Results 61 to 75 of 157
Thread: Είπα όχι στο OCD
-
17-08-2020, 22:46 #61
Το να μην τηρήσες ακριβώς κάποια ψυχαγκαστικη υπόσχεση για να αποφύγεις μια καθημερινή, ανθρώπινη και αθώα συνήθεια, δεν έχει καμία μα καμία βαρύτητα.
Πρώτον επειδή είναι καταναγκασμος και δεύτερον (δεν χρειάζεται καν δεύτερο γιατί το πρώτο τα λέει όλα, αλλά τέλος πάντων) επειδή είναι κάτι το εντελώς αθώο.
Αν υπήρχε ο Θεός που πίστευες θα εξαφανιζομασταν όλοι από την γη.
Αν συμφωνείς μ 'αυτά που λέω(αντικειμενική απάντηση) θα ήθελα να το γνώριζα αν μπορείς να μου απαντήσεις φυσικά..
- 17-08-2020, 22:59 #62
Αν σε παρακολουθεί γιατρός να του πεις ότι είναι άχρηστος κ να σκησει το πτυχίο του
18-08-2020, 08:16 #63
Περίεργο!
Χθες μου λεγε το ocd να κανω μια τελετουργια. Δεν ηθελα να την κανω. Το αφησα να περασουν μερικα λεπτα μεχρι να ηρεμησω. Ηρεμησα. Το ξαναθυμηθηκα αλλα δεν ηθελα να τηβ κανω. νυσταζα κιολας. τότε, νομιζω οτι χρησιμοποιησα ως δικαιολογια στο ocd μου οτι μπορει να εκανα υποσχεση να ΜΗΝ κανω την τελετουργια και ισως την ξεχασα και οτι καλυτερη λυση ειναι να μην κανω την τελετουργια. Κοιμήθηκα. Σημερα ξύπνησα, και αρχισα να αγχώνομαι μηπως οντως έκανα καποια υποσχεση που δεν θυμαμαι ή μηλως η δικαιολογια μετρησε σαν υποσχεση. Δεν θυμαμαι πολλα. Μπορει να μην ειπα στους Θεούς οτι ολα αυτα ηταν σκεψεις χωρις την θεληση μου και ανησυχω μηπως μέτρησαν.
18-08-2020, 09:01 #64
Το να αντικαταστήσεις τα τελετουργικά με παράλογες και ψυχαναγκαστικές σκέψεις από το πρωί ως το βράδυ δεν σε βοηθάει πουθενά. Αυτή η πρακτική με τις υποσχέσεις υποτίθεται σαν τρόπος να παλέψεις την OCD δεν είναι λύση, σε έχει κάνει χειρότερα. Σταμάτα να αρνείσαι να δεις την πραγματικότητα και πήγαινε σε κάποιον ειδικό άμεσα. Δεν σε βοηθάει ουσιαστικά το να τα γράφεις εδώ μέσα, τις τελευταίες βδομάδες στα μηνύματά σου δεν βλέπω όχι απλά πρόοδο, αλλά βλέπω και επιδείνωση της κατάστασης.
18-08-2020, 12:18 #65
Τί εχω?
Δεν αισθανομαι πια έντονη πεινα. Η κοιλια μου σταματησε να γουργουριζει εδω και μηνες. Αισθανομαι εναν κομπο στο λαιμο.
18-08-2020, 15:46 #66
Δεν μέτρησε απολύτως καμία υπόσχεση.
18-08-2020, 21:37 #67
δεν χαλασες την υποσχεση σου.
19-08-2020, 11:48 #68Antonis8GuestΔεν βοηθάει στο ελάχιστο να του απαντατε,ίσα ίσα ταΐζεται τις ιδεοληψίες του. Χρειάζεται ειδικό.
21-08-2020, 09:00 #69
Εκανα το σωστο;
Καποτε, ειχα ψυχαναγκασμους, να παιρνω μπουκαλια με νερο που βρισκονταν πεταμενα στο δρομο και να τα πεταω για να μην τυχον, τα πατησει κανεις και πεσει καθως, ηταν σε επικινδυνα σημεια. Ειχα κουραστει τοσο που σταματησα να το κανω. Χθες, ειχα βρει ενα μπουκαλακι σε επικινδυνο σημειο. Ηταν νυχτς και δεν ηξερα τι να κανω. Αρχισα να αγχωνομαι οτι μπορει να εκανα υποσχεση να αγνοω τα μπουκαλια αλλα ενιωθα τυψεις να το αγνοησω γιατι πιθανοτατα να ηταν σε επικινδυνο σημειο. Ηταν νυχτα και αρχισα να αναλυω το διλημμα. Προσπαθησα να πεισω τον εαυτο μου να το αγνοησει γιατι υπηρχε κινδυνος μετα, να σγχωνομαι πολυ. Ετσι, στο ακυρο, μου ηρθαν σκεψεις οτι δεν πρεπει να πεταξω το μπουκαλι λογω τιμωριας. Το σκεφτηκα εντονα για να αποτρεψω τον εαυτο μου απο το να το κανει. Δεν το κανα επιτηδες. Τελικα, σκεφτηκα οτι δεν εκανα υποσχεση και οτι ολα ειναι ψυχαναγκασμοι και οτι το σωστο ειναι να το πεταξω. Και ετσι, το πεταξα. Ενιωσα ωραια. Μετα ομως, θυμηθηκα αυτες τις σκεψεις που ειχα για να πεισω τον εαυτο μου να μην το κανει. Δεν θυμαμαι αν τις ειπα στον εαυτο μου ή στον Θεό, αλλά μπορει να φανηκε σαν να εκανα προταση για τιμωρια σε περιπτωση που πετουσα το νερο. Δεν τις εκανα επιτηδες. Απλα, προσπαθουσα να προστατευσω τον εαυτο μου απο το αγχος ωστε να μην πεταξει το μπουκαλι. Ηταν απλα σκεψεις αλλα δεν θυμαμαι αν τις ειπα στον εαυτο μου ή στον Θεό.
21-08-2020, 12:38 #70
Δεν ξέρω αν θέλω να συνεχίσω να πιστεύω στον Χριστό.
Σκέφτομαι ότι πιστεύω επειδή έτσι έμαθα. Αν γεννιόμουν σε άλλη χώρα, πιθανότατα να είχα άλλη θρησκεία. Υπάρχουν πολλές θρησκείες. Πώς ξέρω οτι ο Χριστιανισμός είναι η σωστή; Επίσης, δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται η ψυχή ενος ανθρώπου να εξαρτάται από την πίστη. Γιατί στο θέμα της πίστης είναι πολύ εύκολο κάποιοι άνθρωποι, σωστοί και τίμιοι, να επιλέξουν να ΜΗΝ πιστέψουν. Αν κάποιος μου έλεγε για κάποιο μεταφυσικο περιστατικό, θα είχα το δικαίωμα να πιστέψω ή να μην πιστέψω. Κάποιοι θα πίστευαν και κάποιοι όχι. Φαντάζομαι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και με την θρησκεία;
Σκέφτομαι ο κάθε θρησκευόμενος πιστεύει ότι η δικιά του θρησκεία είναι η σωστή. Οπότε, σκέφτομαι, για ποιό λόγο ο Χριστιανισμός είναι η σωστή θρησκεία και γιατί δεν μπορώ να καταλάβω το θέμα της πιστής; Επίσης, διαβάζω διάφορα εδάφια στον Χριστιανισμό που με μπερδεύουν. Δηλαδή, σε κάποια σημεία ΝΟΜΙΖΩ ότι μιλάει για τιμωρίες με θάνατο, για χτύπημα δούλων, ενώ ο Χριστός έφερνε συγχώρεση. Για ποιό λόγο δεν σκότωσε την αμαρτωλή γυναίκα; Γιατί υπάρχει αυτή η διαφορά;
Eπίσης, έχω διαβάσει ότι κάποια γεγονότα της Αγίας Γραφής παρουσιάζονται διαφορέτικα σε διάφορα σημεία. Πχ νομίζω έχω διαβάσει για διαφορετικές χρονολογίες, ηλικίες, για τον θάνατο του Ιούδα. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Eπίσης, υπάρχουν άλλοι που πιστεύουν ότι πρέπει να εξομολογούμαστε στον πνευματικό μας για να συγχωρεθούν οι αμαρτίες μας. Άλλοι πιστεύουν ότι πρέπει να προσευχόμαστε απευθείας στον Θεό. Άλλοι πιστεύουν ότι η Έβδομη μέρα ήταν το Σάββατο άλλη την Κυριακή. Γιατί συμβαίνει αυτό;
21-08-2020, 12:51 #71MeditationGuestΦαίνεται ότι έχεις αρκετές απορίες. Η πίστη θεωρώ ότι είναι θέμα ενστίκτου. Δηλαδή αν σου βγαίνει από μέσα σου αυθόρμητα να πιστεύεις ....θα το κάνεις.
Γιατι δεν διαβάζεις και αλλα βιβλία σχετικά με τη θρησκεία αλλα οχι θρησκευτικά ή εκκλησιαστικά όπως η παλιά διαθήκη κτλ. Διάβασε επιστημονικά βιβλία που μιλουν για τον Θεό και τη γέννηση του κόσμου. Μπορεί να σου λυθούν πολλές απορίες. Γενικά διάβασε. Ίσως να σου απαντηθούν ερωτήματα και να κρατήσεις τη προσέγγιση που εσένα σου ταιριάζει.
21-08-2020, 15:42 #72
Δεν ξέρω αν θέλω να συνεχίσω να πιστεύω στον Χριστό.
2) Σε αναγκάζει κάποιος να πιστεύεις; Γιατί τόσος προβληματισμός με αυτό το θέμα, δεν έχω καταλάβει...
21-08-2020, 17:33 #73
δεν με αναγκαζει κανεις αλλά φοβάμαι. Αν ο Χριστός υπάρχει όντως και πρέπει να πιστέψουμε σε Αυτόν;
21-08-2020, 17:35 #74
21-08-2020, 18:32 #75
ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΟΥ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ!!!
Πήγα ιατρο για τον θυροειδη. Οταν εφτασα καταλαβα οτι σε αυτη τη πολυκατοικια ερχομουν ως παιδι στον παιδιατρο. Δεν ειχα και καλες αναμνησεις επειδη εκλαιγα απο το εμβολιο και η πολυκατοικια ηταν λιγο creepy. Πολλες φορές οταν περνουσα μου ερχοταν κατι αρνητικο. Ανησυζω μηπως, εκανα υποσχεση να μην ξαναερθω. Δεν θυμαμαι κατι αλλα ανησυχω καπως. Μου ρχονται εικονες με μενα να περναω απεξω αλλα μεχρι εκει. Δεν θυμαμαι καμια υποσχεση αλλα ανησυχω.Κατι μου χτυπαει συναγερμο!!