Δεν πρέπει να πλένω ψυχαναγκαστικα το προσωπο μου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 2 of 2
    Banned

Δεν πρέπει να πλένω ψυχαναγκαστικα το προσωπο μου

Είχα μια τελετουργία να πλένω συνέχεια το πρόσωπό μου. Κάποια στιγμή σταμάτησα, επειδή νόμιζα πωςείχα κάνει υπόσχεση στον Θεό να μην το κάνω. Σήμερα, θυμήθηκα ότι πριν 2 χρόνια, ήμουν στο μπάνιο της σχολής. είχα πλύνει το προσωπό μου με ψυχαναγκαστικό τρόπο χωρίς να έχω ανησυχίες για υποσχέσεις.Ήταν κάτι που κανα συχνα εκείνη την περίοδο.Ανησυχώ μήπως, αυτή η υποτιθέμενη υπόσχεση έγινε πριν το συγκεκριμένο περιστατικό με τη σχολή και ότι 2 χρόνια τώρα, ζω με σπασμένη υπόσχεσ χωρίς να το είχα καταλάβει. Πιθανότα, η υποτιθέμενη, ψυχαναγκαστική υπόσχεση να έγινε μέτα από αυτό το περιστατικό καθώς πιο πολυ πιομετα στο μέλλον, έλεγα " δεν πρέπει να πλένω το πρόσωπο μου ψυχαναγκαστικά" και έτσι το έκοψα. Αλλά ανησυχώ μήπως η υπόσχεση έγινε πριν το περιστατικό με τη σχολή και το ξέχασα. Και μετά πάλι το ξαναθυμήθηκα. ανησυχω

Senior Member
    Εξακολουθείς να χωρίζεις τις ψυχαναγκαστικές υποσχέσεις από τις απλές υποσχέσεις. ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ!

Αν έκανες τάμα ή ανησυχούσες για πραγματικά θρησκευτικούς λόγους, θα είχες μία συγκεκριμένη θρησκευτική κοσμοθεωρία και θα πορευόσουν βάση αυτής. Δεν θα έλεγες αν ήσουν πιστός Χριστιανός ότι αμφιβάλω αν ο Χριστός υπάρχει ή προσεύχομαι σε διάφορους ασαφείς θεούς για να είμαι καλυμμένος. Ούτε θα έδινες υποσχέσεις για τσίχλες και μουστάρδες και για πλύσιμο προσώπου. Απο χριστιανική άποψη -αλλά και σε όλα τα θρησκευτικά συστήματα εδώ που τα λέμε- όλα αυτά είναι εντελώς γελοία και προσβλητικά προς το θείο και στα λέω εγώ που είμαι άθεη. Αν δεν ήταν ψυχαναγκασμός ή όποιο άλλο ψυχιατρικό πρόβλημα, αν στο εξηγούσε κάποιος από θρησκευτική σκοπιά όπως έχουν ήδη προσπαθήσει κάποιοι κι εδώ στο φόρουμ να κάνουν, τότε θα είχες ήδη πειστεί και θα τελείωνε το θέμα. Αλλά εσένα εξακολουθεί και σε απασχολεί όλο αυτό με τις υποσχέσεις και το πότε τις έκανες, διότι είναι θέμα ασθένειας και δεν μπορείς να το δεχτείς, όχι γιατί είναι θέμα θρησκείας.