καταθλιψη - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 48
    Senior Member
    Originally posted by giota
    Τι είναι αυτά που λες παιδί μου; Εχεις κλειστεί στον εαυτό σου και εχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση.Πολλά παιδιά περνούν παρόμοιες φάσεις.Σπουδάζεις με τι ασχολείσαιΜίλησες ποτέ με τους γονείς σου για το πως αισθάνεσαι;αν δεν σε καταλαβαίνουν πήγαινε μόνος σου και ασε τα τεστ πήγαινε και σίγουρα θα σε βοηθήσει.
    Γεια σου giota!

Σωστα,εχω κλειστει στον εαυτο μου παρα πολυ,αυτοεκτιμηση υπο το μηδεν. Aφου απετυχα να περασω στις πανελληνιες στη σχολη που ηθελα,πληγμα ψυχολογικα σημαντικο για την κατασταση που εχει διαμορφωθει εως τωρα,πηγα σε ιδιωτικη σχολη τελικως.

Με τους γονεις μου εχω μιλησει αλλα οπως καταλαβαινεις δεν βγαινει ακρη,στον πατερα μου βεβαια δεν εχω μιλησει κ τοσο γιατι δεν θελω, απλα δεν μου βγαινει,δεν ειναι ανθρωπος που μπορει να με βοηθησει σε κατι τετοιο.

Το οτι εχω προβλημα το καταλαβαινω,το νιωθω και το αισθανομαι,μπορει να προσπαθω να μην το δειχνω ομως καποια πραγματα δεν κρυβονται οσο κ αν το θελεις. Δεν ειναι τυχαιο που μου λενε οτι ειμαι \"περιεργος\" τυπος,δεν ειναι τυχαιο που καποιοι φιλοι μου λενε \"γιατι καθεσαι μονος σου\".

Senior Member
    Originally posted by εσωτερική_σήψη

Πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να πας σε ειδικό.Μη σκεφτεσαι εγώ θα το παλέψω μόνος.Αντικειμενικά δεν μπορείς.Εγώ τόσα χρόνια αυτό πίστευα και τελικά αν είχα ζητήσει νωρίτερα βοήθεια δε θα ήταν τόσο σοβαρή η κατάστασή μου!

Γεια και σε σενα εσωτερική_σήψη!:P

Δεν ξερω,δισταζω να παω,δειλος ειμαι ουτως η αλλως.Ναι οντως δεν μπορω να το παλεψω μονος μου και το καταλαβαινω καθε μερα που περναει. Δεν ειναι τοσο ευκολο οσο φαινεται η μπορει να νομιζουν μερικοι.

Εχω φτασει πλεον σε σημειο να αυτοτιμωρω τον εαυτο μου για πραγματα που ηθελα να κανω και δεν εκανα γιατι δισταζα η ειχα το φοβο απο την οικογενεια πως αν το κανω αυτο τι θα γινει,ξερεις τι ειναι να ειναι ολη η οικογενεια σου μαζι στις γιορτες και εσυ να αισθανεσαι οτι θα ειναι καλυτερα να κατσεις μονος σου,οτι καλυτερα να μην σε δουν οι αλλοι,οι φιλοι σου,οι γνωστοι σου,οι συγγενεις σου,οτι καλυτερα μονος σου σε ενα δωματιο να κατηγορεις τον εαυτο σου γιατι εφτασες ως εδω.

Οχι,θελω κ εγω να διασκεδαζω οπως οι αλλοι,θελω να βγαινω με φιλους και να περναω καλα,ομως δεν το κανω γιατι ετσι μου βγαινει,απλα χανομαι στον δικο μου κλειστο κοσμο και ευχομαι να μην με ηξερε κανεις,ευχομαι να ειχα μια μηχανη του χρονου,να γυριζα πισω και να τα αλλαζα ολα.

Ομως αυτα ειναι απλα σκεψεις ,τπτ παραπανω,σκεψεις που μπορει να διαβασει καποιος και να μην του λενε κατι.

-Συναισθήματα μοναξιάς, θλίψης, αποτυχίας, έντασης και άγχους

- Δυσκολία στο σχεδιασμό και την πραγματοποίηση στόχων

-Έντονες διακυμάνσεις σωματικού βάρους που μπορεί να συνδέονται με διαταραχές διατροφής (ψυχογενής ανορεξία, βουλιμία, παχυσαρκία, κ.α.)

-Δυσκολίες στον έλεγχου του θυμού (βίας κι επιθετικότητας)

και λοιπα και λοιπα.

Senior Member
    originally postd by Jason
    Οχι,θελω κ εγω να διασκεδαζω οπως οι αλλοι,θελω να βγαινω με φιλους και να περναω καλα,ομως δεν το κανω γιατι ετσι μου βγαινει,απλα χανομαι στον δικο μου κλειστο κοσμο και ευχομαι να μην με ηξερε κανεις,ευχομαι να ειχα μια μηχανη του χρονου,να γυριζα πισω και να τα αλλαζα ολα.

Ομως αυτα ειναι απλα σκεψεις ,τπτ παραπανω,σκεψεις που μπορει να διαβασει καποιος και να μην του λενε κατι.
    Εμένα μου λένε όχι μόνο κάτι αλλά πολλά οι σκέψεις σου...
    Πονάς για όσα έχασες, για όσες ευκαιρίες είχες να αλλάξεις εσένα και τη ζωή σου και τώρα δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξεις το παρελθόν.

Jason
    Σε νιώθω.
    Κι εγώ υπήρχε μια μεγάλη περίοδος της ζωής μου ή μάλλον 2 περίοδοι που έτσι σκεφτόμουν.

Ναι, το παρελθόν δεν μπορούμε να το αλλάξουμε.
    Το παρόν όμως;

Γιατί δεν ξεκινάς από εκεί; Να κάνεις πράξη όσα δεν έκανες στο παρελθόν. Κι αν αυτό σου φαντάζει βουνό...

Απευθυνόμενος και σε κάποιον ειδικό για βοήθεια είναι ένα βήμα να αλλάξεις το παρόν σου και φυσικά το μέλλον σου...
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    Originally posted by anwnimi
    originally postd by Jason

Εμένα μου λένε όχι μόνο κάτι αλλά πολλά οι σκέψεις σου...
    Πονάς για όσα έχασες, για όσες ευκαιρίες είχες να αλλάξεις εσένα και τη ζωή σου και τώρα δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξεις το παρελθόν.

Jason
    Σε νιώθω.
    Κι εγώ υπήρχε μια μεγάλη περίοδος της ζωής μου ή μάλλον 2 περίοδοι που έτσι σκεφτόμουν.

Ναι, το παρελθόν δεν μπορούμε να το αλλάξουμε.
    Το παρόν όμως;

Γιατί δεν ξεκινάς από εκεί; Να κάνεις πράξη όσα δεν έκανες στο παρελθόν. Κι αν αυτό σου φαντάζει βουνό...

Απευθυνόμενος και σε κάποιον ειδικό για βοήθεια είναι ένα βήμα να αλλάξεις το παρόν σου και φυσικά το μέλλον σου...
    Το θεμα ειναι οτι κολλαω,κομπλαρω,βλεπω γυρω μου και απογοητευομαι,σκυβω το κεφαλι και αναρωτιεμαι οτι ναι θελω να τα αλλαξω ολα αλλα δεν ξερω τον τροπο,νιωθω οτι αργησα πολυ,οτι εχασα πολυτιμο χρονο. Θα μου πεις βεβαι ποτε δεν ειναι αργα..

Ειμαι πολυ μπερδεμενος και εχω γινει επικυνδυνα αντικοινωνικος,οχι οτι ποτε ημουν πολυ κοινωνικο ατομο αλλα τα πραγματα εχουν ξεφυγει.

Senior Member
    Originally posted by Jason
    Εχω φτασει πλεον σε σημειο να αυτοτιμωρω τον εαυτο μου για πραγματα που ηθελα να κανω και δεν εκανα γιατι δισταζα η ειχα το φοβο απο την οικογενεια πως αν το κανω αυτο τι θα γινει,ξερεις τι ειναι να ειναι ολη η οικογενεια σου μαζι στις γιορτες και εσυ να αισθανεσαι οτι θα ειναι καλυτερα να κατσεις μονος σου,οτι καλυτερα να μην σε δουν οι αλλοι,οι φιλοι σου,οι γνωστοι σου,οι συγγενεις σου,οτι καλυτερα μονος σου σε ενα δωματιο να κατηγορεις τον εαυτο σου γιατι εφτασες ως εδω.
    γεια σου jason και καλως ήρθες

ναι: ξερω πώς ειναι. Τουλάχιστον μεσα απο δικα μου βιωματα. Λυπάμαι που αισθάνεσαι ετσι. Εγω αισθανομουν, σαν να εχω μπει στην δικη μου φυλακη, που εγω εφτιαξα.

Ομως jason, δεν τα χα καν στο μυαλο μου τοσο ξεκαθαρα, τοσο επεξεργασμενα οσο εσυ. Οπως τα γραφεις....Στο μυαλο μου επικρατουσε ενα χαος...

Εχεις δικιο, θελει θαρρος να ζητησεις μια βοηθεια, ενος ειδικου. Το ξερω. Οπως ξερω, οτι μπορει να γινει η αρχη μιας πορειας, που δεν θα αναρωτιεσαι απλα, γιατι να μην εκανες αυτο ή εκεινο αν μπορουσες να γυρισεις τον χρονο πισω, αλλα θα κανεις πραγματα με τα δεδομενα που εχεις τωρα στα χερια σου, στον χρονο που βρισκεσαι. Ξερεις ποσο κυριο του εαυτου σου, σε κανει αυτη η λειτουργια?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by Sofia

γεια σου jason και καλως ήρθες

Ομως jason, δεν τα χα καν στο μυαλο μου τοσο ξεκαθαρα, τοσο επεξεργασμενα οσο εσυ. Οπως τα γραφεις....Στο μυαλο μου επικρατουσε ενα χαος...

Εχεις δικιο, θελει θαρρος να ζητησεις μια βοηθεια, ενος ειδικου. Το ξερω. Οπως ξερω, οτι μπορει να γινει η αρχη μιας πορειας, που δεν θα αναρωτιεσαι απλα, γιατι να μην εκανες αυτο ή εκεινο αν μπορουσες να γυρισεις τον χρονο πισω, αλλα θα κανεις πραγματα με τα δεδομενα που εχεις τωρα στα χερια σου, στον χρονο που βρισκεσαι. Ξερεις ποσο κυριο του εαυτου σου, σε κανει αυτη η λειτουργια?

H αρχη ειναι το ημισυ του παντος λενε, θελω βοηθεια και ξερω οτι την χρειαζομαι,δεν ξερω πως να την ζητησω ομως. Δεν ξερω,σε οτιδηποτε κανω παντα κυριαρχει η αρνητικη σκεψη,πρωτα σκεφτομαι την αρνητικη πλευρα.

Ειμαι σε μια κατασταση που δεν με κανει τπτ χαρουμενο πια,δεν θελω να εχω επαφη με κανεναν γιατι αυτο με κανει να νιωθω ακομα χειροτερα,αποτελεσμα αυτων η απομονωση.

Senior Member
    Originally posted by Jason

Ειμαι σε μια κατασταση που δεν με κανει τπτ χαρουμενο πια,δεν θελω να εχω επαφη με κανεναν γιατι αυτο με κανει να νιωθω ακομα χειροτερα,αποτελεσμα αυτων η απομονωση.
    έτσι ακριβώς νιώθω και εγώ..πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις θεραπεία μην το αφήνεις! μόνο χειρότερα μπορούν να γινουν τα πράγματα χωρίς συνδυασμό φαρμακοθεραπείας και ψυχοθεραπείας.

Senior Member

έτσι ακριβώς νιώθω και εγώ..πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις θεραπεία μην το αφήνεις! μόνο χειρότερα μπορούν να γινουν τα πράγματα χωρίς συνδυασμό φαρμακοθεραπείας και ψυχοθεραπείας.

Χειροτερα γινονται καθε μερα που περναει..

Ειναι απιστευτο να μου ζητανε φιλοι να βγουμε κι εγω να τους αποφευγω βρισκοντας δικαιολογιες,αυτο γινεται γιατι αισθανομαι μειονεκτικα απεναντι τους,αλλος εχει τη δουλεια του,την φιλη του,εχει τοσες δραστηριοτητες και ενδιαφεροντα.

Εγω τι να κανω μαζι τους,για τι να συζητησω οταν επι 5 χρονια εχω χασει επαφη του τι γινεται γυρω μου,να καθομαι και να τους κοιταω? Δεν εχω κανενα ενδιαφερον.

Δεν ξερω πως να ζητησω βοηθεια,τι να παω ετσι σε εναν οποιοδηποτε ειδικο που θα βρω?

Senior Member
    Jason,

ειναι σαν να βρισκεσαι σε μια φάση παραιτησης. Λες οτι δεν νιωθεις ικανος να κανεις κατι. Ομως σκεφτεσαι ταυτοχρονα να ζητησεις βοηθεια. Εστω κ αν το σκεφτεσαι φευγαλεα, δειχνει οτι μεσα σου ελπιζεις οτι μπορεις να τα καταφερεις.

Το να αποφευγεις την παρεα ανθρωπων που συναναστρεφοσουν νομιζω ειναι γνωριμο συμπτωμα μιας πιο δυσαρεστης κατάστασης. Δεν ειναι κακο, να μεινεις μονος σου εφοσον το θελεις. Κακο ειναι να διαιωνιζεται μια κατασταση, παραμενοντας απραγος.

Σε οτι αφορα το πώς, μπορεις να ζητησεις τη γνωμη ατομων απο το φορουμ, σε περιπτωση που εχουν δει οι ιδιοι καποιον ειδικο. Ή να κλεισεις ενα ραντεβου σε Κεντρο Ψυχικης Υγιεινης. Δεν ξερω ομως αν υπάρχουν στο μερος που ζεις.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by Sofia
    Jason,

ειναι σαν να βρισκεσαι σε μια φάση παραιτησης. Λες οτι δεν νιωθεις ικανος να κανεις κατι. Ομως σκεφτεσαι ταυτοχρονα να ζητησεις βοηθεια. Εστω κ αν το σκεφτεσαι φευγαλεα, δειχνει οτι μεσα σου ελπιζεις οτι μπορεις να τα καταφερεις.
    Sofia,

Αυτο δειχνει οτι στο μυαλο μου τα πραγματα ειναι μπερδεμενα,τουλαχιστον ξερω οτι εχω προβλημα,το αναγνωριζω και προσπαθω να σκεφτω λυσεις,να σκεφτω την επομενη κινηση για να βγω απο το αδιεξοδο στο οποιο εχω μπει,το δυσκολο ειναι τη σκεψη να την κανω πραξη.Εχω παρα πολυ μεγαλο κομπλεξ,πολυ..

Δεν ειμαι καλα.. Το μονο που θα ηθελα ειναι να φυγω μακρια απο εδω που ειμαι,να μεινω μονος μου για ενα διαστημα,να ξεφυγω απο το περιβαλλον που βρισκομαι τωρα,να κανω την αρχη για να βρω τον εαυτο μου οπως τον θελω να ειναι και οταν θα αλλαξω σαν ανθρωπος,να επιστρεψω παλι πισω εντελως διαφορετικος.

Πολυ θεωρητικο ομως αυτο για να γινει πραγματικοτητα,απλα ξερω οτι δεν γινεται.

Anyway,ας εχουμε καλη ανασταση,η πιο σωστα ας εχετε γιατι για καποιους(οπως εγω) η ανασταση αργει...
    ...βάδιζα άσκοπα χωρίς να ξέρω που πηγαίνω
    σαν κάποιος άνθρωπος που ο κόσμος θεωρεί χαμένο...

Senior Member
    Το να κανεις μια αρχη για να βρεις τον εαυτο σου γινεται. Για ολους μας γινεται, αν το θελησουμε. Κ να \"επιστρέψουμε\" διαφορετικοι. Αλλα ολο αυτο, απαιτει μια αποφαση, μια δεδομενη στιγμη, οριακη που την καθοριζει ο καθενας μας ετσι. Μπορει να ειναι αδυνατον να κανεις την αλλαγη υπο τις συνθηκες που επιθυμεις, μπορεις ομως να την κανεις με τις παρουσες συνθηκες, αν και οταν το παρεις αποφαση.

Σου ευχομαι κ εγω καλο Πασχα.Καπου διαβασα πώς στα εβραϊκα, Πασχα σημαινει μετάβαση στην ελευθερια. Κι αυτο ακριβως ευχομαι και σε σενα

Αλλα κ σε ολους μας, απο τα δεσμα μας....

Senior Member
    Jason λές ότι σε καλούν φίλοι να βγείς αυτο δεν δείχνει ότι είσαι αποδεκτός; Σου έστειλα ενα π.μ ελπίζω να το διάβασες.Και εγώ θα σου προτείνω να πισκευτείς έναν ειδικό είναι δύσκολο να το αποφασίσεις ομως στην πορεία θα δείς πόσο θα σε βοηθήσει.Καλή Ανάσταση

Senior Member
    Originally posted by giota
    Jason λές ότι σε καλούν φίλοι να βγείς αυτο δεν δείχνει ότι είσαι αποδεκτός; Σου έστειλα ενα π.μ ελπίζω να το διάβασες.Και εγώ θα σου προτείνω να πισκευτείς έναν ειδικό είναι δύσκολο να το αποφασίσεις ομως στην πορεία θα δείς πόσο θα σε βοηθήσει.Καλή Ανάσταση
    giota,

Οχι δεν με καλουν ως συνηθως,αναφερομαι σε ελαχιστους φιλους οι οποιοι με θυμουνται που κ που,ειχα φιλους που ημασταν για χρονια μαζι και πλεον δεν εχω καμια επαφη μαζι τους,γιατι συνεβη αυτο,το αφησα και εγω να γινει ετσι γιατι δεν θα αντεχα τη συγκριση,τη συγκριση του οτι αυτοι εχουν εξελιχθει στη ζωη τους κι εγω εχω μεινει στασιμος. Τη συγκριση \"κοιτα πως ηταν καποτε αυτοι και τι εχουν καταφερει να γινουν τωρα\",\"εσυ τι εισαι τωρα,ενα τιποτα\".

Απλα αναφερομουν για παλαιοτερα,οτι με καλουσαν κι εγω δεν ηθελα να παω μαζι τους,για διαφορους λογους.Τωρα ειμαι για τους περισσοτερους φιλους που ηξερα μια απλη αναμνηση.

Οπως εχω πει αυτο που μου κανει το περισσοτερο κακο ειναι η απορριψη,και η απορριψη σε κανει να νιωθεις ανυπαρκτος,αχρηστος,ανοητο ς.

Eνταξει δεν ηρθα εδω για να βρω λυση ετσι,απλα μπηκα για να πω 2 κουβεντες για το πως αισθανομαι,ο καθενας εχει τα προβληματα του και σιγουρα δεν ειμαι ο μονος.

Senior Member
    απλά δεν ταιριάζεις με τη συγκεκριμένη παρέα.εγώ μέχρι περσυ νόμιζα πως δεν ήμουν αποδεκτή πουθενά.Γνώρισα όμως φέτος κάτι άτομα που πραγματικά με νιώθουν.καταλαβαίνουν πότε είμαι σε φάση επικοινωνίας και πότε όχι κ δεν με κατηγορούν για την απομόνωση ούτε μου λένε αυτο το κλασικό \"γίνε αισιόδοξη\". Απλώς δεν γνώρισες μέχρι τώρα τα καταλληλα άτομα.Σε καμία περίπτωση μην πιστεύεις ότι δεν είσαι αποδεκτός ΑΥΤΟΙ δεν είναι ικανοι να σε καταλάβουν.Μην αποκλείεις ότι θα βρεις το σωστό άτομο στη ζωή σου γιατί θα γίνει εκεί που δεν το περιμένεις.
    Δεν είσαι ούτε άχρηστος ούτε ανόητος!Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάθλιψη αλλά μην το βάζεις κάτω!Ας κερδίζει μάχες.
    Δε θα κερδισει αυτη τον πόλεμο στο τέλος!(έτσι ελπίζω και για όλους μας εδω:|)

Senior Member
    απλά δεν ταιριάζεις με τη συγκεκριμένη παρέα.εγώ μέχρι περσυ νόμιζα πως δεν ήμουν αποδεκτή πουθενά.

Δεν ειναι συγκεκριμενη παρεα,δλδ δεν ειναι οτι ξες δεν ταιριαζω με 4-5 ατομα αρα κ αυτοι με απορριπτουν κ εγω τους απορριπτω και ψαχνω για αλλους φιλους.

Ειναι η συμπεριφορα των περισσοτερων απεναντι μου.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast