Καποιες σκεψεις για τον κοσμο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Senior Member

Καποιες σκεψεις για τον κοσμο

επαναλαμβανω τα γραφω για να ξαλαφρωνω απο το ψυχικο μου φορτιο και να μην απαντησετε δεν πειραζει φτανει να βγαλω το φορτιο μου σε ψυχολογο δεν παω πια και ουτε θα ξαναπαω πηγαινα σε εναν το δημου και με ειπε κοινως και ευθεως αεργο δηλαδη τεμπελη και επισης μου ενθαρρυνε το καπνισμα λεγοντας μου και μερικα τσιγαρα να καπνιζεις τη ημερα δεν βλαπτει τοσο την υγεια ενω ξερουμε οτι και ενα τσιγαρο την ημερα βλαπτει σοβαρα την υγεια και ποτε μερικα τσιγαρα δεν μενουν ετσι ξερω συγγενη μου που ξεκινησε μερικα τσιγαρα και καπνιζει τωρα δυο πακετα οποτε χ ολους τους ψυχολογους δεν με βοηθουν ευτυχως υπαρχει αυτο το φορουμ να γραφουμε ανωνυμα.

Ειχα παει το 2014 στο ζαππειο με τον πατερα μου και τον θειο μου για την παγκοσμια ημερα σχιζοφρενειας που ειχε εκδηλωση τοτε και συναντησαμε μια ψυχολογο εξω απο το οικημα που γινοταν η εκδηλωση και κατι ειπε ο πατερας μου οτι νοσω απο ψυχωση και αυτη με ενα υφος αμφισβητησης γιατι φαινομουν οπτικα καλα και ας ειχα περασει βαρυτατο ψυχωτικο επεισοδιο την πενταετια πριν λεγοντας οτι εχει και αυτη ψυχωση σαν να υπονοουσε οτι ο πατερας μου ελεγε ψεματα δηλάδη ρε παιδια απευθυνομαι σε ατομα που δεν εχουν ψυχωση να το δουν.δηλαδη εσεις εχετε στο μυαλο σας τα ατομα με ψυχωση να ειναι χοντρα ατιμελητα και να παραμιλανε.θα σας διαψευσω υπαρχουν πολλοι που εχουν ψυχωση και πολλες που καποιοι οχι ολοι δεν φαινονται καθολου παω σε κεντρο ημερας που αφορα ατομα με σχιζοφρενεια η διπολικη διαταραχη και μπορω να σας πω οτι καποιες γυναικες που ειναι εμφανισιμες και περιποιουνται το εαυτο τους εχουν περασει ψυχωτικα επεισοδια και εχουν σχεση με νορμαλ ατομα αλλα το αντιστροφο δεν γινεται δηλαδη ανδρες ασθενεις να εχουν σχεση με νορμαλ γυναικες ουτε καν απο αυτες που ειναι κατα του ναζισμου πραγμα οτι μας πετανε και αυτες στον καιαδα ενω οι ανδρες νορμαλ απο την αγαμια τα φτιαχνουν με ομορφες ομοιοπαθεις σαν εμας και ετσι δεν εχουμε ουτε την επιλογη να βρουμε εστω αυτες τις αρρωστες για σχεση ουτε καν αυτες δεν μας αφηνουν.

Τριτον ειχα δει σε μια σταση λεωφορειου μια κοπελα που ηταν εμφανισιμη και την χαζεψα λιγο παραπανω απο το φυσιολογικο γιατι ηταν στα γουστα μου ουτε της μιλησα ουτε της εκανα κατι αλλο κακο απλα την κοιταξα λιγο παραπανω επειδη ηταν ομορφη και εμενε κοντα στην γειτονια μου και η ενορια της περιοχης μου ενα ατομο απο την εκλησσια εφτιαξε μια ομαδα στο viber για να μιλαμε αθλητικες δραστηριοτητες και ετυχε σε αυτην την ομαδα να ειναι και η κοπελα στην σταση που κοιταξα λιγο παραπανω οταν καποια στιγμη το αντιληφθηκε που με ειδε στα μελη ειπεπολυ κακα πραγματα στον διαχειριστη της ομαδας επειδη την ειχα κοιταξει λιγο εντονα στην σταση που με βαλαν φραγη στην ομαδα να μην βλεπω τι γραφουν και οταν με βλεπαν καποια ατομα απο την ομαδα να με κοιτανε σαν βιαστη και να μην μου μιλανε.εντω μεταξυ αυτη η κοπελα εχει κανει παιδι εκτος γαμου και λεω ετσι οπως τα ειπε θα ελεγε στο τελος οτι την βιασα και την αφησα εγκυο και ειμαι ο πατερας του παιδιου ενω ενα απλο κοιταγμα εκανα.που φτασαμε να φοβομαστε να κοιταμε ενω ουτε χουφτωσαμε ουτε πιασαμε κουβεντα. τι να πω ρε παιδι μου πως εχει καταντησει η κοινωνια δυσπιστη επικριτικη με τασεις μειωσης της προσωπικοτητας του αλλου ατομου οπως ο ψυχολογος που με ειπε τεμπελη ενω πηγα εκει για να λυσω τα τραυματα μου που με οδηγησαν και στην ψυχωση μιας και απειχα απο ουσιες αλκοολ τσιγαρα και καφε ακομη δεν επινα πριν παθω την ψυχωση τωρα πινω καφε η κοπελα με λιγα λογια σαν να με ειπε βιαστη απλα με ενα εντονο βλεμμα που εριξα.μπας και την αφησα εγω εγκυο και το παιδι το εκανε απο εμενα φαινεται το βλεμμα μου ριχνει σπερματοζωαρια ουτε την αγγιξα ουτε καν της μιλησα.αυτα να τα πουνε στα καμακοβια αγορια στο κεντρο της Αθηνας συνταγμα μερια που κολλανε ολη μερα στις κοπελες που περπατανε και οχι επειδη εριξα ενα βλεμμα να βγαζουν αυτες τις βρωμες για μενα

αυτα ξαλαφρωσα

Senior Member
    Καλημέρα. Αν δεν σου ταιριάζει ο ψυχολόγος ή πιστεύεις ότι δεν σου κάνει καλό.. Μπορείς να ψάξεις και να πας αλλού.

Senior Member
    Καλημέρα! Ο ψυχολόγος του Δήμου ήταν αγενής και ανειδίκευτος όπως φάνηκε και δεν χρειάζεται να χάνεις την πίστη σου σε ψυχολόγους επειδή έτυχε ένας να είναι ξεδιάντροπος.

Η ψυχίατρος που σε ειρωνεύτηκε μάλλον είχε όρεξη. Ξέρουν καλά οι ψυχίατροι πως οι σχιζοφρενείς κλπ δεν είναι σε άθλια κατάσταση όταν παίρνουν την αγωγή τους και είναι πολλοί λειτουργικοί όπως λες. Εγώ είμαι σχιζοσυναισθηματική και δεν μου φαίνεται καθόλου και έχω γνωρίσει σχιζοφρενείς κλπ που δεν τους φαίνεται καθόλου, είναι περιποιημένοι, καθαροί, μιλούν λογικά, έχουν φυσιολογική ζωή, οπότε και πάλι από ένα περιστατικό μην βγάζεις γενικα συμπεράσματα. Δεν λέω πως δεν υπάρχει το στίγμα, υπάρχει και παρά υπάρχει, αλλά εμείς κοιτάμε να το αγνοήσουμε και να ζήσουμε όπως ξέρουμε πολύ καλά.

Τέλος, η κοπέλα που θίχτηκε μάλλον ήταν πολύ ψωνάρα και μάλλον ήξερε το ιστορικό σου ίσως, ώστε να σε βγάλει επικίνδυνο. Γενικά το κουτσομπολιό πάει κι έρχεται.

Jordan
    Guest
    Καλησπέρα και καλωσήρθες στην πραγματικότητα.

Γιατί δεν μου κάνει εντύπωση που δεν σε πίστεψε η ψυχολόγος ότι έχεις ψύχωση? Δυστυχώς, αυτή είναι η κοινωνία μας. Μια κοινωνία που σε κρίνει εκ της εμφάνισης. Ποιο πιθανό να σε έναν ατημέλητο άνθρωπο χωρίς ψύχωση ότι φαίνεται να πάσχει από ψύχωση παρά εσένα που είσαι εμφανίσιμο. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να καταλάβουμε, οι απλοί άνθρωποι, το μέγεθος της ηλιθιότητας μας. Καλύτερα να μην ασχολείστε με ξεδιάντροπος που υποκρίνονται ότι είναι επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Τι συμπτώματα είχες και σε διέγνωσαν με ψύχωση?

Senior Member
    Εγώ το παίρνω σαν αλήθεια όλο αυτό και σασ λέω να σασ ζήσει

Senior Member
    Quote Originally Posted by Jordan View Post
    Καλησπέρα και καλωσήρθες στην πραγματικότητα.

Γιατί δεν μου κάνει εντύπωση που δεν σε πίστεψε η ψυχολόγος ότι έχεις ψύχωση? Δυστυχώς, αυτή είναι η κοινωνία μας. Μια κοινωνία που σε κρίνει εκ της εμφάνισης. Ποιο πιθανό να σε έναν ατημέλητο άνθρωπο χωρίς ψύχωση ότι φαίνεται να πάσχει από ψύχωση παρά εσένα που είσαι εμφανίσιμο. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να καταλάβουμε, οι απλοί άνθρωποι, το μέγεθος της ηλιθιότητας μας. Καλύτερα να μην ασχολείστε με ξεδιάντροπος που υποκρίνονται ότι είναι επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Τι συμπτώματα είχες και σε διέγνωσαν με ψύχωση?
    ειχα παθει ψυχωτικο επεισοδιο που χαρακτηριζοταν απο παραληρηματα πολλων θεματων συνδρομο καταδιωξης οπτικες ψευδαισθησεις εβλεπα τις σκεψεις μου μπροστα μου και εχανα το οπτικο πεδιο γυρω μου λες και ειχα παρει lsd που δεν ειχα παρει ακουστικες ψευδιασθησεις οχι ομιλιων αλλα ηχων οπως να ακουω καυγες το κουδουνι να χτυπαει ενω δεν ηταν κανενας ηχους απο σειρηνες περιπολικων ασθενοφορων καμπανες εκκλησιων να χτυπανε σκεψεις που τρεχαν με μεγαλη ταχυτητα σαν χαλασμενη τηλεοραση που γυρναει γρηγορα τα καναλια τασεις αυτοκτονιας και μια παρολιγον αποπειρα αυτοκτονιας πανω στην κριση βγηκα στους δρομους με μια εικονα της Παναγιας και του Χριστου και φωναζα μετανοειτε εξω απο ενα νοσοκομειο γιατι πιστευα οτι ειμαι διαβολος και θα παω στην κολαση ειχα χασει και την ταυτοτητα μου ασυναρτητη ομιλια και γλωσικα σαλατα και μετα την κριση που ουρλιαζα στους δρομους της Αθηνας και εκλαιγα για μιση ωρα γιατι πιστευα οτι με πανε για εκτελεση ο θειος μου που τον πιστευα οτι ηταν ο Θεος και η μανα μου που την πιστευα οτι ειναι η Παναγια και εγω γεννηθηκα ο Αντιχριστοςπου θα φερει την συντελεια του κοσμου και πρεπει να με εξοντώσουν πριν φερω την καταστροφη του κοσμου εξου και φωναζα μετανοειτε με την εικονα στα χερια μου μπας και με λυπηθει ο Θεος και δεν με παει στην κολαση αφου δινω το καλο παραδειγμα εστω και την τελευταια ωρα

Senior Member
    εν τω μεταξυ το μονο που ηξερα πριν αρρωστησω με σχιζοφρενεια για τους ασθενεις οτι εχουν ακουστικες ψευδαισθησεις γι αυτο μιλανε μονοι τους δεν ηξερα σε βαθος τα συμπτωματα παρα μοναχα οταν αρρωστησα και γω με ψυχωση εν τω μεταξυ εχω και βαρυ ιστορικο στην οικογενεια μου και απο τον πατερα μου και απο την μανα μου ανθρωπους που νοσουσαν με σχιζοφρενεια οποτε εχω και απο τους δυο γονεις βαρυ οικογενειακο ιστορικο με σχιζοφρενεια και η αδελφη μου που δεν παιρνει φαρμακα ουτε εχει αρρωστησει σαν εμενα εχει κατι σαν συνδρομο καταδιωξη παει συνεχεια το μυαλο της οτι θα την βλαψουν δεν παιρνει φαρμακα αλλα ειναι υψηλου κινδυνου λογω των πολλων συγγενων με σχιζοφρενεια που εχουμε στο σοι μας και απο τους δυο γονεις και δεν ειχα κανει ποτε χρηση ουσιων ουτε ειχα δοκιμασει τσιγαρο ουε και τωρα εχω δοκιμασει τριγαρο αλκοολ ελαχιστες φορες ως καθολου ολο τον χρονο δεν ξενυχταγα οπως ξενυχταω τωρα δεν καθομουν πολλες ωρες στον υπολογιστη οπως καθομαι τωρα δεν επινα καφε παρα μοναχα 10 φορες ειχα πιει πριν αρρωστησω και αυτους τους καφεδες τους ηπια στα 17 για να εχω αποδοση στο διαβασμα τωρα εδω και τρια χρονια πινω συστηματικα καφε.

γιατι τα λεω αυτα γιατι εκανα καθε τι που ειναι δυνατο για να μην αρρωστησω και ομως αρρωστησα αλλα ειχα ενα αρνητικο ημουν κλειστος χαρακτηρας τα κραταγα ολα μεσα μου ειχα βιωσει πολλα τραυματα στην παιδικη μου και εφηβικη ηλικια συν οτι ειχα χρονιο αγχος λογω της κακοποιησης που δεχομουν και σε συνδυασμο με την βαρια κληρονομικοτητα που ειχα εμφανισα και εγω την ασθενεια οπως και τοσοι αλλοι συγγενεις μου και απο τους δυο γονεις

Senior Member
    Νομίζω πως έχεις δίκιο ότι υπάρχουν πολλά στερεότυπα γύρω από τους ανθρώπους που έχουν ψύχωση, κι αυτό τους βλάπτει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ή καθυστερώντας μία σωστή διάγνωση και μοντέλο θεραπείας, είτε χτυπώντας τους σε άλλα ευαίσθητα σημεία, στην κοινωνικοποίηση, την εύρεση εργασίας, κτλ. Λυπάμαι που είχες αυτή τη συγκεκριμένη κληρονομικότητα στην οικογένειά σου, με τόσο επιβαρυμένο προφίλ που μας περιέγραψες.

Η καθημερινότητά σου έχει πράγματα που σου δίνουν ευχαρίστηση; Έχεις μπορέσει να κάνεις αυτό, να έχει η μέρα σου χαρά, κάποια-ες δραστηριότητες; Οι γονείς σου σε στηρίζουν σε όλο αυτό;

Senior Member
    Quote Originally Posted by WildHoney View Post
    Νομίζω πως έχεις δίκιο ότι υπάρχουν πολλά στερεότυπα γύρω από τους ανθρώπους που έχουν ψύχωση, κι αυτό τους βλάπτει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ή καθυστερώντας μία σωστή διάγνωση και μοντέλο θεραπείας, είτε χτυπώντας τους σε άλλα ευαίσθητα σημεία, στην κοινωνικοποίηση, την εύρεση εργασίας, κτλ. Λυπάμαι που είχες αυτή τη συγκεκριμένη κληρονομικότητα στην οικογένειά σου, με τόσο επιβαρυμένο προφίλ που μας περιέγραψες.

Η καθημερινότητά σου έχει πράγματα που σου δίνουν ευχαρίστηση; Έχεις μπορέσει να κάνεις αυτό, να έχει η μέρα σου χαρά, κάποια-ες δραστηριότητες; Οι γονείς σου σε στηρίζουν σε όλο αυτό;
    βλεπω πολυ υπολογιστη και τηλεοραση εχω ελλειψη κινητρων και βαριεμαι να κανω το παραμικρο μπορει καποιος χωρις ψυχωση να με χαρακτηρισει τεμπελη αλλα η παθηση δεν ξερω αν φταινε και τα φαρμακα σου κλεβουν την ικανοτητα να προσφερεις αν αγχωθω λιγο επιδεινώνεται η γαστροοισοφαγικη παλινδρομηση που εχω και πηγαινω σε κεντρο ημερας για ψυχικα ασθενεις που εχουμε καποιες καλες ομαδες αυτοθεραπειας οπως με μουσικη με χαλαρωση και αυτο με το ζορι το κανω παρολο που με πιεζει η μανα μου να πηγαινω για να μην απομονωνομαι στο σπιτι

Quote Originally Posted by psycous View Post
    ειχα παθει ψυχωτικο επεισοδιο που χαρακτηριζοταν απο παραληρηματα πολλων θεματων συνδρομο καταδιωξης οπτικες ψευδαισθησεις εβλεπα τις σκεψεις μου μπροστα μου και εχανα το οπτικο πεδιο γυρω μου λες και ειχα παρει lsd που δεν ειχα παρει ακουστικες ψευδιασθησεις οχι ομιλιων αλλα ηχων οπως να ακουω καυγες το κουδουνι να χτυπαει ενω δεν ηταν κανενας ηχους απο σειρηνες περιπολικων ασθενοφορων καμπανες εκκλησιων να χτυπανε σκεψεις που τρεχαν με μεγαλη ταχυτητα σαν χαλασμενη τηλεοραση που γυρναει γρηγορα τα καναλια τασεις αυτοκτονιας και μια παρολιγον αποπειρα αυτοκτονιας πανω στην κριση
    Έχω περάσει αυτά και χειρότερα. Έβλεπα το κεφάλι του αρχηγού της ΕΥΠ να βγαίνει ιπτάμενο στα μπαλκόνια απ'όπου πέρναγα και να λέει τα πιο ντροπιαστικά μυστικά μου σε όλο το κόσμο. Απο παραισθήσεις αυτά που εχω βιώσει (εικόνες, ήχοι, φωνές, γεύση, όσφρηση και άγγιγμα) δεν έχουν τελειωμό. Ειλικρινά δηλαδή, μετα απο 3 ψυχώσεις που διήρκησαν 2+ χρόνια συνολικά, είναι τόσα πολλά αυτά που έχω βιώσει που δεν θυμάμαι ουτε το 1% αυτών.
    Το θέμα είναι να αποφασίσεις πως ό,τι κι αν είναι πρέπει να παραμείνεις στη πραγματικότητα όση προσπάθεια κι αν χρειαστεί. Είτε είναι ο Θεός, είτε το κράτος, είτε απλα ο εγγεφαλός μου, το μονο σίγουρο είναι πως αυτό το πράγμα δε θέλει το καλό μου. Οπότε φροντίζω να το αγνοώ. Και τα φάρμακα ευτυχώς βοηθάνε πολυ.