Results 46 to 60 of 68
Thread: Μήπως είμαι λάθος?
-
26-03-2009, 21:44 #46
εγω Petran θα σου ευχηθω ενα πραγμα: αν ερθει η στιγμη να ανοιξεις καποιο γραφειο ως ψυχοθεραπευτης και βρεθει ενας πελατης που θα σου εκθεσει ενα θεμα που ΕΣΥ θεωρεις οτι στερειται σοβαροτητας, να μπεις λιγο στη θεση του. Νομιζω το επιβαλλει και το επαγγελμα σου, αν και θα ελεγα οτι πρωτα πρωτα θα πρεπε να το επιβαλλει μια δικη σου εσωτερικη φωνη ευαισθησιας.
Τελος να σου πω, πώς μεσα στις σχεσεις υπάρχουν πραγματακια που φαινονται αθωα, μικρα αλλα σημειολογουν πολυ σημαντικα προβληματα. Ακομα κι αν μπαινουν σε ενα θεμα \"γειτονισσα\".πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
- 26-03-2009, 21:49 #47
Originally posted by Remedy
στην ερωτηση που επαναλαμβανεις , γιατι να σε αγνοει αυτη η κοπελα,εχω να σου δωσω μια εναλλακτικη,στην οποια ομως δεν θα επιμεινω, γιατι οντως ενδεχεται να ενδιαφερεται να απομονωνει τον αντρα σου.
υπαρχει ομως περιπτωση, παρολο που οπως λες δεν εκφραζεσαι ωστε να ξερει τις σκεψεις σου, να αντιλαμβανεται την ενοχληση και την ξυνιλα στην σταση και στο υφος σου και να ειναι κι αυτο μια δικη της σταση απομακρυνσης προς την \"εχθροτητα\" που της δειχνεις.
για ολα τα αλλα που ρωτας, επισης θεωρω οτι ειναι πολυ πιθανο να ειναι προφασεις τα οικογενειακα της προβληματα για να προσεγγιζει τον αντρα σου, μπορει ομως και οχι..
το θεμα ειναι οτι μπορει ο αντρας σου οντως να εχει φιλικα και αγαθα κινητρα και με την σταση σου τον απομακρυνεις και οπως και μονη σου ειπες, ισως τελικα καταληξει να κανει συναντησεις και συζητησεις που ουτε καν θα μαθαινεις κι αυτο ισως γινει η αρχη για μια \"ενοχικη\"σχεση\"εκει που απο μεριας του υπηρχε μονο φιλικη διαθεση....δεν νομιζω οτι θα τοθελες αυτο..
απο ολα τα παραπανω συναγεται οτι ακομα κι αν συμβαινουν τα χειροτερα απο οσα φανταζεσαι, η σταση σου τα χειροτερευει.
θεωρω οτι εκει που θα επρεπε να βασιστεις ειναι στο στοιχειο που μας ειπες, το οτι δλδ ο ιδιος δεν θα ανεχοταν και δεν ανεχεται αντιστοιχες συμπεριφορες απο σενα...ισως σε αυτη τη βαση θα μπορουσες να κανεις καποια συζητηση , λεγοντας οτι εφοσον αισθανεται οτι δεν τρεχει κατι να μιλαει απομονωμενος με την γειτονισα για τα προβληματα της, θα κανεις κι εσυ το ιδιο διοτι εσυ το αποφευγεις ξεροντας οτι τον πειραζει ενω εκεινος διατηρει για τον εαυτο του το δικαιωμα να το συνεχιζει παρα την ενοχληση σου...
κατι αλλο περαν τουτου δεν βλεπω, διοτι πραγματικα εαν δεν ηταν και ο ιδιος οσο ζηλιαρης μας λες, θα ηταν εντελως καταπιεστικο κα και παραλογο να του υποβαλεις με ποιους θα μιλαει επειδη εσυ δεν εχεις διαθεση για πολλα πολλα με τους γειτονες...
λες - παρολο που οπως λες δεν εκφραζεσαι ωστε να ξερει τις σκεψεις σου, να αντιλαμβανεται την ενοχληση και την ξυνιλα στην σταση και στο υφος σου και να ειναι κι αυτο μια δικη της σταση απομακρυνσης προς την \"εχθροτητα\" που της δειχνεις.
remedy με την γυναικα αυτη σπανια συναντιωμαστε και οταν τυχαινει εγω ειμαι που θα τις μιλησω πρωτη με το χαμογελο
και πιστεψε με δεν το κανω ψευτικα,μου βγαινει φυσικα. για αυτο δεν μπορω να καταλαβω αυτη την συμπεριφορα της...
τελος παντων δεν θα τα βαψω και μαυρα.
τωρα για το αν ειναι προφασεις,μπα δεν νομιζω γιατι τα προσωπικα τους τα γνωριζει ολη η γειτονια...θυμαστε παλια
τους ντελαληδες?
τελικως μετα απο συζητηση που ειχα με τον συντροφο μου αποφασισα οτι ειναι καλυτερο να μην του ξαναπω κατι μιας και το θεμα αυτο εκλεισε απο μενα,οντως ειχε αγαθα και φιλικα κινητρα αλλα καταλαβε πως καπου ηταν λαθος και το ειδε εγωιστικα
αποτι καταλαβα για να με τσιτωσει..να με κανει να ζηλεψω.
σε ευχαριστω παντως που εξεφρασες την γνωμη σου στις αποριες μου.
26-03-2009, 22:00 #48
Originally posted by nature
Για να σε καταλάβω λίγο καλύτερα θα ήθελα να ξέρω μερικά στοιχεία ακόμα. Πχ, μένετε σε επαρχία ή σε μεγάλη πόλη? Και αυτό γιατί όπως ξέρουμε στα μικρά μέρη που είναι πιο κλειστές κοινωνίες οι γείτονες αποκτούν άλλη διάσταση. Επίσης το σπίτι το νοικίασατε μαζί συγχρόνως? Η έμενε αυτός πρώτα και εγκαταστάθηκες και εσύ όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου? Η το ανάποδο? Αυτό το ρωτάω για να δω τι είναι αυτό που κάνει τη γειτόνισα να μη σου μιλάει.
Οποια και αν είναι η απάντησή σου στα ερωτήματά μου πάντως, καταλαβαίνω ότι νοιώθεις ότι σε υποτιμά η συμπεριφορά της. Είναι προσβλητικό έως ...ύποπτο να μη σου απευθύνει το λόγο από τη μια και από την άλλη να την πιάνουν οι ευγένειες με τον φίλο σου.
αθηνα μενουμε σε δικο μας σπιτι οχι ενοικιο,το σπιτι αγοραστηκε απο κοινου.
κοιταξε προβληματισμο και αποριες εκφραζω προς θεου δεν εφτασα στο σημειο να νιωθω υποτιμητικά γιατι δεν υφισταται λογος. ισως εκεινη θα επρεπε να νιωθει ασχημα ετσι δεν ειναι?
ναι απο την δικη της πλευρα ειναι υποπτο...ειδωμεν..
26-03-2009, 22:09 #49
Originally posted by nature
....Να προσθέσω επίσης ότι συμφωνώ απόλυτα με όσα είπε παραπάνω η Θεοφανία για τη χώρα του Γκούφη! Γέλασα πολύ με την εύστοχη περιγραφή αυτής της χώρας όπου όλα είναι καλά και ανθηρά....
Αυτά που φοβάσαι αγαπητή sanjia,είναι μία πραγματικότητα που συμβαίνει δίπλα μας. Να την πέφτει η γειτόνισα στον παντρεμένο γείτονα ή να ξενοπ... άντρες και γυναίκες.
Τώρα πως θα τα αποφεύγεις ή θα τα προλαμβάνεις αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
Ομως όσον αφορά την ερώτησή σου αν είσαι λάθος, η απάντησή μου είναι ότι δεν είσαι καθόλου λάθος που νοιώθεις έτσι. Ισα-ίσα είσαι πιο προσγειωμένη από πολλά άλλα μέλη εδώ, όσο και άτομα έξω στην αληθινή ζωή που βλέπουν την πραγματικότητα με περιτύλιγμα ωραιοποίησης, κοινώς ζουν στον κόσμο τους.
και γω γελασα με την θεοφανια πολυ ευστοχο το σχολιο της χαχαχα! nature δεν θα ελεγα φοβο απλα \"ασχημια\" δυστυχως η κοινωνια στην εποχη μας εχει πιασει πατο, τοση ασχημια που πολλες φορες νιωθεις την αναγκη να κλειστεις στο καβουκι σου και να μην θες κανεναν οχι απο επιλογη σου αλλα απο σημαδια ασχημιας που σου δειχνουν.
οσο για καποιους που φορουν παρωπιδες και τα βλεπουν ολα ωραια αργα η γρηγορα τους προσγειωνει ανωμαλα η πραγματικοτητα
26-03-2009, 22:13 #50
Originally posted by Sofia
εγω Petran θα σου ευχηθω ενα πραγμα: αν ερθει η στιγμη να ανοιξεις καποιο γραφειο ως ψυχοθεραπευτης και βρεθει ενας πελατης που θα σου εκθεσει ενα θεμα που ΕΣΥ θεωρεις οτι στερειται σοβαροτητας, να μπεις λιγο στη θεση του. Νομιζω το επιβαλλει και το επαγγελμα σου, αν και θα ελεγα οτι πρωτα πρωτα θα πρεπε να το επιβαλλει μια δικη σου εσωτερικη φωνη ευαισθησιας.
Τελος να σου πω, πώς μεσα στις σχεσεις υπάρχουν πραγματακια που φαινονται αθωα, μικρα αλλα σημειολογουν πολυ σημαντικα προβληματα. Ακομα κι αν μπαινουν σε ενα θεμα \"γειτονισσα\".
Πρώτον η ψυχολογία δεν αναλώνεται μόνο στην ψυχοθεραπεία η στην συμβουλευτική. Πριν εσύ η οποιοσδήποτε άλλος πετάξετε κάποια χοντράδα όπως \"αποτυχημένος ψυχολόγος\" (κρίμα και το είπε αμέσως αμέσως ο vince που έχουμε μιλήσει αρκετά σοβαρά σε διάφορα θέματα στο παρελθόν) επειδή έκανα λίγο πλάκα/σε πείραξα και δεν πείρα δήθεν το σοβαροφανές στερεότυπο κινηματογραφικό ύφος που πρέπει να έχει ένας ψυχολόγος μπροστά σε οποιοδήποτε θέμα και αν ακούσει, ενημερωθείτε για το τι είναι η ψυχολογία πρώτα (χωρίς προσβολή). Το 70% της μοντέρνας βασικής ψυχολογίας δεν έχει σχέση με την ψυχοθεραπεία ούτε με συμβουλευτική.
Αλλά ακόμα και σε σχέση με την ψυχοθεραπεία, ένα τέτοιο θέμα δεν έχει σχέση με κλινική ψυχολογία η κάτι τέτοιο. Μπορεί να έχει σχέση μέσα σε κάποιο ευρύτερο \"συμβουλευτικό\" πλαίσιο αν και πάλι, δεν θα ήταν θέμα που θα καθόταν να αναλύσει ένας συμβουλευτικός ψυχολόγος η ένας σύμβουλος για πολή ώρα, γιατί απλούστατα δεν αξίζει μεγάλης προσοχής. Το γεγονός ότι ένα τέτοιο θέμα εξελίχθηκε τόσο πέρα από τα πρώτα 2 responses που κατά την γνώμη μου ήταν και τα ποιο εύστοχα, είναι επειδή τέτοια θέματα \"τριγώνων/τετραγώνων\" (οποιόσδήποτε 3ος/4ος τέλος πάντων μπαίνει σε μια σχέση π.χ. \"Γειτόνισσα\") διεγείρουν την καθημερινή φαντασία και μας αρέσει να τα αναλύουμε...και εγώ μέσα αλλά όχι στα πλαίσια ενώς τέτοιου φορουμ. Αν ήταν ο καθένας να ανοίγει τέτοια θέματα τότε θα άλλαζε ύφος και το e-psychology. Και ναι, μερικές φορές τα κάποια χαζά αστεία μπορεί να είναι ποιο εύστοχα από μια στείρα σοβαροφάνεια! Ας σοβαρευτούμε λίγο και ας μην \"σοβαρεύουμε\" κάθε τι!
26-03-2009, 22:13 #51
Originally posted by PETRAN
Αυτό το θέμα είναι τόσο τρομερά σοβαρό που έτρεξα να αγοράσω xanax για να το διαβάσω
χαχαχα ωραιος
ειπες κατι διασκεδαστικο,υποκειμενικ� � ολα ειναι δυνατα και ολα αδυνατα
26-03-2009, 22:17 #52
Originally posted by sanja
Αυτό το θέμα είναι τόσο τρομερά σοβαρό που έτρεξα να αγοράσω xanax για να το διαβάσω
χαχαχα ωραιος
ειπες κατι διασκεδαστικο,υποκειμενικ� � ολα ειναι δυνατα και ολα αδυνατα
Χαίρομαι που γέλασες, και μένα αυτός ήταν ο σκοπός μου όμως κάποιοι ποστερς πήγαν να με εκτελέσουν sanja!
26-03-2009, 22:23 #53
Ο λόγος που τρόλαρα για λίγο το θρεντ (δεν πειράζει λίγο τρολινκ κάνει καλό αν τα παίρνουμε όλα σοβαρά καήκαμε) είναι ότι είναι λίγο-εώς πολύ- γελοίο να ανοίγουν τέτοια θέματα σε ένα sub-forum που κατα καιρούς υπήρξαν σοβαρά θέματα όπως κακοποιήσεις, ενδο-οιοκογενιακή βία κλπ. ακόμα και τα χιλιάδες-περι χωρισμών-θέματα που έχουν ανοίξει κατα καιρούς έχουν πολύ ποιο μεγάλο βάρος... Αυτό το φορουμ λοιπόν είναι για να γίνεται υποστήριξη σε τέτοια ΣΟΒΑΡΑ θέματα και όχι \"τι είπε η γειτόνισσα στον άντρα μου\", η \"ποιο ήταν το κίνητρο της γειτόνισσας\". Έλεος δηλαδή! Εγώ θα συμφώνήσω απλά με τα πρώτα responses ότι η θεματοθέτρια είναι απλά υπερβολική και ότι τέτοια \"θεματάκια\" (όπως εύστοχα αναφέρεται από την ίδια την θεματοθέτρια) είναι καλύτερο να ανοίγουν στο \"Γενικά\".
26-03-2009, 22:29 #54
Πρώτον η ψυχολογία δεν αναλώνεται μόνο στην ψυχοθεραπεία η στην συμβουλευτική. Πριν εσύ η οποιοσδήποτε άλλος πετάξετε κάποια χοντράδα όπως \"αποτυχημένος ψυχολόγος\" (κρίμα και το είπε αμέσως αμέσως ο vince που έχουμε μιλήσει αρκετά σοβαρά σε διάφορα θέματα στο παρελθόν) επειδή έκανα λίγο πλάκα/σε πείραξα και δεν πείρα δήθεν το σοβαροφανές στερεότυπο κινηματογραφικό ύφος που πρέπει να έχει ένας ψυχολόγος μπροστά σε οποιοδήποτε θέμα και αν ακούσει, ενημερωθείτε για το τι είναι η ψυχολογία πρώτα (χωρίς προσβολή). Το 70% της μοντέρνας βασικής ψυχολογίας δεν έχει σχέση με την ψυχοθεραπεία ούτε με συμβουλευτική.
Αλλά ακόμα και σε σχέση με την ψυχοθεραπεία, ένα τέτοιο θέμα δεν έχει σχέση με κλινική ψυχολογία η κάτι τέτοιο. Μπορεί να έχει σχέση μέσα σε κάποιο ευρύτερο \"συμβουλευτικό\" πλαίσιο αν και πάλι, δεν θα ήταν θέμα που θα καθόταν να αναλύσει ένας συμβουλευτικός ψυχολόγος η ένας σύμβουλος για πολή ώρα, γιατί απλούστατα δεν αξίζει μεγάλης προσοχής.
Εγω σου μιλησα χωρις ορους ψυχολογιας, εσυ μου απαντας βασιζομενος στο τί απτεται της ψυχολογιας κ τί οχι. Ειλικρινα δεν με αφορα, κ δεν νομιζω οτι θα μου χρειαστει. Κ δεν καταλαβαινω κ γιατι το κανεις?
Απο την πλευρα λοιπον του πελατη, αν εθιγα ενα τετοιο θεμα, δεν θα εδινα δεκαρα, αν αυτο το θεμα εχει να κανει με την κλινικη ψυχολογια ή οποια αλλη ψυχολογια. Αυτο που θα με ενδιεφερε ειναι ο απεναντι μου να με προσεξει κ οχι να γελασει με το θεμα μου, νομιζοντας πως δεν χρηζει μεγαλης προσοχης. Οτιδηποτε κ αν πω χρηζει προσοχης, μπορει οχι μεγαλης, αλλα εκει ειναι το θεμα. Πρεπει να φτασει κατι να γινει μεγαλο για να το πώ?
Καλη σταδιοδρομια παντως...πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
26-03-2009, 22:32 #55
Originally posted by sanja
Ο λόγος που τρόλαρα για λίγο το θρεντ (δεν πειράζει λίγο τρολινκ κάνει καλό αν τα παίρνουμε όλα σοβαρά καήκαμε) είναι ότι είναι λίγο-εώς πολύ- γελοίο να ανοίγουν τέτοια θέματα σε ένα sub-forum που κατα καιρούς υπήρξαν σοβαρά θέματα όπως κακοποιήσεις, ενδο-οιοκογενιακή βία κλπ. ακόμα και τα χιλιάδες-περι χωρισμών-θέματα που έχουν ανοίξει κατα καιρούς έχουν πολύ ποιο μεγάλο βάρος... Αυτό το φορουμ λοιπόν είναι για να γίνεται υποστήριξη σε τέτοια ΣΟΒΑΡΑ θέματα και όχι \"τι είπε η γειτόνισσα στον άντρα μου\", η \"ποιο ήταν το κίνητρο της γειτόνισσας\". Έλεος δηλαδή! Εγώ θα συμφώνήσω απλά με τα πρώτα responses ότι η θεματοθέτρια είναι απλά υπερβολική και ότι τέτοια \"θεματάκια\" (όπως εύστοχα αναφέρεται από την ίδια την θεματοθέτρια) είναι καλύτερο να ανοίγουν στο \"Γενικά\".
Όχι ούτε ψυχολόγου χρήζει. Ο κλινικός ψυχολόγος ασχολείται με τα ίδια ακριβώς θέματα με τον ψυχίατρο (Γνωστική-Συμπεριφορική Θεραπεία για αγχος, πανικό, κατάθλιψη, βουλιμία κλπ. ψυχομετρικά τεστ για μαθησιακές δυσκολίες κλπ κλπ). Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος θα μπορούσε να ασχοληθεί για λίγο αν η \"γειτόνισσα\" προκαλούσε σοβαρά προβλήματα σε μια σχέση και την έκανε δυσλειτουργική. ΄Τώρα οκ είδα ότι γίνεται κάπως δυσλειτουργική από την πλευρά σου και απλά θα πω ότι είναι υπερβολή...αν πήγαινες σε κάποιο συμβουλευτικό ψυχολόγο η σύμβουλο ψυχικής υγείας θα καλούσε και τον σύντροφό σου και θα το αναλύατε μέσα σε 10-15 λεπτά ( εκτός και αν ήταν το ερέθισμα για πολύ ποιο σοβαρά προβλήματα από κάτω).
26-03-2009, 22:33 #56
Petran, νομίζω πως η αντίδραση μου προήλθε κατόπιν ενοχλήσεως. Πράγματι υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα όμως δεν είναι και ότι καλύτερο να υποβαθμίζουμε το πρόβλημα του άλλου...όποιο και αν είναι αυτό. Η sanja απο\'ότι είδα δεν ενοχλήθηκε, επομένως ότι και να πώ επιπλέον επί του παραπάνω δεν έχει σημασία.
Το \"αποτυχημένος ψυχολόγος\" ήταν η ατάκα της στιγμής αφού είδα οτι αντιμετώπισες το θέμα ως αστείο. Νομίζω πως δεν αρκεί να είναι κανείς μόνο έξυπνος, κάτι το οποίο διαθέτεις, αλλά και καταδεκτικός της σοβαρότητας που -φάνηκε- να δείχνει ο θεματοθέτης.
Όσο για το παραπάνω μήνυμα σου περί ψυχολογίας δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω καθότι οι γνώσεις μου για το θέμα περιορίζονται στην προσωπική(α) έρευνα/συμπεράσματα. Οφείλω πάντως να σου ζητήσω συγνώμη γιατι δεν σε ξέρω ως ψυχολόγο παρα μόνο ως μέλος του e-psychology.
26-03-2009, 22:34 #57
΄Τώρα οκ είδα ότι γίνεται κάπως δυσλειτουργική από την πλευρά σου και απλά θα πω ότι είναι υπερβολή...αν πήγαινες σε κάποιο συμβουλευτικό ψυχολόγο η σύμβουλο ψυχικής υγείας θα καλούσε και τον σύντροφό σου και θα το αναλύατε μέσα σε 10-15 λεπτά ( εκτός και αν ήταν το ερέθισμα για πολύ ποιο σοβαρά προβλήματα από κάτω).πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
26-03-2009, 22:35 #58
Originally posted by vince
Petran, νομίζω πως η αντίδραση μου προήλθε κατόπιν ενοχλήσεως. Πράγματι υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα όμως δεν είναι και ότι καλύτερο να υποβαθμίζουμε το πρόβλημα του άλλου...όποιο και αν είναι αυτό. Η sanja απο\'ότι είδα δεν ενοχλήθηκε, επομένως ότι και να πώ επιπλέον επί του παραπάνω δεν έχει σημασία.
Το \"αποτυχημένος ψυχολόγος\" ήταν η ατάκα της στιγμής αφού είδα οτι αντιμετώπισες το θέμα ως αστείο. Νομίζω πως δεν αρκεί να είναι κανείς μόνο έξυπνος, κάτι το οποίο διαθέτεις, αλλά και καταδεκτικός της σοβαρότητας που -φάνηκε- να δείχνει ο θεματοθέτης.
Όσο για το παραπάνω μήνυμα σου περί ψυχολογίας δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω καθότι οι γνώσεις μου για το θέμα περιορίζονται στην προσωπική(α) έρευνα/συμπεράσματα. Οφείλω πάντως να σου ζητήσω συγνώμη γιατι δεν σε ξέρω ως ψυχολόγο παρα μόνο ως μέλος του e-psychology.
\'Ολα εντάξει vince :)
26-03-2009, 22:37 #59
Originally posted by Sofia
΄Τώρα οκ είδα ότι γίνεται κάπως δυσλειτουργική από την πλευρά σου και απλά θα πω ότι είναι υπερβολή...αν πήγαινες σε κάποιο συμβουλευτικό ψυχολόγο η σύμβουλο ψυχικής υγείας θα καλούσε και τον σύντροφό σου και θα το αναλύατε μέσα σε 10-15 λεπτά ( εκτός και αν ήταν το ερέθισμα για πολύ ποιο σοβαρά προβλήματα από κάτω).
Και επίσης ότι μπορεί να καίγεται η γειτόνισσα
Sorry had to :P
26-03-2009, 22:47 #60
Τέσπα, συγνώμη που έκανα και take-over το thread και σας χάλασα την συζήτηση, i\'m outa here
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή