Ταξίδι με αεροπλάνο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Junior Member

Ταξίδι με αεροπλάνο

Καλησπέρα σε όλη την παρεα. Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά ή εστω καλύτερα.

Θελω να κανω μια ερώτηση σχετικά με αεροπλάνα - ταξίδια.

Πρόκειται να κάνω ενα ταξίδι στην Αγγλία (πριν τις κρίσεις πανικού, δεν ειχα κανένα θέμα), και ήδη σκέφτομαι το αεροπλανο. Πως θα με πιασει καποια κρίση.

Πολλοί θα πουν, μην κοιμηθείς το προηγούμενο βράδυ, ή παρε βιβλία μαζί σου ή ακομα πως το ταξίδι ειναι μικρό. Μόνο καποιες ώρες.
    Ελα όμως που οι κρίσεις πανικου, δεν κοιτάνε ώρες. Κοιτάνε ακομα και λεπτά.

Θέλω απλά να ρωτήσω, υπήρξε καποιος που ταξίδεψε πρόσφατα και είχε το ίδιο πρόβλημα? Ότι θα τον πιάσει κρίση πανικου.

Υπάρχει καποιος που δοκίμασε να πιει ενα - δυο ποτακια και χαλάρωσε? Ή καποιος που πήρε ζαναξ?

Σας ευχαριστώ πολύ.

Senior Member
    Καλησπέρα.. Άλλο κρίση πανικού κι άλλο φοβία. Η κρίση πανικού έρχεται όταν είσαι χαλαρός και μετά σου δημιουργείται η απορία "πως γίνεται ενώ ήμουν καλά να πάθω κρίση πανικού;"
    Η μουσική σίγουρα βοηθάει στο να μην κάνουμε αρνητικές σκέψεις, οπότε το θεωρώ σαν μια καλη "λύση" ..

Junior Member
    Δεν μιλάω για φόβο του αεροπλάνου ως μεταφορικό μέσο. Ουτε για φοβία του ότι θα ειμαι στον αέρα. Οι κρίσεις πανικού δυστυχώς, δεν χαμπαριάζουν ούτε που είσαι, ουτε πότε, ούτε με ποιον.

Με ανησυχεί η σκέψη πως μπορεί να με πιάσει κρίση πανικού μεσα στο αεροπλάνο. Αν ήταν ενα ταξίδι 40 λεπτών (μεσα στην χωρα για παράδειγμα), δεν θα με ενδιέφερε τόσο. Αλλα ειναι η πρώτη φόρα που κανω μεγαλύτερο ταξίδι από τότε που εχω κρίσεις πανικού.

Θυμάμαι ενα περιστατικό πριν 4 χρόνια, που μια κυρία η οποία έπασχε απο κρίσεις πανικού, άρχισε να φωνάζει και να κλαίει μεσα στο αεροπλάνο όταν πηγαινε προς τον αεροδιάδρομο. Το αποτέλεσμα ήταν να κατέβει απο το αεροπλάνο (δική της επιλογή φυσικά και του συζύγου της)

Senior Member
    Quote Originally Posted by Kostas_27 View Post
    Δεν μιλάω για φόβο του αεροπλάνου ως μεταφορικό μέσο. Ουτε για φοβία του ότι θα ειμαι στον αέρα. Οι κρίσεις πανικού δυστυχώς, δεν χαμπαριάζουν ούτε που είσαι, ουτε πότε, ούτε με ποιον.

Με ανησυχεί η σκέψη πως μπορεί να με πιάσει κρίση πανικού μεσα στο αεροπλάνο. Αν ήταν ενα ταξίδι 40 λεπτών (μεσα στην χωρα για παράδειγμα), δεν θα με ενδιέφερε τόσο. Αλλα ειναι η πρώτη φόρα που κανω μεγαλύτερο ταξίδι από τότε που εχω κρίσεις πανικού.

Θυμάμαι ενα περιστατικό πριν 4 χρόνια, που μια κυρία η οποία έπασχε απο κρίσεις πανικού, άρχισε να φωνάζει και να κλαίει μεσα στο αεροπλάνο όταν πηγαινε προς τον αεροδιάδρομο. Το αποτέλεσμα ήταν να κατέβει απο το αεροπλάνο (δική της επιλογή φυσικά και του συζύγου της)
    Ναι αυτό δεν είναι κρίση πανικού είναι φοβία..
    Το γεγονός ότι το σκέφτεσαι πριν πας δείχνει ότι υπάρχει φόβος. Αν συμβεί (που δεν το νομίζω) οτιδήποτε μέσα στο αεροπλάνο πάλι θα είναι από φόβο (μη πάθεις κρίση πανικού). Τις κρίσεις πανικού τις παθαίνουμε σε φάσεις που δεν το περιμενουμε, όταν ειμαστε σε κατάσταση ηρεμίας.

Τι έκανες άλλες φορές μέσα στο αεροπλάνο και ήσουν χαλαρός;
    Last edited by george1520; 29-07-2020 at 03:20.

Senior Member
    Εγώ πάλι όταν είχα θέματα με κρίσεις πανικού, ήταν η καλύτερή μου τα ταξίδια. Καμια φορά αισθανόμουν μία δυσφορία ή ένα άγχος ας πούμε στα μεταφορικά μέσα, αλλά κρίση πανικού δεν με έπιανε ποτέ στα αεροπλάνα. Ίσως γιατί με αεροπλάνο πήγαινα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό τότε κι όχι για δουλειές και τέτοια.

Senior Member
    Εγώ πάντα πίνω ένα δύο ποτηράκια λίγο πριν την πτήση. Και αν η πτήση προσφέρει ποτό ακόμα καλύτερα, πίνω άλλα δύο. Μην φοβάσαι. Κάτσε παράθυρο. Μόλις σηκωθεί το αεροπλάνο σου περνάει ο φόβος γιατί είναι τόσο εντυπωσιακό το πανόραμα. Έχω πάει και Αμερική

Junior Member
    Εχω τεραστιο φοβο με τα αεροπλανα απο μικρος. Νομιζω οτι καθε δευτερολεπτο που περναει οτι κατι θα συμβει.
    Ταξιδευω αρκετα συχνα παρολαυτα και εχω κανει και μεγαλα - υπερατλαντικα ταξιδια.
    Καταφερα να το διαχειριστω διαβαζοντας για το πως λειτουργουν τα αεροπλανα, γιατι κανουν τους ηχους που κανουν κ.ο.κ. προκειμενου να μαι προετοιμασμενος για το αντιμετωπισω λογικα.
    Με το που μπαινω στο αεροδρομιο παιρνω βεβαια μισο xanax και οταν καθομαι στην θεση το αλλο μισο. Εχω μαζι μου earbugs για να μην ακουω τριγυρω και μια φτιαγμενη playlist ακριβως οση ωρα διαρκει το ταξιδι και διαλεγω αεροπορικες εταιριες με γευμα (προκορωνοιου) γιατι περναει πιο γρηγορα η ωρα.
    Παντα να σκεφτεσαι τον προορισμο και το ποςο ομορφα θα περασεις εκει που θα πας γιατι αυτο μενει στο τελος και ειναι κριμα να το επισκιασει η φοβια σου.

Καλο ταξιδι!!

Banned
    συνφορμιτη, υπαρχουν και οι δραμαμηνες!¨), και οπως ειπαν και πιο πριν μπορεισ να ζητησεις κανενα ποτακι απο το μπαρ, πατωντας απλα το κουμπακι πανω απο το κεφαλι σου! Ομως νομιζω οτι σχεδον ολες οι εταιρειες εχουν παψει τα κετερινγκ με τους νεους κανονες για τον κοροναοιο.
    Καλο ταξιδι .