Results 1 to 15 of 15
Thread: Καλοκαιρινή μελαγχολία
-
20-07-2020, 01:49 #1
Καλοκαιρινή μελαγχολία
Ρε παιδια μονο εμενα το καλοκαίρι μου φαίνεται πλεον η πιο καταθλιπτική εποχη; Τον χειμώνα έχουμε τις δραστηριότητες μας, τα χομπι μας, κανουμε πραγματα που απασχολούν το μυαλο μας και βλεπουμε ατομα με τα οποια περναμε ολην την χρονια μαζι. Τωρα το καλοκαιρι μια αποχαυνωση. Καποτε μου άρεσε το καλοκαιρι..Αλλα πλεον επειδη ειμαι φοιτήτρια ολοι μου οι φιλοι το καλοκαιρι γυρνανε στις πολεις τους οποτε δεν τους βλεπω. Από παλιούς φιλους δεν έχουμε κρατησει τοσο δεσιμο ωστε να κανονίσουμε μαζι διακοπες. Ταυτόχρονα προσφατα χωρισα και αυτο με κανει να νιωθω σκατα και τερμα μόνη για αλλη μια φορά. Επισης μολις τελειωσα
με τα μαθήματα της σχολης μου και αντι να χαιρομαι νιωθω ενα χαος. Δεν εχω ιδεα τι θα κανω του χρόνου, με τι θα ασχολουμαι, αν θα βρω δουλειά. Φοβαμαι οτι θα χασω τις φοιτητικές παρεες μου αργα η γρήγορα ,με τις οποίες περνουσα πολύ καλα. Νιώθω οτι επιστρέφω στη μελαγχολια που ειχα στο λυκειο, παρεα με τους γονεις μου, χωρις πολλους καλους φιλους, χωρις αγορι. Πραγματικα τα σκεφτομαι ολα μαζι και νιωθω απελπισια και λογω του οτι χωρισα νιώθω μια τρομερη αισθηση κενού. Εχω χασει το νοημα της ζωης μου, δεν μπορω να περάσω καλα, δε με ενδιαφέρει να κανω μπάνιο στη θαλασσα. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να εχω παρέα, να εχω αγόρι, να εχω ασχολιες που να με γεμίζουν. Τι να κανω? :'( Ταυτόχρονα νιωθω περίεργα που βαριεμαι τοσο πολυ να είμαι με την οικογένειά μου. Αλλα τι να κανω? Δε μου αρκει αυτο. Θελω πιο εξαλλα πράγματα. Και γενικα επειδή πολυ συχνα δεν ημουν καλα και στο παρελθόν εχουν βαρεθει κι αυτοι να με βλέπουν ετσι και δεν είναι και ικανοι να με βοηθήσουν..
- 20-07-2020, 02:39 #2
Νιωθω το ιδιο. Ουτε θελω να βλεπω τη θαλασσα. Θυμαμαι ενα ασχημο μηνυμα που ελαβα το Μαιο ενω ημουν στην παραλια.
20-07-2020, 09:23 #3
Αν μόλις τελείωσες τις σπουδές και δεν έχεις να περιμένεις άλλες σπουδές ή κάτι απ΄το φθινόπωρο, γιατί το καλοκαίρι να είναι χρόνος αδράνειας; Για δουλειά και τι θα κάνεις από εδώ και πέρα δεν θα έπρεπε να ψάχνεις;
20-07-2020, 14:36 #4
είναι κάπως περίεργο το καλοκαίρι για εμένα πχ δεν έκανα καν διακοπές έχω να πάω θάλασσα από το καλοκαίρι του 2016 τώρα είμαι Γερμανία και δουλεύω ενώ άλλοι πάνε πισίνα, θάλασσα , ταξίδια κτλπ έχουν τους φίλους τους της κοπέλες τους βγαίνουν κτλπ κ εγώ τίποτα
20-07-2020, 14:58 #5ntintiGuestΗ μελανχολια σου δεν εχει να κανει με την εποχη αλλα με την ιδια σου την ζωη .
Οταν εισαι απασχολημενη τον χειμωνα με ολα αυτα που ανεφερες ειναι λογικο να εισαι καλα γιατι η ζωη σου ειναι γεματη .Δεν δινεις περιθωριο στον ευατο σου για δευτερες σκεψεις ,μιας και εισαι συνεχως απασχολημενη με αυτα που σου αρεσου και σε γεμιζουν.
Ολοι οι ανθρωποι οταν ερχεται η περιοδος που πρεπει να βγουνε λιγακι απο την καθημερινοτητα και την ρουτινα η οποια ομως τους γεμιζει αισθανονται καπως ετσι.
Πρεπει λοιπον να καθησεις να σκεφτεις τι πραγματα σου αρεσει να κανεις το καλοκαιρι και να γεμισεις τον χρονο σου μην εχοντας την πολυτελεια να βαρεθεις ...
Γιατι πιστεψε με για καποιους ειναι πολυτέλεια να μην εχουν να κανουν τιποτα καποιο διαστημα μεσα στον χρονο.
Εκμεταλευσου αυτους τους μηνες για να κανεις καινουργια πραγματα ,τα οποια ομως καλο ειναι να τα κανεις μονο το καλοκαιρι και το κυριοτερο να σου αρεσουν.
Ετσι αυτοματα δημιουργειται ενα αισθημα προσμονής οταν τελειωσει το καλοκαιρι για το επομενο μιας και θα ξερεις οτι θα συνεχισεις αυτο το ομορφο που αφεισες για να επιστρεψεις στην ρουτινα του χειμωνα σου.
Αλλωστε δεν ειναι τυχαιο πως πολλοι ψυχολογοι λενε πως καλο ειναι να δημιουργουμε στο οργανισμο μας το αισθημας της προσμονης για καθε φαση της ζωης μας .Αυτη ειναι η κινητηριος δυναμη, να περναμε την μερα περιμενοντας με ανυπομονησια ποτε θα ερθει η επομενη μερα,μηνας ,εποχη οπως θες χρονολογισε το .......
Τελειωνει κατι για λιγο ομως, γιατι πρεπει να παρει σειρα κατι εξισου ομορφο και παλι λεγοντας ......
Ειναι αυτο που λεμε κυκλους κανει η ζωη ,αλλα αυτος ο κυκλος πρεπει να ειναι γεματος με πραγματα που μας γεμιζουν για να ειμαστε πανω απ ολα ψυχολογικα καλα.
20-07-2020, 22:14 #6
Το καλοκαιρι ειναι ο ορισμος της προσωρινοτητας. Μακαρι να μην υπηρχαν καλοκαιρια, να μην χανοταν ο,τι αγαπαμε, η ανοιξη να συνεχιζε στο φθινοπωρο.
25-07-2020, 14:48 #7
25-07-2020, 14:54 #8
Θα μου αρεσε να κανω κάποια πράγματα αλλα δεν ειναι πάντα εύκολα ούτε η παρέα που θα ήθελα διαθεσιμη. Ολο σκεφτομαι από πριν τι να κανω για να μη βαρεθω αλλα εν τελει ειναι να σου τύχει . Πχ εγω θα ηθελα να ειμαι περισσότερο με ατομα της ηλικιας μου και να κάνουμε πράγματα. Γενικα μου λειπουν οι φιλοι μου. Εν τελει βεβαια μια συντομη περίοδος ειναι το καλοκαίρι θα περάσει.. Ίσως το μεγαλύτερο μου προβλημα ειναι οτι χωρισα και οτι δεν ξερω τι θα κανω στη ζωη μου απο του χρονου
25-07-2020, 19:46 #9
Σε πιανει μελαγχολια γτ δν ζεις το καλοκαιρι οπως πρεπει..και σε αυτο φταιει η παρεα που δν εχεις...το καλοκαιρι ειναι διασκεδαση μπανια ξενυχτια ερωτες κ.λ.π....κανονισε με κανεναν φιλο που ειναι μακρυα να τον επισκεφτεις η να πατε σε καποιο νησι παρεα..εφοσον εχεις καποια χρηματα...
31-07-2020, 14:07 #10
31-07-2020, 15:23 #11
Το καλοκαιρι ειναι η πιο ομορφη εποχη του χρονου! οι ανθρωποι εντεινουν την κοινωνικοτητα τους, η ζεστη και το οτι η μερα ειναι πιο μεγαλη μας κανει να μην μενουμε μεσα στο σπιτι αλλα να βγαινουμε εξω!, μετα ειναι η παραλια , μια παναρχαια ομορφη αιθηση για τον ανθρωπο. Ολα αυτα εαν τα βλεπει καποιος βαρετα η δεν του αρεσουν ,δυστυχως εχει καποια θεματα.
Απο την αλλη το μυαλο μας ειναι ενα οργανο του κορμιου μας οπου του αρεσει παρα πολυ να τεμπελιαζει! επισης η δυναμη της συνηθειας εχει τεραστια επιροη, δεν μπορουμε να την καταλαβουμε, αλλα οταν ο εγκεφαλος μας συνηθισει καποιους ανθρωπους ,καποιες καταστασεις και περιοχες ακομα και να μην περναμε καλα με αυτες, ακομα και να ξερουμε οτι δεν μας αξιζουν και μπορουμε να βρουμε καλητερα παρολα αυτα λογο της δυναμης της συνηθειας οταν τα σταματαμε η παμε να τα αλλαξουμε νιωθουμε μελαγχολια! εκει ειαι που πρεπει το συνηδητο μας να υπερισχυσει! και με την βοηθεια της περιεργειας για το καινουργιο να "βαλουμε εμπρος" και να παμε "για αλλα " οπως λενε. Η δυναμη της θελησης να γνωρισουμε και να δουμε νεα πραγματα, νεες αισθησεις μας παρακινουν για να κανουμε τα βηματα !!
Ωσπου καποια μερα ο εγκεφαλος χανει την δυναμικη του και την ορεξη του για νεες εμπειριες διοτις γεμιζει κατα καποιο τροπο απο τι μνημες!κι αυτο ειναι που συμβαινει οταν γερναμε!
Εσυ εισαι νεο κοριτσι!! εχεις την ζωη σου εμπρος! εχεις χωρο για πολλες ομορφες αναμνησεις! ευχομαι να το γεμισεις με οσο το δυνατον πιο ωραιες εμπειριες, τετοιες που οταν καποια μερα θα αναπολεις! με χαμογελα να ειναι γεματο οι ριτιδες σου! και οχι με πικρες αναμνησεις!
05-08-2020, 15:19 #12
Οσο λιγοτερο χρειαζεσαι τους αλλους για να εισαι καλα τοσο το καλυτερο.βρες τροπους να περνας καλα κ μονη σου.θα σου χρειαστει κ στο μελλον.εγω δεν εχω καμια φιλη απ την σχολη φυγανε ολες για τις πολεις τους οταν πηραμε πτυχιο.εκανα αλλες φιλες απο δουλειες μετα χαθηκαμε κ μ αυτες.οσο μεγαλωνεις ειναι κ πιο δυσκολο.τις περισσοτερες φορες τις φιλιες τις συντηρουν οι κοινες δραστηριοτητες.μολις χαθει η κοινη δραστηριοτητα σιγα σιγα σβηνει κ η φιλια
19-08-2020, 02:06 #13
Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας! Τελικα πηγα διακοπες σε μια πολυ καλη μου φίλη που ομως μένει αρκετά μακρια. Περασα τελεια, δυστυχως ομως τελείωσε τώρα και με επιασε θλιψη . Και ξενύχτι και μπανια και καλοκαιρινο φλερτ. Τα ζήσα ολα και τώρα που γυρισα ειναι λες και με χαστουκισε η πραγματικότητα. Ισως τελικα το προβλημα ειναι οι αλλαγες..Το να προσαρμοστεις σε αυτες. Ξεκιναει το καλοκαίρι, τρομαζω γιατι χανω τις χειμωνιάτικες συνηθεις και ψαχνω να δω τι θα κανω αυτην την εποχη. Μετα βρισκω τι θα κανω, τελειωνει και νιώθω χαλια που τελειώνει και αναρωτιεμαι πώς θα επανελθω παλι στους ρυθμούς του χειμώνα. Το βιώνετε και εσεις αυτο? Να σας δυσκολεύει τοσο πολυ η προσαρμογή στις αλλαγες? Γιατι εμενα καθε φορα με πιάνει μελαγχολια και αγχος.
19-08-2020, 17:52 #14
Δε μου συμβαίνει κάτι παρόμοιο. Το αντίθετο θα έλεγα. Μου αρέσει η αλλαγή, ειδικά το πέρασμα από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο και από το φθινόπωρο στο χειμώνα. Μ' αρέσει να βλέπω τις μέρες να μικραίνουν σε διάρκεια, τον καιρό να αλλάζει, τη φύση να ετοιμάζεται φορώντας τα πολύχρωμα ρούχα της. Βρίσκω ενδιαφέρον που η φωτεινότητα του ουρανού επίσης αλλάζει, κάτι που είναι εμφανές ήδη από το Σεπτέμβριο. Υγρασία, ψύχρα, βροχές αλλά και όμορφα διαλείμματα μέσα στα ζεστά χρώματα του φθινοπώρου, αναμονή για τους πρώτους παγετούς και το πρώτο χιόνι του χειμώνα. Είναι τόσο ωραία!
Ζορίζομαι λίγοόταν περνάμε από το χειμώνα στην άνοιξη, ειδικά αν είναι βαρύς και χιονισμένος. Δε θέλω να τον αποχωριστώ και δεν μπορώ να βλέπω το χιόνι να λιώνει έτσι. Κατά τα άλλα το ξεπερνώ κι αυτό γρήγορα και απολαμβάνω τη νέα εποχή με τα στραβά της (τις πρώτες ζέστες
).
19-08-2020, 18:06 #15hlias1988Guestεγω δεν μπορω καμια εποχη... ολο θελω κατι να κανω και δεν το τελιωνω ποτε.... οταν ηρθε το καλοκαιρι λεω ωραια καλοκαιρι! τωρα που ειναι καλοκαιρι λεω αντε να ερθει ο χειμωνας.... και παει λεγοντας!