Results 91 to 105 of 157
Thread: Είπα όχι στο OCD
-
22-08-2020, 10:40 #91
Καλό είναι να λέμε την αλήθεια όσο και αν ποναει...η αλήθεια πάντα καλό φέρνει και έχεις και την συνείδηση σου ήσυχη..ενώ τώρα βλέπεις ότι σε τρώει το ψεμα... προσπάθησε να πεις την αλήθεια ακόμη και τώρα,πες σε αυτό τον άνθρωπο είπα ψέματα σου ζητώ συγνώμη..
- 22-08-2020, 10:43 #92MarilouGuest
22-08-2020, 11:01 #93
Καλα κι ο αλλοσ τοσο χαιβανι ειναι σε πιστεψε τι ειναι ο αλλοσ ντιπ χαφτασ μου θυμιζεισ αυτο που λενε οι γυναικεσ εισαι ο καλυτεροσ εν τω μεταξυ ο αλλοσ ειναι σαν αναποδο γαμωτο και του λενε εισαι ο καλυτεροσ μη στεναχωριεσαι υπαρχουν κ χειροτερα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
22-08-2020, 11:09 #94
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
22-08-2020, 12:58 #95
Αν είχες γεννηθεί σε άλλη χώρα και είχες όμως «φρόνημα» χριστιανικό, θα σε βοηθούσε ο Θεός να βαφτιστείς Χριστιανός Ορθόδοξος, όπως έχει γίνει σε πάρα πολλές περιπτώσεις. (π.χ. δες μια περίπτωση από το Μοναστήρι του Τρικόρφου Φωκίδος που μία Τουρκάλα έγινε Χριστιανή https://www.youtube.com/watch?v=XSo1lwzQlJk). Ειδικά τώρα που έχουμε το internet αυτοί που είναι σε άλλες χώρες δεν έχουν δικαιολογία.
Εννοείς να υπάρχουν πόρνοι και ανώμαλοι άνθρωποι που να είναι «τίμιοι»; Γιατί στην εποχή μας, αυτοί που θεληματικά αρνούνται τον Χριστό είναι άνθρωποι κυριευμένοι από τα σαρκικά πάθη τους.
Αυτό θα το διαπιστώσεις έμπρακτα μετά τον βιολογικό θάνατο σου, μέσα στις πρώτες 40 ημέρες. Σου συνιστώ να διαβάσεις το βιβλίο «Η ψυχή μετά τον θάνατο» του Σεραφείμ Ρόουζ καθώς και την εμπειρία της Οσίας Θεοδώρας http://www.pigizois.gr/arxeia/ilektr...telonismos.pdf.
Το ότι η άφεση των αμαρτιών γίνεται με την εξομολόγηση είναι εντολή του Χριστού όπως χαρακτηριστικά είπε στους Αποστόλους «ἄν τινων ἀφῆτε τὰς ἁμαρτίας, ἀφίενται αὐτοῖς, ἄν τινων κρατῆτε, κεκράτηνται» (Ιωάννη 20, 23).
22-08-2020, 13:05 #96
Και γιατί να απορρίψω τόσες θρησκείες και να επιλέξω τον Χριστιανισμό; Eννοώ πως μπορώ να ξέρω ότι ο Χριστιανισμός είναι η σωστή θρησκεία; Νομίζω και άλλες θρησκείες έχουν Γραφές.
22-08-2020, 13:42 #97
22-08-2020, 13:47 #98
και αν διαβαζω συνεχεια πρεπει να πιστεψεις και τετοια?
23-08-2020, 06:35 #99
Oχι, δεν πιστευεις με το ζορι .........
23-08-2020, 09:34 #100
Σε ένα φόρουμ ο καθένας απαντάει από τη μεριά του και με βάση τις πεποιθήσεις του. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πραγματικά πιστοί και έχουν βρει νόημα και αποκούμπι στον Χριστιανισμό και σου απαντάνε καλοπροαίρετα με συμβουλές τύπου "Πήγαινε να εξομολογηθείς, εμένα με βοήθησε". Υπάρχουν και άλλοι που είναι πιο σκληροπυρινικοί και πάντα απαντάνε σε φάση προσυλητισμού και προσπάθειας να πείσουν ότι κατέχουν την μοναδική αλήθεια. Υπάρχουν και άλλοι που είναι άθεοι και πάλι προσπαθούν σώνει και καλά να πείσουν για την αλήθεια τους και απαξιώνουν την πίστη του καθενός μέσα σε ένα φόρουμ ψυχολογίας σε άσχετα θέματα λες και είναι το κατάλληλο μέρος ο καθένας να κηρύξει τις πολεμικές του και ξέρω 'γω τι.
Σαν μία θεωρητική συζήτηση, όταν γίνεται πολιτισμένα, το τι πιστεύει κάποιος για την ύπαρξη ή μη του θεού κτλ μπορεί να έχει ενδιαφέρον.
Όταν όμως αγγίζει τα ψυχολογικά/ψυχιατρικά σου, νομίζω ότι δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση εδώ μέσα. Άλλωστε ο καθένας σε διαφορετικά συμπεράσματα καταλήγει. Είναι θέμα προσωπικό του καθενός. Είναι εμφανές ότι έχεις ιδεοληψίες θρησκευτικού τύπου και άλλα θέματα. Το να διαβάζεις το μακρύ και το κοντό του καθενός αποσπασματικά, μόνο χειρότερα σε μπερδεύει, δεν σε βοηθάει. Το κυριότερο που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι κανείς δεν σε αναγκάζει να πιστέψεις τίποτα και κανείς δεν σε αναγκάζει να ρυθμίζεις το παραμικρό στη ζωή σου μέσω υποσχέσεων και φόβου τιμωρίας...Η πίστη του καθενός είναι δική του επιλογή, οι ψυχαναγκασμοί και οι παράλογες σκέψεις και συμπεριφορές που σε ταλαιπωρούν είναι αρρώστια. Όταν είσαι άρρωστος, πας στον γιατρό, δεν κάνεις θεωρητικές συζητήσεις στο ίντερνετ περι ανέμων και υδάτων.
24-08-2020, 01:31 #101
Καλησπέρα
Είναι όντος πολλά τα ερωτήματα που κάνεις γενικά για την θρησκεία και την κάθε θρησκεία, αλλά το θέμα δεν είναι νομίζω ότι ψάχνεις να μάθεις για αυτές, κάτι θέλεις να μάθεις για εσένα πιστεύω εγώ, νιώθεις κενό μέσα σου, κάτι ψάχνεις για εσένα, δεν ξέρω άμα θα το βρεις στην θρησκεία, εγώ παράδειγμα πιστεύω στον Χριστό αλλά ποτέ μου δεν έκανα καμια ερώτηση το γιατί που λέμε, δεν χρειάστηκε και ούτε θα χρειαστεί, σίγουρα ο κάθε ένας έχει δικούς του λόγους να πιστεύει σε οποιαδήποτε θρησκεία ότι και αν σημαίνει αυτή, η επιλογή είναι προσωπική απόφαση του κάθε ανθρώπου, κάτι ψάχνεις για εσένα το θέμα είναι τι? Ίσως καλό είναι να βάλεις κάτω κάποια πράγματα που έχεις με τον εαυτό σου να δεις τι γίνετε,ίσως βρεις απάντηση ίσως όχι...
24-08-2020, 09:53 #102
ΑΓΧΟΣ ΑΓΧΟΣ ΑΓΧΟΣ ΠΑΛΙ! ΑΓΧΟΣ ΑΓΧΟΣ ΑΓΣΧΟ!
Έπλυνα τα χερια μου με σαπουνι για τυχον μικροβια. για να ειμαι σιγουρος. το θεωρησα σωστο και νορμαλ. Υπαρχει περιπτωση ομως να υπηρξε μια μικρη δοση ψυχαναγκασμου και θυμηθηκα οτι παλια μπορει να ειχα κανει υποχεση να μην πλενω ψυχαναγκαστικα τα χερια μου. και τωρα ανσηυχω ΠΑΛΙ ΑΝΗΣΥΧΩ! τιποτα το ιδιαιτερο. τα συνηθισμενα οπως καθε φορα! αλλα ανησυχω! ΑΝΣΗΧΥΧΩ! σορυ!
24-08-2020, 10:15 #103
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ! ΠΑΛΙ! ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!
Έπλυνα τα χερια μου με σαπουνι για τυχον μικροβια. για να ειμαι σιγουρος. το θεωρησα σωστο και νορμαλ. Υπαρχει περιπτωση ομως να υπηρξε μια μικρη δοση ψυχαναγκασμου και θυμηθηκα οτι παλια μπορει να ειχα κανει υποχεση να μην πλενω ψυχαναγκαστικα τα χερια μου. και τωρα ανσηυχω ΠΑΛΙ ΑΝΗΣΥΧΩ! τιποτα το ιδιαιτερο. τα συνηθισμενα οπως καθε φορα! αλλα ανησυχω! ΑΝΣΗΧΥΧΩ! σορυ!
24-08-2020, 10:23 #104
Erudinam...γιατί φοβάσαι τόσο τον Θεό; Γιατι πυστευεις ότι αν δεν τηρήσεις μια υπόσχεση ο Θεός θα σε τιμωρήσει; Νομίζεις πως ο Θεός σου έδωσε ζωή για να σε τημωρει; Όχι βέβαια...σου έδωσε την ζωή σαν δώρο γιατί δώρο είναι....λοιπόν δεν πρέπει να ανησυχείς για αυτές τις υποσχεσεις...έχεις εσφαλμένη εντύπωση γύρω από τον Θεό...που εκεί ξεκινάν όλα από τον φόβο σου απέναντι στον Θεό
24-08-2020, 10:36 #105
Ότι απορία εχεις πες μου αν μπορώ να σε βοηθήσω...