Results 1 to 15 of 29
Thread: ΣΚΥΛΟΦΟΒΙΑ
-
07-04-2011, 12:32 #1
ΣΚΥΛΟΦΟΒΙΑ
Ειναι κι αλλοι που φοβουνται τα σκυλια η μονο εγω?? πειτε ρε παιδια γιατι θα σκασω...οταν λεω σκυλια εννοω τα αδεσποτα κ οχι ολα τα αδεσποτα αλλα αυτα κυριως που ειναι σε αγελες 7-8 μαζι κ γαυγιζουν τους περαστικους...γενικα δεν εχω προβλημα με τα σκυλια πολλες φορες τα λυπαμαι κιολας μερικα αδεσποτα ειναι σε πραγματικα απελπιστικη κατασταση....ειχα κ γκριφονακι παλια σκετη γλυκα....αλλα πολλες φορες αυτα που ειναι σε αγελες ορμανε τους περαστικους κ εκει ειναι που τρεχω να κρυφτω κ τα βλεπω ΟΛΑ δεν ξερω πως μπορει να αντιδρασουν....στη γειτονια που μενω εχει πολλα αδεσποτα σημερα κατεβηκα να παρω τσιγαρα κ με πηραν απο πισω κ γαυγιζανε...εχω ακουσει κ περιπτωσεις διαφορες που εχουν ορμηξει σε ανθρωπους κ τους δαγκωσαν κ για μια κοπελιτασ 15χρονη που τη δαγκωσε σκυλι που ειχε λυσσα κ η κοπελα σε 1 μηνα πεθανε.....
ωρες ωρες φοβαμαι να κυκλοφορησω ειδικα μονη μου κ οταν ειναι κλειστα τα μαγαζια..ντεμεκ δεν ορμανε σε ανθρωπους αλλα πολλες φορες τα χω δει να αγριευουν στα καλα καθουμενα εξαλλου που μπορω να προβλεψω την αντιδραση τους??
εχει καποιος παρομοια φοβια?? πως το αντιμετωπιζετε??" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
- 07-04-2011, 12:36 #2
Και 'γω το είχα και το έχω σε μικρότερο βαθμό όμως τώρα (δυστυχώς μου κληρονομήθηκε). Αυτό που με βοήθησε να το ξεπεράσω, όπως κατάλαβα, ήταν ότι έμεινα για καιρό με ένα άτομο που είχε σκυλί, ήταν πολύ γλυκό και αλληλοσυμπαθηθήκαμε σφόδρα, κι έτσι κάπως μειώθηκε ο φόβος μου γενικά. Είναι αστείο να αλλάζεις πεζοδρόμιο για ένα σκύλο αλλά ακόμα μερικές φορές το κάνω αυτό.
(ξέρω κι ένα... ξόρκι που μου έμαθε η γιαγιά μου για προστασία από τα σκυλιά : D - δεν ξέρω αν πιάνει πάντως ηρεμεί, κι έτσι παλιότερα μπορούσα να περάσω δίπλα τους μερικές φορές : ) )
07-04-2011, 12:51 #3
Όταν είναι πολλά μαζί κάνουνε τους μάγκες -όπως και οι άνθρωποι. Συνήθως υπάρχει ένας αρχηγός, τον οποίο ακολουθούν και μιμούνται. Όταν εκείνος αρχίζει να γαυγίζει αρχίζουν και τα υπόλοιπα, όταν σταματήσει αυτός σταματάνε. Το μυστικό είναι να μην τα δώσεις σημασία, να μην τα κοιτάξεις καν, φυσικά να μην αρχίσεις να τρέχεις. Θα πρέπει να μείνεις όσο πιο ψύχραιμη γίνεται, γιατί τα σκυλιά μυρίζονται το φόβο και νιώθουν απειλή. Στη χειρότερη περίπτωση -το έχουμε κάνει με μια φίλη σε ερημιά που μας είχαν περικυκλώσει 4 σκυλιά άγρια -στέκεσαι ακίνητη, δεν κάνεις καμιά κίνηση που θα την εκλάβουν σαν απειλή, δεν τα κοιτάς και περιμένεις να κουραστούν ή να βαρεθούν και να καθήσουν ή να απομακρυνθούν. Μετά απομακρύνεσαι ήρεμα ήρεμα, σα να μη συμβαίνει τίποτα.
07-04-2011, 12:52 #4
κι εμενα ο γιατρος μου χει πει οτι για να ξεπερασω το φοβο αυτο θα με βοηθησει αν παρω σκυλι η τελοςπαντων να ασχολουμαι κ να παιζω με το σκυλι καποιας φιλης μου αν εχει αλλα κ αυτο δεν πιστευω οτι βοηθαει κ τοσο...ειχα παλια σκυλι κ το λατρευα..το δικο μου δεν θα το φοβαμαι γιατι ειναι δικο μου κ εχω εμπιστοσυνη αλλα τα αδεσποτα παλι τα φοβαμαι...ποσες φορες εχω αλλαξει πεζοδρομιο κ ποσες φορες εχω μπει πανικοβλητη σε μαγαζι για να γλιτωσω τον "κινδυνο" ασε....
για δωσε το ξορκι να το δοκιμασουμε μπας κ πιασει!!" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
07-04-2011, 12:56 #5
δεν μου έρχεται τώρα, έχω να το... χρησιμοποιησω (λολ) χρονια. Αν το θυμηθω θα το γράψω αλλά όχι στο φορουμ γιατι η δυναμη του χανεται αν περασει απο αντρα σε αντρα και απο γυναικα σε γυναικα (προσευχες και ψηφιακη εποχη ουάου : ) )
ή αυτο ειναι για το ξεματιασμα? λολ
νομιζω παει καπως ετσι:
σκυλος επερασε
και δεν εγαβγισε
και αν εγαβγησε
?κλεδαρια? στο στομα του
?σιδερα? στα ποδια του
χαχα καπως ετσι : )
07-04-2011, 13:00 #6
Πάντως, τα περισσότερα μέσα στην πόλη είναι πολύ ήρεμα και εξοικειωμένα με τους ανθρώπους. Εγώ τα λατρεύω. Καμιά φορά όταν περπατάω στο δρόμο και συναντήσω κανένα, του μιλάω και έρχεται μαζί μου παρέα μέχρι ένα σημείο. Δεν επιτίθονται χωρίς λόγο. Τα φοβισμένα ή αυτά που φυλάνε κάτι -σπίτι, κοπάδι- μπορεί να επιτεθούν αν νομίσουν ότι απειλείται ο χώρος τους.
07-04-2011, 13:01 #7
Aυτο σχετικα με το οτι μυριζονται το φοβο εχω ακουσει οτι οταν φοβασαι εκκρινει το σωμα μια ορμονη (αδρεναλινη νομιζω, δεν θυμαμαι) κ το σκυλι το μυριζει κ νομιζει οτι θα του κανεις κακο κ μπορει να σε ορμηξει κ να σε δαγκωσει, ισχυει αυτο??
Ειναι πολυ δυσκολο παντως εκεινη τη στιγμη να κανεις τη σωστη αντιδραση γιατι μπορει μεν εσυ οντως να κανεις τη σωστη (κατα τη γνωμη σου) κινηση αλλα το σκυλι να το εκλαβει αλλιως κ να πραξει αναλογως...
Επισης βοηθαει αν εχεις κατι φαγωσιμο μαζι σου το πετας στο σκυλι να το φαει κ φευγεις οσο πιο αθορυβα κ ηρεμα μπορεις....2 φορες το χω κανει κ επιασε....μια φιλη μου λεει οτι εκεινη τη στιγμη βοηθαει επισης να αρχισεις να μιλας ηρεμα στο σκυλι...δεν ξερω αυτο αν πιανει...ο,τι να ναι θαρρεις κ θα σε καταλαβει......(μακαρι αν καταλαβει!!)" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
07-04-2011, 13:04 #8
ενα θειο μου παντως ενα της πολης του δαγκωσε το πισινο, κανονικοτατα, και μπηκε σε ενα μαγαζι με δαγκωμενο τον κωλο για να γλυτωσει. (για τον συγκεκριμενο το φχαριστηθηκα)
07-04-2011, 13:05 #9
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
07-04-2011, 13:07 #10
07-04-2011, 13:09 #11
δεν ξερω αν ειχαν καποια παρεξηγηση προηγουμενως.
ε ναι, ειναι λιγο... μλκας ο συγκεκριμενος : )
σε καποιες γειτονιες παντως, οντως ειναι σα να φυλανε κατι, και δεν θελουν να περασει καποιος απο 'κει. ακομα και ενας δρομος να ειναι.
07-04-2011, 13:12 #12
07-04-2011, 13:25 #13
οταν ημουνα μικρος παντως (βρεφος) ειχαμε ενα σκυλο και καθοτανε συνεχεια διπλα στη κουνια μου στην αυλη, κι οποιος ερχοταν και δεν ηταν γνωστος τον επαιρνε στο κηνυγι.
07-04-2011, 13:37 #14
αυτο ναι ισχυει πολλες φορες νιωθουν οτι πρεπει να υπερασπιστουν κατι κ αμα καποιος παει να περασει νιωθουν απειλη κ ορμανε...θυμαμαι στο δημοτικο που πηγαινα ειχε απεξω 5-6 σκυλια κ φυλαγαν κατα καποιο τροπο το κτηριο κ δεν αφηναν κανεναν να μπει κ μια μερα που ηρθε ο μπαμπας μου να με παρει τον γαυγιζανε κ δεν τον αφηναν να πλησιασει...νιωθαν κατα καποιο τροπο οτι ειχαν τα παιδια υπο την προστασια τους..σε μας δεν ορμουσαν, μονο στους απεξω...γενικα εχω ακουσει τα σκυλια εχουν ενα ιδιαιτερο δεσιμο με τα παιδια κ δεν τους επιτιθενται...
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
07-04-2011, 16:03 #15
εγώ τα λατρεύω. αλλά οκ αν είναι βράδυ και περπατάω και μου πεταχτεί κανένα γαβγίζοντας, οκ θα τα δω όλα εννοείται! ψυχραιμία θέλει όμως, αν μείνεις αδιάφορος, χωρίς να το κοιτάς και με χαλαρές κινήσεις δεν σου κάνουν τίποτα. μαθημένα απλά να γαβγίζουν είναι τα περισσότερα.