Τοξικό γονείς
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 28
    Senior Member

Τοξικό γονείς

Καλησπέρα στην παρέα
    Last edited by Ariel96; 02-08-2020 at 14:28.

Senior Member
    Καλημέρα.
    Κι αφού καταλαβαίνεις ότι οι γονείς και ο αδερφός σου είναι τοξικοί, δεν σε εκτιμούν και σε κακομεταχειρίζονται, γιατί παρακαλώ πας και τους βλέπεις και τους δίνεις λεφτά και προσπαθείς να τους κάνεις και εξυπηρετήσεις; Κόψ'τους και την καλημέρα να βρεις την ησυχία σου. Αλλά ξέρεις, δεν είναι λύση να έρθει να σε πάρει από το σπίτι ο γκόμενος και να βιαστείτε για αρραβωνιάσματα στα 24, λύση είναι να μάθεις να βάζεις όρια και να στέκεσαι στα πόδια σου. Τώρα τι κάνεις; Δουλεύεις; Σπουδάζεις; Έχεις φίλους και δραστηριότητες; Τα οικονομικά σου πως είναι; Τι σχέδια έχεις για το μέλλον;

ΥΓ: Μου βγήκαν τα μάτια να διαβάσω το κείμενο και να βγάλω νόημα. Διάβαζέ τα δυο φορές πριν τα στείλεις και προσπάθησε να δεις αν οι άλλοι θα τα καταλάβουν. Πρόσεξε την σύνταξη και τα σημεία στίξης κι επειδή το forum δεν είναι chat room, προσπάθησε να γράφεις χωρίς συντομεύσεις τις λέξεις, δεν τις καταλαβαίνουν όλοι όπως τις γράφεις. Έχεις τελειώσει το σχολείο;

το κειμενο δεν ειχει γραφτει καλα.Απλα θα σου πω με απλα λογια κοβεις καθε επαφη.Για οσα χρονια και αν χρειαστουν.

Senior Member
    Λοιπον καλα ολα αυτα αλλα πρεπει να δουλεψεισ
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Το ότι το έγραφα πάνω στην βιασινη μου κ πάνω στη ταραχη μου εσύ αυτό παρατήρησες? Το ότι αρραβωνιαστηκα δεν πέφτει λόγο σε κανέναν κ το τι κάνω στη ζωή μου κ αν έχω δουλειά. Κ βεβαία έχω πάει σχολείο. Εσύ αυτό βρήκες να κριτικαρεις? Απλά ζήτησα μια βοήθεια κ κάπου να ξεσπάσω σε όλο αυτό που γίνεται. Μια συμπαράσταση κ έναν καλό λόγο ήθελα. Τεσπα

Senior Member
    Πρεπει να δουλεψεισ take it or leave it
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Συμπαράσταση δεν είναι να σου χαϊδεύουν τα αυτιά. Εδώ οι γονείς λες ότι σου συμπεριφέρονται σαν σκατό κι εσύ ακόμα πας και τους βοηθάς για να εισπράξεις κι άλλη κακοποίηση. Λες να σου πω και μπράβο αν πας να ανοίξεις σπιτικό χωρίς να ξέρεις που πάνε τα τέσσερα; Σαφέστατα και είναι πολύ άσχημα όλα αυτά που περιγράφεις, αλλά το να σου λέμε "Πω πω τι έπαθες κοριτσάκι μου" θα σε αφήσει στο τέλμα σου, δεν θα σε βοηθήσει.
    Φυσικά αφού δεν μας πέφτει λόγος, δεν θες και απαντήσεις/συζήτηση άρα τι γράφεις σε φόρουμ; Ξέσπασες, ΟΚ, ξέσπασε κι άλλο, συγχαρητήρια κι άντε γειά. Έχω βαρεθεί να βλέπω ανθρώπους που γράφουν κάτι για να το γράψουν και μετά δεν ξέρουν να κάνουν συζήτηση και ουσιαστικά δεν δέχονται να βοηθηθούν. Μείνε στη μιζέρια σου, δεν ξαναγράφω.

Senior Member
    Koριτσι μ δν πας καλά. Εδώ μπαίνεις για να πεις ότι σε απασχολεί κ όχι να χαντακωνεις τον άλλον. Επεισης στην μάνα μ δν πολύ πηγαίνω απλώς έτυχε να της πληρώσω τν δόση που χρωστάει.
    Το ότι είμαι νιάνιαρο για να αρραβωνιαστω, βαι είμαι παιδάκι ακόμη, αλλά ξέρω πολύ καλά τι μ γίνεται. Επεισης το αγόρι μ ήρθε κ με πήρε από το σπίτι κ έδωσε λόγο βασικά, δν αρραβωνιαστηκαμε ακριβως. Τν αγαπάω πάρα πολύ κ ήμαστε 4 χρόνια μαζί. Προς Θεού... Το να προσβάλεις τν άλλον με τέτοιον τρόπο δν καταφέρνεις κάτι, εσύ μειώνεις τν εαυτό σ. Τεσπα να είσαι καλά κοπέλα μ δν πειράζει

Senior Member
    Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος, αλλά δεν θα συνεννοηθούμε. Απλά να σου πω ότι ποτέ δεν μπαίνω για να προσβάλλω τον άλλον, να βοηθήσω θέλω κι ο καθένας έχει τον τρόπο του. Εγώ δεν θα μασήσω και τα λόγια μου. Αν ο άλλος ακούει πράγματα που δεν του αρέσουν και θεωρεί ότι δέχεται επίθεση, είναι δικό του θέμα. Εγώ προσωπικά θα καθόμουν να σκεφτώ τι μπορεί να βλέπει και τι εννοεί ο συνομιλιτής μου, δεν θα τον έβγαζα ότι μπαίνει για να προσβάλλει.
    Αυτά. Δεν ξαναμπαίνω. Ότι καταλαβαίνεις κάνε.

Junior Member
    Αλλο λεω τη γνωμη μου και αλλο προσβαλλω. Ξεκαθαρα η κοπελα δεχτηκε προσβολη - επιθεση και για το κειμενο και για τον αρραβωνα. Δεν ζητησε γνωμη για τον αρραβωνα της. Δεν διαβασα το κειμενο αλλα αυτο καταλαβαινω. Και μετα ζητας και τα ρεστα. Εισαι σε φορουμ ψυχολογιας. Λες στο μελος να προσεχει πως γραφει. Δεν κοιτας λιγο και εσυ τον τροπο που μιλας; Δεν γινεται να λες οτι σου κατεβαινει στο κεφαλι και να μην περιμενεις να αντιδραει ο θιγομενος.

Αριελ μην μασας. Δεν προλαβα να διαβασω το κειμενο αλλα αν το να γραψεις εδω σε εκανε να ξεσπασεις χαιρομαι πολυ. Πολλες φορες μας βοηθαει να τα βγαζουμε απο μεσα μας να τα λεμε καπου. Απλα να εχεις και στο μυαλο σου πως πρεπει να μενεις μακρια απο τοξικο περιβαλλον και ανθρωπους που σε επηρεαζουν. Πρεπει να προστατευσεις τον εαυτο σου. Αν δεν το κανεις εσυ δεν θα το κανει κανεις αλλος.

Senior Member
    Άριελ, μην κλαίγεσαι. Απλά "τραυματίζεις την ψυχή σου αφήνοντας να μπαίνουν οι δαίμονες". Δικό σου ποστ συμπαράστασης, γιατί χτυπιέσαι λοιπόν;

Και το άλλο που σου έγραψε η Σόνια. Τι θες να καταλάβει κάποιος όταν γράφεις "δν, μν, τν, σ, μ, κτλ" εννοώντας άλλα πράγματα; Υπάρχει λόγος που το δεν δεν είναι δν, το μην όχι μν, το την όχι τν, το σου όχι σ και όλα αυτά. Βιάζεσαι αλλά όταν θες απαντήσεις κάνε τον κόπο να γράφεις αυτό που εννοείς. Μπέρδεψα τα μπούτια μου με τα μνδνμστου!
    Κατά τον Δαίμονα Εαυτού

Senior Member
    Serenity, Σε ευχαριστώ για την υποστήριξη απλώς ήθελα να ξεσπάσω και να βγάλω αυτόν τον θυμό και την αγανάκτηση που ένιωθα τόσο καιρό μέσα μου. Επίσης πριν κάνα 2 μήνες έπαθα γενικευμένη διαταραχή με αποτέλεσμα να νιώθω άσχημα ξεσποντας κάθε πρωί στον εμετό. Ήθελα να το γράψω και να δω κάποια υποστήριξη γιατί θα μου συνέβαινε πάλι το ίδιο και δεν το θέλω.
    Απλώς έλεγα παραπάνω πως η μητέρα μου με κακομεταχειριζοτανε όταν ήμουν σπίτι και το αγόρι μου κατάλαβε τι παίζεται σε αυτό το άθλιο περιβάλλον που ζούσα και απλά με ζήτησε από τους γονείς μου και ήμαστε μαζί 4 χρόνια. Αυτό.

Senior Member
    BlackCoral.. Συγνώμη για το μύνημα που το έγραψα με μισές λέξεις, έχεις ένα δίκαιο σε αυτό.
    Οσο για τους δαίμονες χάχα πραγματικά μου φαίνεται αστείο γιατί είχαν κάτσει στον υπολογιστή μου ένα βραδυ το αγόρι μου με έναν φίλο του και τρολαραν την κοπέλα, δεν θα έλεγα ποτέ κάτι τέτοιο προς θεού.

Senior Member
    Sonia...εντάξει με προσέβαλλες αλλά δεν πειράζει. Ο καθένας λέει την γνώμη του. Αλλά απότι είδα τους χαντακωνεις όλους εδώ μέσα οπότε δεν θα σε υπολογίσω.

Senior Member
    Η Sonia είναι ένα άτομο που θα σου δώσει σωστές συμβουλές και θα σε κάνει να σκεφτείς, φτάνει να είσαι σε θέση να ακούσεις γνώμες. Αν καθίσεις και διαβάσεις ήρεμα αυτά που σου έγραψε θα δεις ότι δεν σε προσβάλει αλλά σου δείχνει την ωμή αλήθεια. Δεν σου φέρονται καλά? Γιατί πας εκεί? Και για τον αδελφό σου ενώ ξέρεις τι γνώμη έχει για σένα γιατί πήρες πρωτοβουλία να τον βοηθήσεις; Και το γεγονός ότι βιάστηκες να φύγεις από το σπίτι για να γλυτώσεις είναι ένα ακόμη λάθος (με τον φίλο σου) . Ανοίγεις ένα θέμα αλλά δεν είσαι σε θέση να ακούσεις γνώμες. Τι ήθελες να ακούσεις? Αφού δεν βάζεις όρια στους άλλους (και σε σένα) πως περιμένεις να αλλάξει η ζωή σου και ο τρόπους που σου φέρονται?

Page 1 of 2 12 LastLast