Απο μικρό παιδί και απο τρελό θα μάθεις την αλήθεια... - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 10 FirstFirst ... 34567 ... LastLast
Results 61 to 75 of 146
    Senior Member
    \"Μοναξιά είναι να έχεις πολλά να δώσεις αλλά κανέναν για να τα δώσεις\" ...μου θυμισες την εφηβεια μου...πρεπει να το λεγα πολυ καπου στα 17.....μεχρι που ερωτευτηκα με τρελα κ ησυχασα:)

Καποιοι φοβουνται τη μοναξια παραπανω απο καποιους άλλους...καποιοι την τρεμουν. προσωπικα εχω περάσει διαφορες φασεις, αλλα ποτε δεν τη φοβήθηκα. Ισως επειδη επιλεγω πολλες φορες να μαι μονη, κ ισως επειδη γνωριζω πώς υπάρχουν ατομα που αγαπω βαθια κ με αγαπουν επισης.

Δεν ειναι κατι θετικο η μοναξια, αλλα ειναι ανθρωπινο να την αισθανθουμε καποτε στη ζωη μας πιστευω. Ισως να ναι κ το συχνοτερο συναισθημα....

Παντως ο Ρίτσος έλεγε: μονοι πορευομαστε, και στον έρωτα και στον θανατο (και στη δοξα, αλλα δεν με αφορα)....(sorry, αποψε ειμαι μαλλον πιο βαρια...:)
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Πραγματι πολλες φορες επιλεγουμε το γνωριμο κ το οικειο αν κ ξερουμε πολυ καλα οτι δεν θα μας προκαλεσει ευχαριστηση.Ολοι εχουν κανει τις συγκεκριμενες επιλογες,[κ εγω αναμεσα τους].
    Δεν ειναι πλεον καιρος ν αλλαξουμε τα κριτηρια διαβιωσης μας?

Senior Member
    Ειναι πολλοι αυτοι που ζουν μονοι γιατι νιωθουν οτι δεν τους αγαπαει κανεις

Senior Member
    Πολλοί παρομοιάζουν την αγάπη με την φωτιά....

Senior Member
    Ελπιζω πώς ο καθε ανθρωπος, σταματα σε καποιο σημειο να επενδύει τοσο πολυ στην αγνοια:)

Ο καταλληλος καιρος για τον καθενα δεν ξερω αν ερχεται ποτε....ελπιζω να τον αφηνουμε να ερθει παντως!
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    ...μπορεί να ζεστάνει αλλά μπορεί και να κάψει.

Senior Member
    μαρια εσυ ζεις μονη απο επιλογη, ή παρατηρεις καποιον να ζει μονος/η απο επιλογη?

Senior Member
    Originally posted by vince
    ...μπορεί να ζεστάνει αλλά μπορεί και να κάψει.
    Καλό...

Senior Member
    Παιδιά κακά τα ψέματα,ζωή χωρίς αγάπη...ζωή έτη φωτός μακριά απ\'την ευτυχία.

Senior Member
    μα ναι:)

Senior Member
    Αρσι δεν ειναι ολοι τυχεροι να βιωνουν μια αγαπη στην ζωη τους.
    Σοφια δεν ζω μονη μου αν κ μεγαλα διαστηματα προτιμησα την μοναξια για να μπορεσω να ηρεμησω κ να βαλλω τις σκεψεις μου σε μια σειρα.Τοτε ομως δεν ενιωθα δυστυχισμενη που ημουν μονη,το ειχα επιλεξει εγω γιατι το χρειαζομουν.Αντιθετα εχω βρεθει με πολυ κοσμο κ νιωθω απεραντη μοναξια.
    Ξερω αρκετα ατομα που ζουν μονα τους.Δεν σημαινει ομως αυτο οτι ειναι αντικοινωνικα κ αποφευγουν την επαφη με τον κοσμο.Απλα δεν φοβουνται την μοναξια.

Senior Member
    μαρια καταλαβαινω πολυ καλα τί λες.

Senior Member
    Ο κάθε άνθρωπος νομίζω χρειάζεται και τις δικές του στιγμές μοναξιάς όσο κοινωνικός και άν είναι. Όμως μόνοι μας δεν καταφέρνουμε ούτε να αγαπήσουμε, ούτε να αγαπηθουμε. Επομένως πρέπει να δίνουμε ευκαιρίες και στους άλλους ανθρώπους και όχι μόνο στον εαυτό μας.

Κάπου εδώ θα σας καληνυχτίσω. Ευχαριστώ για την ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση :)

Οποιος θέλει να είναι μόνος, είναι μόνος.
    αν πάλι δεν θέλει και έχει απογοητευτεί από τις προσπάθειες να προσεγγίσει φίλους και σύντροφο, τότε μάλλον ήρθε η στιγμή να κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του.
    ΄Ποια απ\' τα σημεία του χαρακτήρα του ενδεχομένως να διώχνουν τους άλλους;
    Δεν υπάρχουν θύματα, παρά μόνο τα θύματα που δημιουργούμε εμείς με τη συμπεριφορά μας....

Στο θέμα της τρέλλας, τώρα.
    Δεν υπάρχουν τρελλοί, αλλά άρρωστοι άνθρωποι που προσπαθούν να γιατρευτούν. Όσον αφορά τη ρήση, πιστεύω πως βγαίνει απ\' την αθωώτητα ενός παιδιού και τη μη συνείδηση των λεγομένων ενός διαταραγμένου ανθρώπου.

Στο θέμα των θρεντς.
    Εγώ συνήθως συμμετέχω σε θέματα που μου κινούν το ενδιαφέρον, ή με ιντριγκάρουν, ή καμιά φορά με νευριάζουν...
    Αυτό όμως δεν σημαίνει πως΄τα υπόλοιπα είναι αδιάφορα, αφού όπως έχεις διαπιστώσει, υπάρχουν άνθρωποι που συμμετέχουν και άλλωστε δεν έχει σημασία η ποσότητα, αλλά η ποιότητα!

Senior Member
    Ας τα δούμε ένα ένα..

Originally posted by Θεοφανία
    Οποιος θέλει να είναι μόνος, είναι μόνος.

Πράγματι... αυτό άλλωστε είναι και ιδιαίτερα εύκολο στην υλοποίηση του...

αν πάλι δεν θέλει και έχει απογοητευτεί από τις προσπάθειες να προσεγγίσει φίλους και σύντροφο, τότε μάλλον ήρθε η στιγμή να κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του.

Αντιθέτως η αυτοκριτική δεν είναι καθόλου εύκολη. Δεν χρειάζεται καμία ψυχική δύναμη άλλωστε για κατηγορούμε τους άλλους....

΄Ποια απ\' τα σημεία του χαρακτήρα του ενδεχομένως να διώχνουν τους άλλους;

Αυτά τα στοιχεία δεν είναι πάντοτε αρνητικά. Μερικές φορές κάνουμε κακό στον άλλο επειδή αισθανόμαστε φθόνο και ζήλεια απέναντι του (ακόμα και όταν έχουμε να κάνουμε με πιο αθώες ψυχές..)...νομίζω πως ο κάθε ενήλικας έχει ταυτιστεί έστω και μια φορά με την συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Δεν υπάρχουν θύματα, παρά μόνο τα θύματα που δημιουργούμε εμείς με τη συμπεριφορά μας....

Εμείς και άλλοι...us and them που τραγουδάνε και οι Pink Floyd

Στο θέμα της τρέλλας, τώρα.
    Δεν υπάρχουν τρελλοί, αλλά άρρωστοι άνθρωποι που προσπαθούν να γιατρευτούν.

Δυστυχώς δεν προσπαθούν ή δεν μπορούν να γιατρευτούν όλοι. Οι φτωχοί δεν μπορούν και οι πλούσιοι δεν θέλουν...

Όσον αφορά τη ρήση, πιστεύω πως βγαίνει απ\' την αθωώτητα ενός παιδιού και τη μη συνείδηση των λεγομένων ενός διαταραγμένου ανθρώπου.

Τα λόγια σου μου δημιουργούν ταραχή...μπρρρ!! (χαριτολογόντας..;)

Στο θέμα των θρεντς.
    Εγώ συνήθως συμμετέχω σε θέματα που μου κινούν το ενδιαφέρον, ή με ιντριγκάρουν, ή καμιά φορά με νευριάζουν...
    Αυτό όμως δεν σημαίνει πως΄τα υπόλοιπα είναι αδιάφορα, αφού όπως έχεις διαπιστώσει, υπάρχουν άνθρωποι που συμμετέχουν και άλλωστε δεν έχει σημασία η ποσότητα, αλλά η ποιότητα!

Δεν μίλησα για ποσότητα και ποιότητα παρα μόνο για επικοινωνία...
    Φιλικά

Page 5 of 10 FirstFirst ... 34567 ... LastLast