Υπάρχει ψυχή; - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 8 FirstFirst ... 5678 LastLast
Results 91 to 105 of 107
    Senior Member
    Quote Originally Posted by oboro View Post
    1) H αυτοκτονικοτητα δεν ειναι "κατι"

2) Απο ολα τα πραγματα που μπορει κανεις να αφησει να πεσουν κατω, ο ανευθυνος χειρισμος της δεν θα επρεπε να ειναι καν στη λιστα οποιουδηποτε

3) Σαφεστατα και δεν θα επρεπε να αναμενεται να εχουν γνωση του "ρισκου" που παιρνουν μελη που γραφονται σε ενα φορουμ ψυχολογικης υποστηριξης, οταν αυτο το ρισκο προερχεται απο τετοια ανευθυνοτητα σε εναν υποτιθεται ασφαλη χωρο

4) Ακριβως λογω της αυτοκτονικοτητας τα μελη δεν εχουν απαραιτητα σε εκεινη τη φαση την καθαροτητα σκεψης να αξιολογησουν η προβαλλουν αντιστασεις σε προβληματικες συμβουλες που τους δινονται

5) Απο την εμπειρια μου εδω μεσα, σπανια εκφραζει κανεις τετοιες αποψεις για την αυτοκτονικοτητα μονο μια φορα. Αν εσεις μπορειτε να ειστε ησυχοι οτι καποιος τοσο αμετανοητος δεν θα επιχειρησει ξανα στο μελλον μια τετοια φαντασιακη αντιμετωπιση μιας ψυχιατρικης κρισης, θα μου επιτρεψετε να μη συμμεριζομαι τον εφησυχασμο σας.
    Αναμένεται ή όχι αυτό ισχύει. Είναι καιρός να λες την γνώμη σου και να βοηθάς τα μέλη και όχι να παίρνεις τις γνώμες των άλλων και να "χτίζεις" εκεί την δική σου.. Δεν ξέρω γιατί το κάνεις.. Πιστεύεις πως μειώνοντας τους άλλους παίρνεις αξία εσύ; Δεν ξέρω.. Και εγώ έχω πάρει γνώμες και τις σχολίασα αλλά δεν μένω μόνο εκεί. Εσύ εμφανίζεσαι όταν θες να "κατηγορήσεις" κάποιον ή για να κάνεις επίδειξη τις γνώσεις σου.. Κατέβασε τον πήχη που έχεις για το φορουμ, ίσως τότε αφήσεις και μια γνώμη να περάσει έτσι (και σίγουρα δεν μιλάω για τις ακραίες, αλλά γενικά δεν αφήνεις μύγα να περάσει).

*Δεν αναφέρομαι για το συγκεκριμένο θέμα, μιλάω γενικά. Για το θέμα αυτό δεν θα πάρω θέση.. Είναι εδώ το μέλος να υπερασπιστείς (ε αν θέλει) την άποψη του - τον εαυτό του.

Senior Member
    Δε λες για τις ακραιες... Αλλα χρησιμοποιεις σαν παραδειγμα κατι που ειναι οντως ακραιο.

Χαμηλωσε εσυ τον πηχυ σου για το πως πρεπει να αντιμετωπιζεται η αυτοκτονικοτητα γενικα. Η μαλλον διατηρησε τον εκει που ειναι. Εγω το μονο που βλεπω σε αυτο το θρεντ ειναι επικεντρωση στο υφος μου και τον δηθεν "ρολο" που εχω εδω μεσα (σε αντιθεση βεβαια με την αγνη καθαρια συμμετοχη τη δικη σας) και οχι στην ουσια οσων θιγονται.

Φυσικα και γραφω ποστ που ειναι βοηθητικα. Αλλα δεν ταιριαζουν με το αφηγημα που στηνετε τωρα εδω για να αποφυγετε τις ευθυνες σας, η να χωθειτε και εσεις στην τελικη βρε παιδι μου λιγο, οποτε τα αγνοειτε.

Οποτε ναι, βεβαιως. Παρακαλω παραθεστε μου ενα ποσοστο "επικριτικων" προς "εποικοδομητικων" ποστ που καλουμαι να πληρω απο εδω και μπρος με στοχο να ενοχλειστε οσο το δυνατον λιγοτερο απο το υφος μου και οχι απ' το τι στην ευχη γραφεται τελικα εδω μεσα προς ατομα που εχουν αναγκη...
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    Δε λες για τις ακραιες... Αλλα χρησιμοποιεις σαν παραδειγμα κατι που ειναι οντως ακραιο.

Χαμηλωσε εσυ τον πηχυ σου για το πως πρεπει να αντιμετωπιζεται η αυτοκτονικοτητα γενικα. Η μαλλον διατηρησε τον εκει που ειναι. Εγω το μονο που βλεπω σε αυτο το θρεντ ειναι επικεντρωση στο υφος μου και του δηθεν "ρολου" που εχω εδω μεσα (σε αντιθεση βεβαια με την αγνη καθαρια συμμετοχη τη δικη σας) και οχι στην ουσια οσων θιγονται.

Φυσικα και γραφω ποστ που ειναι βοηθητικα. Αλλα δεν ταιριαζουν με το αφηγημα που στηνετε τωρα εδω για να αποφυγετε τις ευθυνες σας, η να χωθειτε και εσεις στην τελικη βρε παιδι μου λιγο, οποτε τα αγνοειτε.

Οποτε ναι, βεβαιως. Παρακαλω παραθεστε μου ενα ποσοστο "επικριτικων" προς "εποικοδομητικων" ποστ που καλουμαι να πληρω απο εδω και μπρος με στοχο να ενοχλειστε οσο το δυνατον λιγοτερο απο το υφος μου και οχι απ' το τι στην ευχη γραφεται τελικα εδω μεσα προς ατομα που εχουν αναγκη...
    Που λέω ρε ομπορο για αυτό το θέμα; Διάβασε τι έγραψα. Σου λέω γενικά τι κάνεις.. Σε όλα τα θέματα αυτό κάνεις. Δεν αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω..
    Ξερεις ποτέ θα έδινε κάποιος σημασία σε αυτά που λες; Όταν θα το έκανες εκεί που πραγματικά υπήρχε λόγος και όχι παντού. Όταν το κάνεις παντού, κουράζεις και η γνώμη σου σταματά να έχει τόση αξία. Δεν θα μπει κάποιος να διαβάσει τι λες γιατί θα πει "α να πάλι αυτός, πήρε την γνώμη κάποιου άλλου για να προκαλέσει". Ενώ οι απόψεις σου είναι γενικά καλές, χάνονται στην προσπάθεια σου να κάνεις υποδείξεις.
    Μπορείς απλά να πεις την γνώμη σου κάτω από μια γνώμη που είτε δεν σαρεσει, είτε δεν έχει λογική χωρίς πρώτα να την κρίνεις, πάλι θα την διαβάσει.. Στις ακραίες απόψεις ναι συμφωνώ ότι πρέπει να αντιδραμε.

*Επαναλαμβάνω, δεν λεω για το συγκεκριμένο θέμα αλλά μιλάω γενικά.

Senior Member
    Μιλας γενικα... με αφορμη αυτο το θεμα. Ναι βεβαια απολυτως κατανοητο. Δεν υποβαθμιζεις καθολου τη σημασια του ζητηματος, παιρνεις ξεκαθαρα θεση για το θεμα, και δεν εκμεταλλευεσαι την περισταση καθολου.

Το ποσοστο να εχει ακριβεια ενος δεκαδικου, παρακαλω.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.

Senior Member
    Μιλας γενικα... με αφορμη αυτο το θεμα. Ναι βεβαια απολυτως κατανοητο. Δεν υποβαθμιζεις καθολου τη σημασια του ζητηματος, παιρνεις ξεκαθαρα θεση για το θεμα, και δεν εκμεταλλευεσαι την περισταση καθολου.

Το ποσοστο να εχει ακριβεια ενος δεκαδικου, παρακαλω.
    Δεν παίρνω θέση για το θέμα, παίρνω θέση για τον τρόπο που μιλάς στο φορουμ γιατί εχει γίνει αναφορά ΚΑΙ για αυτό σε αυτό το θέμα..

Θεωρω πως οι απόψεις σου γενικά έχουν λογική και μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που το έχει ανάγκη.. Θα μπορούσες να τις καταθέτεις σαν γνώμη και όχι για να αποδείξεις ότι η γνώμη του άλλου είναι λάθος.. Αυτό να είσαι σίγουρος ότι είναι πολύ πιο βοηθητικό.

Marilou
    Guest
    oboro να σου πω κατι ?
    Αν θες το κρατάς ,αν θες το πετας .....

Κάθε φορά που μιλάς το κάνεις και χειρότερο πραγματικά ...τι εγωισμός ειναι αυτός ...παραδεξου μια φορα οτι κάνεις αυτό που ολοι πλεον βλέπουμε ...Δεν θα σε κάνει λιγότερο έξυπνο απ¨ότι θες να δείχνεις εδω μέσα ....

Χθες δεν σε είδα να σχολιάζεις οταν κάποιοι άλλοι υποβάθμιζαν το ολο ζήτημα γιατί πολύ απλα πήραν το μέρος σου....

Πραγματικά όλο αυτό τι σημασία εχει?

Δεν σου αρέσει τέλος μην σχολιάζεις..... ασχολήσου με κάτι άλλο και άσε εμάς με τα μικρά και ταπεινά μυαλά να λέμε κάποια πράγματα ...
    Και μην ξαναπείς για την γνωστή καραμέλα οτι ειναι δημόσιο φόρουμ και μπλα μπλα ....το καταλάβαμε ...

Senior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Δεν παίρνω θέση για το θέμα, παίρνω θέση για τον τρόπο που μιλάς στο φορουμ γιατί εχει γίνει αναφορά ΚΑΙ για αυτό σε αυτό το θέμα.

Κι οπως ειχα γραψει και πιο πριν, ο καθενας μας εχει τις προτεραιοτητες του. Μεχρι να βρεθει βεβαια ο ιδιος στο στοχαστρο καποιου αναισθητου, οπως πολυ ευστοχα εγραψε η LiloCook. Τοτε βρισκω τον μπελα μου, αν δεν κατακεραυνωσω. Δε βαριεσαι...

Συνεχιστε τη συζητηση μεταξυ σας. Δε σκοπευω να ασχοληθω αλλο με αυτο το θρεντ.

Senior Member
    oboro, στο συγκεκριμένο νήμα που ξεσήκωσε την ιερή σου αγανάκτηση, τι ακριβώς διαφορετικό γράφω από τους άλλους συμμετέχοντες; Ποιόν ενόχλησαν οι παρατηρήσεις μου; Πάντως όχι το νηματοθέτη, που είχε έναν υγιή διάλογο μαζί μου. Γιατί τόσο μένος λοιπόν;
    Να το κοιτάξεις αυτό.

Αλήθεια, πόσων χρόνων είσαι;

Senior Member

Κι οπως ειχα γραψει και πιο πριν, ο καθενας μας εχει τις προτεραιοτητες του. Μεχρι να βρεθει βεβαια ο ιδιος στο στοχαστρο καποιου αναισθητου, οπως πολυ ευστοχα εγραψε η LiloCook. Τοτε βρισκω τον μπελα μου, αν δεν κατακεραυνωσω. Δε βαριεσαι...

Συνεχιστε τη συζητηση μεταξυ σας. Δε σκοπευω να ασχοληθω αλλο με αυτο το θρεντ.
    "Θεωρω πως οι απόψεις σου γενικά έχουν λογική και μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που το έχει ανάγκη.. Θα μπορούσες να τις καταθέτεις σαν γνώμη και όχι για να αποδείξεις ότι η γνώμη του άλλου είναι λάθος.. Αυτό να είσαι σίγουρος ότι είναι πολύ πιο βοηθητικό."

Έχω γράψει κι αυτό.. Το θέμα δεν είναι τι λες, αλλά πως το λες.. Πάντα επιλέγεις να πάρεις λόγια αλλού για να σχολιάσεις. Δοκίμασε μια φορά να πεις την γνώμη σου απλά κι ωραία. Πάλι θα την δουν, θα βοηθήσει. Να αντιδράς εκεί που θεωρείς ότι είναι ακραίο. Θεωρείς ότι αυτό που έκανε ο πρωτεας ήταν ακραίο? Καλά έκανες τότε και αντιδρασες (αν και θα ήταν καλό η συζήτηση να γίνει στο συγκεκριμένο θέμα κι όχι σε αυτό), αλλά το κάνεις παντού (και σε αυτά που δεν είναι ακραία) και εκεί χάνεις το δίκιο σου (όταν έχεις).

Αυτά [emoji854]

Senior Member
    Quote Originally Posted by giorgos panou View Post
    η θεολογια ειναι σε μια αλλη κατηγορια απο την κλασικη επιστημη οπως την ιατρικη η την βιολογια.Εαν λοιπον θεωρισουμε την βιολογια ως την πιο σχετικη με την ψυχη επιστημη θα ειναι πολυ δυσκολο -οπως σωστα λες - με τα σημερινα εργαλεια να αποδηξουν οτι υπαρχει, διοτις η επιστημη εχει και την εργασια του να αποδηξεις ακριβως πως υπαρχει η ψυχη, πως δημιουργηθηκαι και εργαστιακα να την μελετησεις. Αρα δεν μπορει ακομα να γινει.Ομως οποιος το πιστευει αυτο δεν ειναι και λαθος, αφου δεν υπαρχει αποδηξη του οτι δεν υπαρχει η ψυχη.
    Νομιζω οτι σε θεματα θρησκειας, θα επρεπε κι αυτο το φορουμ να δειξει τον σεβασμο και την ευγενια οπως κανουν ολα τα φορουμ βαση νομου εξαλου.
    Να συμπληρωσω οτι δεν προκειται ποτε να τη βρουνε. Ειναι αφηρημενη... ποιητικη εννοια μπορουμε να πουμε. Ας το μελλον ανακαλυψουν και μελετησουν κατι περιεργο στο ανθρωπινο ον και πουν βρηκαμε τη ψυχη... οπως λες βρισκω το συκωτι... μπορει να πει καποιος αυτο δεν ειναι ψυχη ή εαν υπαρχει η ψυχη Νο2
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    "Θεωρω πως οι απόψεις σου γενικά έχουν λογική και μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που το έχει ανάγκη.. Θα μπορούσες να τις καταθέτεις σαν γνώμη και όχι για να αποδείξεις ότι η γνώμη του άλλου είναι λάθος.. Αυτό να είσαι σίγουρος ότι είναι πολύ πιο βοηθητικό."

Έχω γράψει κι αυτό.. Το θέμα δεν είναι τι λες, αλλά πως το λες.. Πάντα επιλέγεις να πάρεις λόγια αλλού για να σχολιάσεις. Δοκίμασε μια φορά να πεις την γνώμη σου απλά κι ωραία. Πάλι θα την δουν, θα βοηθήσει. Να αντιδράς εκεί που θεωρείς ότι είναι ακραίο. Θεωρείς ότι αυτό που έκανε ο πρωτεας ήταν ακραίο? Καλά έκανες τότε και αντιδρασες (αν και θα ήταν καλό η συζήτηση να γίνει στο συγκεκριμένο θέμα κι όχι σε αυτό), αλλά το κάνεις παντού (και σε αυτά που δεν είναι ακραία) και εκεί χάνεις το δίκιο σου (όταν έχεις).

Αυτά [emoji854]
    Γιώργο, η κριτική είναι εύκολη. Πιό εύκολο είναι να αποδομήσεις κάτι, παρά να χτίσεις κάτι από την αρχή. Αυτό που με ενοχλεί στην περίπτωση του oboro και της παρέας του είναι η συκοφαντία χάριν εντυπωσιασμού.

Τρανταχτό παράδειγμα. Παίρνει κάτι που όντως ειπώθηκε (για τη βουλιμία) και αυτό επιλεκτικά (δεν αναφέρει την παραδοχή λάθους), πετάει μέσα και άλλα που δεν έχουν ειπωθεί και δημιουργεί ένα θέμα από το μηδέν, πατώντας στη δεδομένη ευαισθησία που έχουμε όλοι απέναντι στον αυτοκτονικό ιδεασμό. Πετάει και ένα δακρύβρεχτο ρόλο του θύματος "δε με παίζετε, εσείς φταίτε, δεν ξανασχολιάζω" με μπόλικη ειρωνεία ("Το ποσοστο να εχει ακριβεια ενος δεκαδικου, παρακαλω.") και έτοιμη η σούπα!

"Το προβλημα δημιουργειται οταν ενας πρωην συμβουλος ψυχικης υγειας λεει οτι οι ανθρωπινες σχεσεις και ο ερωτας λειτουργουν με ορους τραπεζικης και S&P 500, οτι καταθλιψη δεν θεραπευεται γιατι "δεν ειναι ιος","

Άλλα αντ' άλλα..

Senior Member

Αυτά [emoji854]
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΛΕΣ, αλλα πως το λες. Χμμμ αυτο θα πρότεινα να το πει ο καθενας μας στο ψυχολόγο του και να συλλέξουμε στατιστικα.

Αρχικα βλεπω Γιωργο ότι μιλας εκ μέρους ολόκληρου το φόρουμ λέγωντας πως κανένας δεν διαβάσει τα σχόλια το Oboro γιατί δεν τα διαβάζεις εσυ ίσως.

Είναι πολυ τρυφερό και αλληλέγγυο να βοηθάμε ο ένας τον άλλον χωρίς να ταράζουμε τα νερά αλλά είναι το μόνο εύκολο.

Όταν θα πάρετε χαμπάρι πόσο επικινδυνο είναι να λεει ο καθένας ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ αλλά με όποιο τρόπο το θέλει ίσως θυμηθούμε πόσο κάηκε η γούνα μας από την κάθε εκείνη φορά και ίσως τότε να μπουμε " για μπάστα καλά τα λεεί ο μπάρμπα Λίλος, εδώ μας πηδάνε την ψυχολόγια με το γάντι".

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, δεν σχολιάζουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, σχολιάζουμε γνώμες. ΓΝΩΜΕΣ. ΓΝΩΜΕΣ. ΓΝΩΜΕΣ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by proteus View Post
    Γιώργο, η κριτική είναι εύκολη. Πιό εύκολο είναι να αποδομήσεις κάτι, παρά να χτίσεις κάτι από την αρχή. Αυτό που με ενοχλεί στην περίπτωση του oboro και της παρέας του είναι η συκοφαντία χάριν εντυπωσιασμού.

Τρανταχτό παράδειγμα. Παίρνει κάτι που όντως ειπώθηκε (για τη βουλιμία) και αυτό επιλεκτικά (δεν αναφέρει την παραδοχή λάθους), πετάει μέσα και άλλα που δεν έχουν ειπωθεί και δημιουργεί ένα θέμα από το μηδέν, πατώντας στη δεδομένη ευαισθησία που έχουμε όλοι απέναντι στον αυτοκτονικό ιδεασμό. Πετάει και ένα δακρύβρεχτο ρόλο του θύματος "δε με παίζετε, εσείς φταίτε, δεν ξανασχολιάζω" με μπόλικη ειρωνεία ("Το ποσοστο να εχει ακριβεια ενος δεκαδικου, παρακαλω.") και έτοιμη η σούπα!

"Το προβλημα δημιουργειται οταν ενας πρωην συμβουλος ψυχικης υγειας λεει οτι οι ανθρωπινες σχεσεις και ο ερωτας λειτουργουν με ορους τραπεζικης και S&P 500, οτι καταθλιψη δεν θεραπευεται γιατι "δεν ειναι ιος","

Άλλα αντ' άλλα..
    Είναι εξαιρετικά φιλόδοξο να αρνείσαι την γνώμη σου, που έχεις γράψει, που έχεις επιμείνει ότι είναι σωστή.

Εαν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτα που λες είναι εντελως λάθος και δημιουργούν μια σούπα που δεν θα ετρωγες ούτε εσυ ίσως να είναι μια ελπίδα ότι καταλαβαίνεις για τι ασυναρτησίες εχεις γραψει. Γιατι τα εχεις γραψει. Τα εχουμε δει. Δεν βγηκαν από το μυαλό μας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by LiloCook View Post
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΛΕΣ, αλλα πως το λες. Χμμμ αυτο θα πρότεινα να το πει ο καθενας μας στο ψυχολόγο του και να συλλέξουμε στατιστικα.

Αρχικα βλεπω Γιωργο ότι μιλας εκ μέρους ολόκληρου το φόρουμ λέγωντας πως κανένας δεν διαβάσει τα σχόλια το Oboro γιατί δεν τα διαβάζεις εσυ ίσως.

Είναι πολυ τρυφερό και αλληλέγγυο να βοηθάμε ο ένας τον άλλον χωρίς να ταράζουμε τα νερά αλλά είναι το μόνο εύκολο.

Όταν θα πάρετε χαμπάρι πόσο επικινδυνο είναι να λεει ο καθένας ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ αλλά με όποιο τρόπο το θέλει ίσως θυμηθούμε πόσο κάηκε η γούνα μας από την κάθε εκείνη φορά και ίσως τότε να μπουμε " για μπάστα καλά τα λεεί ο μπάρμπα Λίλος, εδώ μας πηδάνε την ψυχολόγια με το γάντι".

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, δεν σχολιάζουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, σχολιάζουμε γνώμες. ΓΝΩΜΕΣ. ΓΝΩΜΕΣ. ΓΝΩΜΕΣ.
    Μιλάω γενικά γιατί είναι κάτι που βλέπουν οι περισσότεροι... τον τρόπο που επιλέγει να καταθέσει την αποψη του. Μπορεις να ρίξεις μια ματιά στις συζητήσεις που κάνει. Αλλα νομίζω ότι μπορεί μια χαρά να υπερασπιστεί τον εαυτό του (εάν θελει να το κάνει) και δεν μαρέσει να μιλάω για κάποιον σε τρίτους.. Θελω να μιλάω στον ίδιο, να ακούσω τι έχει να πει και μπορεί μέσα από την συζήτηση να καταλάβω που έχω λάθος (οταν έχω) ή και το αντίθετο..
    Last edited by george1520; 11-09-2020 at 13:28.

Senior Member
    Quote Originally Posted by LiloCook View Post
    Είναι εξαιρετικά φιλόδοξο να αρνείσαι την γνώμη σου, που έχεις γράψει, που έχεις επιμείνει ότι είναι σωστή.

Εαν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτα που λες είναι εντελως λάθος και δημιουργούν μια σούπα που δεν θα ετρωγες ούτε εσυ ίσως να είναι μια ελπίδα ότι καταλαβαίνεις για τι ασυναρτησίες εχεις γραψει. Γιατι τα εχεις γραψει. Τα εχουμε δει. Δεν βγηκαν από το μυαλό μας.
    Ασυναρτησίες ίσως φαίνονται όταν απομονώνεις φράσεις ή λέξεις εκ των υστέρων, παραβλέποντας το γενικότερο πλαίσιο μέσα στο οποίο γράφτηκαν. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Χρησιμοποιείται κατά κόρον στην πολιτική.

Πες μου όμως κάτι: Γιατί δεν εκδηλώνεις τη διαφωνία σου στη συγκεκριμένη άποψη τη συγκεκριμένη στιγμή; Γιατί αφήνεις να περάσει καιρός και παρουσιάζεσαι σε άσχετο θέμα ως εισαγγελέας; Πώς το σκέφτεσαι, προσπαθώ να καταλάβω...
    Last edited by proteus; 11-09-2020 at 14:25.

Page 7 of 8 FirstFirst ... 5678 LastLast