Ανησυχώ μήπως καταράστηκα τον εαυτό μου! Μιλήστε μου! Σας παρακαλώ! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25
    Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να βρίζει τα θεία. Θα σας παρακαλούσα αν δεν πιστεύετε, να μην σχολιάζετε τίποτα για Τον Θεό.

Και η βλαστημια προς τα Θεία είναι ποινικό αδίκημα.

https://www.google.gr/amp/s/www.tovi...-ta-theia/amp/

Quote Originally Posted by Erudinam View Post
    Ήμουν χαλαρός και σκεφτόμουν διάφορα. Ξαφνικά, σκέφτηκα στο άκυρο (ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑΤΙ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ)

...τότε σκέφτηκε ότι

αν η τιμωρία απο τον Θεό έγινε, αλίμονο του

Ήταν απλά μια σκέψη που κράτησε 1 δευτερόλεπτο. Άρχισα να ανησυχώ οτί μπορεί να καταράστηκα τον εαυτό μου χρησιμοποιώντας την λέξη "αλίμονο" μπορεί κάποιος να μου πει τι σημαίνει η λέξη? έχει διάφορες ερμηνείες και ανησυχώ μήπως καταράστηκα τον εαυτό μου γιατί μπορεί κάτι να κρύβει αυτή η λέξη.

Φοβάμαι μήπως, είναι μια λέξη που προκαλεί δυστυχία.
    Δεν καταραστηκες τον εαυτό σου.
    Κάθε φορά θα έρχεται και μια καινούργια ιδεοληψία. Τώρα δεν μπορείς να το αντιληφθείς. Κάνε κάτι για να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Κάθισε ήρεμα και σκέψου πως θα βοηθήσεις τον εαυτό σου.
    Άδικα βασανίζεσαι.
    Πρέπει να μιλήσεις κάπου, πρόσωπο με πρόσωπο. Να σου δώσει να καταλάβεις ότι άδικα βασανίζεσαι.

Senior Member
    Η βλασφημία έχει αποποινικοποιηθει. Η προσβολή προς υπαρκτά πρόσωπα όχι. Αυτός είναι ο νόμος. Μέχρι και ο Ιησούς είχε πει "πάτερ αφες αυτοίς ου γαρ οιδασι τί ποιουσι" και "όποιος θέλει ας με ακολουθήσει" και "αν δεχτείς χαστούκι γύρνα και το άλλο μάγουλο" και "η ανταμοιβή σας θα είναι μεγάλη στους ουρανούς" κλπ κλπ. Οι πιστοί του βέβαια κατά βάθος ξέρουν ότι μετά θάνατον δεν τους περιμένει καμία ανταμοιβή παρά μόνο τα πεινασμένα σκουλήκια στον τάφο οπότε ανταμείβουν εδώ και τώρα τον εαυτό τους επιβάλλοντας τα πιστεύω τους, απαιτώντας σε όσους έχουν διαφορετική άποψη να το βουλωσουν απειλώντας με ποινές και φυλακές.( παλιότερα τους πέταγαν ζωντανούς στην πυρά). Η βλαστήμια είναι απλά βωμολοχία και καλό είναι να κρατάμε κόσμια στάση στο φόρουμ αλλά μέχρι εκεί. Και σε όσους συγκρίνουν τη μανούλα τους με την Παναγία ή την Ίσιδα, ειλικρινά ντροπή. Η πρώτη είναι ο μόνος άνθρωπος που σας αγάπησε ανιδιοτελως. Εκτιμηστε το όσο ζει. Η άλλη δεν είναι παρά ένα ξοανο, ένα τοτέμ, με ένα παγκαρι διπλα να πλουτίζουν κάποιοι πιο έξυπνοι από εσάς

Διαφορετικά αντιλαμβάνεσαι τα λογια Του Θεού.
    Οι Άγιοι που θαυματουργούν; που βρίσκονται και ποια είναι η ανταμοιβή που έχουν;
    Αν δεν πιστεύεις δεν χρειάζεται καν να σχολιάζεις, επειδή εγώ πιστεύω έχω υποχρέωση να υπερασπιστώ την πίστη μου, όπως και οι υπόλοιποι πιστοί.
    Μάθε να σέβεσαι και να μιλάς.

Senior Member
    Νίκολας73, δεν είναι εύκολο να τηρείς τις εντολές του Χριστού γιατί είναι αντίθετες με την ανθρώπινη φύση (παρ'όλ'αυτά κάποιοι το καταφέρνουν), και για αυτό δεν τις τηρούν οι πιστοί, και όχι επειδή "ξέρουν ότι θα τους φάνε τα σκουλήκια". Όσον αφορά τη σύγκριση της Παναγίας με ξόανο, απλά θα ήθελα να σε δω μετά θάνατον να επιμένεις σε αυτό και να κοροϊδεύεις. Θα μου πεις, έλα μωρέ, αφού θα μας φάνε τα σκουλήκια. Ωραία, τι σε ενοχλεί τότε να πιστεύει ο καθένας ό,τι θέλει? Στην αλλαγή φύλου λέτε "ας είναι ο καθένας ό,τι γουστάρει". Στο θέμα της πίστης γιατί δεν λέτε το ίδιο? Μπορεί λοιπόν η φύση κάποιου να είναι να γίνει θρησκόληπτος ή, έστω, θρήσκος. Γιατί να καταπιεστεί να αλλάξει?

Antonis8
    Guest
    Nai, να παει σε ιερέα να αποτρελαθει.

Τι αγωγή παιρνεις εντέλει; Σε εχω ξαναρωτησει. Προφανως δεν είσαι ρυθμισμενος,είσαι εκτός ελέγχου και χρειάζεσαι άμεσα ψυχιατρο και αγωγή. Το ocd σου και εικαζω και αλλες διαταραχές με βάση όσα γραφεις,είναι αρυθμιστο. Είναι ασκοπο να ανοιγεις όλα αυτά τα θέματα,δεν σε βοηθάνε σε τιποτα,χρειαζεσαι άμεσα αγωγή.

Banned
    Quote Originally Posted by nikos2 View Post
    θυμιζω οτι η βλαστημια προς τα θεια δεν ειναι ποινικο αδικημα
    Δεν είναι ποινικό αδίκημα αλλά έλλειψη σεβασμού

Senior Member
    Quote Originally Posted by Hope for better days View Post
    Αν δεν πιστεύεις δεν χρειάζεται καν να σχολιάζεις, επειδή εγώ πιστεύω έχω υποχρέωση να υπερασπιστώ την πίστη μου, όπως και οι υπόλοιποι πιστοί.
    Μάθε να σέβεσαι και να μιλάς.
    Αυτό με τους αγίους που θσυματουργουν το προσπερνω για μια άλλη στιγμή επειδή τώρα απλά βαριέμαι.

Το παρακάτω όμως ότι όποιος δεν πιστεύει "δεν χρειάζεται να σχολιάζει" αντίθετα όποιος πιστεύει "είναι υποχρεωμένος" να υπερασπιστεί την πίστη του, απλά με δικαιώνει. Και αλήθεια τώρα, πώς θα υπερασπιστείς την πίστη σου για να σου κλείσει ο θεός ευνοϊκά το μάτι αν ο άλλος δεν χρειάζεται να σχολιάζει? Ειλικρινά χαραμιζεσαι στο Ελλαντα. Με ανοιχτές αγκαλιές σε περιμενει ο Χομεϊνί στο Ιράν.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Eagle guy View Post
    Στην αλλαγή φύλου λέτε "ας είναι ο καθένας ό,τι γουστάρει". Στο θέμα της πίστης γιατί δεν λέτε το ίδιο? Μπορεί λοιπόν η φύση κάποιου να είναι να γίνει θρησκόληπτος ή, έστω, θρήσκος. Γιατί να καταπιεστεί να αλλάξει?
    Σου επέβαλε κανείς να κάνεις αλλαγή φύλου η να κυκλοφορείς σαν το "Αντιγόνη Τζεησον"? Όχι. Επιλογή του ήταν. Θέλεις να πιστεύεις στο copy-paste του Μίθρα? Επιλογή σου. Δεν στο απαγορεύει κανείς. Να περιμένεις όμως αντίλογο. Αυτή τη στιγμή μου γράφεις, σε διαβάζω και αντιδρώ/απαντώ. Σε υπολογίζω. Μιλάς στο Θεό? Στον εαυτό σου τα λες, ο εαυτός σου απαντά. Έχεις την "ευλογία" να ζεις στην Δύση του διαφωτισμού όπου μπορείς να εκφράσεις τη γνώμη σου, την πίστη σου ελεύθερα, μπορείς με την ψήφο σου να ανεβάσεις και να κατεβάσεις κυβερνήσεις και συνεχίζεις να θεωρείς τον εαυτό σου δουλικό ενός Παντοκράτορος στα πρότυπα της Βασιλισας Ελισάβετ που είναι υπεράνω νόμου και επεμβαίνει διακριτικά, όποτε θέλει και όπως θέλει γιατί έτσι γουστάρει. Κοίταξε το....

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Nai, να παει σε ιερέα να αποτρελαθει.

Τι αγωγή παιρνεις εντέλει; Σε εχω ξαναρωτησει. Προφανως δεν είσαι ρυθμισμενος,είσαι εκτός ελέγχου και χρειάζεσαι άμεσα ψυχιατρο και αγωγή. Το ocd σου και εικαζω και αλλες διαταραχές με βάση όσα γραφεις,είναι αρυθμιστο. Είναι ασκοπο να ανοιγεις όλα αυτά τα θέματα,δεν σε βοηθάνε σε τιποτα,χρειαζεσαι άμεσα αγωγή.
    Συμφωνω απολυτως.
    το θεμα του ανθρωπου ειναι οτι χρειαζεται ψυχιατρο επειγοντως και καθεστε μαλωνετε απο κατω σε ποια περιπτωση μπορουμε να βριζουμε..
    αντωνη, σε πληροφορω οτι στο αυταποδεικτο οτι χρειαζεται επειγοντως γιατρο, απαντησε οτι το εχει υποψιν αλλα αναγκαστικα θα τον δει μετα το καλοκαιρι..
    δεν εισαι σε κατασταση να περιμενεις μετα το καλοκαιρι, ανθρωπε μου! Αν λειπει ο δικος σου γιατρος να πας σε οποιονδηποτε αλλον η σε καποιο νοσοκομειο. Αυθαιρετα μας εχεις επιβαλει οτι χρειαζεσαι επειγοντως απαντησεις απο εμας, ενω αυτο που χρειαζεσαι ειναι γιατρο και αγωγη!,

Page 2 of 2 FirstFirst 12