λεει δεν εχει να κανει, απλα επειδη ρωτησες....
    Εν πασει περιπτωση εχει αρχισει ενα ενοχλητικο για σενα κους κους....

Θα σου ελεγα ειτε να μην ασχολησε καθολου, ειτε αμα δεν το θεωρεις σωστο αυτο, βαλε το θεμα καθετα και συζητησε το.
    Εισαι ζευγαρι και πρεπει να συζητας ολες τις ανησυχιες σου ανοικτα και θα πρεπει να παιρνεις πισω κατανοηση για αυτο.

σουξου μουξου μανταλακια αν μιλουσα με αντρα στον δρομο η εξω απο το σπιτι θα λεγανε η γυναικα του ολο με αυτον μιλαει δλδ να στο αντιστρεψω αλλιως επειδη ειναι αντρας του επιτρεπεται να μιλαει με αλλες γυναικες και να δινει δικαιωματα ενω εμεις οι γυναικες πρεπει να ειμαστε τύπος και υπογραμμός...???

οχι βεβαια, αν βρεις δηλαδη ενα γειτονα και λετε καμια κουβεντα ειναι κακο?? καμια σχεση.

Κοιτα οταν ξερει κανεις που ειναι τα ορια, δεν υπαρχει κανενα προβλημα. (τα ορια μπαινουν κατοπιν συζητησης για το καθε ζευγαρι ξεχωριστα)
    Το ζητουμενο ειναι εμπιστευεστε ο ενας τον αλλον για το που βαζει ο καθενας σας τα ορια του η οχι?

Senior Member
    στην ερωτηση που επαναλαμβανεις , γιατι να σε αγνοει αυτη η κοπελα,εχω να σου δωσω μια εναλλακτικη,στην οποια ομως δεν θα επιμεινω, γιατι οντως ενδεχεται να ενδιαφερεται να απομονωνει τον αντρα σου.
    υπαρχει ομως περιπτωση, παρολο που οπως λες δεν εκφραζεσαι ωστε να ξερει τις σκεψεις σου, να αντιλαμβανεται την ενοχληση και την ξυνιλα στην σταση και στο υφος σου και να ειναι κι αυτο μια δικη της σταση απομακρυνσης προς την \"εχθροτητα\" που της δειχνεις.
    για ολα τα αλλα που ρωτας, επισης θεωρω οτι ειναι πολυ πιθανο να ειναι προφασεις τα οικογενειακα της προβληματα για να προσεγγιζει τον αντρα σου, μπορει ομως και οχι..
    το θεμα ειναι οτι μπορει ο αντρας σου οντως να εχει φιλικα και αγαθα κινητρα και με την σταση σου τον απομακρυνεις και οπως και μονη σου ειπες, ισως τελικα καταληξει να κανει συναντησεις και συζητησεις που ουτε καν θα μαθαινεις κι αυτο ισως γινει η αρχη για μια \"ενοχικη\"σχεση\"εκει που απο μεριας του υπηρχε μονο φιλικη διαθεση....δεν νομιζω οτι θα τοθελες αυτο..

απο ολα τα παραπανω συναγεται οτι ακομα κι αν συμβαινουν τα χειροτερα απο οσα φανταζεσαι, η σταση σου τα χειροτερευει.
    θεωρω οτι εκει που θα επρεπε να βασιστεις ειναι στο στοιχειο που μας ειπες, το οτι δλδ ο ιδιος δεν θα ανεχοταν και δεν ανεχεται αντιστοιχες συμπεριφορες απο σενα...ισως σε αυτη τη βαση θα μπορουσες να κανεις καποια συζητηση , λεγοντας οτι εφοσον αισθανεται οτι δεν τρεχει κατι να μιλαει απομονωμενος με την γειτονισα για τα προβληματα της, θα κανεις κι εσυ το ιδιο διοτι εσυ το αποφευγεις ξεροντας οτι τον πειραζει ενω εκεινος διατηρει για τον εαυτο του το δικαιωμα να το συνεχιζει παρα την ενοχληση σου...
    κατι αλλο περαν τουτου δεν βλεπω, διοτι πραγματικα εαν δεν ηταν και ο ιδιος οσο ζηλιαρης μας λες, θα ηταν εντελως καταπιεστικο κα και παραλογο να του υποβαλεις με ποιους θα μιλαει επειδη εσυ δεν εχεις διαθεση για πολλα πολλα με τους γειτονες...

Senior Member
    Για να σε καταλάβω λίγο καλύτερα θα ήθελα να ξέρω μερικά στοιχεία ακόμα. Πχ, μένετε σε επαρχία ή σε μεγάλη πόλη? Και αυτό γιατί όπως ξέρουμε στα μικρά μέρη που είναι πιο κλειστές κοινωνίες οι γείτονες αποκτούν άλλη διάσταση. Επίσης το σπίτι το νοικίασατε μαζί συγχρόνως? Η έμενε αυτός πρώτα και εγκαταστάθηκες και εσύ όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου? Η το ανάποδο? Αυτό το ρωτάω για να δω τι είναι αυτό που κάνει τη γειτόνισα να μη σου μιλάει.
    Οποια και αν είναι η απάντησή σου στα ερωτήματά μου πάντως, καταλαβαίνω ότι νοιώθεις ότι σε υποτιμά η συμπεριφορά της. Είναι προσβλητικό έως ...ύποπτο να μη σου απευθύνει το λόγο από τη μια και από την άλλη να την πιάνουν οι ευγένειες με τον φίλο σου.

Senior Member
    ....Να προσθέσω επίσης ότι συμφωνώ απόλυτα με όσα είπε παραπάνω η Θεοφανία για τη χώρα του Γκούφη! Γέλασα πολύ με την εύστοχη περιγραφή αυτής της χώρας όπου όλα είναι καλά και ανθηρά....
    Αυτά που φοβάσαι αγαπητή sanjia,είναι μία πραγματικότητα που συμβαίνει δίπλα μας. Να την πέφτει η γειτόνισα στον παντρεμένο γείτονα ή να ξενοπ... άντρες και γυναίκες.
    Τώρα πως θα τα αποφεύγεις ή θα τα προλαμβάνεις αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
    Ομως όσον αφορά την ερώτησή σου αν είσαι λάθος, η απάντησή μου είναι ότι δεν είσαι καθόλου λάθος που νοιώθεις έτσι. Ισα-ίσα είσαι πιο προσγειωμένη από πολλά άλλα μέλη εδώ, όσο και άτομα έξω στην αληθινή ζωή που βλέπουν την πραγματικότητα με περιτύλιγμα ωραιοποίησης, κοινώς ζουν στον κόσμο τους.

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast