Απο μικρό παιδί και απο τρελό θα μάθεις την αλήθεια... - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 10 FirstFirst ... 78910 LastLast
Results 121 to 135 of 146
    Senior Member
    Εδω ταιριάζει η παροιμία< στερνή μου γνώση να σ\'είχα πρώτα.>Πολλές φορές κάνουμε λάθη ή παίρνουμε αποφάσεις βλέποντας εκ των πρετέρων ότι δεν είναι το καλύτερο για μας.Αποφασίζουμε λόγω έλλειψης εμπειριών,λόγω καταστάσεων,προσπαθούμε να ωραιοποιήσουμε τα πράγματα λόγω ανωριμότητας,για χίλιους λόγους.Εκ των υστέρων απορείς με τον εαυτό σου και λες, μα πως μπόρεσα να κάνω τέτοιο λάθος.Γιατί ωρίμασες έχεις φωνή και λες.Αν είχα το μυαλό που έχω σήμερα δεν θα το έκανα.Τα βάζεις με τον εαυτό σου δεν μπορείς να καταλάβεις πως έκανα τέτοιο λάθος;Εκεί αρχίζει ο εσωτερικός πόλεμος και εγώ δηλώνω ότι ανήκω σε αυτή την κατηγορία

Senior Member
    Γιωτα θα σου κανω λιγο την ερωτηση διαφορετικα.Πιστευεις οτι εαν δεν εκανες τα λαθη που εκανες θα ειχες το μυαλο που εχεις σημερα?Μαλλον οχι.
    Ολοι κανουμε λαθη,οποιος πει το αντιθετο λεει ψεμματα.Το σημαντικο ειναι ομως να μην ζουμε στο παρελθον τιμωρωντας τον εαυτο μας αλλα να προχωραμε μπροστα μαθαινοντας απο τα λαθη μας κ τις συνεπειες τους.

Senior Member
    Σίγουρα αν δεν είχα περάσει όσα πέρασα προφανως δεν θα σκεφτόμουν έτσι.Και σίγουρα πρέπει να κοιτάμε μπροστά να μαθαίνουμε απο τα λάθη μας.Τι γίνεται όμως όταν προσπαθείς να κάνεις ένα βήμα μπροστά και έρχονται απανωτά χαστούκια στην ζωή που σε πάνε πίσω;Κάποτε είπα πως αισθάνομαι σαν σκαρφαλώνω ένα βουνό και πριν φτάσω στην κορυφή κάτι γίνεται και πέφτω.Αρχίζεις απο την αρχή και πάλι απο την αρχή είναι σαν να κινεί κάποιος τα νήματα της ζωής σου.Για να κάνεις πράγματα αυτονόητα για άλλους πρέπει να σου βγεί η ψυχη και αν έρθει κατι καλό αισθάνεσαι φόβο μην συμβεί τίποτε.Αυτό το καταλαβαίνει κανείς;

Senior Member
    Θα προσπαθησω να μιλησω γενικα κ ειναι λιγο δυσκολο.Συνηθως συμβαινει γιατι ωρισμενα θεματα δεν εχουν επιλυθει.Πρεπει να κλεισει ο κυκλος για να μπορεσουμε να προχωρησουμε παρακατω.Ισως ειναι δυσκολο αλλα σε καμμια περιπτωση ακατορθωτο.Χρειαζεται δυναμη κ αποφασιστικοτητα.
    Επισης πολλες φορες οι παλιες καταστασεις μας τραβανε πισω με διαφορους τροπους ,ενας απαυτους ειναι η δημιουργια ενοχων.
    Επισης αλλος λογος ειναι οτι εμεις δινουμε δυναμη κ τροφη σε οτι μας ποναει.

Senior Member
    Originally posted by giota
    Για να κάνεις πράγματα αυτονόητα για άλλους πρέπει να σου βγεί η ψυχη και αν έρθει κατι καλό αισθάνεσαι φόβο μην συμβεί τίποτε.Αυτό το καταλαβαίνει κανείς;

και νιώθεις πως αυτό το καλό είναι προσωρινό γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει κάτι,οτιδήποτε,και να νιώσεις τρισχειρότερα και έτσι δεν μπορεί να το χαρεις.

Συμφωνώ ότι είναι πολύ δύσκολο αλλά η θεραπεύτριά μου μου είπε να ζω τη στιγμή.
    Να προσπαθώ να χαίρομαι για το τώρα και αν είναι να συμβεί κάτι κακό θα συμβεί να χαίρομαι γι\'αυτό το ένα καλό που μου συμβαίνει.
    Σιγά σιγά υπάρχει κάποια βελτίωση και όντως μπορείς έστω και λίγο να το χαρείς

Και χαίρομαι γι\'αυτό το λιγο!

Senior Member
    Αυτό προσπαθώ να καταφέρω να ζήσω τη στιγμή.

Senior Member
    mariafound82 Θα συμψωνήσω μαζί σου αν και καμιά φορά πριν τελειώνοντας οι παλιές καταστάσεις έρχονται καινούργιες και γίνεται ενα κομφούζιο.Οσο για τις ενοχές το πιστεύω και εγώ πως δεν σ\'αφήνουν να προχωρήσεις.Μακαρι η καινούργια μου προσπάθεια να εχει θετικά αποτελέσματα.

Senior Member
    Sofia, είδα ότι είσαι online και ήθελα να σε ρωτήσω..

Τι συμπέρασμα έχεις βγάλει εως τώρα από την παρουσία του keep και την δική μου, όντας από τους λίγους που δηλώσαμε ψύχωση κατά την \"παρουσίαση\" μας και έχουν γράψει εδώ περισσότερο από μια δυο φορές..

Senior Member
    εννοεις αν εχω βγαλει καποια συμπερασματα για σας ως ψυχωσικους? για την πάθηση δλδ κ οσους την φέρουν?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Κάπως έτσι..

Senior Member
    δεν μπορω να βγαλω καποιο συμπερασμα γιατί γνωριζω κ ψυχωσικους που συναναστρεφομαι στην καθημερινοτητα μου οποτε μού ειναι δύσκολο να κανω καποια συγκριση απο φορουμ κ \"κανονικη\" ζωη.

νομίζω πώς εξαρτάται κ απο το στάδιο της παθησης, την θεραπεια, το περιβάλλον, τον χαρακτηρα του ανθρωπου που τη φέρει...πολλοι παράγοντες δλδ.

αυτο που εχω παρατηρησει σε σενα παντως, αφου ρωτας ειναι πώς αισθανομαι πώς εχεις κολλησει πανω σου μια ταμπελα που γράφει \"τρελος\" κ νομιζεις πώς ετσι σε χαρακτηριζουν ολοι. πολλες φορες αμφιβάλλω αν πιστεύες πώς σε καποιους τουλάχιστον μπορει να μην περναει αυτο απο το μυαλο...
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Οι ψυχωσικοί που συναναστρέφεσαι πως είναι δηλαδή? Εργάζονται?

Με ρωτάς αν κολλάω στην λέξη τρελός.. Η αλήθεια είναι ότι δεν \"κολλάω\" τόσο στην λέξη όσο στην κατάχρηση του όρου.. κατάχρηση που βλέπω και ακούω σε όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας..

Senior Member
    Vince σου γράφω για την αισθηση που εχω απο σενα στο φορουμ οσο καιρο μπαινω κ με βαση τις δικες μου κεραιες/μυαλο...μπορει να κανω λαθος. Αλλα αυτο πιστεύω. Δεν στο γράφω ως κριτικη, ουτε ως κατηγορια. Στο γραφω, μηπως κ σου λεει κατι...διαφορετικα το πετας...

Τωρα για τους άλλους ψυχωσικους: ο ενας ανθρωπος που γνωριζω μετά απο μια μεγαλη απουσια απο την πιο ενεργη ζωη εχει επιστρέψει δυναμικα. ειναι 40+ και απο οτι μου λεει η φαρμακευτικη αγωγη των τελευταιων ετων τον εχει βοηθησει πολυ περισσοτερο σε σχεση με την αρχικη αγωγη που ακολουθουσε στα 20+ του.Τωρα δουλευει μετα απο μεγάλο αγωνα... Η αλλη κοπέλα εχει ενα κανονικο προγραμμα κ ζωη, απο οσο μπορω να δω εγω. Η ιδια λεει πώς περναει τις κρισεις της, αλλα αυτο ειναι κατι που εγω δεν \"βλεπω\". Τα διαστηματα των \"κρισεων\" της ειναι πιο μαζεμενη κ περισσοτερο \"κρατημενη\".Καποιες φορες νιωθω πώς πρεπει να επιμεινω παραπανω ή να επανελθω με κατι που της ειπα, αλλα μπορει να μην το εχει υποψην της. Τελος ο αλλος αντρας που γνωριζω εχει κανει αποπειρα αυτοκτονιας στο παρελθον, τωρα ειναι διορισμενος κ εχει μια πολυ \"κανονικη\" καθημερινοτητα.

Αν μπορουσα να βρω ενα κοινο τοπο σε ολους θα ελεγα αυτο το \"κρατημα\" ή μια παραπανω εσωστρεφεια η οποια προσωπικα δεν μου φαινεται ως κατι περιεργο που θα παρατηρουσα...

Αυτα-δεν ξερω αν βοηθαει αυτη η υποκειμενικη παρατηρηση....

Senior Member
    Δεν αμφισβητώ πως έχει να μου πει κάτι αυτό που μου λες..

Απλά ήθελα την άποψη σου πάνω σε αυτό το θέμα.

Με έχει φάει η βαρεμάρα μάλλον απόψε και αναλώνομαι στους ίδιους προβληματισμούς.. :)

Senior Member
    Δεν νομιζω πώς ειναι θεμα βαρεμαρας. Μην υποτιμας την σκεψη σου ακομα κ σε φάση βαρεμαρας.

καληνυχτα vince!

Page 9 of 10 FirstFirst ... 78910 LastLast