Φοβία/τρόμος για τα πάντα-αίσθημα τρέλλας.. Βοήθεια... - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 15 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast
Results 121 to 135 of 212
    Senior Member
    Originally posted by Giorgos4
    αντε να δουμε, γιατι κανω τη θεραπεια τοσες μερες και προκοπη δεν ειδα (σε επιπεδο σκεψεων)
    Καλα εγω κανω χροοονια θεραπεια και δεν εχω δει σε επιπεδο σκεψεων και συ θες να δεις σε λίγες μερες?

Senior Member
    οι σκεψεις \"τι ειμαι?\", \"τι ειναι ο ανθρωπος, η ζωη, η αντιληψη?\" με εχουν στοιχειωσει, παλευω για να ξεφυγω αλλα δεν αφηνουν το μυαλο μου. φοβαμαι οτι εδραιωνονται, οτι καθε φορα που θα κοιταζω κατι θα βλεπω ματαιοτητα, οπως τωρα. δηλαδη ο φοβος οτι θα χασω την αντιληψη μου της πραγματικοτητας(που και αυτη την ιδια αμφισβητω) εχει γινει τοσο εντονη που με πιανει τρομος και νομιζω οτι απο στιγμη σε στιγμη θα συμβει. απορω που ως τωρα δεν εχω τρελαθει. ειναι σαν το σωμα μου να συνεχιζει να κινειται, παρολο που το μυαλο θελει να το πεισει για το αντιθετο. μαλλον ειναι αυτο που λες ανωνυμη, οτι τελικα δεν με επηρρεαζουν 100% οι σκεψεις, κι ας με κυριευουν. βεβαια φοβαμαι μη φτασει αυτο το 100% καποια στιγμη. τελοσπαντων, ειναι εξουθενωτικο ολο αυτο, και ουτε να ξεκουραστω μπορω, παρα την υπνηλια, γιατι οταν ξυπναω ειμαι χειροτερα.. ε ρε τι τραβαμε...

Senior Member
    Originally posted by Winston_man

Καλα εγω κανω χροοονια θεραπεια και δεν εχω δει σε επιπεδο σκεψεων και συ θες να δεις σε λίγες μερες?

μου αρκει να μη με φοβιζουν winston, και ας παραμεινουν..

Senior Member
    Τι είμαι;
    Είσαι άνθρωπος Γιώργο, όπως όλοι μας.
    Τι είναι ο άνθρωπος;
    Ένα ζωντανό πλάσμα, όπως ολα τα υπόλοιπα αλλά με λογική γιατί νομίζω συναίσθημα έχουν και τα υπόλοιπα αγαπημένα μας πλάσματα ή τουλάχιστον αρκετά από αυτά...

Τι ειναι η ζωή;
    Είναι η ύπαρξή μας πάνω στη γη. Ένας σπινθηροβολισμός στο απέραντο σκοτάδι του σύμπαντος. Είναι η μοναδική μας ευκαιρία να ζήσουμε, να υπάρξουμε, να βιώσουμε, να αισθανθούμε, να αγαπήσουμε, να είμαστε αυτό που πραγματικά θέλουμε, ο εαυτός μας, ελεύθεροι, να αυτοπραγματωθούμε.

Τι είναι η αντίληψη;
    Ο τρόπος με τον ο΄ποίο ο κάθε άνθρωπος νιώθει τον κόσμο γύρω του, ο οποίος είναι υποκειμενικός και εξαρτάται απ΄την σωματική, ψυχική και συναισθηματική κατάστασή του... Πολλές φορές όταν η αντίληψή μας είναι απαισιόδοξη, μαύρη, διαστρεβλωμένη βοηθά να έχουμε κατά νου ότι πάντα η αντίληψη ειναι υποκειμενική...

Μερικές σκέψεις μου Γιώργο. Δε σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνείς με αυτές.
    Εσύ τι απαντήσεις δίνεις σε αυτές σου τις ερωτήσεις;
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Senior Member
    πολυ ομορφα τα λες ανωνυμη, σε ευχαριστω για την ομορφη οπτικη σου, που μακαρι να ηταν και δικη μου. ομως με εμενα το προβλημα ειναι, οτι εκτος απο το \"τι\", στην ερωτηση περιεχεται και το \"γιατι?\". ο νους μου δεν μπορει να χωρεσει το \"γιατι ειναι ετσι ο κοσμος?- γιατι ετσι ειναι!\" δηλαδη σα να ψαχνω να βρω ορισμο ακομα και για το \"ειναι\" των πραγματων. δεν ξερω αν εγινα κατανοητος, παντως γιαυτο εχω χασει την μπαλα... σε αυτο το γιατι απαντουν πχ οι θρησκειες, αλλα μια θρησκευτικη απαντηση δεν με καλυπτει δυστυχως... ειναι σα να προσπαθω με το μυαλο μου να εξηγησω το \"ολο\", πραγμα αδυνατο, αφου το μυαλο μου ειναι μονο ενα μικρο μερος του \"ολου\". το πηγα πολυ φιλοσοφικα? σορυ..

Senior Member
    ελα βρε γιωργο,αχ αυτα τα ερωτηματα σου...σκεφτομουν και εγω ακριβως τα ιδια,δηλαδη ερωτησεις του τυπου γιατι περπαταμε,γιατι τρωμε,γιατι ειναι ετσι εξω,γιατι....τα λεγομενα υπαρξιακα ερωτηματα...εφυγαν απο μονα τους ομως με τον καιρο.εγω εδινα μια απαντηση στον ευατο μου,γιατι ετσι μας επλασε ο Θεος.

Senior Member
    Originally posted by Noelia
    ελα βρε γιωργο,αχ αυτα τα ερωτηματα σου...σκεφτομουν και εγω ακριβως τα ιδια,δηλαδη ερωτησεις του τυπου γιατι περπαταμε,γιατι τρωμε,γιατι ειναι ετσι εξω,γιατι....τα λεγομενα υπαρξιακα ερωτηματα...εφυγαν απο μονα τους ομως με τον καιρο.εγω εδινα μια απαντηση στον ευατο μου,γιατι ετσι μας επλασε ο Θεος.

Νοελια με ανακουφιζει το γεγονος οτι ειχες ακριβως παρομοια ερωτηματα και σου φυγανε. Γιατι εμενα παει να μου στριψει οσο δεν παιρνω απαντησεις(που οπως ειπα , ποτε δεν θα παρω). μακαρι να ειναι και σε μενα παροδικο. Στο ταξιδι εβλεπα εξω απο το παραθυρο του λεωφορειου και αναρωτιομουν γιατι να ειναι ετσι ο κοσμος. και γιατι να εχω εγω την (υποκειμενικη θα συμφωνησω) αντιληψη να τον αντιλαμβανομαι, και πώς την έχω, και μηπως τη χασω και και και... ασε ενα μαρτυριο. εσυ πως βγηκες απο αυτο το λουκι? απλα περασε με τον καιρο?

Senior Member
    απαντησεις για αυτα τα θεματα δεν θα παρεις ποτε οσο και να τα σκεφτεσαι.το μυαλο σου θα βασανιζεις μονο.ετσι ειμαστε πλασμενοι απο τον ΘΕΟ!!δεν υπαχει απαντησει για αυτα τα θεματα...απο αρχαιοτατων χρονων επειδη ειμαι και αρχαιολογος ο κοσμος ηταν διαμορφωμενος ετσι.Εγω δεν εκανα κατι το ιδιαιτερο για να σταματησει απλα επιβληθηκα στον ευατο μου!και αυτο να κανεις και εσυ.δες το πιο δυναμικα!

Senior Member
    και η αδερφη μου ειναι αρχαιολογος και μου λεει τα ιδια.. θα προσπαθησω κι αλλο, τι να πω! αλλα αυτο το αναθεματισμενο και περιεργο μυαλο μου θελει να τα ξερει ολα! αλλιως εχω την ψευδαισθηση οτι παταω σε μη σταθερο εδαφος..

Senior Member
    δεν μπορουμε να τα ξερουμε ολα!δεν υπαρχει κανεις που να τα ξερει ολα!προσπαθεις να διατηρησεις τον ελεγχο παντου και αυτο ειναι λαθος!θα σου σειλω ενα u2u με το μειλ μου.αν θελεις στειλε μου εκει να τα πουμε αναλυτικα!

Senior Member
    γιατι.... ηρθαμε για να μαθουμε,να σχηματισουμε την ψυχη μας,να φτιαξουμε μια προσωπικοτητα για την επομενη ζωη μας.οσο καλυτερη προσωπικοτητα φτιαξουμε τοσο πιο καλα θα ταιριαξουμε με τις αλλες καλες προσωπικοτητες,οσο χειροτερη,τοσο χειροτερα.

Senior Member
    Mα ολα αυτα με τρομαζουν. καθε ερεθισμα και καθε αντιδραση σε αυτο. τι, τσαμπα λεω τοσο καιρο οτι τρελαινομαι? εδω οτιδηποτε κοιταξω-ακουσω-αισθανθω-σκεφτω, κρυβει ενα σωρο ερωτηματικα. στο τελος θα χασω τον εαυτο μου. δεν θα ξερω ποιο ειναι το εγω μου. αυτο φοβαμαι.

Senior Member
    Bραδιαζει και οι σκεψεις με στοιχειωνουν, ποιος ειμαι, τι ειμαι. δεν μπορω να συγκεντρωθω σε τιποτα, νιωθω σαν φαντασμα γαμωτη μου

Senior Member
    σκεφτηκες πως ειναι καιρος να αρχισεις να ελεγχεις αυτο τον φοβο σου;και ξερω θα πεις πως δεν μπορεις,αλλα ολοι εοχυμε φοβιες.η διαφορα ειναι οτι αλλοι τις ελεγχουν,αλλοι δεν τις σκεφτονται.να προσπαθησεις λιγο να λειτουργησεις προς αυτες τις κατευθυνσεις,οποια θελεις ...

Senior Member
    originally posted by Giorgos4
    πολυ ομορφα τα λες ανωνυμη, σε ευχαριστω για την ομορφη οπτικη σου, που μακαρι να ηταν και δικη μου. ομως με εμενα το προβλημα ειναι, οτι εκτος απο το \"τι\", στην ερωτηση περιεχεται και το \"γιατι?\". ο νους μου δεν μπορει να χωρεσει το \"γιατι ειναι ετσι ο κοσμος?- γιατι ετσι ειναι!\" δηλαδη σα να ψαχνω να βρω ορισμο ακομα και για το \"ειναι\" των πραγματων. δεν ξερω αν εγινα κατανοητος, παντως γιαυτο εχω χασει την μπαλα... σε αυτο το γιατι απαντουν πχ οι θρησκειες, αλλα μια θρησκευτικη απαντηση δεν με καλυπτει δυστυχως... ειναι σα να προσπαθω με το μυαλο μου να εξηγησω το \"ολο\", πραγμα αδυνατο, αφου το μυαλο μου ειναι μονο ενα μικρο μερος του \"ολου\". το πηγα πολυ φιλοσοφικα? σορυ..
    Καταρχάς Γιώργο γιατί ζητάς συγνώμη; Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη για αυτά που θέλεις να εκφράσεις αφού αυτά είναι που σε απασχολούν, ακόμα κι αν αυτά σε βασανίζουν.
    Έτσι κι αλλιώς μου αρέσουν πάρα πολύ οι φιλοσοφικές συζητήσεις

Γιατί είναι έτσι ο κόσμος;
    Χμ, ούτε κι εμένα με καλύπτουν οι θεολογικές απαντήσεις, τουλάχιστον όχι όπως ακριβώς είναι μια θεολογική απάντηση στο σύνολό της. Μάλλον ένα μίγμα έχω στο μυαλό μου από πολλές απαντήσεις δικές μου αλλά και διαφορετικών θεολογικών πεποιθήσεων, κάτι που μπορεί να είναι ένα συνοθύλευμα στα μάτια κάποιου άλλου, για μενα είναι ένα πιστεύω μου...

Γιατί είναι έτσι ο κόσμος;
    Μήπως η ουσία δεν είναι να εξηγήσουμε γιατί είναι έτσι; Αλλά να τον δεχτούμε έτσι όμως είναι; Να τον δούμε όπως ακριβώς είναι, να τον μυρίσουμε, να τον αγγίξουμε, να τον απολαύσουμε και γιατι όχι, να προσπαθήσουμε να τον κάνουμε καλύτερο;
    Γιώργο βγες μια βόλτα έξω. Περπάτησε. Δες, άκου, μύρισε, άγγιξε. Δεν είναι όμορφα εκεί έξω;

Έστω και μια μόνο στιγμή να το νιώσεις αυτό (κι ας ξαναγυρίσουν μετά οι επίμονες ιδέες), είναι η αρχή των πάντων, μια νέα αρχή!
    -Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

-H ζωή συγχωρεί τους πολύ τολμηρούς, τους τρελούς και τις αξίες, τρέχει με έτη φωτός, ο καιρός δεν την τρομάζει

Page 9 of 15 FirstFirst ... 7891011 ... LastLast