Results 76 to 90 of 107
Thread: Υπάρχει ψυχή;
-
10-09-2020, 22:18 #76
η θεολογια ειναι σε μια αλλη κατηγορια απο την κλασικη επιστημη οπως την ιατρικη η την βιολογια.Εαν λοιπον θεωρισουμε την βιολογια ως την πιο σχετικη με την ψυχη επιστημη θα ειναι πολυ δυσκολο -οπως σωστα λες - με τα σημερινα εργαλεια να αποδηξουν οτι υπαρχει, διοτις η επιστημη εχει και την εργασια του να αποδηξεις ακριβως πως υπαρχει η ψυχη, πως δημιουργηθηκαι και εργαστιακα να την μελετησεις. Αρα δεν μπορει ακομα να γινει.Ομως οποιος το πιστευει αυτο δεν ειναι και λαθος, αφου δεν υπαρχει αποδηξη του οτι δεν υπαρχει η ψυχη.
Νομιζω οτι σε θεματα θρησκειας, θα επρεπε κι αυτο το φορουμ να δειξει τον σεβασμο και την ευγενια οπως κανουν ολα τα φορουμ βαση νομου εξαλου.
- 10-09-2020, 22:27 #77
το συνηθίζω; χαχαχα Πως με ξέρεις, πως με ξερεις.
Μαριλου, διαλογο κανεις μαζί μου εδω και ωρα. Δεν θελω να στο χαλασω, αλλα ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ και γραφεις ότι δεν θελεις να κανεις διαλογο. Για να υπαρξει διαλογος δεν χρειαζεται σεβασμός στο συνομιλητη, που εσυ δεν εχεις προς εμενα οπως γραφεις, αλλα και παλι κανεις διαλογο.
ΚΑΝΕΙΣ διαλογο. Κανεις δεν ειπε οτι εχω αλανθαστη γνωμη, για να ειμαι απολυτα ακριβης δεν εστιαζεις κατι στη γνωμη του συνομιλητη σου σου την σπαει ο τροπος.
Μπορει να διαφωνουμε με τον Πρωτεα στο θεμα της ψυχης, μπορει να διαφωνουμε με τον Πανου για αυτα που γραφει αλλα ποτε δεν εστιασε κανενας στο ποιος ειναι και με ποιον τρόπο το λεει, εστιαζουμε στο ΤΙ ΛΕΕΙ.
Μπορει να χαλαει την ζαχαρενια σου ο τρόπος μου ή του oboro αλλα εδω δεν σχολιαζουμε ανθρωπους σχολιαζουμε γνωμες.
Και κατι τελευταιο. ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ!!!!!
10-09-2020, 22:42 #78
πολυ σωστη η παρατιρηση σου ,αντικειμενικα σωστη! Ο σκοπος ενος τςτοιου φορουμ ειναι αυτο που γραφεις , οπως και σε καθε πολυτισμενη δυτικου τυπου ανταλλαγη αποψεων.Ο καθε ενας καταθετη μια γνωμη για ενα συγκεκριμενο θεμα.Μετα κι εαν του ερθει, καταθετη και την οποια λυση νομιζει οτι παει στο θεμα οπου φερνει τον προβληματισμο.Τελος στον επυλογο του γραφει και μια γνωμη για πιο γενικη ματια.
Ομως, οπως βλεπεις οσοι δεν εχουν τυποτα απο τα παραπανω αλλα εχουν απλετο χρονο σπιτι τους , αφου ολα τους τα φτιαχνει η μαμα τους! ετσι λοιπον με απλετο χρονο κι με κομπλεξ στο μυαλο τους προσπαθουν να σε κανουν να νιωσεις ασχημα αλλαζωντας στοχο! κι αντι του να βαλουν την κεφαλα τους να βρει επιχειρηματα και ιδεες για το θεμα! αντι για να βρουν και να τονισουν σε πιο σημειο διαφονουν μαζι σου! κανουν το πιο ευκολο! προσβαλουν τον αλλον! κατις που εχουν αποθυμενο αφου μια ζω, ειτε σχολειο, ειτε σαν φοιτητες φοβοτουσταν να κανουν διοτις ηταν ζωντανα εμπρος στον αλλον!! και εκει επεφτε φαπα! αρα αυτο που ζουν σημερα! τους ειναι ονειρο πολλων χρονων!! Τοσα χρονια περιμεναν την μερα που θα μπορουν να προσβαλουν , να μειωνουν , να βριζουν! να απειλουν μεσα απο την ασφαλεια του ιντερνετ! τοσα χρονια περιμεναν να μας κανουν να νιωσουμε το πως ειναι μεσα τους! και την βρηκαν την ευκερια! Αρα μην σου κανει εντυπωση που με βριζουν εμενα για παραδηγμα στο ξεκαρφωτο! η εσενα! μην σου κανει εντυπωση διοτις για αυτους ειναι λογικο! Αρα ,αν κατσεις και σκεφτεις τους λογους που τους οδηγουν να με προσβαλουν χωρις καν να εχω γραψει κατις, σου προκαλει μεγαλο ερωτημα! το 'γιατι'' ,στην αρχη ,μπορω να πω οτι ενιωθα περιεργα νομιζα οτι φταιω..Ομως μετα απο κουβεντα με το θεραπευτη μου αλλα και αλλους καταλαβα κι πλεον ειναι απολυτα εξηγισιμο το "γιατι" το κανουν! Πλεον νιωθω πικρα μερικες φορες, διοτις αν σκεφτεις ποσο οργη εχουν μεσα τους! τοσα νευρα και μισος, προσωπικα αν ειχα τετοια συναισθηματα η θα εκανα κακο σε ανθρωπους η θα ειμουν δεμενος σε κλινικη! .το περιμεναν πολυ καιρο!!
10-09-2020, 22:57 #79
Ειναι γεγονος αγαπητα εν διαλογω παιδια μου πως απο την αποφραδα ημερα που εφαγα εκεινη την ιπταμενη γυριστη κλωτσια στο αμφιθεατρο της ανωτατης νηστευτικης, αδημονουσα για τη μερα που θα μπορουσα, πανω απο το αχνιστο γιουβετσι/δωρεαν παροχη της μανας μου, να προπηλακιζω τον γιωργο πανου, ανθρωπο που τοτε δεν γνωριζα, σε επιλεγμενο διαδυκτιακο φορουμ της Ελλαδος κατα προτιμηση με λευκο φοντο και αντικειμενο που ξεκινα απο το γραμμα Ψ (φσι)
Πλεον δεν μπορω να κρυβομαι υπο το θαμβος της αληθειας που εσκορπισε ωχ θεε μου βοηθα με να αντεξω αλλο ενα λεπτο σε αυτο το θρεντ;"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
11-09-2020, 04:13 #80
εαν νομιζεις οτι δεν καταλαβα το κωδικοποιημενο μηνυμα σου προς τους συντροφους σου πλανασαι δεσποινις! - αποδηκοποιημανα μηνυματα στελνουν συγκεκριμενα ατομα λογο του ποινηκου περιεχομενου τους, δεκτες συνηθως ειναι ατομα αποκριφιστικης αντιχριστιανικης σεχτας στα ανατολικα της Αθηνας. Ολοι αυτοι και αυτες οσο κι αν νομιζουν οτι μπορουν μεσα απο το τρομο που επιβαλουν με κοροναιο ,με τον φοβο στον πληθυσμο γενικα ,νομιζουν οτι μπορουν να κριψουν το δεμονικο σκοπο τους! Ακουγεται αστειο, μακαρι να ηταν αλλα υπαρχουν, οπως και οι Bohemian Grove! οπου ολοι γελαγανε μεχρι οπου ο Αλεξ Τσοουνσ τους αποκαληψε!!! - Υπαρχουν γυρο μας, στο φορμυ ,στις δουλειες μας !! επικοινωνουν μεταξυ του με την λεγομενη γλωσσα των κουκουβαγιων! .
Το "γιουβετσι " που τους λες, οπως κι το ονομα μου δεν ξερω τι σημαινουν, ενα ξερω ομως!! οτι αντι να μαθεις να φτιαχνεις κανενα φαγητο! καθεσαι κι ασχολησαι με σεχτες κι αθεους! κριμας βρε κοπελα μου, πως θα σε παντρευτει μεθαυριο ο ανδρας σου?? αν δεν ξερεις να μαγειρευεις! αν του καθεσαι ολη μερα στο κομπιουτερ! ,αν αντι για να τον εχεις καθαρο, να του πλαινεις τα ρουχα, να τον κανεις μπανιο σαν ερχεται απο την δουλεια ! αντι ολων αυτων καθεσαι εδω !! κι επικοινωνεις με τους Bohemian ! Μετα, αν σε παρατησει για καμια αλλη θα βριζεις τους ανδρες κι θα λες ολοι το ιδιο ειναι και τετοια!!
11-09-2020, 08:30 #81
Εκλαμπρότατε κύριε Oboro,
Προς αποκατάσταση της αλήθειας:
1) Παραδέχτηκα δημόσια οτι έκανα λάθος στο θέμα της βουλιμίας, Προφανώς οι πληροφορίες μου ήταν απαρχαιωμένες. Αν ηδονίζεστε με το να μου το κοπανάτε συνέχεια, παρακαλώ να κοπανάτε εξίσου και την παραδοχή του λάθους μου.
2) Πότε είπα σε άτομο με ΔΙΑΓΝΩΣΜΕΝΟ (όχι cosmοpolitan σελ. 17) αυτοκτονικό ιδεασμό οτι αισθάνεται έτσι επειδή γύρισε από διακοπές; Παρακαλώ να παραθέσετε την παραπομπή στο νήμα, όχι δημιουργική κοπτοραπτική τύπου "copy paste ότι μας βολεύει"
Με εκτίμηση
Πρωτέας
11-09-2020, 09:45 #82MarilouGuestΚαλημερα!
"Τα δυνατά μυαλά συζητούν ιδέες,
τα μέτρια γεγονότα και τα αδύναμα άλλους ανθρώπους "
Συγνώμη Πρωτέα που σου χαλάσαμε το θέμα άλλα τα λόγια του Σωκράτη ταιριάζουν γάντι εδώ !
Πάμε παρακάτω !
11-09-2020, 10:10 #83
11-09-2020, 10:42 #84MarilouGuestΔεν αμφισβητώ ποτέ κανέναν ...ποια είμαι εγω άλλωστε που θα το κάνω?
Είμαστε τόσο μικροί απέναντι σε τέτοια μυαλά και το μόνο που κάνω είναι να δέχομαι απόψεις και να τις φιλτράρω ...
Αν μου κάνουν τις κρατώ ,αν όχι πάνε εκει που τους αξίζει...
Άλλωστε όσο χρονών και να είσαι, το μεγαλείο του μυαλού σου φαίνεται από την δεκτικότητά νέων πληροφοριών!
11-09-2020, 10:45 #85
Δηλαδη αν καταλαβα καλα, οι μαρτυριες μελων που ζητανε βοηθεια για τον αυτοκτονικο ιδεασμο τους, δεν μετρανε αν δεν εχουν επισημη διαγνωση (για τις ιδιες τις σκεψεις τους; ). Εισαι σοβαρος; Μηπως απαιτειται και να κανουν επισυναψη το χαρτι απο το γιατρο στην πρωτη-πρωτη αναρτηση;
https://www.psychology.gr/forum/thre...ρόβλημα
Κοσμοπολιταν ειναι η απαντηση σου σε εκεινο το θρεντ, πρωτεα. Αν εισαι το ειδος "συμβουλου ψυχικης υγειας για διαταραχες διαθεσης" που δεν παιρνει στα σοβαρα τις αυτοκτονικες σκεψεις μελων γιατι δεν συνοδευονται απο διαγνωση, καλυτερα να ενημερωσεις τη διαχειριση γιατι εχουν τελειως διαφορετικη γνωμη για το ζητημα. Οπως και ολοι οι ειδικοι ψυχικης υγειας και οσοι δουλευουν στις γραμμες υποστηριξης φυσικα."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
11-09-2020, 10:54 #86
oboro, σου μοιάζει αυτό για αυτοκτονικός ιδεασμός;
"Λοιπόν, τις τελευταίες 2-3 μέρες (από όταν γύρισα από τις διακοπές μου δηλαδή) η διάθεσή μου κυμαίνεται από αυτοκτονικες τάσεις μέχρι να μαι πολύ καλά ξέρω γω, χωρίς να υπάρχει ενδιάμεσο, τι να κάνω, δεν θέλω να πεθάνω"
Άσε τις κορώνες περί διαχείρισης και χαρτιών. Όταν αποφασίσεις πως οι "προτεραιότητές σου" περιλαμβάνουν κάτι περισσότερο από το να μπαχαλοποιείς το φόρουμ, το συζητάμε.
11-09-2020, 11:06 #87
Μου μοιαζει με τρομο ανθρωπου που εχει αυτοκτονικους ιδεασμους τις τελευταιες μερες και δεν ξερει τι να κανει. Επειδη δεν ειχε ιδεασμο οταν ανοιξε το θρεντ σημαινει πως δεν ειχε και τις προηγουμενες μερες; Σοβαρα; Το δεν θελω να πεθανω πως του ηρθε και το εγραψε;
Προσπαθεις να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα, πολυ απλα. Ψιλα γραμματα, επισημες διαγνωσεις, "ναι αλλα δες εδω τι ειπε ομως;;;;"
Κριμα απλα."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
11-09-2020, 11:14 #88MarilouGuest
11-09-2020, 11:15 #89
Σε ένα φορουμ ψυχολογίας που αποτελείται από άτομα που έχουν δικά τους προβλήματα λογικό να ακουστούν απόψεις που είτε δεν στέκουν, είτε δεν βοηθούν το μέλος που άνοιξε το θέμα γιατί οι γνώμες είναι βάση βιωμάτων (ή από διαβασμα). Τα μέλη που ανοίγουν θέμα ξέρουν που απευθύνονται άρα κατά κάποιον τρόπο "ρισκάρουν". Αν θέλουν κάτι παραπάνω - ή διαφορετικό, υπάρχουν και οι ειδικοί, εκεί να απευθυνθούν.
Άσε και κάτι να πέσει κάτω.
11-09-2020, 11:25 #90
1) H αυτοκτονικοτητα δεν ειναι "κατι"
2) Απο ολα τα πραγματα που μπορει κανεις να αφησει να πεσουν κατω, ο ανευθυνος χειρισμος της δεν θα επρεπε να ειναι καν στη λιστα οποιουδηποτε
3) Σαφεστατα και δεν θα επρεπε να αναμενεται να εχουν γνωση του "ρισκου" που παιρνουν μελη που γραφονται σε ενα φορουμ ψυχολογικης υποστηριξης, οταν αυτο το ρισκο προερχεται απο τετοια ανευθυνοτητα σε εναν υποτιθεται ασφαλη χωρο
4) Ακριβως λογω της αυτοκτονικοτητας τα μελη δεν εχουν απαραιτητα σε εκεινη τη φαση στο 100% την καθαροτητα σκεψης να αξιολογησουν η προβαλλουν αντιστασεις σε προβληματικες συμβουλες που τους δινονται
5) Απο την εμπειρια μου εδω μεσα, σπανια εκφραζει κανεις τετοιες αποψεις για την αυτοκτονικοτητα μονο μια φορα. Αν εσεις μπορειτε να ειστε ησυχοι οτι καποιος τοσο αμετανοητος δεν θα επιχειρησει ξανα στο μελλον μια τετοια φαντασιακη αντιμετωπιση μιας ψυχιατρικης κρισης, θα μου επιτρεψετε να μη συμμεριζομαι τον εφησυχασμο σας."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.