Είπα όχι στο OCD - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 11 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 157
    Καλό είναι να λέμε την αλήθεια όσο και αν ποναει...η αλήθεια πάντα καλό φέρνει και έχεις και την συνείδηση σου ήσυχη..ενώ τώρα βλέπεις ότι σε τρώει το ψεμα... προσπάθησε να πεις την αλήθεια ακόμη και τώρα,πες σε αυτό τον άνθρωπο είπα ψέματα σου ζητώ συγνώμη..

Marilou
    Guest
    Quote Originally Posted by Erudinam View Post
    ναι, αλλα ειναι ενα ψεμα που λεω συνεχεια και δεν ειναι σωστο. Απο την άλλη, δεν ειναι και η καταλληλη στιγμη να μην το πω. Εχω καταθλιψη και αυτο θα με κανει χειροτερα και εμενα και τον αλλον ανθρωπο. Απλα, προσπαθω να κερδισω χρόνο. ειναι τοσο κακο?
    Το κακό με όλες σου αυτές τις αντιδράσεις είναι ότι επιβαρυνης και άλλο την ήδη ταραγμένη σου ψυχή.
    Έχεις τόσα θέματα, ξεκινα να δίνεις λύσεις από καπου..δεν κερδίζεις τίποτα με όλη αυτή την αναβολή...

Senior Member
    Καλα κι ο αλλοσ τοσο χαιβανι ειναι σε πιστεψε τι ειναι ο αλλοσ ντιπ χαφτασ μου θυμιζεισ αυτο που λενε οι γυναικεσ εισαι ο καλυτεροσ εν τω μεταξυ ο αλλοσ ειναι σαν αναποδο γαμωτο και του λενε εισαι ο καλυτεροσ μη στεναχωριεσαι υπαρχουν κ χειροτερα
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Senior Member
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Αν γεννιόμουν σε άλλη χώρα, πιθανότατα να είχα άλλη θρησκεία.
    Αν είχες γεννηθεί σε άλλη χώρα και είχες όμως «φρόνημα» χριστιανικό, θα σε βοηθούσε ο Θεός να βαφτιστείς Χριστιανός Ορθόδοξος, όπως έχει γίνει σε πάρα πολλές περιπτώσεις. (π.χ. δες μια περίπτωση από το Μοναστήρι του Τρικόρφου Φωκίδος που μία Τουρκάλα έγινε Χριστιανή https://www.youtube.com/watch?v=XSo1lwzQlJk). Ειδικά τώρα που έχουμε το internet αυτοί που είναι σε άλλες χώρες δεν έχουν δικαιολογία.

Γιατί στο θέμα της πίστης είναι πολύ εύκολο κάποιοι άνθρωποι, σωστοί και τίμιοι, να επιλέξουν να ΜΗΝ πιστέψουν
    Εννοείς να υπάρχουν πόρνοι και ανώμαλοι άνθρωποι που να είναι «τίμιοι»; Γιατί στην εποχή μας, αυτοί που θεληματικά αρνούνται τον Χριστό είναι άνθρωποι κυριευμένοι από τα σαρκικά πάθη τους.

Οπότε, σκέφτομαι, για ποιό λόγο ο Χριστιανισμός είναι η σωστή θρησκεία.
    Αυτό θα το διαπιστώσεις έμπρακτα μετά τον βιολογικό θάνατο σου, μέσα στις πρώτες 40 ημέρες. Σου συνιστώ να διαβάσεις το βιβλίο «Η ψυχή μετά τον θάνατο» του Σεραφείμ Ρόουζ καθώς και την εμπειρία της Οσίας Θεοδώρας http://www.pigizois.gr/arxeia/ilektr...telonismos.pdf.

Eπίσης, υπάρχουν άλλοι που πιστεύουν ότι πρέπει να εξομολογούμαστε στον πνευματικό μας για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες μας.
    Το ότι η άφεση των αμαρτιών γίνεται με την εξομολόγηση είναι εντολή του Χριστού όπως χαρακτηριστικά είπε στους Αποστόλους «ἄν τινων ἀφῆτε τὰς ἁμαρτίας, ἀφίενται αὐτοῖς, ἄν τινων κρατῆτε, κεκράτηνται» (Ιωάννη 20, 23).

Banned
    Και γιατί να απορρίψω τόσες θρησκείες και να επιλέξω τον Χριστιανισμό; Eννοώ πως μπορώ να ξέρω ότι ο Χριστιανισμός είναι η σωστή θρησκεία; Νομίζω και άλλες θρησκείες έχουν Γραφές.

Senior Member
    Και γιατί να απορρίψω τόσες θρησκείες και να επιλέξω τον Χριστιανισμό; Eννοώ πως μπορώ να ξέρω ότι ο Χριστιανισμός είναι η σωστή θρησκεία; Νομίζω και άλλες θρησκείες έχουν Γραφές.
    Δεν υποχρεωνει τιποτα και κανεις να ασπαστεις τον Χριστιανισμο ........................ οπως σου βγει ....

Banned
    και αν διαβαζω συνεχεια πρεπει να πιστεψεις και τετοια?

Senior Member
    Oχι, δεν πιστευεις με το ζορι .........

Senior Member
    Σε ένα φόρουμ ο καθένας απαντάει από τη μεριά του και με βάση τις πεποιθήσεις του. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πραγματικά πιστοί και έχουν βρει νόημα και αποκούμπι στον Χριστιανισμό και σου απαντάνε καλοπροαίρετα με συμβουλές τύπου "Πήγαινε να εξομολογηθείς, εμένα με βοήθησε". Υπάρχουν και άλλοι που είναι πιο σκληροπυρινικοί και πάντα απαντάνε σε φάση προσυλητισμού και προσπάθειας να πείσουν ότι κατέχουν την μοναδική αλήθεια. Υπάρχουν και άλλοι που είναι άθεοι και πάλι προσπαθούν σώνει και καλά να πείσουν για την αλήθεια τους και απαξιώνουν την πίστη του καθενός μέσα σε ένα φόρουμ ψυχολογίας σε άσχετα θέματα λες και είναι το κατάλληλο μέρος ο καθένας να κηρύξει τις πολεμικές του και ξέρω 'γω τι.

Σαν μία θεωρητική συζήτηση, όταν γίνεται πολιτισμένα, το τι πιστεύει κάποιος για την ύπαρξη ή μη του θεού κτλ μπορεί να έχει ενδιαφέρον.
    Όταν όμως αγγίζει τα ψυχολογικά/ψυχιατρικά σου, νομίζω ότι δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση εδώ μέσα. Άλλωστε ο καθένας σε διαφορετικά συμπεράσματα καταλήγει. Είναι θέμα προσωπικό του καθενός. Είναι εμφανές ότι έχεις ιδεοληψίες θρησκευτικού τύπου και άλλα θέματα. Το να διαβάζεις το μακρύ και το κοντό του καθενός αποσπασματικά, μόνο χειρότερα σε μπερδεύει, δεν σε βοηθάει. Το κυριότερο που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι κανείς δεν σε αναγκάζει να πιστέψεις τίποτα και κανείς δεν σε αναγκάζει να ρυθμίζεις το παραμικρό στη ζωή σου μέσω υποσχέσεων και φόβου τιμωρίας...Η πίστη του καθενός είναι δική του επιλογή, οι ψυχαναγκασμοί και οι παράλογες σκέψεις και συμπεριφορές που σε ταλαιπωρούν είναι αρρώστια. Όταν είσαι άρρωστος, πας στον γιατρό, δεν κάνεις θεωρητικές συζητήσεις στο ίντερνετ περι ανέμων και υδάτων.

Senior Member
    Σκέφτομαι ότι πιστεύω επειδή έτσι έμαθα. Αν γεννιόμουν σε άλλη χώρα, πιθανότατα να είχα άλλη θρησκεία. Υπάρχουν πολλές θρησκείες. Πώς ξέρω οτι ο Χριστιανισμός είναι η σωστή; Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται η ψυχή ενος ανθρώπου να εξαρτάται από την πίστη. Γιατί στο θέμα της πίστης είναι πολύ εύκολο κάποιοι άνθρωποι, σωστοί και τίμιοι, να επιλέξουν να ΜΗΝ πιστέψουν. Αν κάποιος μου έλεγε για κάποιο μεταφυσικο περιστατικό, θα είχα το δικαίωμα να πιστέψω ή να μην πιστέψω. Κάποιοι θα πίστευαν και κάποιοι όχι. Φαντάζομαι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και με την θρησκεία;

Σκέφτομαι ο κάθε θρησκευόμενος πιστεύει ότι η δικιά του θρησκεία είναι η σωστή. Οπότε, σκέφτομαι, για ποιό λόγο ο Χριστιανισμός είναι η σωστή θρησκεία και γιατί δεν μπορώ να καταλάβω το θέμα της πιστής; Επίσης, διαβάζω διάφορα εδάφια στον Χριστιανισμό που με μπερδεύουν. Δηλαδή, σε κάποια σημεία ΝΟΜΙΖΩ ότι μιλάει για τιμωρίες με θάνατο, για χτύπημα δούλων, ενώ ο Χριστός έφερνε συγχώρεση. Για ποιό λόγο δεν σκότωσε την αμαρτωλή γυναίκα; Γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά;

Eπίσης, έχω διαβάσει ότι κάποια γεγονότα της Αγίας Γραφής παρουσιάζονται διαφορέτικα σε διάφορα σημεία. Πχ νομίζω έχω διαβάσει για διαφορετικές χρονολογίες, ηλικίες, για τον θάνατο του Ιούδα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Eπίσης, υπάρχουν άλλοι που πιστεύουν ότι πρέπει να εξομολογούμαστε στον πνευματικό μας για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες μας. Άλλοι πιστεύουν ότι πρέπει να προσευχόμαστε απευθείας στον Θεό. Άλλοι πιστεύουν ότι η Έβδομη μέρα ήταν το Σάββατο άλλη την Κυριακή. Γιατί συμβαίνει αυτό;
    Καλησπέρα
    Είναι όντος πολλά τα ερωτήματα που κάνεις γενικά για την θρησκεία και την κάθε θρησκεία, αλλά το θέμα δεν είναι νομίζω ότι ψάχνεις να μάθεις για αυτές, κάτι θέλεις να μάθεις για εσένα πιστεύω εγώ, νιώθεις κενό μέσα σου, κάτι ψάχνεις για εσένα, δεν ξέρω άμα θα το βρεις στην θρησκεία, εγώ παράδειγμα πιστεύω στον Χριστό αλλά ποτέ μου δεν έκανα καμια ερώτηση το γιατί που λέμε, δεν χρειάστηκε και ούτε θα χρειαστεί, σίγουρα ο κάθε ένας έχει δικούς του λόγους να πιστεύει σε οποιαδήποτε θρησκεία ότι και αν σημαίνει αυτή, η επιλογή είναι προσωπική απόφαση του κάθε ανθρώπου, κάτι ψάχνεις για εσένα το θέμα είναι τι? Ίσως καλό είναι να βάλεις κάτω κάποια πράγματα που έχεις με τον εαυτό σου να δεις τι γίνετε,ίσως βρεις απάντηση ίσως όχι...

Banned

ΑΓΧΟΣ ΑΓΧΟΣ ΑΓΧΟΣ ΠΑΛΙ! ΑΓΧΟΣ ΑΓΧΟΣ ΑΓΣΧΟ!

Έπλυνα τα χερια μου με σαπουνι για τυχον μικροβια. για να ειμαι σιγουρος. το θεωρησα σωστο και νορμαλ. Υπαρχει περιπτωση ομως να υπηρξε μια μικρη δοση ψυχαναγκασμου και θυμηθηκα οτι παλια μπορει να ειχα κανει υποχεση να μην πλενω ψυχαναγκαστικα τα χερια μου. και τωρα ανσηυχω ΠΑΛΙ ΑΝΗΣΥΧΩ! τιποτα το ιδιαιτερο. τα συνηθισμενα οπως καθε φορα! αλλα ανησυχω! ΑΝΣΗΧΥΧΩ! σορυ!

Banned

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ! ΠΑΛΙ! ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!

Έπλυνα τα χερια μου με σαπουνι για τυχον μικροβια. για να ειμαι σιγουρος. το θεωρησα σωστο και νορμαλ. Υπαρχει περιπτωση ομως να υπηρξε μια μικρη δοση ψυχαναγκασμου και θυμηθηκα οτι παλια μπορει να ειχα κανει υποχεση να μην πλενω ψυχαναγκαστικα τα χερια μου. και τωρα ανσηυχω ΠΑΛΙ ΑΝΗΣΥΧΩ! τιποτα το ιδιαιτερο. τα συνηθισμενα οπως καθε φορα! αλλα ανησυχω! ΑΝΣΗΧΥΧΩ! σορυ!

Erudinam...γιατί φοβάσαι τόσο τον Θεό; Γιατι πυστευεις ότι αν δεν τηρήσεις μια υπόσχεση ο Θεός θα σε τιμωρήσει; Νομίζεις πως ο Θεός σου έδωσε ζωή για να σε τημωρει; Όχι βέβαια...σου έδωσε την ζωή σαν δώρο γιατί δώρο είναι....λοιπόν δεν πρέπει να ανησυχείς για αυτές τις υποσχεσεις...έχεις εσφαλμένη εντύπωση γύρω από τον Θεό...που εκεί ξεκινάν όλα από τον φόβο σου απέναντι στον Θεό

Ότι απορία εχεις πες μου αν μπορώ να σε βοηθήσω...

Page 7 of 11 FirstFirst ... 56789 ... LastLast