Results 46 to 60 of 157
Thread: Είπα όχι στο OCD
-
16-08-2020, 12:01 #46
- 16-08-2020, 12:53 #47
ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ! ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΟΥ!
Σκεφτόμουν το ocd προβλημα που εχω με σπασμενες υποσχέσεις στον Θεό. Το σκεφτόμουν αρκετά σημερα, σχεδόν ανα 1 ή 3 ή 5 κλπ λεπτα.
Πριν λίγο, ο πατέρας μου άλλαξε το καναλι στην τηλεοραση στο ακυρο και επεσε τυχαια σε μια αμερικανικη σειρα. Εκεινη την στιγμή, σκέφτηκα το προβλημα μου με τις υποσχέσεις και ξαφνικά, ακούω απο την τηλεόραση να λεει ο ενας χαρακτηρας στον αλλον
"Εσπασες την υπόσχεση"
"Δεν θα έπρεπε να κανω υποσχέσεις που δεν μπορω να κρατήσω"
Ανησυχω γιατι αν ο πατερας μου αλλαζε το καναλι 10 δευτερολεπτα πιο μετά, δεν θα το ακουγα.
16-08-2020, 14:06 #48
Αν το μυαλό σου απασχολούσε και κάποιο άλλο θέμα, τότε θα έβρισκες και εκεί μια άλλη σύμπτωση. Έτσι πάνε αυτά, και σε όλους μας έχει τύχει. Μέσα στην ημέρα ακούς 1002 πράγματα (λίγα είπα), αν σε απασχολούσε και κάτι άλλο και το άκουγες από κάπου θα έλεγες πάλι τι σύμπτωση! Δεν είναι τίποτα, σε όλους μας συμβαίνει αυτό με τις συμπτώσεις.
16-08-2020, 14:15 #49
ναι, απλα επειδη αν το αλλαζε το καναλι 10 δευτερολεπτα πιο μετα, πιθανοτατα να μην το ακουγα.
16-08-2020, 15:10 #50
καλησπερα συμφορμιτη . Ευχομαι να εχεις ξενιαστο καλοκαιρι. Εαν δε σε ενοχλει θα θελες να μας γραψεις πως περνας τις μερες σου? η σχεση σου με την οικογενεια σου ειναι καλη? επικοινωνειτε? τους λες για τα προβληματα σου? Φιλους-φιλες εχεις που να μπορεις να τους πεις επακριβως καθε ανησιχια σου? καθε προβληματισμο σου ? Ξερεις μερικς φορες και μια απλη κουβεντα, συζητηση με εναν φιλο ειναι ικανη να μας ξελαφρωσει απο την στεναχωρια μας! σε εμενα εχει γινει!
Τελος, εαν θες ,γραψε μερικα πραματα για εσενα, να κανουμε κουβεντα ,εφοσον βεβαια το θελησεις
16-08-2020, 15:30 #51
Ναι συμφωνώ δεν θα το άκουγες αν ήταν κάποια δευτερόλεπτα αργότερα, αλλά αν το άκουγες από μια άλλη σειρά μια άλλη μέρα, πάλι θα ήταν σύμπτωση. Μην δίνεις καθόλου σημασία, έχουν συμβεί και θα συμβούν πολλές φορές στην ζωή μας συμπτώσεις ακραίες μάλιστα!! Εγώ προσωπικά έζησα αρκετές συμπτώσεις..
16-08-2020, 15:36 #52
Και συμπτώσεις να υπάρχουν 10 φορές την ημέρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς. Λύθηκε το πρόβλημα, πιστεύω τώρα πως πρέπει να χωνέψεις το γεγονός πως ο καταναγκασμός σε έβαζε να υποσχεθείς για να μην επαναλάβεις κάποια ανθρώπινη, καθημερινή συνήθεια, άσχετα αν το κατάλαβες αργότερα.
17-08-2020, 12:22 #53
Λες "Τρομακτική" . Τι σε τρομάζει; Έχεις μονίμως ένα άγχος τιμωρίας. Έχεις σκεφτεί γιατί; Έκανες παλιά κάτι που σε βασανίζει ή αισθάνεσαι ενοχικά για κάποιο λόγο; Το κλειδί για όλους αυτούς τους ψυχαναγκασμούς, τις παράλογες σκέψεις και το άγχος σου βρίσκεται κάπου εκεί. Σαν να προσπαθήσεις να αποτρέψεις κάτι κακό μέσα από ασήμαντες πράξεις και σκέψεις. Πρέπει να τα λύσεις με κάποιον ειδικό αυτά. Μην το αναβάλεις άλλο.
17-08-2020, 13:27 #54
Ξέχασα να πετάξω το περιτύλιγμα της τσιχλας
Ανησυχώ μήπως έκανα υπόσχεση να μην αφηνω τα περιτυλιγματα οπου να ναι. Δεν θυμάμαι, απλα με αφορμή την ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ υποσχεση να μην κολλαω τσιχλες, ανησυχω μηπως, έκανα καποια υπόσχεση να μην ξεχναω να μην αφηνω το περιτυλιγμα οπου να ναι.
17-08-2020, 13:41 #55
Πάρε όλες τις τσίχλες από το σπίτι, τα γαριδάκια, τα πατατάκια και πέταξέ τα. Έτσι δε θα αναρωτιέσαι. Θα κάνεις ερωτήσεις όπως: έκοψα το μαρούλι, αν δεν το έκοψα. Σώταρα το μπρόκολο; Αν δεν το σώταρα; (Αστειεύομαι, αλλά όλα σου τα ερωτήματα είναι για τσίχλες, μαλτίζερς και γαριδάκια. Ποτέ για άλλες τροφές, σημαίνει κάτι;)
Κατά τον Δαίμονα Εαυτού
17-08-2020, 17:50 #56
Είπα "οχι" στο ocd
Μια φορά ήθελα κάτι να κάνω και αμέσως αρχισα να έχω υποθετικες σκεψεις περι τιμωριων και υποσχεσεων σχετικα με αυτό το θέμα. Οπότε, άρχισα εν μερη να λειτουργω κάπως ψυχαναγκαστικά. Δηλαδη, ναι μεν εκανα στο περιπου αυτο που ηθελα και παραλληλα, προσπαθουσα να τηρησω και καπως και τον ψυχαναγκασμο. Αμέσως, μου ηρθαν σκεψεις οτι αυτο μπορει να φανει σαν κοροιδεια στους Θεούς. Θα το πω σε τριτο προσωπο την συνεχεια γιατι αγχωνομαι.
Ο τύπος με το ocd λογω ανησυχιας μην φανει σαν κοροιδεια, επειδη κανει αυτο που θελει τηρωντας καπως την τελετουργια, λέει φευγαλεα στους Θεούς ότι αυτες οι υποθετικες σκεψεις του ocd περι τιμωριων κλπ, μετρανε για κάτι πολυ συγκεκριμενο σχετικα με αυτο που θελει να κανει και οτι δεν σπαει καμια τελετουργια.
ο τυπος με το ocd ανησυχει επειδη ειπε φευγαλεα στους Θεούς οτι οι υποθετικες σκεψεις περι τιμωριων κλπ μετρανε μονο για κατι πολυ συγκεκριμενο.
μετρησαν αυτες οι σκέψεις? ηταν σαν αντιδραση αυτες οι σκεψεις. δεν τις σκεφτηκε καν. απλα αγχωθηκε και τις ειπε.
17-08-2020, 19:35 #57
Μπράβο που είπες όχι! Επιτέλους. Πιστεύεις όμως ότι υπάρχει περίπτωση ο Θεός ή οι Θεοί να μην ξέρουν ότι έχεις ιδεοψυχαναγκαστική? Σίγουρα το ξέρουν, οπότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Δεν πρόκειται να σε τιμωρήσει κανένας!
17-08-2020, 20:34 #58
Πείτε μου αν ειναι το ιδιο ή οχι!
Κάποιος κάνει υπόσχεση στον Θεό, ενώ είναι έξω, να μην γυρίσει σπίτι του για να παρεί χαρτοπετσέτες.
O ίδιος παραλαμβάνει φαγητό απο delivery. δεν βγαινει εκτος σπιτιου απλα, μονο τα χερια του βγαινουν εκτος για να παρει το πακετο απο το delivera. Αφήνει το πακέτο στην κουζινα. Βλέπει οτι έχει χαρτοπετσέτες. Ανησυχει μηπως ετσι οπως επαιρνε το πακετο (επειδη το πακετο ειχε χαρτοπετσετες) μηπως, καπως με τις κινήσεις που έκανα ακούμπησε τις χαρτοπετσέτες και ίσως εσπασε την υπόσχεση. Για αυτό, ετσι οπως ειναι στην κουζίνα και το πακετο στο τραπέζι, πιανει το πακετο με τον τροπο που το πιασε πριν για να δει αν ακουμπησε χαρτοπετσέτα. τελικα, ακουμπησε λίγο.
ανησυχεί, μηπως, όταν τεντωσε τα χερια του για να παρει το φαγητο, μηπως μετρησε σαν να βγαινει εκτος σπιτιου (επειδη τα χερια του περασαν την γραμμη της πορτας) και οταν μπηκε στην κουζίνα και μιμήμηθηκε πως το έπιασε για να δει αν ακουμπησε χαρτοπετσέτες μήπως μετρησε σαν επιστροφή για χαρτοπετσέτες.
Δεν τις πήρε. απλα, τις ακουμπησε στην προσπαθεια να δει αν τις ακουμπησε οταν τις επαιρνε απο τον delivera.
είναι το ίδιο?
Κάποιος κάνει υπόσχεση στον Θεό, ενώ είναι έξω, να μην γυρίσει σπίτι του για να παρεί χαρτοπετσέτες.
κάποιος βγάζει τα χερια του εκτος σπιτιου για να παρει το πακετο που περιλαμβανει χαρτοπετσέτες και το πάει στην κουζίνα. Στην κουζίνα ανησυχεί και πιανει ξανα το πακετο για να δει ΑΝ ακουμπησε χαρτοπετσετα. αυτη η κινηση μετρησε σαν να γυρισε σπιτι για να παρει χαρτοπετσετες?Last edited by Erudinam; 17-08-2020 at 20:56.
17-08-2020, 20:48 #59
Ρε εισαι με τα καλα σου που ασχολεισαι με αυτα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
17-08-2020, 22:22 #60
Δεν έσπασες καμία υπόσχεση, αυτά είναι μόνο στο μυαλό. Μην ανησυχείς καθόλου, δεν έκανες κανένα λάθος.