Τι δε μάς λένε οι ψυχίατροι - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 16 of 16
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Baboulas View Post
    Καλησπέρα, αυτό είναι που μου αρέσει στους ανθρώπους ο διάλογος, και χαίρομαι για την εμπεριστατωμένη άποψή σου. Συμφωνώ όντως ότι ΄υπάρχει μια στρατευμένη διάθεση εκ μέρους στο συγκεκριμένο θέμα καθώς και προβληματισμός. Επίσης ναι, ήθελα να ξεσηκώσω τούς συμπάσχοντες δε θα το κρύψω, και κυρίως τα άτομα που μπαίνουν πρώτη φορά σε αγωγή μήπως και προλάβω κάτι, όπως το να μην αφεθεί κάποιος ολοκληρωτικά στα λεγόμενα ενός ψυχίατρου γιατί πιστεύω ότι το αντικείμενο της ψυχιατρικής είναι ένα ας πω άβατο πεδίο. Μα ποιος πραγματικά μπορεί να μπει μέσα στο μυαλό σου εκτός από εσένα τον ίδιο? Κι επειδή ως γνωστόν οι ψυχίατροι εδώ και πολλά πολλά χρόνια πειραματίζονται πάνω στους ασθενείς για να καταλάβουν και οι ίδιοι τη δράση του εκάστοτε φαρμάκου επειδή πολύ απλά δεν το έχουν πάρει και ακόμα χειρότερα δεν είχαν ποτέ τους ψυχική ασθένεια για να καταλάβουν στο πετσί τους τι εστί κρίση πανικού, ψυχωτικό επεισόδιο, σχιζοφρένεια, θεωρώ απόλυτα δίκαιο ο ασθενής να έχει τεράστια μερίδα στο να κρίνει τι πρέπει να πάρει και τι όχι. Δεν είπα φυσικά ότι οι αγωγές είναι άχρηστες, να κάνει αγωγή ο ασθενής όμως με κριτική ικανότητα και συνεργασία με τον γιατρό. Επίσης είναι καίριο ζήτημα οι γιατροί να ενημερώνουν τους ασθενείς για τις μακροχρόνιες παρενέργειες των φαρμάκων. Είναι υποχρέωσή τους και επέτρεψέ μου να σού πω ότι πολύ μικρό ποσοστό το κάνουν. Ευτυχώς που υπάρχει το ίντερνετ και μαθαίνουμε λοιπόν αυτά που δε μάς λένε οι Ψυχίατροι, κάτι είναι κι αυτό. Βέβαια εξακολουθεί να υπάρχει κόσμος που τούς εμπιστεύεται απόλυτα , και για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι Φαν της τυφλής εμπιστοσύνης.
    Συμφωνώ πως θα πρέπει να εξηγούν για κάθε παρενέργεια, είτε αυτή πρόκειται για βραχυχρόνια, είτε για μακροχρόνια. Και γνωρίζω πως έχουν σοβαρές παρενέργειες αρκετά από τα φάρμακα αυτά. Νομίζω κυρίως τα αντιψυχωτικά, tardive dyskinesia, και άλλα. Και θα ήθελα να δω να μην υπάρχει ποτέ ξανά νοσηλεία με τη βία. Ή με ρουφιανιά.
    Last edited by BlackCoral; 09-08-2020 at 22:27.
    Κατά τον Δαίμονα Εαυτού

Page 2 of 2 FirstFirst 12