Διπλά μηνύματα σε σχέσεις
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
    Junior Member

Διπλά μηνύματα σε σχέσεις

Καλημέρα σε όλους,

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια εξαιρετικά τραυματική εμπειρία σε σχέση με πολλά διπλά μηνύματα.

Διπλό μήνυμα είναι όταν κάποιος λεκτικά σου λέει το Α και με τις πράξεις του σου περνάει το Β. Π.χ σε αγαπώ στα λόγια ή στα μηνύματα και σε αγνοώ ή κάνω ότι μου καπνίσει στις πράξεις.

Όταν βλέπετε διπλά μηνύματα, ΜΑΚΡΙΑ... μπορεί να τρελαθείτε παιδιά και δεν θα έχετε κάποια παθολογία. Είναι τόσο ισχυρά σχιζοφρενογόνος η συμπεριφορά των διπλών μηνυμάτων που πρέπει να έχεις μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες συμπεριφορές, να μην έχεις εκτεθεί στα παιδικά σου χρόνια σε τέτοιες συμπεριφορές από τους γονείς για να μπορέσεις να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ πρώτα την συμπεριφορά και μετά να απομακρυνθείς από τον άνθρωπο που σε αντιμετωπίζει έτσι.

Senior Member
    Καλημέρα. Θες να το συζητήσεις ή ήθελες να το γράψεις για να προσέχουμε όλοι εμείς; Μου φαίνεται περισσότερο σαν παράπονο και λόγια για να τα καταλάβεις εσύ και να μην ξανά πέσεις σε αυτή την "παγίδα".

Junior Member
    Μοιράζομαι μια εμπειρία μου για να:
    1. Ακούσω τις δικές σας εμπειρίες σ αυτό το θέμα
    2. Ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σ αυτό τι θέμα.

Κανένα παράπονο. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, γι αυτό που πιστεύει και αυτά που ανέχεται. Είχα την ανάγκη να πιστέψω στην σύνδεση με αυτή την κοπέλα, και αγνόησα τα προειδοποιητικά σημάδια. Είχα ζήσει σε μικρή ηλικία από τους γονείς μου άπειρα διπλά μηνύματα, και όταν βίωσα την συμπεριφορά της με τα διπλά μηνύματα, αυτά ξύπνησαν τις εμπειρίες του ασυνείδητου και με τσάκισαν.

Σκέψεις, αυπνίες, άγχος, θυμός κοκ.

Μέχρι που κατάλαβα ότι απλά αυτή εκπέμπει διπλά μηνύματα. Εκεί ξεκαθάρισαν όλα μέσα μου και έγινε παρελθόν.

Το μοιράζομαι για να ευαισθητοποίησω και άλλους φίλους και φίλες να μην πέφτουν σε αυτό το τρυπάκι... Διπλά μηνύματα = φεύγεις μακριά όσο δεν πάει αλλιώς τρελαίνεσαι.

Junior Member
    και μερικοί καλύτερα να μην λένε τίποτα

Meditation
    Guest
    Δεν μπορούμε να βγάλουμε έναν άνθρωπο σχιζοφρενή επειδή αλλα λέει και αλλα κάνει. Μπορεί να ήταν manipulator. Να σου έλεγε αυτά που ήθελες να ακούσεις αλλα στη πράξη να έκανε αυτό που ήθελε αυτός/ή.
    Ή να είναι ασταθής, επιπόλαιος και κυκλοθυμικος χαρακτήρας. Εάν δεν δώσεις παραδείγματα δεν μπορούμε να πούμε.

Junior Member
    @ meditation

Δεν διάβασες προσεκτικά τι έγραψα: τα διπλά μηνύματα είναι σχιζοφρενοΓΕΝΗ... που σημαίνει ότι έχει αποδειχτεί από μελέτες ότι μπορούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες να εμφανιστεί ακόμα και σχιζοφρένεια (όχι σ αυτόν που τα εκπέμπει αλλά σ αυτόν που τα δέχεται).

Προφανώς η κοπέλα ήταν στον κόσμο της, ανασφαλής, αναποφάσιστη, επιπόλαιη, και φυσικά χειραγωγητής. Τέτοιοι όμως υπάρχουν πολλοί και πολλές εκεί έξω. Το θέμα μου είναι να αναγνωρίζουμε αυτό το pattern και να φεύγουμε μακριά. Έχει πολύ κακό τέλος.

Meditation
    Guest
    Εγώ κατάλαβα πολύ καλά. Απλά το λέω για αποφυγή παρεξηγήσεων. Ναι ωραία..... και εφόσον έχεις βγάλει αυτό το συμπέρασμα και δικαίως .....εμείς τι θες να σου πουμε ακριβώς; Δεν βλέπω πουθενά ερώτημα.
    Quote Originally Posted by newme View Post
    @ meditation

Δεν διάβασες προσεκτικά τι έγραψα: τα διπλά μηνύματα είναι σχιζοφρενοΓΕΝΗ... που σημαίνει ότι έχει αποδειχτεί από μελέτες ότι μπορούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες να εμφανιστεί ακόμα και σχιζοφρένεια (όχι σ αυτόν που τα εκπέμπει αλλά σ αυτόν που τα δέχεται).

Προφανώς η κοπέλα ήταν στον κόσμο της, ανασφαλής, αναποφάσιστη, επιπόλαιη, και φυσικά χειραγωγητής. Τέτοιοι όμως υπάρχουν πολλοί και πολλές εκεί έξω. Το θέμα μου είναι να αναγνωρίζουμε αυτό το pattern και να φεύγουμε μακριά. Έχει πολύ κακό τέλος.

Senior Member
    εκανες τον κοπο να εγγραφεις για να μοιραστεις την εμπειρια σου και ισως για να ακουσεις κι αλλες αποψεις η εμπειριες πανω σε αυτο, αλλα δεν βλεπω να μοιραζεσαι κατι. μας λες ενα συμπερασμα σου, γενικολογο και πολυ αοριστο. το πως σου προεκυψε, τι συνεβη κλπ, δεν το λες. αν θες να συζητησουμε, ισως θα ηταν καλυτερα να μιλησεις πιο συγκεκριμενα.
    δλδ... κολλαει παντου. σου λεει ο αλλος "μου αρεσουν μονο οι τυροπιτες απο πιτες", και μια μερα σου λεει, οτι τυροπιτες δεν τρωει ποτε. ε και;;; θα παθεις ψυχωση απο μια μπαρουφα;. τι ακριβως εχεις αντιμετωπισει;

Και στο πρώτο μήνυμα λες ..."Διπλό μήνυμα είναι όταν κάποιος λεκτικά σου λέει το Α και με τις πράξεις του σου περνάει το Β. Π.χ σε αγαπώ στα λόγια ή στα μηνύματα και σε αγνοώ ή κάνω ότι μου καπνίσει στις πράξεις". Συμφωνώ και με τη Remedy ότι "δεν βλεπω να μοιραζεσαι κατι.". Αλλά και με τον ellis συμφωνώ που ουσιαστικά σου λέέι με βάση αυτα που έγραψε ότι "ΟΛΟΙ ΑΛΛΟ ΛΕΝΕ ΑΛΛΟ ΚΑΝΟΥΝ ΞΥΠΝΑ".

Το ύφός με το οποίο γράφεις ειναι λες και σου συνεβηκε κάτι συγκεκριμένο αλλά δεν θέλεις να μας πεις τι ακριβώς είναι αυτό. Θες να μοιραστείς το παράπονο σου χωρίς να μας λες περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Το θέτεις υπό γενικόλογο τρόπο, ως εάν να το εντάσσεις σε μια κατηγορία συμπεριφοράς και με τον τρόπο αυτό παράθεσης, να πάρεις κάποιες απαντήσεις ή σκέψεις μέσα από τις οποίες θα επιβεβαιώσεις και θα βρεις στήριξη γι' αυτό που σου συνέβη.
    Κάποιος που σου συμπεριφέρθηκε μ εκείνο τον τρόπο που δεν μας παραθέτεις, μπορεί να ναι και σχιζοφρενής αλλά κι απόλυτα υγιής αλλά διπλοπρόσωπος, ύπουλος.
    γιάννης

Senior Member
    @newme
    Συμφωνώ με αυτά που λες. Η μεγάλη έκθεση σε τέτοιες συμπεριφορές όπως τα διπλά μηνύματα μπορούν πράγματι να προκαλέσουν πολύ μεγάλη ζημιά στην αυτοαντίληψη την αυτοεκτίμηση και οδηγεί σε αμφισβήτηση της αντίληψης της πραγματικότητας. Πρόκειται για μία μορφή χειριστικής συμπεριφοράς όπου ο θύτης λέει κάτι σε λεκτικό επίπεδο το οποίο όμως δεν υποστηρίζει στο μη λεκτικό. Αυτή η συμπεριφορά προκαλεί μεγάλη σύγχυση στο θύμα που βιώνει έντονη ασυμφωνία ανάμεσα στο γνωστικό και το συναισθηματικό. Άλλο ακούει ότι ισχύει και άλλο νοιώθει ότι ισχύει. Αν το θύμα προσπαθήσει να παραπονεθεί γι' αυτό τότε συνήθως θα δεχτεί επίθεση από τον θύτη και θα χαρακτηριστεί ως ο προβληματικός, κάτι που θα προκαλέσει μεγαλύτερη αμφισβήτηση της αυτο-αντίληψης (βρε λες τελικά να τα βγάζω όλα αυτά από το μυαλό μου;).

Senior Member
    να πούμε επίσης ότι τα διπλά μηνύματα είναι και το αγαπημένο χειριστικό παιχνίδι των νάρκισσων

Junior Member
    @all

Δεν χρειάζονται λεπτομέρειες, αρκεί που μοιράστηκα την εμπειρία μου.

@ aeolus74

Συμφωνώ 100% σε όσα παρέθεσες. Το παιχνίδι των διπλών μηνυμάτων και η διάσχιση μεταξύ λεκτικών και μη λεκτικών είναι εξαιρετικά επικίνδυνη αν εκτίθεσαι και είσαι συναισθηματικά εμπλεγμένος!!!

Senior Member
    Λοιπόν.. ξαναδιαβάζοντας το αρχικό σου μήνυμα πιο προσεκτικά, μου έκανε αίσθηση το παρακάτω...

...πρέπει να έχεις μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες συμπεριφορές, να μην έχεις εκτεθεί στα παιδικά σου χρόνια σε τέτοιες συμπεριφορές από τους γονείς για να μπορέσεις να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ πρώτα την συμπεριφορά και μετά να απομακρυνθείς από τον άνθρωπο που σε αντιμετωπίζει έτσι.
    Γιατί αυτό είναι σημαντικό; Γιατί αυτό μπορεί να ανατρέπει τη συνήθη παραδοχή του ότι: "αυτοί που βίωσαν αυτές τις συμπεριφορές από τους γονείς, θα ψάξουν να τις ξαναβρούν και να τις αναβιώσουν στις συντροφικές τους σχέσεις". Ίσως τελικά αυτό που ισχύει να είναι το ότι, αυτοί που βίωσαν αυτές τις συμπεριφορές, δεν τις αναζητούν απαραίτητα στις σχέσεις τους, αλλά, αν τύχει να τις βρουν εκεί, τότε δυσκολεύονται να τις αναγνωρίσουν ως προβληματικές γιατί τους είναι οικίες και γνώριμες. Αν προσθέσουμε τώρα και την ικανότητα των "αρπακτικών" να διερευνούν ποιον έχουν απέναντί τους....Βγάζει νόημα!

Junior Member
    Quote Originally Posted by aeolus74 View Post
    Λοιπόν.. ξαναδιαβάζοντας το αρχικό σου μήνυμα πιο προσεκτικά, μου έκανε αίσθηση το παρακάτω...

Γιατί αυτό είναι σημαντικό; Γιατί αυτό μπορεί να ανατρέπει τη συνήθη παραδοχή του ότι: "αυτοί που βίωσαν αυτές τις συμπεριφορές από τους γονείς, θα ψάξουν να τις ξαναβρούν και να τις αναβιώσουν στις συντροφικές τους σχέσεις". Ίσως τελικά αυτό που ισχύει να είναι το ότι, αυτοί που βίωσαν αυτές τις συμπεριφορές, δεν τις αναζητούν απαραίτητα στις σχέσεις τους, αλλά, αν τύχει να τις βρουν εκεί, τότε δυσκολεύονται να τις αναγνωρίσουν ως προβληματικές γιατί τους είναι οικίες και γνώριμες. Αν προσθέσουμε τώρα και την ικανότητα των "αρπακτικών" να διερευνούν ποιον έχουν απέναντί τους....Βγάζει νόημα!
    Εξαιρετική ανάλυση. Έτσι ακριβώς είναι.

Αν έχεις βιώσει διπλά μηνύματα έχεις μια στρεβλή ενθύμηση για την κάθε σύνδεση. Όταν λοιπόν τα βρίσκεις μπροστά σου, είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποδεχτείς ότι ξαναζείς τον πόνο του παρελθόντος και ελπίζεις ότι this time is different. Μέχρι να χάσεις τον εαυτό σου και να αποδεχτείς ότι ναι, δεν ήταν μόνο οι γονείς σου που σε ξέσκισαν στα διπλά μηνύματα, αλλά είναι και ένα σωρό αρπακτικά όπως πολύ σωστά τα λές εκεί έξω, ειδικά ναρκισσιστές που μόλις εντοπίσουν το εύκολο θύμα θα το ξεσκίσουν.

Senior Member
    @all

Δεν χρειάζονται λεπτομέρειες, αρκεί που μοιράστηκα την εμπειρία μου.

@ aeolus74
    Συμφωνώ 100% σε όσα παρέθεσες. Το παιχνίδι των διπλών μηνυμάτων και η διάσχιση μεταξύ λεκτικών και μη λεκτικών είναι εξαιρετικά επικίνδυνη αν εκτίθεσαι και είσαι συναισθηματικά εμπλεγμένος!!!
    @newme
    δεν μοιραστηκες καποια εμπειρια, ενα συμπερασμα σου μοιραστηκες.

με οσα ανελυσε ο αιολος, συμφωνω, αλλα για το κατα ποσον τετοια επιδραση μπορει να προκαλεσει σχιζοφρενεια, εχω σοβαρες αμφιβολιες. η σχιζοφρενεια, εχει και γονιδιακο υποβαθρο..
    πολλοι εχουμε εμπλακει με τετοια ατομα. δεν τρελλαθηκαμε..

Page 1 of 2 12 LastLast