Σνακ κάτω από το ψυγειο!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Banned

Σνακ κάτω από το ψυγειο!

Πριν 2 χρόνια (νομιζω) έτρωγα maltesers και ενα επεσε στο πατωμα. Λογικά, θα μου ηρθε μια σκεψη οτι δεν πρεπει να πεταω το φαγητο και οτι θα πρεπει να το φαω και μπορει να το ειπα στον Θεό αυτό. Ετσι, οπως πηγαινα να το πάρω απο το πάτωμα, μαλλον, το κλώτσησα και κύλησε κάτω απο το ψυγειο. Νομίζω οτι ειχα αγχωθει γιατι μπορει να έκανα υπόσχεση κατα λαθος οτι θα το φαω. Πηρα ενα μαχαιρι και προσπαθουσα να σπρωξω το μαλτεσερ εξω απο το ψυγειο. Δεν τα καταφερα. Θυμαμαι ημουν αγχωμενος για αυτο. Μέχρι εκει. Δεν θυμάμαι κατι άλλο.

Χθες, έπεσε ένα γαριδάκι σχεδόν, τελειώς κάτω απο το ψυγειο. Με το που το πηρα μου ήρθε ενα αρνητικο συναισθημα. σαν να θυμηθηκα ολα αυτα που περιεγραψα παραπανω. δεν εδωσα σημασια. σκέφτηκα για καλο και για κακο να το πεταξω αλλα μια υποσχεση που ειχα κανει στον Θεό να μην πεταω φαγητο με εμπόδισε και με ανάγκασε να το φαω. Άρχισα να αναλυω το αγχος μου και θυμηθηκα ολα αυτα που περιεγραψα πανω. Ανησυχω τότε, όταν δεν καταφερα να σπρωξω εξω το μαλτεσερ για να το φαω επειδη νομιζα πως έκανα υπόσχεση στον Θεό, μήπως, λόγω άγχους, έκανα μια καινουργια υποσχεση στον Θεό με σκοπο να αναγκασω τον εαυτο μου να σταματησει να αγχωνεται και να παιδευεται με το μαλτεσερ. Σαν να αντικαθιστω την υπόσχεση "πρεπει να το φαω" με το "δεν πρεπει να το φαω" Και ολα αυτα απλα επειδη ημουν πολυ αγχωμενος. Φυσικα, δεν θυμαμαι να εκανα εκ νεου υποσχεση αλλα είναι κατι που συχνα, το κάνω (αν κρινω απο αλλα Ocd περιστατικα) Μπορει να το έκανα και τότε, καθως ημουν πολυ αγχωμενος, αν θυμαμαι καλα.

Ανησυχώ μήπως, τρώγοντας το γαριδακι, εσπασα αυτη την υποτιθεμενη υπόσχεση. Λογικα, δεν έκανα υποσχεση. Και αν έκανα δεν μετρησε. Και αν μετρησε, ίσως ήταν μονο για το συγκεκριμένο μαλτεσερ. Δηλαδή, αν το ocd μου ελεγε "πρεπει να φας το μαλτεσερ" λογικα η νεα ψυχανγκαστικη υπόσχεση θα ηταν οτι δεν πρεπει να τα φαω. Αρα, μιλαμε παντα μονο για το μαλτεσερ. Αν ομως, στην υποτιθεμενε υποσχεση μιλησα γενικα για ολα τα σνακ που μπορει να πεσουν κατω απο το ψυγειο? ανησυχω μηπως, εκανα την υποτιθεμενη υποσχεση και την εννόησα και μετρησε.

Junior Member
    Το μήνυμα έχει τροποποιηθεί από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
    Last edited by Aeon; 12-08-2020 at 11:08.

Το μήνυμα έχει τροποποιηθεί από τη διαχείριση για παραβίαση των όρων χρήσης.
    Last edited by Aeon; 12-08-2020 at 11:08.

Quote Originally Posted by Erudinam View Post
    Πριν 2 χρόνια (νομιζω) έτρωγα maltesers και ενα επεσε στο πατωμα. Λογικά, θα μου ηρθε μια σκεψη οτι δεν πρεπει να πεταω το φαγητο και οτι θα πρεπει να το φαω και μπορει να το ειπα στον Θεό αυτό. Ετσι, οπως πηγαινα να το πάρω απο το πάτωμα, μαλλον, το κλώτσησα και κύλησε κάτω απο το ψυγειο. Νομίζω οτι ειχα αγχωθει γιατι μπορει να έκανα υπόσχεση κατα λαθος οτι θα το φαω. Πηρα ενα μαχαιρι και προσπαθουσα να σπρωξω το μαλτεσερ εξω απο το ψυγειο. Δεν τα καταφερα. Θυμαμαι ημουν αγχωμενος για αυτο. Μέχρι εκει. Δεν θυμάμαι κατι άλλο.

Χθες, έπεσε ένα γαριδάκι σχεδόν, τελειώς κάτω απο το ψυγειο. Με το που το πηρα μου ήρθε ενα αρνητικο συναισθημα. σαν να θυμηθηκα ολα αυτα που περιεγραψα παραπανω. δεν εδωσα σημασια. σκέφτηκα για καλο και για κακο να το πεταξω αλλα μια υποσχεση που ειχα κανει στον Θεό να μην πεταω φαγητο με εμπόδισε και με ανάγκασε να το φαω. Άρχισα να αναλυω το αγχος μου και θυμηθηκα ολα αυτα που περιεγραψα πανω. Ανησυχω τότε, όταν δεν καταφερα να σπρωξω εξω το μαλτεσερ για να το φαω επειδη νομιζα πως έκανα υπόσχεση στον Θεό, μήπως, λόγω άγχους, έκανα μια καινουργια υποσχεση στον Θεό με σκοπο να αναγκασω τον εαυτο μου να σταματησει να αγχωνεται και να παιδευεται με το μαλτεσερ. Σαν να αντικαθιστω την υπόσχεση "πρεπει να το φαω" με το "δεν πρεπει να το φαω" Και ολα αυτα απλα επειδη ημουν πολυ αγχωμενος. Φυσικα, δεν θυμαμαι να εκανα εκ νεου υποσχεση αλλα είναι κατι που συχνα, το κάνω (αν κρινω απο αλλα Ocd περιστατικα) Μπορει να το έκανα και τότε, καθως ημουν πολυ αγχωμενος, αν θυμαμαι καλα.

Ανησυχώ μήπως, τρώγοντας το γαριδακι, εσπασα αυτη την υποτιθεμενη υπόσχεση. Λογικα, δεν έκανα υποσχεση. Και αν έκανα δεν μετρησε. Και αν μετρησε, ίσως ήταν μονο για το συγκεκριμένο μαλτεσερ. Δηλαδή, αν το ocd μου ελεγε "πρεπει να φας το μαλτεσερ" λογικα η νεα ψυχανγκαστικη υπόσχεση θα ηταν οτι δεν πρεπει να τα φαω. Αρα, μιλαμε παντα μονο για το μαλτεσερ. Αν ομως, στην υποτιθεμενε υποσχεση μιλησα γενικα για ολα τα σνακ που μπορει να πεσουν κατω απο το ψυγειο? ανησυχω μηπως, εκανα την υποτιθεμενη υποσχεση και την εννόησα και μετρησε.
    Ακόμη και να έκανες υπόσχεση, δεν μέτρησε, ούτε καμία τέτοια υπόσχεση μέτρησε, με οτιδήποτε έχει να κάνει σχέση. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχώνεσαι. Ο Θεός δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι, δεν παίρνει αυτές τις υποσχέσεις ως σοβαρές υποσχέσεις, αυτές είναι απλά ιδεοληψίες που επιμένουν και σου φαίνονται σοβαρές.
    Αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι σοβαρές.
    Δεν έκανες την υπόσχεση π.χ "δεν πρόκειται να ξανά σκοτώσω άνθρωπο" και ξανασκοτωσες.

Πολλοί από εμάς έχουμε κάνει υπόσχεση ίσως και στο παρελθόν, για να μην ξανακάνουμε κάτι πιο σοβαρό από αυτά που λες εσύ.
    Αλλά την σπάσαμε και ακόμη και εκεί. Ο Θεός έχει διάκριση, είναι πανσοφος, δεν μετράνε αυτές οι υποσχέσεις που κάνεις στον Θεό ή καλύτερα που έκανες στο παρελθόν στον Θεό.
    Ο Θεός έχει άπειρο έλεος.
    Δεν έχουν και καμιά βαρύτητα αυτές οι υποσχεσεις.
    Μην σε τρομάζουν αυτά, δεν είναι τίποτα.

Senior Member
    Εγω νομιζω οτι πρεπει να ανησυχεις για τα μικροβια που εχει κατω απ το ψυγειο και τρως οτι πεφτει εκει ...

Senior Member
    Quote Originally Posted by basilakis View Post
    xaxaxaxaxa
    Εσύ έκανες εγγραφή και σχολιάζεις μόνο στα θέματα που ανοίγει το συγκεκριμένο μέλος και πουθενά αλλου. Αν δεν μπορείς να βοηθήσεις κάπου τότε μπορείς απλά να σεβαστείς το μελος και να μην γελάς μαζί του.

Senior Member
    εγω το καταλαβαίνω ότι η υποσχεση ισχυει μόνο για το μαλτίζερ. Μην ανησυχείς δεν εσπασε την υποσχεση σου.

υγ: οι ηλίθιοι που γελάτε, δεν κανετε λίγο πιο έκεί την αναγκη σας;
    Last edited by LiloCook; 13-08-2020 at 21:24.

Senior Member
    Εγώ θα το έτρωγα το μαλτίζερ. Ένα, γιατί μου αρέσουν, δεύτερον γιατί δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις τον φόβο των μικροβίων, αφού είχε πέσει κάτω. Το γαριδάκι δεν ξέρω, κολλάει στα δόντια, μπορεί να μην το έτρωγα για να σπάσω τον φόβο.
    Κατά τον Δαίμονα Εαυτού